Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez sobie non stop guga, czasem powie "mama" " nie- abo neee" i takie tam inne, ale wiem ze to przypadkowe, niechcacy zlozy sylaby tak ze wyjdzie jakis wyraz, ale wiadomo ze dziecko 5 miesieczne nie bedzie mowic :P.
    Maluchy maja jeszcze sporo czasu na rozmowy :).

Ja tez ostatnio walcze z wysypem nieprzyjaciol na czole ale wydaje mi sie ze to hormonalne sprawy. Pogoda od kilku dni cudowna wiec sporo spacerujemy. Dzis byl pierwszy raz w spacerowce. Niby Kalinka sie miesci w gondoli ale jest juz ciekawska i wydawalo mi sie ze w spacerowce bedzie jej lepiej. No i sie smiejcie, ale zrobilo mi sie jakos przykro jak wyszlam z nia na spacer w spacerowce, poczulam ze jest juz jakas taka duza i moja znikajaca w gondoli kruszynka jest spora dziewczynka :P

Lena19938 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez zaczal wypowiadac slowa nieswiadomie i chwyta stopki <3 Ja mam cere ladniejsza niz przed ciaza, ale jeszcze nie mialam okresu wiec pewnie kwestia hormonow. Na taki hormonalny to najlepiej zrobic oczyszanie i serie kwasow pozniej, ladnie sie produkcja sebum ogranicza i domowa pielegnacja jest bardzo wazna. Po wysilku fizycznym tez warto czyms ladognym buzke umyc, bo pot jest pozywka dla bakteri.
    Mi straszny brzuch zostal, reszta zeszla, ale pewnie do lata nie ma szans go zgubic...jak sie wcina od 2 miesiecy czekolade tlumaczac sie mezowi ze okres sie zbliza. Juz mi przestal wierzyc, a teraz chyba mialam ovu wiec pewnie w koncu dostane

Lena19938 lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na tapecie stopy, i zapomniałam się pochwalić, że nie musimy się już rehabilitować regularnie, tylko czasem na kontroli pokazać :)

Oli też już coś tam sobie składa - też usłyszałam już mama :P wiem, że nieświadome, ale ja tam swoje wiem - pierwsze było mama i koniec :P teściowa zła, bo myślała że pierwsze będzie baba. A tak serio to mama, mimi, meme, ammm często słyszymy jak się denerwuje, albo płacze. Czasem się zdarzy brum i inne dziwne dźwięki...

Pogoda w tym tygodniu zapowiada się cudowna :)

Scorpiolenka, Lena19938 lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś pięknie,pierwszy spacer za nami,teraz obiad i z powrotem ruszamy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 19:45

klauuudia, _polin, Lena19938, małamama, kas50, kataloza, Wirginia lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka jak ten czas ucieka najlepszego dla małego!!! :*
    Słodki pysiaczek

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka <3
    My dziś kończymy 4 miesiące ;-) wiem że tu już Wam 6 leci i nie ma się czym chwalić no ale my jesteśmy z grona najmłodszych listopadowych słodziaków ;-)

Dziewczyny zauważyłam różowy śluz a prawidłowo za 9 dni mam dostać miesiączkę... Czy powinnam z tym szybko do gin pobiec czy raczej poczekać na rozwój sytuacji? Troszkę pobolewa brzuch no i te pryszczole też mnie znowu wysypały... Zaczęłam trochę dr google czytać ale zrezygnowałam z tej głupoty ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6391ce104d6089fdmed.jpg
    mama z synkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 09:09

Lena19938, małamama, _polin, Scorpiolenka, kataloza, Wirginia, manda21 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja bym chyba poczekala na twoim miejscu nie stresuj się na zapas

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczkinam rosną,nie ma co :-)

My teraz większość czasu też na dworze spedzamy,pogoda cudna,Mały polubil plac zabaw;-)

klauuudia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie czekam aż mały się obudzi i będziemy śmigać o widzisz dobra myśl z tym placem zabaw może dziś tez się wybierzemy :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to z pewnością miesiączka się rozkręca.Poczekaj chwilę.

My się wczoraj przenieśliśmy na spacerówkę.Dzieć zadowolony bo widzi więcej i masz rację Mysza,mi też się jakoś smutno zrobiło,bo już niedługo synuś przestanie być niemowlakiem.:(
    Jest jeszcze jeden minus, w spacerówce nie chce spać,bo po co tracić czas na coś tak przyziemnego jak sen kiedy wokół tyle ciekawostek.Odbił za to sobie w nocy 9 godz snu ciągiem :) Także nic tylko spacerować.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanko do dziewczyn, które przeszły juz na spacerówki tj. Scorpiolenka i Mysza jak dobrze pamietam :) powiedzcie proszę jak wozicie dzieci w tych spacerowkach? Chodzi mi o to jaka pozycje maja we wózku. Sama myśle o przejściu na spacerówkę, bo gondole robią sie za krótkie poza tym moje córki ciekawe świata wiec nieraz w spacerówkę sie denerwują bo chcą widzieć wszystko :) ale nie wiem czy juz dobry czas na zmianę. Mam córki w takim wieku jak wasze maluchy, ale niby wszyscy mi jeszcze mówią, ze to za wcześnie bo dziecko musi siedzieć stabilnie itd. ale przecież spacerówki są regulowane i można w nich dziecko położyć na płasko. Jak wy dzieci wozicie na płasko czy dajecie trochę do pozycji siedzącej...poradzicie coś? :)

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w spacerówce mogę właśnie położyć małego na płasko,ale leciutko go podnoszę żeby miał tak jak w łóżeczku z klinem ( mamy płynną regulację).Do tego budkę mam z dwóch części, górną odpinam i rozkładam parasolkę przed słońcem.Pasami narazie nie przypinam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 14:57

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez przeszlismy na spacerowke i ukladam malego troche wyzej do pozycji polsiedzacej i tak jest mu dobrze , pasami tez narazie nie przypinam

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mala ukladam w spacerowce w pozycji polsiedzacej. W lozeczku spi tez troszke wyzej ze wzgledu na ulewanie, wiec i w wozku nie lezy calkiem na plasko :). No chyba ze zasnie to wtedy obnizam. Fakt, w gondoli spala dluzej, tu jednak widzi wiecej i do spania nie jest juz taka chetna, ale drzemka ok 1h jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 17:10

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gondoli też jest pozycja polsiedzaca :-)

Klaudia plac zabaw polecam,mojego bardzo interesuje,zresztą interesuje go wszystko co poza domem;-) dziś zaliczylismy pierwsze karmienie pod chmurka,bo trochę nam się spacer przeciagnal a szkoda było wracac. Trochę dużo ludzi w parku bylo,ale pozaslanialam się z kazdej strony i nic nie bylo widac,żeby nikt zgorszony nie był;-)

klauuudia lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kataloza Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne Wy i dzieciaki!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba oszaleje, czy wszystkie wasze dzieciaki kp tak cudnie przesypiaja noce??? U mnie to jakis koszmar, dokarmiam butla na wieczor to i tak pobudka co 1 lub co 1,5 godz. Brak mi juz sil, mam ochote rzucic to kp w diably!!! Czy wasze maluchy karmione mm lepiej sypiaja???

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały dostał mleko z kaszka o 20:15 i obudził się przed chwila dostał jeść u jeszcze z godzinkę pospi

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ