Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mala tez sobie non stop guga, czasem powie "mama" " nie- abo neee" i takie tam inne, ale wiem ze to przypadkowe, niechcacy zlozy sylaby tak ze wyjdzie jakis wyraz, ale wiadomo ze dziecko 5 miesieczne nie bedzie mowic
.
Maluchy maja jeszcze sporo czasu na rozmowy.
Ja tez ostatnio walcze z wysypem nieprzyjaciol na czole ale wydaje mi sie ze to hormonalne sprawy. Pogoda od kilku dni cudowna wiec sporo spacerujemy. Dzis byl pierwszy raz w spacerowce. Niby Kalinka sie miesci w gondoli ale jest juz ciekawska i wydawalo mi sie ze w spacerowce bedzie jej lepiej. No i sie smiejcie, ale zrobilo mi sie jakos przykro jak wyszlam z nia na spacer w spacerowce, poczulam ze jest juz jakas taka duza i moja znikajaca w gondoli kruszynka jest spora dziewczynkaLena19938 lubi tę wiadomość
-
Moj tez zaczal wypowiadac slowa nieswiadomie i chwyta stopki
Ja mam cere ladniejsza niz przed ciaza, ale jeszcze nie mialam okresu wiec pewnie kwestia hormonow. Na taki hormonalny to najlepiej zrobic oczyszanie i serie kwasow pozniej, ladnie sie produkcja sebum ogranicza i domowa pielegnacja jest bardzo wazna. Po wysilku fizycznym tez warto czyms ladognym buzke umyc, bo pot jest pozywka dla bakteri.
Mi straszny brzuch zostal, reszta zeszla, ale pewnie do lata nie ma szans go zgubic...jak sie wcina od 2 miesiecy czekolade tlumaczac sie mezowi ze okres sie zbliza. Juz mi przestal wierzyc, a teraz chyba mialam ovu wiec pewnie w koncu dostaneLena19938 lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
U nas też na tapecie stopy, i zapomniałam się pochwalić, że nie musimy się już rehabilitować regularnie, tylko czasem na kontroli pokazać
Oli też już coś tam sobie składa - też usłyszałam już mamawiem, że nieświadome, ale ja tam swoje wiem - pierwsze było mama i koniec
teściowa zła, bo myślała że pierwsze będzie baba. A tak serio to mama, mimi, meme, ammm często słyszymy jak się denerwuje, albo płacze. Czasem się zdarzy brum i inne dziwne dźwięki...
Pogoda w tym tygodniu zapowiada się cudownaScorpiolenka, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
Scorpiolenka
My dziś kończymy 4 miesiącewiem że tu już Wam 6 leci i nie ma się czym chwalić no ale my jesteśmy z grona najmłodszych listopadowych słodziaków
Dziewczyny zauważyłam różowy śluz a prawidłowo za 9 dni mam dostać miesiączkę... Czy powinnam z tym szybko do gin pobiec czy raczej poczekać na rozwój sytuacji? Troszkę pobolewa brzuch no i te pryszczole też mnie znowu wysypały... Zaczęłam trochę dr google czytać ale zrezygnowałam z tej głupoty -
Dzieciaczkinam rosną,nie ma co
My teraz większość czasu też na dworze spedzamy,pogoda cudna,Mały polubil plac zabaw;-)klauuudia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
Lena to z pewnością miesiączka się rozkręca.Poczekaj chwilę.
My się wczoraj przenieśliśmy na spacerówkę.Dzieć zadowolony bo widzi więcej i masz rację Mysza,mi też się jakoś smutno zrobiło,bo już niedługo synuś przestanie być niemowlakiem.
Jest jeszcze jeden minus, w spacerówce nie chce spać,bo po co tracić czas na coś tak przyziemnego jak sen kiedy wokół tyle ciekawostek.Odbił za to sobie w nocy 9 godz snu ciągiemTakże nic tylko spacerować.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny mam pytanko do dziewczyn, które przeszły juz na spacerówki tj. Scorpiolenka i Mysza jak dobrze pamietam
powiedzcie proszę jak wozicie dzieci w tych spacerowkach? Chodzi mi o to jaka pozycje maja we wózku. Sama myśle o przejściu na spacerówkę, bo gondole robią sie za krótkie poza tym moje córki ciekawe świata wiec nieraz w spacerówkę sie denerwują bo chcą widzieć wszystko
ale nie wiem czy juz dobry czas na zmianę. Mam córki w takim wieku jak wasze maluchy, ale niby wszyscy mi jeszcze mówią, ze to za wcześnie bo dziecko musi siedzieć stabilnie itd. ale przecież spacerówki są regulowane i można w nich dziecko położyć na płasko. Jak wy dzieci wozicie na płasko czy dajecie trochę do pozycji siedzącej...poradzicie coś?
-
Ja w spacerówce mogę właśnie położyć małego na płasko,ale leciutko go podnoszę żeby miał tak jak w łóżeczku z klinem ( mamy płynną regulację).Do tego budkę mam z dwóch części, górną odpinam i rozkładam parasolkę przed słońcem.Pasami narazie nie przypinam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 14:57
-
Ja tez mala ukladam w spacerowce w pozycji polsiedzacej. W lozeczku spi tez troszke wyzej ze wzgledu na ulewanie, wiec i w wozku nie lezy calkiem na plasko
. No chyba ze zasnie to wtedy obnizam. Fakt, w gondoli spala dluzej, tu jednak widzi wiecej i do spania nie jest juz taka chetna, ale drzemka ok 1h jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 17:10
-
W gondoli też jest pozycja polsiedzaca
Klaudia plac zabaw polecam,mojego bardzo interesuje,zresztą interesuje go wszystko co poza domem;-) dziś zaliczylismy pierwsze karmienie pod chmurka,bo trochę nam się spacer przeciagnal a szkoda było wracac. Trochę dużo ludzi w parku bylo,ale pozaslanialam się z kazdej strony i nic nie bylo widac,żeby nikt zgorszony nie byłklauuudia lubi tę wiadomość
-
Ja chyba oszaleje, czy wszystkie wasze dzieciaki kp tak cudnie przesypiaja noce??? U mnie to jakis koszmar, dokarmiam butla na wieczor to i tak pobudka co 1 lub co 1,5 godz. Brak mi juz sil, mam ochote rzucic to kp w diably!!! Czy wasze maluchy karmione mm lepiej sypiaja???