Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dzięki! Spróbuję tego kremu.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena moze dziewczyny polecaja jeszcze jakis inny krem z filtrem? :-)
    Mi ten wpadł w oko,po przeczytaniu recenzji Sroki,neta no i cena jednak kusząca jak za krem apteczny. Ja teraz uzywam żelu do kąpieli i balsamu do ciala Dermedic Linun Baby i małemu służy :-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyzwanie z dietą czeka mnie za miesiac;-)

Lena19938, klauuudia lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze jedno. Wczoraj wybrałyśmy się z Olą na wycieczkę autem bo tatuś miał rozmowę o pracę. Pomyślałam sobie że czemu by nie spróbować z Olą takiego wyjazdu. Niestety ostatnio jest marudą i nawet dźwięk silnika nie jest w stanie jej na dobre uspokoić. Wrzask na cały samochód. To co zrobiła matka? Wzięłam ją na kolana podczas jazdy. Popatrzyła na drzewa tak ze trzy minuty, przytuliła się do mnie, patrzę a ona śpi jak aniołek taka spokojna to wtedy dopiero mogłam ją bezpiecznie zapiąć do fotelika...
    To chyba taki wiek że dzieci nie mogą się skupić na odpoczynku. Wszędzie towarzyszą im rączki i w ten sposób się nie potrafią skupić żeby zasnąć.
    Mała męczy się z gryzakami, zawsze rozkminia jak by tu ugryźć. Ale nad życie kocha swoje paluszki i moje też ;-)

Wirginia, kataloza, klauuudia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas ja niby zaczelam cos cwiczyc ale kondycja masakra haha i ledwo chodze tylek boli jak cholera :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam wczoraj przy okazji super pogodt na rolkach :-) córka się uczy,ja powrocilam do jazdy po ponad roku przerwy. Wolę to niż np.bieganie. ale nogi też bolą;-) a cwiczyc nie cierpie:-(
    Klaudia co to cwiczysz że tylek boli? Rowerek? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robie treningi z chodakowska haha . A na rolkach tez bym pojezdzila ale to chyba poznymi wieczorami jak juz jak maz wroci z pracy, bo inaczej to nie ma szans z malym :D a biegac tez nie lubie z malym robie jak jest ladna pogoda po 7 km to tez jakis trening niby a dzis zalozylam na siebie taki top pod bluzke zeby sie pocic i masakra wlasnie wrocilismy i teraz nie wiem czy jest tak duszno czy mi bylo tak goraco :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 13:01

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam za te cwiczenia, mnie sie nigdy nie chcialo. Jestem totalny len jesli chodzi o aktywnosc fizyczna :P Moze to dlatego ze zawsze bylam bardzo szczupla, nie czulam potrzeby zeby cos z cialem robic. Teraz jedynie uprawiam aktywne spacery i to dzieki Kalince :D
    Jesli chodzi o wyglad po porodzie to ostatnio bylam na basenie, nikt mi nie chcial uwierzyc ze mam dziecko :D. Nawet blizny nie widac ze skapych majtek, wiec jestem zadowolona :)

klauuudia, Lena19938 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczeły się dłuzsze spacery i w nocy tez problem ze spaniem, bo w dzien wiecej przesypia. Ja małego góra ciepło ubrałam, a dołem to co pod kocykiem to rozbierałam, zeby sie nie zagotował. Ja marze o powrocie do biegania, ale nie mam siły nic ostatnio wieczorem, a maz wraca 19-20 teraz do domu dopiero...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka to szczerze Ci zazdroszcze ja zawsze mialam tendencje do tycia no i niestety bez cwiczen sie nie obedzie , musze cos w koncu ze soba zrobic ;) przynajmniej bede sie starac a co z tego wyjdzie to kto wie :) ale jestem dobrej mysli :)
    Boze jak mnie dzisiaj wszystko wyprowadza z rownowagi taki piekny dzien to stwierdzilam ze pojde na ogrodek z malym jeszcze (w sumie nie nasz tylko takich ludzi co u nich wynajmujemy mieszkanie ale niby z ogrodka mozemy korzystac ) chcialam isc normalnie na spacer ale przed poludniem jak chodzilismy spadl mi telefon i niestety umarl :( takze bez telefonu nie chcialam sie wybierac eehhh. Wszystko bylo dobrze ale oczywiscie musiala odrazu przyjsc ta baba i mi gledzi Nikolas jak ja zobaczyl to w placz a ona tak siedzi i gada , juz poraz setny oczywiscie uslyszalam ze jak bedzie siedziec to bedzie inny i jak chodzic bedzie to tez... OK... idzie powiedziec raz ale piaty dziesiaty to juz czlowieka wkur.... no bo co teraz jest jakis gorszy?? eehh normalnie z ta baba juz nie bede chodzila na ten ogrodek chyba ze jej nie bedzie bo tak to zawsze przylezie ...

Maly nie dal sie uspokoic plakal w nieboglosy mnie az poty oblaly z tego wszystkiego a ona nic tylko gada to samo w kolko i jeszcze ten telefon i ciotka wredna przylazla :/ zabralam sie z tamtad i siedzimy w domu :( a maly zobaczyl swoje lozeczko i juz usmiech od ucha do ucha eehh maly uparciuszek. ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja narazie nie ćwiczę z Chodakowską... Stwierdziłam że na jej trening to muszę być chociaż trochę w formie, dlatego ćwiczę po kilka razy dziennie proste ćwiczenia żeby mięśnie sobie pobudzić trochę no i oczywiście 3 rundki plank po 20 sekund z 10 sekundowymi przerwami... A potem będzie Ewusia ;-) przed ciążą też z nią ćwiczyłam. No i robię też kilometry wózkiem na spacerze i w domu. Panna lubi sobie w wózeczku spać.

No ale niestety stwierdziłam że za długie te przerwy robi między posiłkami... 4-5 godzin to strasznie długo. Dlatego ograniczyłam kleik do jednego dziennie na noc, żeby sobie pospała. Martwię się o nią że zleci z wagi... Co sądzicie o takich przerwach po kleiku? Jak jest u Was?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak je na noc 210 mleka z kleikiem o 21-21.30 to wstaje na jedzenie 5-6. Wtedy juz samo mleko 150 nastepne dopiero k 11 wczesniej nie chce nawet patrzec na butle. Potem 120 obiadku k. 15. O 18 butla 150. No i potem znow z kleikiem na noc...
    Taki nasz dzien ;) po mleku ulewa masakrycznie wiec rosnie chyba tylko na kolacji i obiadkach bo to zostaje w brzuszku.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mleko zmień.....to przestanie ulewać.....sama nie wiem ?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie daje. Jej brat tez tak mial-refluks do roku czasu... trzeba przeczekac ;/

kataloza lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie niedzieciowe:
    Mamy z problemami skornymi na twarzy czym myjecie twarz? Chodzi mi o nazwe bo szukam czegos nowego.
    A moze polecicie jakis krem przed 30stka do takiej cery?

Widzialyscie dzis nowa promocje w rossnannie? Ja tam dzis zostawilam prawie 400zl hihi ale dzieci zabezpieczone ba dlugo ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena wiem że filtry są ważne. Sama ich od dawna uzywam bo ogólnie mam problemy z cerą. Muszę dopytac w poniedziałek dermatologa jak będę jaki najlepiej wybrać.
    A u nas pediatra, alergolog i dermatolog mowia co innego, jedna skaza białkowa, druga liszaj, trzecia skaza łojotokowa albo azs i każda następna podważa "diagnozę" poprzedniej. I bądź tu mądra. Dwie masci na antybiotyku, Clotrizazolum, maść sterydowa a plamki mam wrażenie ze sie bardziej rozlewaja juz ponad pol policzka. I weź tu wyjdź na słońce:/ juz ręce załamuje

• Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na forum fb ostatnio wpis kosmetologa i dziewczyna te kremy/mleczka Dermedic SunBrella polecala. Dzisiaj zapytałam w aptece i też z trzech różnych powiedziala ze najlepszy. Zapytam dermatolog i napiszę Wam jeśli jeszcze nie kupilyscie.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dajecie soczkow swoim maluchom tak mniej wiecej?

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vishy capital solei tez jest dobry filtr, ale ta wersja dla cery tlustej matujaca. Tylko wysokie filtry sa komedogenne. Przy sklonnosci do zmian tradzikowych raczej 30 niz 50. Tez jestem kosmetologiem, ale na rynku caly czas cos nowego sie pojawia i czasem ciezko zadazyc. W preparatach do mycia warto unikac SLSow.

Klaudia kazdy ma czasem gorszy dzien.

Ja tez zauwazylam ze sie wydluzyly przerwy miedzy jedzeniami, ale to chyba normalne. U mnie jest o 6 kp 8 deserek owocowy 125ml lub kleik ryzowy na gesto co drugi dzien, 11kp 14 zupka 17 kp+150mm i 20-21 kp+90mm lub wiecej lub wcale mm i wazymy 9,5kg

kataloza, _polin lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda a moge w takim razie taka małą prywate;) i zapytać czy jakbym spróbowała małemu zmiany na buzi mascia witaminowa gojaca posmarowac to może mu to zaszkodzić w jakiś sposób? Czy jak nie pomoże to nic złego nie zrobi?

U mnie samo mleko narazie. W tym tyg planuję marchewkę dac, zobaczymy. Bo co do dyni to się ciągnął ale nie wiem czy wysypki po niej właśnie nie dostał...

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ