Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda spory maluch :) a jaki wzrost? Tak rzeczywiscie to byl bardzo zly dzien ... oby jak najmnoej takich ;)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubierania na spacer to ja zakladam body krotki rekaw, bluzka, rajstopki i kombinezon taki cienki na bawelnianej podszewce i jest ok, ew. kocyk.

A co do rozszerzania diety to moje dziecie preferuje tylko gotowane ziemniaczki, jak probowalam mu dac marchewke czy jablko z dynia to wygladal jakbym mu wciskala trucizne, wogole te sloiczkowe przecieranki powoduja u niego odruch wymiotny, wiec nie wiem jak to bedzie

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my także po chrzcinach.Adaś spisał się świetnie pół mszy przespał a pół przegadał.Potem na imprezie z rąk jednej ciotki do drugiej i mu bardzo pasowało.Do tego pogoda dopisała.Cieszę się,że już po i wracamy do normalności ,bo się trochę z rytmu wybiliśmy.

Synuś dzień przed chrztem wpadł w histerię na widok swojej matki chrzestnej,nawet spojrzeć na niego nie mogła bo w krzyk,aż jej przykro było. Dopiero po kilku godzinach mu przeszło i potem już ją mocno polubił.Chyba lęk separacyjny się zaczął a poza tym dawno jej nie widział.

klauuudia, manda21, _polin lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka super ze gładko poszło:)
    Maciej już z głowy:)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/bd5fb46cce389.jpg.html

Serce moje :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę otworzyć na telefonie:/

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się nie otwiera :( , a bardzo chętnie zobaczyłabym Twojego Wojtusia.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda imponująca waga!! :-)

Qrcze na kompie się otwiera......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda faktycznie waga imponująca, a ja myślałam, że nasze 7,5 kg to dużo :p

Scorpiolenka zazdroszczę, że już po... Ja się zastanawiam jak to będzie u nas bo mały coraz bardziej rozgadany.

Dziewczyny mamy drugiego ząbka :) i na razie odkładamy rozszerzenie diety bo mały niby chętnie je ale później brzuszkowe problemy... Zostajemy przy porcji kaszki ryżowej lub kleiku kukurydzianego na wieczór bo wiem że to toleruje. Trochę szkoda bo miał taką radoche przy jedzeniu.

17u920mmbyd1a8aj.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu małemu coś przez ostatnie dni coraz częściej zdarza się ulewac tak jak nie było wogole tego problemu tak teraz po jakiejś godzinie od jedzenia zazwyczaj rano zwymiotuje wszystko :( nie wiem czemu :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b96ae747257accf3med.jpg

klauuudia, Scorpiolenka, kas50, Wirginia, _polin, manda21 lubią tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RinaC a kiedy planujecie chrzciny? Będzie dobrze ja się też martwilam a wszystko gładko poszło:) nie ma co się martwić na zapas :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia może ząbki idą? Mój mały też więcej ulewał i nawet zdarzyło się kilka razy pod ciśnieniem, po pierwszym ząbku przeszło.

Klaudia 30 kwietnia więc już niebawem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 08:15

17u920mmbyd1a8aj.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalku jaki jesteś słodki a jaki zadowolony:)
    Szkoda z tym jedzeniem bo ma mały frajdę hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 08:09

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że z zabkami się zaczyna niby jeszcze nic nie widać ale przypuszczam że tak ale nie myślałam że takie wymioty bo to w sumie nie zalicza się do ulewania można połączyć z zabkowaniem.
    A to tak trwa pewnie już jakiś tydzień. Nie codziennie ale stosunkowo często Biorąc pod uwagę że nie ulewal nigdy

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ale mialas dzień...masakra...

Scorpiolenka super że impreza udana :-)

RinaC ale masz dużą porcję tego obiadku :-)
    Ja coraz bardziej zaczynam sie przygotowywac do rozszerzania diety Małemu,planuję podac pierwszą marchewke za ok.3tyg,po ostatnim szczepieniu.
    Kupiłam kilka warzywnych słoiczków na początek,później owocowe i kaszki.

Jakie kaszki robione na wodzie polecacie?
    Klaudia u Was chyba chwala Holle?
    Też przymierzam się do ich zakupu,ewentualnie Hipp ryzowo-kukurydziana,ale z Holle duży wybór tych bezmlecznych mają a nie chcę dawac jeszcze mm.
    Kupilam też polecane łyżeczki plastyczne BabyOno,pojemniczki Canpol,odkurzylam podgrzewacz;-) i oby tylko Robert chciał jeść;-)

U nas w nocy Mały budzi się co chwilę na cyca

To mój hit ostatnio...;-)

http://babyonline.pl/mam-te-moc-bede-karmic-cala-noc-kraina-glodu-nowym-hymnem-matek-karmiacych-film,aktualnosci-artykul,19387,r1p1.html

Wczoraj skonczylismy 5ms :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:10

Wirginia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U młodego nie licząc marudzenia, hektolitrów śliny i pchania wszystkiego do buzi do na dziąsłach też nic nie widziałam.

Przy szczepieniu pani doktor powiedziała, że dziąsła rozpulchnione, wróciłam do domu sprawdziłam a one twarde jak skała. Później dopiero odkryłam, że rozpulchnione wcale nie znaczy miękkie tylko takie trochę szersze... I zaczerwienione też nie były.

Słyszałam o wielu różnych dolegliwościach przy ząbkowaniu, u nas przy tym ulewaniu czy chlustaniu nie było gorączki ani innych niepokojących objawów dlatego wydaje mi się, że to właśnie przez ząbki

Kas to tylko pół małego słoiczka a i tak jeszcze dojadałam po młodym:) teraz odczekać tydzień, może dwa i spróbujemy ponownie, może układ pokarmowy dojrzeje a jak nie to zaczekamy jeszcze dłużej. Na szczęście nie mam parcia na to żeby już wszystko jadł - tylko jak to wytłumaczyć teściowej, która najchętniej dała by małemu schabowego?

A o kaszkach z holle też słyszałam wiele dobrego i jest w czym wybierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:24

17u920mmbyd1a8aj.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda ale waga,wow,teraz doczytalam :-)
    Jaka była urodzeniowa?

U nas powoli zblizamy się do podwojenia wagi,teraz Robert waży ok.7,6-7,7kg.

Wirginia lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia dochodzi do 7 kg i je wszystko xD tzn na razie tylko słoiki bo co sama ugotowałam to było be, a jak dostała warzywa z cielęcina to już w ogóle.. musiałam od razu​ podgrzać słoik. Teraz mam zamiar dawać pół na pół słoika i warzywa które ja ugotuje aż zejdę ze słoików :) ale cokolwiek dam z deserów, zupek, obiadów z mięsem, kaszek, zjadla już normalnego banana a dziś spróbuje jabłko. wcina jak się patrzy i robi nawet 3 kupy na dzień więc się dużo poprawiło. Ale dalej nie popija wody ani nic.. ząbków jeszcze nie mamy ale gryzie wszystko :)

Cieszę się że chrzciny się udały. Nadka tez reaguje płaczem jak kogoś nawet tydzień nie widziała ale tak po kilku minutach czai kto to xD

A co do ubierania to Nadia szybko się grzeje ma to po tacie nie mogę jej grubo ubierać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:24

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rina właśnie dziecko ma na poczatku poznawac smaki,a nie od razu najadac się - właśnie babcie pod tym względem są nie do przemowienia:-/
    Moja tesciowa tylko dziwi się że Mlody dalej tylko na cycku,a ostatnio w te "upały" jadł często,chyba też spragniony był bardziej i już oczywiście uslyszalam,że się nie najada.eh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ