Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj

Nas też nie było bo pogoda była piękna to prawie cały czas na spacerkach...
    A dzisiaj leje od rana :(

Klaudia otóż u nas też problem jedzenia trwa...młody je co 4-5h i tylko jak śpi, czyli ustawiam mu tak drzemki żeby spał mniej więcej w tym czasie i jak zaśnie to mu butlę pakuje i tak cały czas... miałam nadzieję, że to się szybciej skończy :/
    Próbowałaś na śpiocha mu dawać?

U nas zęby jeszcze idą więc jest maruda straszna, płacz, nerwy i generalnie bez szału więc czekam aż to się skończy i wróci moje grzeczne dziecko :P

malamama zdrówka dla was...oby ci szybko zleciał pobyt bo wiadomo nic przyjemnego, ale jak nie m wyjścia to nic nie poradzimy....

A co do rozszerzania diety to owszem próbuję ale mam wrażenie że mojemu dziecku nic nie smakuje, ani owoce ani zupki , ani kaszki :/ Na wszystko zaciska usta po dwóch łyżeczkach, po kilku kolejnych już pluje więc na tym się kończy nasz posiłek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 08:21

małamama lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama kochane trzymajcie się!!!! Narazie nic nie wprowadzili podejrzewam bo nie wiedzą jaki lek podać... Na posiew czeka się trochę więc cierpliwości :-* lepiej poczekać niż niepotrzebnie wprowadzać lek. Kroplówki też na samym początku miałyśmy. Mała spała po nich pół dnia. Ale wtedy miała miesiąc... Może zrobią jeszcze jakieś badania i się dowiecie wszystkiego...

My byłyśmy u neurologa i mamy jeszcze raz do okulisty za dwa miesiące i zrobić usg główki. Mała rozwija się dobrze, bez odchyleń. Wcina wszystko co jej dam. Uwielbia chrupki kukurydziane, dynie, marchewkę, jabłko. Apetyt jak się patrzy a przy tym tak słodko wygląda...

Małamama trzymam kciuki :-* wracacie szybko do domu całe i zdrowe <3

małamama, _polin lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę zaczac rozszerzac Mlodemu dietę od Wielkanocy,akurat bedzie miał 5,5ms.
    Zaopatrzylam sie w sloiczki,ale jak tak czytam o Waszych niejadkach to strach się bać;-)

Ruby mój też marudny,cały dzien na cycku by wisial,o nocy nie wspominajac...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas niby wiem ze dzieci teraz coraz mniej beda przybierac no ale coz tak sie martwie jak i tak nic nie poradze :/ kas to jeszcze troche i zaczynacie :) bedzie dobrze :)

ruby jak nie daje rady jak nie spi to tez daje na spiocha wtedy o dziwo je w miare ale tez w sumie bez rewelacji , nic tylko czekac jak dzieciaczkom sie odmieni :)

Jak bym sie za dlugo nie odzywala to przynajmniej bedzeicie wiedziec ze wyladowalam w psychiatryku haha :D :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96b7b446b607.jpg

Pozdrawiamy ciocie :-)

radiszka, Scorpiolenka, klauuudia, manda21, Lena19938, małamama, RinaC, Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia nie życzę ;-) kochana moja też coraz mniej mleka pije... Bardziej woli stałe, ale wiadomo że cały czas nie będzie dostawać takich posiłków...
    Mi jeszcze conajmniej 10 kg zostało do zrzucenia... Nie widać tego po mnie ale niestety tak jest. Już nie wiem... Ćwiczę, jem w miarę przyzwoicie a tutaj takie historie. Chyba trzeba będzie jednak szybciej z Ewusią poćwiczyć! Nie ma innej opcji żeby wrócić do stanu sprzed ciąży... Waga stoi jak zaklęta. Nogi niby w porządku a jednak były lepsze. Brzuch też pozostawia wiele do życzenia.

Poza tym chyba nie uda się ochrzcic małej w tym roku :'( mąż dalej nie ma pracy a mi właśnie skończyła się umowa... W poniedziałek psycholog. Dziś kupiłam z tych nerwów paczkę papierosów :-(

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jesteście kochane:-*
    Mojej mala też nie chciała jeść i jadła dużo mniej niż normalnie właśnie ponoć przez tą bakterie, a szczepienie oslabilo organizm na tyle, że ta infekcja szybciej się ujawniła. Mamy antybiotyk, i moja kruszyna już jest dużo fajniejsza, przespała cała noc spokojnie, trochę zaczęła jesc lepiej.
    Chociaż pojawiła się szansa że jutro wyjdziemy do domu.

Wirginia, _polin lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :* mniej też dawno nie było..

Malamama dużo zdrowia dla Was obyscie szybko wróciły do zdrowia i do domu! :*

Nadia je wszystko i na nic nie ma uczulenia. Cielęcine już też próbowała bo u nas właśnie też to mięsko uważa się za najlepsze, a kurczak na koniec. Nie wiem, ja daję wszystko :) owoce już sama rozgniatam albo tre na tarce i wcina aż cmoka usteczkami po jeszcze :)

Klaudia nasze bobasy to podobna waga i cm :) ale Nadia ma troszkę ciałka, nie narzekam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 09:07

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia a właśnie się dzisiaj rano zastanawiałam co tam i was :)
    Cxz też się czy jak to było :) też się chyba dawno nic nie odzywala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 17:35

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas masz ślicznego chłopaka :-) taki uśmiech na wagę złota :-)

Małamama jakie bakterie wyszły w posiewie? Bądź przygotowana że po antybiotyku mała może też nie mieć takiego super apetytu. Może też więcej spać... No i śluzowa kupka też może się pojawić. Ja o tym nie wiedziałam że tak może być i już się martwiłam, ale niepotrzebnie :-) trzymajcie się kochane dziewczyny! :-*

Klaudia jak tam u Was? Buziaki :-*

kas50, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama jak tam u Was? Wyszlyscie na chrzciny czy jednak tylko przepustka? Zdrówka dla malutkiej:)
    ehh przerażają mnie normalnie takie pobyty w szpitalu... Ja ost na pobieranie krwi z małym poszłam i jak mu się zaczęła wbijać to wrzask na cale osiedle a i tak nie pobrala do tego:/

Mój mały marchewkę wcina ze szok,jakby mógł to by kubeczek wylizal chyba:) teraz czas na jabłuszko i chyba muszę niedługo zacząć mu zupki gotować. Któraś z Was już daje?

małamama lubi tę wiadomość

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka piękna mamy pogodę dzisiaj byliśmy na pikniku zrobiliśmy sobie grila na polance fajnie fajnie ale psychicznie nie najlepiej się czuje przez to jedzenie małego kurcze eehh raz jest lepiej już nie chodzi o to ile je tylko tak marzę żeby przestał choćby płakać na widok butelki :)
    Kurcze takie mam kochane maleństwo ale karmienia dają mi trochę w kość no nic postaram się być silna. 2 miesiące jakoś poradziłam ale mam nadzieję że W końcu będzie lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 07:44

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas świetny bąbelek. :)

Klaudia zobaczysz jeszcze synuś zaskoczy jakie jedzenie jest fajne,a może będzie niemleczny tylko coś konkretnego będzie wolał.
    Mój mały jak wcina teraz stałe jedzenie to mleka też dużo mniej pije, jakieś 400 ml na dobę.

Madziach ja od tygodnia gotuję sama obiadki bo do tej pory były słoiczki.Jadł ale szału nie było.Moje wcina o wiele lepiej.Gotowałam już zupkę brokułową,krupnik jaglany z filetem z indyka a dziś wprowadziliśmy żółtko (dodałam pół do krupniku bez mięsa) i smakowało bardziej niż te ze słoiczka,naprawdę w smaku o niebo lepsze. :)

Adaś ma z kolei problem z piciem wody.Za nic nie chce pić,czasem przemycę trochę mocno rozcieńczonego soku ale góra 30 ml.Kiedyś pił teraz nie chce.Może mu kupić jakąś specjalną dla dzieci bo daję mu tą co do mleka (przegotowaną źródlaną)?
    Jaką wodę dajecie dzieciom do picia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 20:09

klauuudia lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas śliczny szkrab!!!

Ja przegotowaną ale przefiltrowaną.....

Ale pięknie już jedz te wasze dzieciaczki mój tylko raz dziennie kleik na mleku.....czasem zupkę jarzynową ze słoiczka........nie chce nic narazie woli cycka....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Madziach Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka mój wody nie chcę tknac (nawet z glukoza) :) wypycha językiem mamke jakbym mu jakąś trucizne dawała;)
    Zastanawiam się kupić jakiś kubek bo nieraz butelkę ładnie trzyma przy karmieniu i może by się sprawdził.
    Może macie jakies sprawdzone?
    Kataloza mój cycka tylko w nocy wiec coś za coś chyba zawsze :)

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o jakimś kubku i chyba spróbuję Lovi 360,może będzie ok,a poza tym przyda się kiedyś do nauki picia z otwartego kubka.
    Pił już kiedyś ładnie z niekapka a teraz się odwidziało.
    Zależy mi żeby pił bo je sporo stałego pokarmu a mleka mało i obawiam się zaparć.Już kupka jest twarda.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja najprawdopodobniej wrócę do leków :-( jest mi bardzo ciężko. Znowu jakby wszystko wracało. Najgorsze jest to że mąż nie rozumie moich odczuć i czym jest ta choroba. Wolę brać leki niż mieć takie kiełbie we łbie znowu. Napięcie jest tak duże że nie potrafię tego opanować. Jutro psycholog a i do psychiatry będę dzwonić. Depresja to nie przeziębienie, a szkoda.
    Pozdrawiam dziewczyny! :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymaj się będzie dobrze wróć do leków nie zastanawiaj się mogą Ci tylko pomoc buziaki

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,bierz jak ma Ci pomóc i się nie zadręczaj.

U nas chyba skok,z jednej pobudki w nocy zrobiły się 3-4. :( Do tego cuduje z mlekiem więcej jak 90 ml nie wypije a kp tylko w nocy.
    No nic,trzeba przetrwać.

Pogoda cudna i mam ambitny plan na dziś zasiać warzywa ale nie wiem na ile synuś pozwoli.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena.........odezwę się priv jak tylko ogarnę mojego Młodego.

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ