Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też ulewanie prawie po każdym posiłku, ale to przez to, że książę nie wytrzyma długo na plecach i tak tarmosi się na brzuchu, że ciężko o nieulewanie.
Rina też zakupiłam wczraj Dentinox - super, dzięki za polecenie
Mi ginka powiedziała, że to co w ciąży urosło musi wypaść i powinno przejść, więc czekan cierpliwiewypada mi dużo włosów, ale nie mam ich mniej niż przed ciążą za to bardzo wkurzająca jest ich obecność WSZĘDZIE.
-
Kas nie podcina my bo jeszcze to nie sprawia żadnego problemu bo Nina je normalnie i przybiera na wadze prawidłowo. Jak zacznę jej dawać kaszki i słoiczków jak będzie problem to wtedy dopiero. Ogólnie mam obserwować jak je i w jaki sposób rusza buzia.
Mysza pierwszy mega błąd to tyle razy zmieniać mleko, wogole się nie powinno więcej niż raz. Chyba że już na prawdę dziecko nic nie je. A problemy z ulewaniem maga być od tego właśnie że zmieniłaś mleko i brzuszek który się przyzwyczaił trawić inne mleko znów uczy się nowego z innym składem. A druga opcja to może alergia. Musisz przeczekać i zaobserwować czy problem z czasem narasta. Jak tak no to do specjalisty najlepiej laryngolog dziecięcy albo gastrolog. Jest taki lek który się podaje 10 min po jedzeniu który tworzy swego rodzaju czop, powłokę w żołądku który działa jak pokrywką, zapobiega cofaniu się pokarmu, ale to jest na receptę zdajcie. Poszukam nazwy bo gdzieś mi wczoraj doktorka zapisała. -
Malamama- a widzisz, mnie kilku lekarzy powiedzialo kiedys ze jesli mleko nie pasuje to zmieniac ile tylko, przejsc nawet przez wszystkie mleka dostepne na rynku, do czasu az sie trafi na odpowiednie
. Dlatego zmienilam z nadzieja zebedzie ok. Nie pomyslalam ze moze to nie byc dobry pomysl. Ten obecny hipp wydawal mi sie byc najlepszy bo najchetniej je, wypija ladne porcje itp. Tylko teraz te ulewanie, gdzies po 2 miesiacach od wprowadzenia. No nic, bede obserwowac.
U mnie z wlosami nie ma wiekszego problemu bo chocbym stracila polowe to i tak bym miala ich za duzo. Wypadaja, chyba w podobnej ilosci niz przed ciaza. Z tym ze ja nke karmie malej, witamin zadnych tez nie stosuje, mysle ze trzeba przeczekac ten stan i w koncu mniej ich bedzie wypadac
-
Nie panikujcie z tym wypadaniem wlosow, to zupelnie normalne. Po prostu w ciazy wlosy nie wypadaja a teraz ze wzgl na spadek hormonow ciazowych wypadaja te co powinny w ciazy i dlatego wydaje sie ze jest tego dużo. Jako mama trojki dzieci mowie wam, ze najgorzej jest tak do 5 mcy po porodzie potem odrastaja nowe. Spokojna wasza rozczochrana, nie bedziecie lyse
_polin, manda21 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny.
Ja tez już prawie łysa No ale po 1 ciąży tez tak miałam ,najbardziej wkurza to ,ze odkurzać można non stop a i tak włosów mnóstwo.
Co do szczepienia,,my jeszcze nie szczepilismy i w najbliższym czasie nie zamierzam -pomimo ćwiczeń cały czas napięcie jest..
Od 2tyg mam marudę w domu a drzemka trw max 40min 3 razy dziennie...to dla mnie nie normalne i się nie dziwie,ze marudzi bo nie wyspana jest...
Waga już tez spora bo 6500.ja zacznę rozszerzać dietę po 6mcu także mamy jeszcze czas
Pozdrawiam Was wszystkie!
Dużo zdrowia dla chorutkich !małamama lubi tę wiadomość
-
klauuudia wrote:Dziewczyny dzisiaj w nocy wyruszamy musze jeszcze wszystko spakować trzymajcie kciuki żeby było dobrze
Nikolasek od wczoraj chwyta sobie stopki
klauuudia super, to ważna umiejętność. U nas do tego daleko i nasza fizjo bardzo się czepia, więc gratulacje dla Nikolasa.
A kciuki trzymamy bardzo mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 11:36
-
Klaudia,gratki do syncia ,nóżki to przecież świetna sprawa.Mój jeszcze ich nie odkrył za to zaczyna się przemieszczać lekko pełzając a żeby go przebrać chyba będę musiała niedługo przywiązać.
Spokojnej podróży a ile godzin jazdy Was czeka?klauuudia lubi tę wiadomość
-
Dziękujemy bardzo
aż byłam zdziwiona bo chyba szybko je zauważył wydaje mi się ze te ćwiczenia z filmiku dużo dały
Polin Oliwer poradzi potrzebuje więcej czasu ale nie martwilabym się przyjdzie czas co łapnie nagle wszystko naraz i będzie ok
Scorpiolenka hehe czyli pasy i taśmy w ruch hehea mamy 1260 km pewnie jakies10 godzin może szybciej zależy jak mąż będzie cisnąl haha
A zaczęłam właśnie wstępne pakowanie i stwierdzam że chyba będzie trzeba zakupić LkW żeby to wszystko pomieścić co chcialabym wziąć masakramoże jakoś poradzimy ale cienko to widzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:13
-
Klauudia życzę spokojnej podróży, ja bym miała stresa przed taka długa droga z małym dzieckiem.
Moja Nina na boki wogole się nie kwapi do przewracania tylko czasem jak się bardzo rozbawi to jej się uda. A za stopy się trzyma i bawi się na całego.
Przeczytałam zalecenia pani gastrolog i nie mogę odczytać tej nazwy leku który jest na ulewanie. Może jeszcze uda mi się w necie znaleźć.
Zamówiłam blender i ruszam z rozszerzeniem diety na dobre.klauuudia lubi tę wiadomość
-
Mamy powiedzcie mi gdyż zastanawiam się czemu ten mój maluch tak bardzo ulewa tzn nie takim mlekiem (wodniste) tylko już takim przetrawionym serkiem. I to nie sporadycznie ale przy każdym jedzeniu mniej bądź więcej. Trzy razy przebieranie w ciągu dnia to taki standard. Karmię tylko swoim mlekiem a jem praktycznie wszystko nie wiem czy to ma znaczenie...
-
małamama wrote:Klauudia życzę spokojnej podróży, ja bym miała stresa przed taka długa droga z małym dzieckiem.
Moja Nina na boki wogole się nie kwapi do przewracania tylko czasem jak się bardzo rozbawi to jej się uda. A za stopy się trzyma i bawi się na całego.
Przeczytałam zalecenia pani gastrolog i nie mogę odczytać tej nazwy leku który jest na ulewanie. Może jeszcze uda mi się w necie znaleźć.
Zamówiłam blender i ruszam z rozszerzeniem diety na dobre.
Moze gastrotuss baby? Ja przy starszym synu to podawalam. Taki syrop po mleku.