Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolka14 wrote:Cieszę się ,że wszytko ok :-)jejku jak ja Wam zazdroszcze ...ją dopiero za tydzień pierwsze USG dni się dluza strasznie
Karolka,
Za tydzień. To my będziemy zazdrościły Tobie tej wizyty
Paradoksalnie myśle że za tydzień lepiej niż teraz byś miała iść bo już będzie doświadczeń widać
Życzę serduszka!Karolka14 lubi tę wiadomość
-
małamama wrote:No mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i sie zrobi bardziej okrągły. Mam zdjęcie ale na moim mało widać, jest zrobione z daleka, ale na żywo widziałam z bliska i tętno jak szybciutko pulsuje. To się uspokoiłam całą resztą.
A Twoje zdjęcie Sówko jest chyba ok.
Małamama,
Ja teź mam zdjęcie z daleka i na wizycie identycznie jak Ty widziałam z bliska -
Sówka_83 wrote:Patrzę na zdjęcie z dzisiejszego usg i jakos tak dziwnie fasolka wyglada, taka jakby poprzerywana i jakis dziwny ksztalt, nie przypominający dziecka.
Wydaje mi się że to kwestia jakości usg i ujęcia.
Trzymam kciuki żeby kolejne były wyraźniejsze i nie budziły Twoich obaw i watpliwościSówka_83 lubi tę wiadomość
-
Ellasi wrote:Już po wizycie
Jest dobrze!
CRL 3,4 mmm (odpowiada 6 tygodniowi, a u mnie owu była ok. 18-19 dc więc to by się zgadzało.
Pęcherzyk ciążowy 21 mm.
I najważniejsze jest serduszko! Jeszcze nie słyszałam ale widziałam jak bije. Moja gin uważa że słuchanie serduszka na takim etapie nie jest wskazane bo to silne fale na malucha daje.
Następnym razem pewnie usłyszę
Jestem zadowolona!Ellasi lubi tę wiadomość
-
czarująca wrote:hejjj...
zaraz odpisze na reszte.
mialam dzis wizyte- pecherzyk w macicy 0,56 cm...bardzo malusi..nic nie widac w srodku.... mam przyjsc za 2 tyg na wizyte...
okazalo sie ze na lewym jajniku mam torbiel ciałka zółtego 6 cm !!!! i torbiel endometrialna 2,7 cm.
Ta pierwsza ma sie wchlonac po luteinie, mam brać 2x 10 mg
znowu nerwy, znowu stres..... ehhhh ((
Czarująca,
Trzymam kciuki. Na tym etapie wszystko może się zdarzyć i maluch pewnie niebawem nadrobi wszystko
Ostatnio podobną sytuację miała Małamama i przy kolejnej wizycie okazało się że wszystko jest ok i serduszko bije
Oszczędzaj się, dbaj o Was a ja trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:39
czarująca lubi tę wiadomość
-
Ellasi wrote:Wydaje mi się że to kwestia jakości usg i ujęcia.
Trzymam kciuki żeby kolejne były wyraźniejsze i nie budziły Twoich obaw i watpliwości
Gratuluję owocnej wizyty
Mój lekarz przyłożył się dzisiaj do pokazania mi serduszka, więc zdjęcie mało ważne ,Ha, i wizyta nie taka droga, 30 zł
Ellasi lubi tę wiadomość
-
michasia-K wrote:Jestem po wizycie.
Pierwszy raz slyszalam bicie serduszka mojego kropka. Ma ok 11mm. Lekarz zadowolony
W drugim pecherzyku brak akcji serca
Bedzie ciaza pojedyncza.
Sama nie wiem co napisać- strasznie mi szkoda że tylko jedno serduszko zobaczyłaś Ale teraz musisz się skupić na tum jednym maluchu i z niego się cieszyć -
Ellasi wrote:Karolka,
Za tydzień. To my będziemy zazdrościły Tobie tej wizyty
Paradoksalnie myśle że za tydzień lepiej niż teraz byś miała iść bo już będzie doświadczeń widać
Życzę serduszka!Ellasi lubi tę wiadomość
-
Sówka_83 wrote:Gratuluję owocnej wizyty
Mój lekarz przyłożył się dzisiaj do pokazania mi serduszka, więc zdjęcie mało ważne ,Ha, i wizyta nie taka droga, 30 zł
I właśnie to serduszko które widziałaś jest najważniejsze
A cena wizyty powala! Jestem w szoku... Dla porównania u mnie wizyta 150 zł, usg 150 zł, a wizyta z usg 260 zł- nie wiem czy się śmiać czy płakać
Ale moja gin jest ordynatorem dużego, nowoczesnego oddziału ginekologii i położnictwa w jednym z warszawskich szpitali i pewnie dlatego taki ceny.
Teraz zapisuję się do jej przychodni przyszpitalnej źeby mieć badania bezpłatne a prywatnie będę chodzić z wynikami i żeby mieć u niej miejsce do porodu -
Ellasi wrote:Michasia,
Sama nie wiem co napisać- strasznie mi szkoda że tylko jedno serduszko zobaczyłaś Ale teraz musisz się skupić na tum jednym maluchu i z niego się cieszyć
Bylam przygotowana na to, ze tego drugiego moze wogole nie byc.
Oby ten jeden kropek byl silny i zdrowy -
maaadzik1207 wrote:takasobieja czemu nie wolno stosowac otruvinu? mi lekarz przepisał sam..no nie wiem..Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
pabelka88 wrote:Po co Ci clexane? To zastrzyki na rozzedzenir krwi.ja je brałam kilka dni po transferze,miały pomóc w zagniezdzeniu...Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Gratuluję wszystkim fasolek z serduchami! Super ze jesteście spokojniejszeGameta Rzgów
takasobieja wrote:Kochana to poprawia przepływy krwi w macicy. a tobie już kazali odstawić?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Siemanko.
Tyle dobrych wieści!! Super!!
My mieliśmy dzis wizytować ale mały mi sie rozchorował i nie mam z kim go zostawić;( więc musimy przełożyć wizytę;/
Michaśka mimo wszystko przykro mi;( teraz ten jeden kropek musi być silny;)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach