X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że tak u wszystkich super aż miło się czyta,same dobre wieści :)

Ellasi lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Cieszę się ,że wszytko ok :-)jejku jak ja Wam zazdroszcze ...ją dopiero za tydzień pierwsze USG dni się dluza strasznie :-(

Karolka,
    Za tydzień. To my będziemy zazdrościły Tobie tej wizyty :)
    Paradoksalnie myśle że za tydzień lepiej niż teraz byś miała iść bo już będzie doświadczeń widać :)
    Życzę serduszka!

Karolka14 lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    No mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i sie zrobi bardziej okrągły. Mam zdjęcie ale na moim mało widać, jest zrobione z daleka, ale na żywo widziałam z bliska i tętno jak szybciutko pulsuje. To się uspokoiłam całą resztą.

A Twoje zdjęcie Sówko jest chyba ok.

Małamama,
    Ja teź mam zdjęcie z daleka i na wizycie identycznie jak Ty widziałam z bliska :)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Patrzę na zdjęcie z dzisiejszego usg i jakos tak dziwnie fasolka wyglada, taka jakby poprzerywana i jakis dziwny ksztalt, nie przypominający dziecka.

Wydaje mi się że to kwestia jakości usg i ujęcia.
    Trzymam kciuki żeby kolejne były wyraźniejsze i nie budziły Twoich obaw i watpliwości :)

Sówka_83 lubi tę wiadomość

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Już po wizycie :)
    Jest dobrze!
    CRL 3,4 mmm (odpowiada 6 tygodniowi, a u mnie owu była ok. 18-19 dc więc to by się zgadzało.
    Pęcherzyk ciążowy 21 mm.
    I najważniejsze jest serduszko! Jeszcze nie słyszałam ale widziałam jak bije. Moja gin uważa że słuchanie serduszka na takim etapie nie jest wskazane bo to silne fale na malucha daje.
    Następnym razem pewnie usłyszę :)
    Jestem zadowolona!
    Super wieści :-)

Ellasi lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:
    hejjj...

zaraz odpisze na reszte.
    mialam dzis wizyte- pecherzyk w macicy 0,56 cm...bardzo malusi..nic nie widac w srodku.... mam przyjsc za 2 tyg na wizyte...

okazalo sie ze na lewym jajniku mam torbiel ciałka zółtego 6 cm !!!! i torbiel endometrialna 2,7 cm.
    Ta pierwsza ma sie wchlonac po luteinie, mam brać 2x 10 mg

znowu nerwy, znowu stres..... ehhhh :(((

Czarująca,
    Trzymam kciuki. Na tym etapie wszystko może się zdarzyć i maluch pewnie niebawem nadrobi wszystko :)
    Ostatnio podobną sytuację miała Małamama i przy kolejnej wizycie okazało się że wszystko jest ok i serduszko bije :)
    Oszczędzaj się, dbaj o Was a ja trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 22:39

czarująca lubi tę wiadomość

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Wydaje mi się że to kwestia jakości usg i ujęcia.
    Trzymam kciuki żeby kolejne były wyraźniejsze i nie budziły Twoich obaw i watpliwości :)

Gratuluję owocnej wizyty :-)

Mój lekarz przyłożył się dzisiaj do pokazania mi serduszka, więc zdjęcie mało ważne ;-) ,Ha, i wizyta nie taka droga, 30 zł :-)

Ellasi lubi tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Jestem po wizycie.
    Pierwszy raz slyszalam bicie serduszka mojego kropka. Ma ok 11mm. Lekarz zadowolony :-)
    W drugim pecherzyku brak akcji serca :-(
    Bedzie ciaza pojedyncza.
    Michasia,
    Sama nie wiem co napisać- strasznie mi szkoda że tylko jedno serduszko zobaczyłaś :/ Ale teraz musisz się skupić na tum jednym maluchu i z niego się cieszyć :)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Karolka,
    Za tydzień. To my będziemy zazdrościły Tobie tej wizyty :)
    Paradoksalnie myśle że za tydzień lepiej niż teraz byś miała iść bo już będzie doświadczeń widać :)
    Życzę serduszka!
    Po cichu też mam nadzieję że będzie widać serduszko :-) ale nie nakręcam się za bardzo bo jak nie będzie widać to żebym depresji nie dostała :-( a nast wizyta dopiero 13 kwietnia ale jestem dobrej myśli i już nie mogę się doczekać... 3 majcie w kciuki

Ellasi lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Gratuluję owocnej wizyty :-)

Mój lekarz przyłożył się dzisiaj do pokazania mi serduszka, więc zdjęcie mało ważne ;-) ,Ha, i wizyta nie taka droga, 30 zł :-)
    Sówka,
    I właśnie to serduszko które widziałaś jest najważniejsze :)

A cena wizyty powala! Jestem w szoku... Dla porównania u mnie wizyta 150 zł, usg 150 zł, a wizyta z usg 260 zł- nie wiem czy się śmiać czy płakać ;)
    Ale moja gin jest ordynatorem dużego, nowoczesnego oddziału ginekologii i położnictwa w jednym z warszawskich szpitali i pewnie dlatego taki ceny.
    Teraz zapisuję się do jej przychodni przyszpitalnej źeby mieć badania bezpłatne a prywatnie będę chodzić z wynikami i żeby mieć u niej miejsce do porodu :)

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Michasia,
    Sama nie wiem co napisać- strasznie mi szkoda że tylko jedno serduszko zobaczyłaś :/ Ale teraz musisz się skupić na tum jednym maluchu i z niego się cieszyć :)
    Ciesze sie z tego jednego :-)
    Bylam przygotowana na to, ze tego drugiego moze wogole nie byc.
    Oby ten jeden kropek byl silny i zdrowy :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Ciesze sie z tego jednego :-)
    Bylam przygotowana na to, ze tego drugiego moze wogole nie byc.
    Oby ten jeden kropek byl silny i zdrowy :-)

Będzie silny, zdrowy i kochany! :)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    takasobieja czemu nie wolno stosowac otruvinu? mi lekarz przepisał sam..no nie wiem..
    Działa obkurczajaco na błony śluzowe. Uważajcie bo to kurestwo strasznie uzależnia. Byłam uzależniona 4 lata. Odstawiłam bo zaczęłam pdchodzuc do in vitro i musiałam odstawić jak myślałam serio o dziecku. To działało jak narkotyk, uzalenialo i niszczylo mi sluzowke. do tego byłam nadpobudliwa.Nie byłam w stanie bez tego funkcjonować i oddychać. Przesusza blone w nosie. Najlepiej używać dawki dla dzieci.. jeśli już. A najlepiej wcale .

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Po co Ci clexane? To zastrzyki na rozzedzenir krwi.ja je brałam kilka dni po transferze,miały pomóc w zagniezdzeniu...
    Kochana to poprawia przepływy krwi w macicy. :) a tobie już kazali odstawić?

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim fasolek z serduchami! Super ze jesteście spokojniejsze :)

Gameta Rzgów
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Kochana to poprawia przepływy krwi w macicy. :) a tobie już kazali odstawić?
    Tak...miałam jedno opakowanie po transferze i koniec.W sumie 10 dni brałam...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt!!!

szczególne uściski dla Michasia K oraz Czarująca nie stresuj się napewno się ułoży wszystko jak powinno♡♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po raz 3 i ost idę zrobić bete. Wychwycilam ciążę bardzo szybko i zastanawiam się jeśli w pt bylo 40.3 w pon 101 to ile dziś powinnam się spodziewać. O ile powinien być ten przyrost. ..martwie się:(

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę clexane od pozytywnego testu i dzisiaj dostałam progesteron w zastrzykach dodatkowo. Wczoraj na wizycie był pęcherzyk 2,44mm, serduszka jeszcze nie było ale tovpodobno normalne w tym okresie ciąży.

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko.
    Tyle dobrych wieści!!;) Super!!

My mieliśmy dzis wizytować ale mały mi sie rozchorował i nie mam z kim go zostawić;( więc musimy przełożyć wizytę;/

Michaśka mimo wszystko przykro mi;( teraz ten jeden kropek musi być silny;)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ