X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krzepliwosc zapobiegają

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje wkleić linka z fotką ;-)

Doszłam do wniosku, że to jednak jakoś inaczej robione zdjęcie ;-)

http://fotozrzut.pl/zdjecia/097153f779.jpg

Na dwóch wcześniejszych zdjęciach pęcherzyk jest z prawej strony. I w "całości".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 20:45

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i sie zrobi bardziej okrągły. Mam zdjęcie ale na moim mało widać, jest zrobione z daleka, ale na żywo widziałam z bliska i tętno jak szybciutko pulsuje. To się uspokoiłam całą resztą.

A Twoje zdjęcie Sówko jest chyba ok.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sówka moj tez był taki 2 tyg temu bedzie ok :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedziałyście już rodzinie o nowym członku??? :)

Ja planuje w święta :) Wczoraj moja tesciówka sie zaczęła domyślać, to jej nakłamałam, żeby była niespodzianka :)

michasia-K lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnei wie juz najbliższa rodzina moi rodzice moja siostra brat i bratowa i teściowa a ze znajomych wiedzą w sumie 4 kolezanki w tym 2 to przyjaciółki i jedna z nich to sasiadka która nam to wykrakała ;) Julci powiemy w swieta a reszta dowie się jak brzuszek zobaczą ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle sie boje, że może za wczesnie, dziś w pracy musiałam powiedzieć, więc moja siostra i znajomi już pewnie wiedzą, pocztą pantoflową. A w domu tylko mąż, ciotka pielęgniarka z przychodni. :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najważniejsze, że serduszko bije i lekarz nic niepokojącego nie zauważył :-) Też mi się wydaje, że jest ok. Na tym etapie to różne zdjęcia mogą być.

My powiemy w Wielką Sobotę rodzicom, będą wszyscy razem więc jest okazja jakich mało :-) U mnie chyba moja mama coś podejrzewa, takie mam wrażenie.

Siedzę ogladam serial, na ławie obok stoją w miseczce orzeszki ziemne. Nigdy wcześniej nie czułam tak intensywnie ich zapachu ;-)

pabelka88, Scorpiolenka, Karolka14, Ellasi lubią tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejjj...

zaraz odpisze na reszte.
    mialam dzis wizyte- pecherzyk w macicy 0,56 cm...bardzo malusi..nic nie widac w srodku.... mam przyjsc za 2 tyg na wizyte...

okazalo sie ze na lewym jajniku mam torbiel ciałka zółtego 6 cm !!!! i torbiel endometrialna 2,7 cm.
    Ta pierwsza ma sie wchlonac po luteinie, mam brać 2x 10 mg

znowu nerwy, znowu stres..... ehhhh :(((

nzjds65g957f1nq9.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapachy też mi sie dają we znaki, i brzuch pobolewa, u mnie niby lekarz nie stwierdził nic niepokojącego, ale kazał odpoczywać. Na początku usg nie było widać pęcherzyka żółtkowego, tylko sam zarodek. Wystraszyłam się, ale na końcu powiedział, że jakiś lekki zarys chyba widzi jednak. Zobaczymy w kwietniu co będzie:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarująca na pewno bedzie wszystko dobrze, ja 6 dni temu też miałam stresa i byłam załamana, a teraz wiem, że nie ma sie co stresować, bo będzie dobrze.
    Jeszcze jak masz leki i jest wszystko pod kontrolą to tym bardziej. Uszy do góry :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się ,że wszytko ok :-)jejku jak ja Wam zazdroszcze ...ją dopiero za tydzień pierwsze USG dni się dluza strasznie :-(

małamama lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    Pierwszy raz slyszalam bicie serduszka mojego kropka. Ma ok 11mm. Lekarz zadowolony :-)
    W drugim pecherzyku brak akcji serca :-(
    Bedzie ciaza pojedyncza.

małamama, Scorpiolenka, Sówka_83, Ellasi, megimeg lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• małamama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia to i tak ogromne szczęście, wiadomo, że przykra wiadomość, ale masz się z czego cieszyć :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści się sypią więc i ja się podzielę. U nas wszystko w porzadku, pęcherzyk z zarodkiem o wymiarach 7,6mm, ciałko żółte widoczne i serduszko widać było, że pulsuje :) Nie słuchaliśmy poki co. Jestem dużo spokojniejsza. Następna wizyta 12.04.

Bardzo się cieszę z Waszych dobrych wieści, trzymam kciuki za kolejne wizyty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:36

pabelka88, małamama, Scorpiolenka, Ellasi, Karolka14, megimeg lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam też zalożoną karte ciązy :) zlecil mi tez do wykoniania kolejne badania hiv, hcv, toxo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:39

Ellasi lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się, że i Wasze wizyty udane. Teraz musimy uwierzyć, że z naszymi kropkami wszystko ok.

Michasia często bywa, że zostaje tylko jedna fasolka. Za to na pewno silna będzie :-)

Ellasi lubi tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ale dużo piszecie. Ciężko nadrobić jak ma się czas tylko wieczorem wejść aby poczytać :) A jeszcze ciężej odpisać, bo już nie pamiętam co kto pisał. Może z czasem zacznę lepiej zapamiętywać.
    Jolcia1985 wrote:
    Asia H witaj :-) a skąd dokładnie jesteś ? Ja Bytom :-)

Ja jestem z Zabrza. Blisko :)
    rudi wrote:
    Dziewczyny, a na zaparcia macie jakieś rady, bo się strasznie męczę :(

Mnie pomagają suszone śliwki z jogurtem naturalnym, albo inka z mlekiem.
    Karolka14 wrote:
    Dzień dobry miłe ciezaroweczki ;-)jak dzionek? Ją to bym mogła dzisiaj góry przenosic :-)tylko trochę katarku dostałam jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się?

Ja dopiero co wyszłam z kataru. Pomogła herbata z imbirem i cytryną, albo z sokiem z jeżyn. A do tego obowiązkowo czosnek! Ropny katar przeszedł bez śladu :)
    katerineczka wrote:

A JAteraz nie wiem cxy brać bo też nie wiem czy to na pewno było to. Kapalam się wcześniej i może coś tam np podrażnilo mi się...

Jak myślicie?
    Nie zastanawiaj się nawet, ale bierz. Na pewno nie zaszkodzi, a pomóc może.
    Ellasi wrote:
    Zaraz chyba tu jajo zniosę ;) z minuty na minutę coraz większy stres!
    Autentycznie się denerwuję.

I jak?

Poza tym wszystkim gratuluję udanych wizyt i testów. Jak tak czytam to sama się zastanawiam czy nie powinnam iść jednak wcześniej zobaczyć Maluszka. Myślałam, że wytrzymam, ale tak Wam zazdroszczę :)

A.. powiedzieć postanowiliśmy wszystkim po usłyszeniu serduszka właśnie. Prócz moich dwóch dobrych koleżanek i mojej mamy, której powiedziałam od razu z racji tego, że to MAMA! No i synowi też powiedzieliśmy, ale do niego to jeszcze nie dotarło, za malutki :)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :)
    Jest dobrze!
    CRL 3,4 mmm (odpowiada 6 tygodniowi, a u mnie owu była ok. 18-19 dc więc to by się zgadzało.
    Pęcherzyk ciążowy 21 mm.
    I najważniejsze jest serduszko! Jeszcze nie słyszałam ale widziałam jak bije. Moja gin uważa że słuchanie serduszka na takim etapie nie jest wskazane bo to silne fale na malucha daje.
    Następnym razem pewnie usłyszę :)
    Jestem zadowolona!

Scorpiolenka, aher, Karolka14, megimeg, pabelka88, Moko lubią tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aher świetne wiadomości:) Gratki :)
    Ja też już mam kartę i trochę badan.:)

aher lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ