Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nawet nie wiecie jak mnie pocieszacie tym, że już rodzicie. Ja nie wyrabiam już. Skurcze przepowiadające się uspokoiły, ale za to odczuwam dolegliwości tam na dole. Bolą mnie nawet ruchy dziecka jakby ktoś mi siniaki robił. Mnie miało tu już nie być. Miałam mieć już dzidzia.. A teraz będę kombinować żeby poród nie musiał być wywoływany w 38 tygodniu, bo dla mnie są dwa wyjścia: albo cc albo sn. Ewentualnie wywoływanie po 40 tygodniu, ale wywoływanie w 38 to dla mnie jakieś nienaturalne na maxa. Oczekuję na skurcze zwłaszcza w nocy, kiedy jestem zmęczona jak cholera, zasypiam i czuję świadomość, że nie mogę zasnąć, że coś jest nie tak, że muszę wstać. I tak sobie czasem chodzę po nocy. Takie coś zwykle czuje się przed porodem. Najlepsze co mnie zdziwiło to, że czasem znikąd mnie naciąga. Często w samochodzie.
-
Ja jeszcze co prawda jeżdżę autem, ale chuba zaniecham w najblizszym czasie bo czuje, ze młody dużo bardziej sie rozpycha. Chyba mało komfortowo mu się jeździ
Sara ja to dzisiaj odczuwam takie kłucia na dole polaczone z takimi jakby naciskami na pecherz. Uklucie i uczucie ze musze natychmiast do toalety -
Oo, to kolejne gratulacje
)
Sara, ja teraz czuje chwilami taki tepy ból w pachwinach.
Dziś mam 37+0, ciąża donoszona a ja....cała spanikowana i przerażona, że teraz to na serio może być kiedykolwiek
Katalonia, ja sobie popijałam taki typu plusz 2-3 razy dziennie (1 tabletka to 53% zapotrzebowania), a teraz przeszłam na MagneB6 żeby w nocy móc brać z lykiem wody. I tak czasem łyknę, jak czuję że mnie nadmiernie spina9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja brałam Aspargin 1x2 tabletki z rana. I u mnie zero ciągnięcia i skurczów. Nawet łydki cicho siedzą
Ale od dziś już nie biorę.
Wichrowe - nie ma co panikowaćna szczęście poród i ewentualne dolegliwości po nim nie trwają wiecznie.
-
To chyba też zacznę magnez łykać, bo od 2 dni brzuch napina się bardzo często. Dziś w nocy za każdym razem jak sie budziłam to go czułam. Rano tak samo, niby nic nie boli ale twardy jak kamień.
Wizyta w pon, więc przynajmniej dowiem sie ile Młoda waży, strasznie stresuje mnie myśl wypchnięcia 4 kg dziecka, ostatnio się na to nie zanosiło, ale przy cukrzycy ciężarnych to nigdy nie wiadomo czy ją teraz na tycie na weźmie.
Gratulacje dziewczyny !!2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Mi po kolejnych Ktg zwiekszali magnez chyba do maksymalnej dawki 4x 2 tab. Magne b6.
Bo pojawiało mi się za dużo skurczy, od 4-7 w 30min. Gdzie położna powiedziała, że tyle powinno być na dobe. Potem dołożyli 2x No-spe, i na środowym ktg był tylko 1 skurcz -
Kaczorka wrote:
Wichrowe - nie ma co panikowaćna szczęście poród i ewentualne dolegliwości po nim nie trwają wiecznie.
Ale dziecko przy standardowym układzie jest już na zawsze, to nic w porównaniu z porodem
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Spijcie
potem tak fajnie nie bedzie
ze spaniem, reszta to pikus
chyba ze Wasze dzieciaczki beda przesypiac cale noce
Przy pierwszym dziecku jest o tyle fajnie, ze jak trzeba to pojdziesz spac z nim, ale obawiam sie, ze przy drugim juz nie bede miala takiej okazji
-
Oo nie, 3 razy próbowałam wyslac posta i nie zaskoczyło, widocznie mam nie narzekać ( a chciałam
) na skurcze łydek, okrutne drętwienie nóg, ból bioder i spojenia w nocy.. W takim razie nie narzekam tylko podpytam gina o możliwość zwiększenia dawki mg, póki co 1 aspargin co kilka dni, jakby nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 13:49
abiolek lubi tę wiadomość
Starszy brat 2015 ♡ -
Li87 wrote:Oo nie, 3 razy próbowałam wyslac posta i nie zaskoczyło, widocznie mam nie narzekać ( a chciałam
) na skurcze łydek, okrutne drętwienie nóg, ból bioder i spojenia w nocy.. W takim razie nie narzekam tylko podpytam gina o możliwość zwiększenia dawki mg, póki co 1 aspargin co kilka dni, jakby nic
Aspargin można brać 3x1mi zdecydowanie po nim lepiej niż po zwykłym magnezie.
I też z polecenia ginekologa biorę.