Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie już widziałyście, ale jak nie to polecam film:
"Jak urodzić i nie zwariować"
Stary, z 2012, fajna obsada i aktualna tematyka. Ostatnio naszła mnie ochota i zrobiłam powtórkę.
Zależało mi żebyśmy razem obejrzeli, ale Mój niestety po 15min zasnął...
(ale nie zrażajcie się, zasypia na każdym filmie) -
Flara wrote:Planuje na Inflanckiej, dużo moich koleżanek tam rodziło i całkiem zadowolone były. Martwię sie tylko ze będę musiała wybrać szpital z wyższa referencyjnościa ze względu na cukrzycę ciążową, ale ta na szczęście na razie jest dla mnie łaskawa i sama dieta wystarcza. Więc mam nadzieje ze to nie zmiani sie juz do końca ciązy.
Co do torby szpitalnej, to u mnie szpital ma podobne zalecenia jak napisała Wichrowe, chyba najwięcej w torbie zajęły rzeczy dla Młodej, i jak popakowałam ciepły kocyk i minimum 3 zestawy ubranek dla niej - to wyszło mi że więcej 56 już prawie nie mam, także będę się ratować 62 jak by coś.
Z rzeczy chyba nie wymienionych ostatnio to wzięłam: smoczek - koleżanki synek tak strasznie płakał po porodzie że jej mąż za radą położnej biegał o 2 nad razem po aptekach w poszukiwaniu smoka który ich uratuje i małą gruszkę do nosa (gdyby trzeba było się poratować w środku nocy bez biegania do położnych).
I dziś kupiłam ciasteczka specjalnie do spakowania do torby, abym ja się mogła poratować w nocy, zwłaszcza że po porodzie będę mogła w końcu zjeść słodycze a nie tylko oblizywać papierki.
. Pierwsze dziecko tez tam rodziłam i byłam bardzo zadowolona a było to jeszcze przed remontem.
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Alma84 wrote:Pewnie już widziałyście, ale jak nie to polecam film:
"Jak urodzić i nie zwariować"
Stary, z 2012, fajna obsada i aktualna tematyka. Ostatnio naszła mnie ochota i zrobiłam powtórkę.
Zależało mi żebyśmy razem obejrzeli, ale Mój niestety po 15min zasnął...
(ale nie zrażajcie się, zasypia na każdym filmie)
A włączyłam sobie, bez mężaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 21:18
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
No to nasza Pani Moł już z córcią
wczoraj wieczorem się urodziła
piękna data!
Ja za to dziś zaciskam nogi, bo u nas 14 i 21.10. jest dla młodej zakazany :p
Ale śniło mi się w nocy, że sama sobie poród odebrałam! Urodziłam dwie dziewczynki - bliźniaki :p jedną w autobusie a drugą w domu. Obie wyszły nogami do przoduwichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
No to machina rusza się a tu dopiero październik. Gratulacje dla Pani Mol. Kaczorka, abilek sny ciekawe haha
Mnie skurcz łydki obudził, bolało.
W poniedziałek mam gina i jeszcze nigdy się tak wizyty nie mogłam doczekać. Byle do listopada.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Oj moja senna wyobraźnia czasami jest baaaardzo bujna :p
abiolek - czym Ci ten brat podpadł, że tak go bić chciałaś przez sen? :p
Ech, no i nie było mi dane urodzić w piątek 13-go.. szkodateraz 16.10. jeszcze by mógł być, bo to urodziny teściowej :p by się kobieta ucieszyła!
Katalonia - ja mam następną wizytę w piątek i mam nadzieję, że do niej nie wytrzymam, bo nie chce mi się już iśćabiolek lubi tę wiadomość
-
Hejka...wpadlam was poinformować że mojemu synkowi się spieszylo i wyszedł na świat 27 września o go 11.11 ważył 2870g i 50cm. Urodził się w 34+5 tc i miał problemy że ssaniem dostawał moje mleczko sonda i butelki ale od wtorku jesteśmy tylko na cycu i ładnie waga mi przerasta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 08:18
Anulka0407, Katalonia, abiolek, Charlutek, KasiaHaBe, agagaga, wichrowe_wzgórza, Alma84, Zuza2323, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość
-
Na brata zawsze się coś znajdzie
Ja mogę rodzić od 22-26 październikakońcu mam w planach umyć okna
To by były dla mnie najlepsze daty
no ale czuje, że urodzę 15 listopada
Moja wizyta 31.10 - i pewnie się na niej pojawię.
Ostatnio przed porodem w poniedziałek miałam wizytę i nic, a w środę odszedł mi czop i w piątek urodziłamWięc zawsze jakaś nadzieja jest
Nie umiem wysiedzieć na twardym bo mnie wszystko bolimuszę mieć mięciutką poduszkę pod dupeczką
-
Gosssia.. Gratulacje. Super ze karmisz piersią. Zdrowia dla Was
Moja mama też jest z 16.10.
Ja tez musze mieć coś miękkiego pod pupa i to najlepiej w pozycji pollezacej. A samochodem to już niedługo przestanę kierować bo coraz trudniej
abiolek lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024