Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja właśnie leżę i nie śpię. Różowawo-czerwony śluz (nie rozciągliwy i nie w formie czopu) - tak jakby rozpoczynanie się okresu) i takie trochę bóle okresowe
Póki co czekam na "coś więcej"
abiolek, zuzik88 lubią tę wiadomość
-
Wizyta, wizyta i po wizycie.
W skrócie....
- Filip za mało przytył (od ostatniej wizyty tylko 200g zamiast 500g), gin sprawdzała dwa razy.
- GBS dodatni - niby nie wielki problem, ale jest
- Leży już nie tyle w poprzek, co po skosie. Głowa pod prawym żebrem, rękami naciska na żołądek, stopami zmiękcza szyjkę
- Zakaz chodzenia, zakaz schylania
- Na moje "ale ja mam 2 letnie dziecko, jak mam nie chodzić" dostałam opierdol, że mam też nienarodzonego syna i mam leżeć.
- Kontrola USG 2 x w tygodniu (za free)
- Jak mi odejdą wody dalej istnieje opcja wypadnięcia pępowiny lub nóżki (olaboga). Nie mam zwlekać, mam od razu jechać na IP
- Ze względu na niski przyrost wagi czekamy aż przytyje i dopiero wtedy CC, zdaniem gin lepiej przenosić (nawet 41tc) niż wyciągać wcześniej (stąd częste kontrole)
- Ogólnie na moje skurcze mogę brać 3x1 nospę forte, bo mam teraz nie rodzić
- Jako "wieloródka" mam szansę, że się obróci. Gin nie widzi opcji, ale bardzo chciałaby się zaskoczyć.
Chyba wolałabym by odeszły teraz wody i jechać na szybcika do szpitala niż być tykającą bombą
A dzisiaj z córką jestem w domu sama, więc lipa z "leż i odpoczywaj"... -
Iza to już na dniach powinnaś urodzić
zazdroszczę. Od chwili gdy mam w głowie słowa lekarza o mojej twardej długiej szyjce, ze mam jeszcze dużo wód płodowych i ze Maluchowi się nie spieszy to już wątpię w mój poród SN
Ale dziś mnie mocno pobolewa podbrzusze. Nie biorę nospy specjalnie ciekawa jestem czy ból się będzie nasilać.
Wiecie co u dziewczyn z nowego forum? Ktoś się jeszcze rozpakował ?
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
-
Powinien przytyć koło 500g a przytył 200g. Waży 2700. Wg USG jest aktualnie 2 tygodnie w plecy, a szedł dobrze i to podobno jest problemem.
Teoretycznie takie dziecko spokojnie może się urodzić (sama miałam 2750), ale lepiej by jeszcze był w brzuchu, stąd ta obserwacja. -
Mój młody ostatnio nabieral po około 400 g co dwa tyg a ostatnio też tylko 200 ale przepływy itp były ok.
Nie martw się na zapasleżałam po zabiegu z dziewczyną która gin straszył że od ponad miesiąca nie rośnie itp w szpitalu usg robił młody lekarz że dzieć ma ponad 3 kg a nie 2600 jak mówili ale ze młody to niewierzyla i panika. Z racji że była po terminie wywołali wkoncu porod i wyszła dziewczynka 3300.
Inna zapowiadane miała dziecko ponad 4 kg a urodziła 3100 za to z bardzo długimi nogami które z wyliczeń statystycznych zawyzylo wagę noworodka więc te wagi i przyrosty to tak z przymrużeniem oka jeśli łożysko i przepływy są ok.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kasia nie obraz się ale lekarz ma rację z ty m odpoczynkiem. Zawsze możesz poprosić kogoś o pomoc. Rodzinę, sąsiadke, koleżankę są też takie klubiki z opieką na godziny dla takich maluchów czy nianie. Napewno masz jakiś plan przecież też ktoś musi zająć się dzieckiem jak pojedziesz rodzic. Może załatw dla męża z pracy choć tydzień L4 na chore dziecko skoro nie ma wyjścia.
Najważniejsze to nie bierz się za żadne sprzątanie,gotowanie,zakupy czy noszenie dziecka na rękach. Mąż hak wróci napewno ci pomoże wszystko ogarnąć.
Zawsze powtarzam że dla chcącego nic trudnego
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ojej Katarzynaa, ale wymyslili. Na tym etapie zakaz chodzenia brzmi troche absurdalnie.... i to rozliczanie wagi co do grama, tez dziwne. Wazne, aby przeplywy byly dobre i zeby maluszkowi niczego nie brakowalo. Trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo zgofnie z planem!7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Katarzyna87 wrote:Powinien przytyć koło 500g a przytył 200g. Waży 2700. Wg USG jest aktualnie 2 tygodnie w plecy, a szedł dobrze i to podobno jest problemem.
Teoretycznie takie dziecko spokojnie może się urodzić (sama miałam 2750), ale lepiej by jeszcze był w brzuchu, stąd ta obserwacja.
Ja się urodziłam w 40tc i ważylam 2800g, wszystko było ze mną w porządku! Nie martw się na zapas
A powiedz mi, ile minęło czasu między wizytami? 2 tygodnie? Bo moja malutka rosła do tej pory jakieś 250-300 g co dwa tygodnie i była w 50 centylu. Zastanawiam się, czy na koniec dzieci mają jakoś przyspieszyć z tym wzrostem? -
Ja w te pomiary to do końca nie wierze. Moja córka właśnie jest takim przykładem: miała być duża według kości udowej i miała ważyć ponad 4 kg. Okazało sie ze miała 51cm i 3400 wagi i długie nogi co widać dopiero teraz kiedy wszystkie spodnie ma za krótkie
No ale te nogi ma po mamusi
zuzik88, Katalonia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
hej
co do aplikacj trzeba miec na tel aplikacje rossnę i rossmann i mozna odebrac cała paczke
Ja podobno od dzis donoszona pomału od weekendu zaczynamy wyganianie klusiw poniedziałek jeszcze USG
i odbiore GBS i moge rodzić hehe
no własnie dziecko nabiera duzo pod koniec moja Lili w ostatnie 3 tyg 700g poszła do przodu
Hanka ma czesto teraz czkawki co ponoć tez jest jakimś sygnałem ze moze sie ur wczesniej bo intensywnie trenuje oddech czuje jej lapki niziutko a ostatnio miałam uczucie tam na dole jakby zaraz miała wyjśc taki naciskabiolek lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka83 chyba jeszcze masz trochę do donoszenia. 37 musi być skończony, a nie 35. Też odliczam...
Laski, a jak z Waszą wagą? Moja stanęła i od dwóch tygodni waha się tylko o 200 gram.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 11:10