Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dziś mamy szczepienia na 15.30, i już się boję....
a w połowie lutego idziemy na usg brzuszka i usg przezciemiączkowe.
robiła któraś?
usg mimo dobrego wyniku, mamy powtórzyć kontrolnie 6-8tyg po pierwszym.
czy już się gdzieś na dłużej wybierałyście z dziećmi?
my chcemy na początku lutego wyskoczyć na 4 dni w góry. przeraża mnie trochę pakowanie tego wszystkiego.
jak na razie byliśmy z nią 2 noce poza domem, u teściów na święta. i wszystko super zniosła. -
nick nieaktualnyAlma84 wrote:Madziula, nie przejmuj się, każda matka wie co najlepsze dla dziecka.
Moja teściowa powiedziała że na pewno mam "jałowe mleko", bo ona też miała, i karmiła tylko 2 tyg...
Natomiast moja mama powtarza że powinnam podawać wodę w butelce, bo mleko z piersi to jedzenie, a dziecko musi też pić!!!
SZOK!!!
Oba tematy poruszyłam z położną i dwoma pediatrami, wszyscy powiedzieli że jedno i drugie to MEGA BZDURA!!!
Nie chce się kłócić, więc słucham "dobrych rad", ale jak słyszę takie teksty to po prostu przytakuję, a drugim uchem wypuszczam... -
nick nieaktualny
-
U nas przy usg bioder robią tez przezciemieniaczkowe. Wyszła torbiel 4mm i powtórka w 4-5mc. Z reguły te torbiele same siwe wchłaniają, a są wynikiem ciężkiego porodu. U mnie siłami natury do pełnego rozwarcia, a młody nie mógł przejść przez kanał i szybko cc. Rozwija się prawidłowo, wiec czekam na badanie kontrolne i się nie stresuje.
-
Dziewczyny ja również wg teściowej mam za chude mleko, gdyż mój syn powinien już przesypiać całe noce od 24 do 6 a nie budzić się na karmienie co 2-3 h powinnam też go poić koperkiem, ewentualnie woda z glukoza! Na kolki powinnam mu smarować pepuszek i pod noskiem kroplami miętowymi albo amolem, to zaledwie garść dobrych rad kochanej teściowej.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
A hitem jest łyżeczka miodu, żeby kupki lżej robił, tak jej 35 lat temu lekarz doradził, bo teściowa to miała bardzo tłusty pokarm.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
A ja na antybiotyku. Straszna gorączkę dostałam w nocy 2 dni temu później ból gardła i katar. Biorę duomox i dzisiaj jest o wiele lepiej. Mały tylko na zielono kupki robi, podaje mu dicoflor.
Nas tez dopadły wieczorne noszenia... mały od 18-19 nie śpi do 22 i trudny jest to czas bo nic nie pasuje oprócz cyca i noszenia na rękach. Wtedy go wsadzam w chustę ale tez nie zawsze działa bo jak nie chce mu się spać to się wierci i denerwuje i muszę go odplatywac a nie chce mi się za każdym razem znowu go wiązać.
Mój od dwóch dni w chwilach kedy jest wyspany i najedzony namiętnie je sobie piąstkę aż cmoka z zadowolenia wasze dzieci tez tak robią ?zuzik88 lubi tę wiadomość