X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, mała strasznie senna była i spała cały dzień i całą noc, teraz już wróciła do normy i rozgląda się jak zwykle :D

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    My po szczepieniu, mała strasznie senna była i spała cały dzień i całą noc, teraz już wróciła do normy i rozgląda się jak zwykle :D

A na jakie szczepienia się zdecydowałaś? Wiem że to temat rzeka... Nas czekają szczepienia 10 stycznia i jeszcze nie podjęłam decyzji czy płatne czy nie... :/

201711152165.png

202006124562.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy te z NFZ. Niestety były 4 :/ ale młoda nie miała skutków ubocznych.
    Na skojarzone się nie zdecydowałam. A jak mnie lekarka usilnie zaczęła na nie namawiać to tym bardziej się zniechęciłam. Przy skojarzonych byłyby 2 zastrzyki.
    Najgorszy przy szczepieniu niestety jest płacz dzieciątka.. Ale czy to 2 czy 4 to płacz taki sam :/
    Na szczęście na następne pójdziemy dopiero za miesiąc.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy szczepienie wczoraj pierwsze. Falismw 5w1, pneumokoki na Nfz i żółtaczka też na nfz

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku kończę 32 :)

Niezłe rzeczy z tymi duchami.. Ja i tak podatna jestem na te tematy a teraz to!

My z mężem też przed szczepieniem mieliśmy kwadratowe głowy od czytania wszystkiego na temat szczepionek - wybraliśmy 6 w 1 bo u nas w przychodni 5w1 nie była dostępna. Jednak jest to mniejsza ilość substancji pomocniczych i lepsza forma szczepionki przeciw krztuścowi niż te z NFZ. I mniej wkłuć a podobno wzw B jest najbardziej bolesna. Na drugi dzień po Mała dosłownie przelewała się przez ręce ale na szczęście przeszło jej w drugiej dobie. Polecam bloga mamy pediatry.

Z brzuchem u nas dużo lepiej ale wciąż zdarzają się epizody i nie mam pojęcia po czym. Wczoraj bączki odchodziły mega ładne a i tak był mega płacz a nawet krzyki.

h84fhdgewip6e90o.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy 6 w 1 i nie bylo zadnych skutkow ubocznych i osobiscie ciesze sie z tego wyboru bo nie znioslabym chyba juz wiecej zastrzykow tym bardziej, ze przy drugim sie duzo bardziej juz rozplakala bo po 1 jeszcze umialam ja uspokoic a po 2 juz nie.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też te z NFZ, chociaż serce mi się krajało jak mała płakała. Ze starszą też tak miałam i nie chciałam kombinować. Za 8 tygodni następne szczepienia.
    A mała waży ponad 5 kg :D

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 6 w 1, pneumo z NFZ i rotawirusy kupię jako zalecane. Zapłacę ok 500 zł za wszystko.
    Meningokoki później tak mi doradzila pielęgniarka. Na rotawirusy szczepi się max do pół roku.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia my wybraliśmy tak samo. Szczepienie było o 15.30, a kolo 20 pojawiła się gorączka. Pielęgniarka poleciała camillie na bol jak dziecko bedzie plakac, a jak pojawi sie goraczka to pedicetamol. O 18 dostał tylko camillie, bo przeraźliwie płakał, łzy leciały strumieniami. O 22 podałam pedicetamol, bo miał 37.5 i wkoncu zasnął. Rano kupa i uśmiech:) wydaje mi się, że to po szczepionek na roto doustnie, bo na udach miał tylko widoczne wklucie.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też miała w nocy 37,7 ale nie podawałam żadnego leku chociaż był w pogotowiu.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój płakał od 18 do 22. Takiego płaczu jeszcze nie było, każde jego dotknięcie to wręcz pisk.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też 6 w 1 i bez skutków ubocznych

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia myślę że kwasy przy kp sa ok, ale trzeba zapytać kosmetyczki/lekarza. Ja ze zluszczania chodzę na mikrodermabrazje, kiedyś miałam mikro i zaraz po niej kwas ale nie pamiętam jaki.
    A Ty jaki chcesz kwas? Mocno zluszczajacy?

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szczepilam 6w1 Rota i pneumokoki. Młody był tylko senny, brak gorączki. Wczoraj spał w dzień do 21.30 i myślałam sobie ze będzie noc bezsenna. Wstał Pan zjadł cyca, przegrałam pieluchę i kładę go na matę bo myślałam ze wyspany i najedzony to będzie chciał się bawić. Wracam do pokoju po 5 minutach a on śpi na macie :D i spał cała noc z pobudka na mleczko o 2 i 7.
    U mnie odpukać zero problemów brzuszkowych, płacze tylko jak głodny. Czy Wasze Maluchy tez Wam tak szarpią sutki przy jedzeniu? Mój ostatnio nie może jeść spokojnie tylko kręci głowa w różne strony na mocno zassanym sutku...

Katalonia nie wiem w sumie co chce zrobić u kosmetyczki. Mam taka szara ziemista skore. Może ta mikrodermabrazje? Nie wiem, może kosmetyczka będzie na tyle kompetentna.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia szarpie mnie tylko wtedy kiedy jej coś nie pasuje głównie w brzuszku, takie zachowanie poprzedza dużą kupę np. U nas nadal brak większej systematyczności a u Was?

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez Ismena szarpie i wypluwa do tego od paru dni ale wieczorami zazwyczaj a tak to normalnie je a najlepiej jak przysypia. U nas pomalu zaczelo sie robic systematycznie to znowu nagle zaczela jesc co 2 godziny lub 1,5 i w nocy co 3 a byla 6-7 godzinna przerwa i wszystko sie posypalo

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza nie chce Cię martwić ale to przez jeszcze bardzo nie będzie regularności jak będą szły żeby to tez będzie nieciekawie ze spaniem i każdy skok rozwojowy zmienia dziecko. Moja córka jak miała rok to dopiero spała całe noce ale już bez drzemki w dzień

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:00

Pierworodna 2017

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znowu od 2 dni dziąsła zaciska mi na sutkach.. Takie ciągnięcia o których piszecie też się pojawiają. Wkurza mnie to i zazwyczaj zabieram cyca.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciągle spontan. Ostatnio nocki były ładnie przesypiane, ale w dzień drzemka tylko na spacerze albo przy cycu. Dzisiaj z kolei większość dnia drzemie. Do tego zaczęło się wymuszanie noszenia na rękach, jak go odłożę w krytycznym momencie to ryk w nieboglosy i to taki nie do uspokojenia. Cyca czasami je ładnie a czasami też szarpie, wyciąga i macha rączkami jakby muchy odganiał. Ogólnie mam wrażenie że mały nerwusek nam rośnie, nie wiem po km bo my z mężem spokojni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 18:46

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ