X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, mała strasznie senna była i spała cały dzień i całą noc, teraz już wróciła do normy i rozgląda się jak zwykle :D

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    My po szczepieniu, mała strasznie senna była i spała cały dzień i całą noc, teraz już wróciła do normy i rozgląda się jak zwykle :D

A na jakie szczepienia się zdecydowałaś? Wiem że to temat rzeka... Nas czekają szczepienia 10 stycznia i jeszcze nie podjęłam decyzji czy płatne czy nie... :/

201711152165.png

202006124562.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy te z NFZ. Niestety były 4 :/ ale młoda nie miała skutków ubocznych.
    Na skojarzone się nie zdecydowałam. A jak mnie lekarka usilnie zaczęła na nie namawiać to tym bardziej się zniechęciłam. Przy skojarzonych byłyby 2 zastrzyki.
    Najgorszy przy szczepieniu niestety jest płacz dzieciątka.. Ale czy to 2 czy 4 to płacz taki sam :/
    Na szczęście na następne pójdziemy dopiero za miesiąc.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy szczepienie wczoraj pierwsze. Falismw 5w1, pneumokoki na Nfz i żółtaczka też na nfz

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku kończę 32 :)

Niezłe rzeczy z tymi duchami.. Ja i tak podatna jestem na te tematy a teraz to!

My z mężem też przed szczepieniem mieliśmy kwadratowe głowy od czytania wszystkiego na temat szczepionek - wybraliśmy 6 w 1 bo u nas w przychodni 5w1 nie była dostępna. Jednak jest to mniejsza ilość substancji pomocniczych i lepsza forma szczepionki przeciw krztuścowi niż te z NFZ. I mniej wkłuć a podobno wzw B jest najbardziej bolesna. Na drugi dzień po Mała dosłownie przelewała się przez ręce ale na szczęście przeszło jej w drugiej dobie. Polecam bloga mamy pediatry.

Z brzuchem u nas dużo lepiej ale wciąż zdarzają się epizody i nie mam pojęcia po czym. Wczoraj bączki odchodziły mega ładne a i tak był mega płacz a nawet krzyki.

h84fhdgewip6e90o.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy 6 w 1 i nie bylo zadnych skutkow ubocznych i osobiscie ciesze sie z tego wyboru bo nie znioslabym chyba juz wiecej zastrzykow tym bardziej, ze przy drugim sie duzo bardziej juz rozplakala bo po 1 jeszcze umialam ja uspokoic a po 2 juz nie.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też te z NFZ, chociaż serce mi się krajało jak mała płakała. Ze starszą też tak miałam i nie chciałam kombinować. Za 8 tygodni następne szczepienia.
    A mała waży ponad 5 kg :D

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 6 w 1, pneumo z NFZ i rotawirusy kupię jako zalecane. Zapłacę ok 500 zł za wszystko.
    Meningokoki później tak mi doradzila pielęgniarka. Na rotawirusy szczepi się max do pół roku.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia my wybraliśmy tak samo. Szczepienie było o 15.30, a kolo 20 pojawiła się gorączka. Pielęgniarka poleciała camillie na bol jak dziecko bedzie plakac, a jak pojawi sie goraczka to pedicetamol. O 18 dostał tylko camillie, bo przeraźliwie płakał, łzy leciały strumieniami. O 22 podałam pedicetamol, bo miał 37.5 i wkoncu zasnął. Rano kupa i uśmiech:) wydaje mi się, że to po szczepionek na roto doustnie, bo na udach miał tylko widoczne wklucie.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też miała w nocy 37,7 ale nie podawałam żadnego leku chociaż był w pogotowiu.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój płakał od 18 do 22. Takiego płaczu jeszcze nie było, każde jego dotknięcie to wręcz pisk.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też 6 w 1 i bez skutków ubocznych

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia myślę że kwasy przy kp sa ok, ale trzeba zapytać kosmetyczki/lekarza. Ja ze zluszczania chodzę na mikrodermabrazje, kiedyś miałam mikro i zaraz po niej kwas ale nie pamiętam jaki.
    A Ty jaki chcesz kwas? Mocno zluszczajacy?

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szczepilam 6w1 Rota i pneumokoki. Młody był tylko senny, brak gorączki. Wczoraj spał w dzień do 21.30 i myślałam sobie ze będzie noc bezsenna. Wstał Pan zjadł cyca, przegrałam pieluchę i kładę go na matę bo myślałam ze wyspany i najedzony to będzie chciał się bawić. Wracam do pokoju po 5 minutach a on śpi na macie :D i spał cała noc z pobudka na mleczko o 2 i 7.
    U mnie odpukać zero problemów brzuszkowych, płacze tylko jak głodny. Czy Wasze Maluchy tez Wam tak szarpią sutki przy jedzeniu? Mój ostatnio nie może jeść spokojnie tylko kręci głowa w różne strony na mocno zassanym sutku...

Katalonia nie wiem w sumie co chce zrobić u kosmetyczki. Mam taka szara ziemista skore. Może ta mikrodermabrazje? Nie wiem, może kosmetyczka będzie na tyle kompetentna.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia szarpie mnie tylko wtedy kiedy jej coś nie pasuje głównie w brzuszku, takie zachowanie poprzedza dużą kupę np. U nas nadal brak większej systematyczności a u Was?

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez Ismena szarpie i wypluwa do tego od paru dni ale wieczorami zazwyczaj a tak to normalnie je a najlepiej jak przysypia. U nas pomalu zaczelo sie robic systematycznie to znowu nagle zaczela jesc co 2 godziny lub 1,5 i w nocy co 3 a byla 6-7 godzinna przerwa i wszystko sie posypalo

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza nie chce Cię martwić ale to przez jeszcze bardzo nie będzie regularności jak będą szły żeby to tez będzie nieciekawie ze spaniem i każdy skok rozwojowy zmienia dziecko. Moja córka jak miała rok to dopiero spała całe noce ale już bez drzemki w dzień

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:00

Pierworodna 2017

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znowu od 2 dni dziąsła zaciska mi na sutkach.. Takie ciągnięcia o których piszecie też się pojawiają. Wkurza mnie to i zazwyczaj zabieram cyca.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciągle spontan. Ostatnio nocki były ładnie przesypiane, ale w dzień drzemka tylko na spacerze albo przy cycu. Dzisiaj z kolei większość dnia drzemie. Do tego zaczęło się wymuszanie noszenia na rękach, jak go odłożę w krytycznym momencie to ryk w nieboglosy i to taki nie do uspokojenia. Cyca czasami je ładnie a czasami też szarpie, wyciąga i macha rączkami jakby muchy odganiał. Ogólnie mam wrażenie że mały nerwusek nam rośnie, nie wiem po km bo my z mężem spokojni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 18:46

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ