X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 :) więcej dzieci nie planuje, po macierzyńskim nie chcę wracać, wolę być przy dziecku w te jego najważniejsze 3 lata

Katalonia też tak miałam, starszą wszędzie słyszałam a pierwszy raz byłam bez niej jak miała 4 miesiące i babcia wzięła ją na spacer to w oknie stałam jak opętana zamiast odpocząć :D
    A bez młodszej wyszłam raz na godzinę kupić prezenty i ciężko mi było na sercu

Yerenia lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój - ja do łazienki wyjdę się umyć i cały czas na biegu, bo mi się wydaje, że młoda płacze :p straszne to jest..

Lat rocznikowo mam 31. Skończę w maju :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie wrażenie że słyszę płacz młodej ale to chyba jakieś hormony nas nastawiają na wrażliwość na takie dźwięki podobne do płaczu dziecka. Też wszystko w biegu robię

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu 35... I to juz zaczyna wyglądać jak "bliżej do 40-tki niż dalej" :/ Dlatego chciałabym jak najszybciej drugie, praca pomaga podjąć taką decyzję ;> A co będzie to nie wiem,wątpie żeby nagle naturalnie wyszło.

Ja dziś leczę cycki :( Mała zaczęła pięknie i długo sypiać. No i nie je te 2 razy w nocy, tylko np. wieczorem późnym i dopiero nad ranem. Dziś ją o 5 obudziłam po prawie 8 godzinach, bo myślałam że biust mi eksploduje :/ Dziś zabawa w grzanie przed karmieniem, prysznice, chłodzenie po karmieniu, lekkie masaże... I już się boję nocki...

Ubranka przeprasowuję lekko, bo to szybko idzie, a nie znoszę wymemłanych i sztywnych. Nie mam suszarki bębnowej.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    mamy też rozłożoną mate, czasami jest zainteresowana, czasami nie... bardziej niż zabawki powieszone nad główką interesuje ją sufit, lampy i półki... potrafi się im przyglądać i się do nich śmiać :)

czasami zainteresuję sie też kartami kontrastowymi...
    Moja dokładnie tak samo :D

Alma84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 24 i nie wiem czy zdecyduje sie na kolejne dziecko ale ze wzgledow zdrowotnych bo tak ogolnie chcialam zawsze dwojke ale po tej cesarce bede to dlugo rozwazac. Ja prasuje tetry i flanele i ubranka na wyjscie chyba ze maz ma wolne i sie mala zajmuje to prasuje wszystko jak leci. Wole wszystko miec wyprasowane. Do pracy wracac na razie nie zamierzam. Moze jak Ismena pojdzie do przedszkola.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Moja dokładnie tak samo :D

o to dobrze wiedzieć :)
    a w puste ścinany też się wpatruję?

jak z moją siedzę, potrafi się wpatrywać w pustą ścianę za mną...
    patrzy ze skupieniem, wybałusza oczy lub się śmieje. czasami aż się obrócę żeby sprawdzić na co tak patrzy, jak są jakieś cienie to spoko, ale czasami gładka ściana!!!

przypomniało mi się nawet że kiedyś czytałam jakiś artykuł, że male dzieci widzą duchy :) hehehehe oczywiście biorę to z przymrożeniem oka, ale czasami ciarki mnie przejdą :)

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wszystko wyprasowałam dokładnie tylko za pierwszym razem, teraz po prostu nie mam na to czasu...

i dla dziewczyn które mają problem z dziećmi w nocy;

kuzynka która ma 5 miesięcznego synka, podpowiedziała mi taka opcję i u nas się sprawdza.
    mała śpi w łóżeczku dostawnym, przy łóżku mam lampkę ze ściemniaczem, całą noc jest ustawiona na minimum (żebym w każdej chwili miała oko na małą, i nie musiała zapalać światła) i tak jak mamy problem w ciągu dnia, że w łóżeczku ryk i śpi max 15 min, to jak sie ją bierze do sypialni to wpatruję sie w to światło, i twardo zasypia, budzi sie 2x w nocy na karmienie, biorę ją do łózka, i po jedzeniu zaraz odkładam już znów śpiącą. nie mieliśmy od miesiąca żadnej akcji nocnej.
    chyba dzięki temu słabemu światłu wie że teraz noc i czas spania.

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha, no i jestem po wizycie u ginekologa;

wszystko ok. rana po cc ładnie się goi, poleciła mi maść na bliznę Contratubex!
    z tego co kojarzę nie jest tania, ale kiedyś ją używałam na bliznę na twarzy i nie mam śladu. Więc znów skorzystam.

przepisała mi tabsy anty: Cerazette. Brać całe opakowanie 28 tabletek bez przerwy na okres, jak w przypadku tradycyjnych. polecane dla kobiet karmiących.
    po cc mam sobie odpuścić starania na około 10 miesięcy.
    mam zacząć brać jak karmienia będą rzadsze, w sensie nie regularnie co 3h, bo wtedy "kończy się okres ochronny" :)

201711152165.png

202006124562.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam wczoraj Limetic.
    Mówiła gin, że najczęściej przy kp @ wraca po pół roku, ale już po 3 miesiącach istnieje spore ryzyko wpadki. Więc lepiej uważać.
    U mnie ginekologicznie też wszystko ok. Endometrium cieniutkie, jajniki czyste.

Za to mąż wczoraj dostał gorączkę.. I trochę się stresuję, żeby nam czegoś nie sprzedał.

Luśka na ściany i sufity też lubi się gapić. Alma, o duchach też kiedyś czytałam :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam Cerazette, teraz też będę, gin mówił, że to jedyne tabsy jakie można przy karmieniu piersią..
    A teraz patrzę, że ten Limetic też jest i to tańszy. To przynajmniej jest opcja zastępcza jakby libido spadło czy przybyło kilogramów :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, a mi gin powiedziała, że jest 10 różnych antyków dopuszczalnych przy kp, ale wszystkie działają tak samo, więc nie ma sensu zmieniać. Jedynie jeszcze jakieś tabsy Qlaira dla mnie byłyby ok. Ale to ze względu na endometriozę. I nie pamiętam czy to już czy jak przestanę karmić.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile Wasze Maluchy są w stanie wytrzymać jednorazowo aktywności? Mój już po godzinie by spał znowu. Jak jest u Was?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:04

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile. Czasami zaśnie po godzinie a czasami i kilka godzin. Zależy od dnia.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam rocznikowo 31 ale skończę dopiero w październiku. Co do sexu to my jeszcze nie... cały czas brudzę jeszcze. Mój ma nawet kilka godzin aktywności rano jak wstanie o 9 to później drzemkę ma koło 12-13 i śpi do 16-17 później nawet o 21 zaśnie ale już śpi do 2. Później zasypia około 3-4 i śpi do 6-7 i zje i do 9 jeszcze pospi.

My zawsze na prezerwatywach lecieliśmy i dalej tak będziemy działać. Dla nas najlepiej. Ja mam już 4,5 letnia córkę więcej dzieci nie chce.
    Co do maty to mam fisher price taka dżunglę to lubi się bawić nawet 40 min. Na bujaczku leży bardzo krótki w sytuacjach kiedy muszę coś w domu szybko zrobić
    Wybieram się do kosmetyczki i nie wiem czy przy kp mogę pozwolić sobie na kawy czy inne zabiegi... robilycie coś?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być kwasy u kosmetyczki ;p

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o seksy to juz mamy za soba 3 razy... Porazka ciagle mnie boli i nie czerpie z tego zadnej przyjemnosci boje sie, ze tak juz zostanie.

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, mnie się zawsze wydaje że ona jakieś duchy gdzieś widzi, jak się tak patrzy bez sensu :P

Yerenia, różnie. Czasem godzina, a czasem trzy :O Wczoraj musieliśmy ją zabrać na spotkanie w sporej grupie znajomych, było ze 20 osób, i przez blisko 3h do godz.22 nie spala. Patrzyła tylko na wszystkich co stali w zasięgu wzroku. Jak przyszliśmy to zjadła i poszła spać ;)

Alma84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas własnie ostatnio 1h-1,5h to jest max i jest już marudzenie ze zmęczenia. Może mam po prostu takiego śpiocha..

Mój też się tak zagapia czasami i śmieje - patrzę za mnie, a tam nic nie ma. Też się zastanawiam co on tam widzi skubany ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ