X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak puszcza czasem cyca że ciągnie do tylu z zaciśniętymi dziąsłami :P

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia - hehe wiem o tym, ze niejednokrotnie sie to bedzie zmieniac ale szkoda mi sie zrobilo jak przez caly czas tak fajnie mi noc przesypiala a tu nagle dupa blada ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Mała też zaczyna pokazywać pazurki i robi się coraz mniej cierpliwa. Do tego ostatnio zaczyna popłakiwac i wieczorami na bączki?? mimo że w dzień jest ok i obawiam się czy to nie zapowiedź przyszłych kolek..

Jeśli chodzi o szarpanie sutków to u nas zawsze w takim wypadku jest to znak że coś doskwiera - bąkol lub musi odbić. Przerywam wtedy karmienie , pionizuję Małą i idzie za tym najczęściej solidne odbicie i znowu ładnie je. Zauważyłam że jest to o wiele skuteczniejsze niż odbijanie po zakończeniu jedzenia kiedy Wika zasypia i co za tym idzie mniej się też ulewa.

Dziewczyny ile najdłużej Wasze Szkraby mają niezmieniane pieluchy? Czy w nocy przewijacie po każdym karmieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 20:42

h84fhdgewip6e90o.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zmieniam na noc między 22/23 to później koło 4/5 godziny. No chyba że słyszę że jest kupa to od razu.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio potrafi 21.30-5 spać, więc siłą rzeczy tyle ma niezmienioną. Dość dobrze staram się ją wysmarować albo zasypać np.mąką kartoflaną, żeby się nie poodparzała. Ale teraz robi trochę mniej kup już w ciągu dnia i też w nocy.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:01

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pierworodna 2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak czasem z ciekawości sprawdzam termometrem na podczerwień to ma 37.1, tym do pupy jeszcze nie mierzyłam bo nie było potrzeby ;) Stan podgorączkowy jest od 37.5 a od 38 gorączka i tym się kieruje :) jakby miała gorące czoło to pójdzie termometr w ruch :) pamiętam przy starszej jaki był płacz przy mierzeniu w pupie więc nie będę dziecka męczyć bez potrzeby

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Moja wczoraj płakała od 17 do 21. chodzenie po schodach z nią na rękach pomagały... do wczoraj. Płakała, przestała, znowu jakby sobie przypomniała że trzeba płakać i od nowa. Wrrrr
    A z rana dla odmiany uśmiechy do mnie strzela

U nas podobne historie.. Rano humorek jest super a wieczory to zgaduj zgadula.. Pomaga tylko noszenie na pilota. Widać że senna a nawet glodna ale i tak potrafi oderwać się nagle od jedzenia i trudno ja uspokoić..

h84fhdgewip6e90o.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rano humor a wieczorem to tylko cyc pomaga.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pierworodna 2017

• Madziula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niezbyt często ulewa więc się nie wypowiem bo nigdy nie podawałam drugi raz- badanie bioderek mamy za tydzień

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? nikt nie wierzy w moje karmienie piersia. Nikt. Muszę ciągle odpychać zarzuty typu może masz za chude mleko!!! :O daj butelkę i zobaczysz czy będzie spokojniejsza... Urodziłam dziecko 3960 po półtorej miesiąca waży 5 kg więc przybiera prawidłowo... No ale teściowej a nawet mojemu mężowi przeszkadza że ona placze bez piersi. no długo nie wytrzyma i jest spokojna przy mnie ale bez przesady... Mam już dość uważania mnie za upartą głupia matkę która jest młoda i nie wie co gada a się upiera i męczy dziecko... No a teściowa wie przecież lepiej bo Urodziła 4 dzieci a nie jak ja 2 i jej dzieci jakoś żyją i w takim razie tamte zasady które były 30 lat temu są dobre, zasady typu: chude mleko, dziecko nie może wychodzić na dwor przed ukończeniem 2 tygodni i co my robimy że kilkudniowe dziecko bierzemy na dwor, rady typu spirytus na pępek, dziecko musi mieć miękko pod plecami, wsadzanie termometru w tyłek żeby baki poszły... Dość już mam traktowania mnie jak wariatkę i kręcenia oczami jak mówię że nie ma czegoś takiego jak za chude mleko... Przepraszam że się zale ale już nie mam komu.. :(

Cabank84 lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem mamą ale już troszkę wyrosnuetych dzieci bo 9 7 lat i mam problem bo obecnie jestem marcowką 2018 a zapomniałam juz jak szybko niemowlęta rosną. ... pomóżcie i napiszcie w jakich rozmiarach wasze bomble są . Bo niewiem czy juz kupować 68 ?tak mniej więcej. Chodzi mi o to czy jak juz mają dzieci 3 miesiące to jaki rozmiar ?

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że 68, 72 cm ale to zależy jakie dziecko duże się urodzi. moja ma niecałe 2 miesiące teraz i nosi już 68.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula zapytaj się teściowej czy skończyła studia medyczne, że wie lepiej od lekarza kiedy dziecko prawidłowo przybiera.. Każde dziecko jest inne! Moja urodziła się z 3500 a teraz ma 5350, też na piersi, ale u mnie każdy lekarz w szoku , że na samej piersi tyle przybiera bo jest większa od rówieśników i uspokajamy smoczkiem.

Cabank84 moja już 68 :) lepiej jak dziecko ma trochę luzu. 3 miesięczny myślę ma już 74

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teściowa swoje 5 minut już miała i dzieci wychowała a ty wiesz jak masz wychować swoje dzieci. A mąż!? Przecież dziecko jest maleńkie i potrzebuje Ciebie i piersi, dzieci chowane na piersi takie są i lubią na niej wisieć a ty karmisz na żądanie i nikomu nic do tego

• Madziula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia smoczka nie chce. Piers traktuje jak smoczek czasami. Oni to w ogóle by chcieli żeby dziecko w ogóle nie płakało bo jak my je wychowywujemy i co my jej robimy w sensie że jesteśmy nieudolnymi rodzicami. Przecież małe dziecko powinno jeść i spać.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, nie przejmuj się, każda matka wie co najlepsze dla dziecka.

Moja teściowa powiedziała że na pewno mam "jałowe mleko", bo ona też miała, i karmiła tylko 2 tyg...
    Natomiast moja mama powtarza że powinnam podawać wodę w butelce, bo mleko z piersi to jedzenie, a dziecko musi też pić!!!

SZOK!!!

Oba tematy poruszyłam z położną i dwoma pediatrami, wszyscy powiedzieli że jedno i drugie to MEGA BZDURA!!!

Nie chce się kłócić, więc słucham "dobrych rad", ale jak słyszę takie teksty to po prostu przytakuję, a drugim uchem wypuszczam... :)

Aniluap lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ