Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My nie wychodzimy codziennie, tylko jak jest ładna pogoda i smog umiarkowany. Ew. Szybkie wyskoki żeby coś załatwić samochodem.
U nas wieczorne jazdy przybierają na mocy Mała coraz wyżej podnosi poprzeczkę - nie chce nawet jeść w normalnej pozycji! Udaje się to dopiero na leżąco kiedy leży na plecach a ja wiszę nad nią.. Mam nadzieję że to szybko minie bo zaczyna mnie to przerażać... A jak u Was? -
nick nieaktualnydianna wrote:My nie wychodzimy codziennie, tylko jak jest ładna pogoda i smog umiarkowany. Ew. Szybkie wyskoki żeby coś załatwić samochodem.
U nas wieczorne jazdy przybierają na mocy Mała coraz wyżej podnosi poprzeczkę - nie chce nawet jeść w normalnej pozycji! Udaje się to dopiero na leżąco kiedy leży na plecach a ja wiszę nad nią.. Mam nadzieję że to szybko minie bo zaczyna mnie to przerażać... A jak u Was?
Ja karmię bardzo często na leżąco bo jest to dla mnie wygodne i mała lubi tak zasypiać i ja po prostu leżę i wystawiam cycka.. W nocy śpię a ona zje, puszcza i dalej śpi -
Dziewczyny Bartuś dziś przespał cała noc bez budzenia! Spał od 22 do 6.30! Cycki jak kamienie, zjadł dwa cycki i poszedł spać. Spał do 9.30 teraz się cały czas bawi. A na wieczorne humory znalazłam sposób, nosze go w chuście i zasypia, mnie plecy nie bolą a spokojnie go przekładam do lozeczka i się nie budzi.
U mnie tez problem ze smrodem na dworze. Sąsiedzi palą niestety śmieci i plastiki wiec jest tragedia.Katalonia, Aniluap lubią tę wiadomość
-
I jeszcze mam pytanko czy wasze dzieci tez maja chłodne raczki? Bo myśle ze mój jest dobrze ubrany, przeważnie ma body na krótki rękaw i pajaca. A jak leży na macie to przykrywam go kocykiem jeszcze i dalej zimne raczki. Nie wiem czy mi zimno bo resztę ciałka ma ciepłą
-
My staramy się wychodzić codziennie na około 1 h, mały na początku trochę marudzi a potem zasypia. Też często ma chłodne rączki, ale jak sprawdzam kark to jest zawsze ciepły.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualnyNo ale kładziesz się... Dziecko na plecach leżąc może się zaksztusić.
Moja jak nie ma smoka to czasem piąstki ciumka, raz też kciuka wsadziła
Moja też miała zimne, oprócz body i śpiochów dałam skarpetki i było lepiej. A na dworze ma tylko nosek chłodny -
Z Norbim chodzę codziennie na spacer o ile nie pada. Spędzamy z godzinę napewno na dworzu. Rączki ma zimne jak śpi już od urodzenia ale wtedy zawsze sprawdzam mu plecaki. też piątki idą w ruch ale staram się go zająć wtedy czym innym. Ostatnio spał od 21.30-5 ale tylko raz. Najczęściej budzi się między 2-3 a potem 5-6. O tyle co 1 pobudka jest jedzeniem na spiocha tak przy drugiej już potrafi i nie spac do 7 albo zaraz zasnąć. Powoli nam się już to normuje
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
A ja w sumie to bym chciała żeby mój synek chciał smoka bo czasami nie mogę go uspokoić tylko cycuś. Muszę wybrać się na zakupy ciuchowe i nie wiem jak to będzie z dzieckiem
Dzisiaj znowu cała noc przespana, tylko problemy z zasypianiem, zasnął o 23 i spał do 6.30, cyc i do 9.30 tylko mało śpi w dzień tylko dwie drzemki po godzince. Dla mnie extra. Jak nakarmię o 6.30 i misio śpi dalej to spokojnie mogę wyszykować córkę do przedszkola
Wczoraj dziewczyny Jadłam cała tabliczkę czekolady toffi bo miałam taka ochotę, ale małemu nic nie jest, a dzisiaj robimy pizzę
W ogóle spożywam takie ilości jedzenia jak stary chłop! I do tego cały czas chudnę taka dieta mi się podoba już wazę tyle ile chciałam 55 kg
-
K@sia wrote:A ile śpi wtedy w dzień ?
Przeważnie koło 4-5 godzin łącznie.
45-60 min około 8:00
45 min około 11:00
2h na spacerze
45 min około 17:00
Po nocy budzi się o 5:30, ale Go biorę do siebie z dostawki i tak jeszcze przysypiamy sobie przytuleni do 6:30. Później już trzeba wstać, bo się wkurza z nudów już jak się całkiem obudzi
A jeszcze dodam, że o 23:00 i o 3:00 je na śpiocha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 14:57
-
Kaczuszka86 wrote:Z Norbim chodzę codziennie na spacer o ile nie pada. Spędzamy z godzinę napewno na dworzu. Rączki ma zimne jak śpi już od urodzenia ale wtedy zawsze sprawdzam mu plecaki. też piątki idą w ruch ale staram się go zająć wtedy czym innym. Ostatnio spał od 21.30-5 ale tylko raz. Najczęściej budzi się między 2-3 a potem 5-6. O tyle co 1 pobudka jest jedzeniem na spiocha tak przy drugiej już potrafi i nie spac do 7 albo zaraz zasnąć. Powoli nam się już to normuje
Ale czemu mu nie pozwalasz tych piąstek possać? Dzidzia tak poznaje siebie, swoje ręce i wnętrze buzi (bada język, dziąsła, podniebienie). -
Katalonia wrote:Widzę że u tych starszych dzieci to już jakaś regularnosc. Moja jeszcze nie śpi. Tata nosi po schodach. A kiedyś zasypiala o 20. Mam nadzieję że skoro pójdzie późno spać to nie będzie się budzić w nocy.
Katalonia, a Wy ją tak usypiacie czy uspokajacie?
-
Katalonia wrote:Jak po kąpieli nie chce piersi to zawijam ja w chustę bambusowa i usypiam nosząc. Zazwyczaj też płacze, kwęka wtedy. A wuec takie uspokajanie i usypianie w jednym. Zazdroszcze tym ktorym dzieci usypiaja odlozone do łóżeczka.
Nie martw się, to się zmienia jak w kalejdoskopie
Mojego odkładałam przez jakiś tydzień i taka byłam z siebie dumna a potem przestał tak zasypiać.
Wróciłam do sprawdzonego sposobu, czyli wkładam go w otulacz, siadam na piłce do fitnessu i go lulam (delikatnie skaczę lub się kołyszę + biały szum) - max 10 min i już śpi Czasem go nawet na drzemkę nie odkładam tylko się gapię na Niego i łapię te wspomnienia