X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później pójdą stópki do buzi ;) a potem już wszystko co dziecko napotka na swej drodze;)
    Wychodzicie codziennie na dwór? Czy tylko jak ładna pogoda? U nas dalej spacery niezbyt udane. Wychodzę bardziej z musu, synek raczej nie lubi wózka.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zjada piąstki :P
    Staram się codziennie wychodzić, zwykle młoda usypia w wózku. Ale sprawdzam jaka jest jakość powietrza, jak śmierdzi to siedzę w domu :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie wychodzimy codziennie, tylko jak jest ładna pogoda i smog umiarkowany. Ew. Szybkie wyskoki żeby coś załatwić samochodem.

U nas wieczorne jazdy przybierają na mocy Mała coraz wyżej podnosi poprzeczkę - nie chce nawet jeść w normalnej pozycji! Udaje się to dopiero na leżąco kiedy leży na plecach a ja wiszę nad nią.. Mam nadzieję że to szybko minie bo zaczyna mnie to przerażać... A jak u Was?

h84fhdgewip6e90o.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:58

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    My nie wychodzimy codziennie, tylko jak jest ładna pogoda i smog umiarkowany. Ew. Szybkie wyskoki żeby coś załatwić samochodem.

U nas wieczorne jazdy przybierają na mocy Mała coraz wyżej podnosi poprzeczkę - nie chce nawet jeść w normalnej pozycji! Udaje się to dopiero na leżąco kiedy leży na plecach a ja wiszę nad nią.. Mam nadzieję że to szybko minie bo zaczyna mnie to przerażać... A jak u Was?
    Co znaczy, że wisisz nad nią? Podstawowa zasada karmienia, to dziecko przykładasz do piersi a nie odwrotnie.
    Ja karmię bardzo często na leżąco bo jest to dla mnie wygodne i mała lubi tak zasypiać i ja po prostu leżę i wystawiam cycka.. W nocy śpię a ona zje, puszcza i dalej śpi

• K@sia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Bartuś dziś przespał cała noc bez budzenia! Spał od 22 do 6.30! Cycki jak kamienie, zjadł dwa cycki i poszedł spać. Spał do 9.30 ;D teraz się cały czas bawi. A na wieczorne humory znalazłam sposób, nosze go w chuście i zasypia, mnie plecy nie bolą a spokojnie go przekładam do lozeczka i się nie budzi.
    U mnie tez problem ze smrodem na dworze. Sąsiedzi palą niestety śmieci i plastiki wiec jest tragedia.

Katalonia, Aniluap lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam pytanko czy wasze dzieci tez maja chłodne raczki? Bo myśle ze mój jest dobrze ubrany, przeważnie ma body na krótki rękaw i pajaca. A jak leży na macie to przykrywam go kocykiem jeszcze i dalej zimne raczki. Nie wiem czy mi zimno bo resztę ciałka ma ciepłą

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się wychodzić codziennie na około 1 h, mały na początku trochę marudzi a potem zasypia. Też często ma chłodne rączki, ale jak sprawdzam kark to jest zawsze ciepły.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piąstki poszly w ruch :)

Zimne rączki o niczym nie świadczą- zawsze sprawdza się kark.

My odpukac bez wieczornych jazd ale Mały śpi już o 19.30 a wstajemy koło 6.30

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pierworodna 2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale kładziesz się... Dziecko na plecach leżąc może się zaksztusić.

Moja jak nie ma smoka to czasem piąstki ciumka, raz też kciuka wsadziła :D

Moja też miała zimne, oprócz body i śpiochów dałam skarpetki i było lepiej. A na dworze ma tylko nosek chłodny

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Norbim chodzę codziennie na spacer o ile nie pada. Spędzamy z godzinę napewno na dworzu. Rączki ma zimne jak śpi już od urodzenia ;) ale wtedy zawsze sprawdzam mu plecaki. też piątki idą w ruch ale staram się go zająć wtedy czym innym. Ostatnio spał od 21.30-5 ale tylko raz. Najczęściej budzi się między 2-3 a potem 5-6. O tyle co 1 pobudka jest jedzeniem na spiocha tak przy drugiej już potrafi i nie spac do 7 albo zaraz zasnąć. Powoli nam się już to normuje

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie to bym chciała żeby mój synek chciał smoka bo czasami nie mogę go uspokoić tylko cycuś. Muszę wybrać się na zakupy ciuchowe i nie wiem jak to będzie z dzieckiem
    Dzisiaj znowu cała noc przespana, tylko problemy z zasypianiem, zasnął o 23 i spał do 6.30, cyc i do 9.30 ;) tylko mało śpi w dzień tylko dwie drzemki po godzince. Dla mnie extra. Jak nakarmię o 6.30 i misio śpi dalej to spokojnie mogę wyszykować córkę do przedszkola :)
    Wczoraj dziewczyny Jadłam cała tabliczkę czekolady toffi bo miałam taka ochotę, ale małemu nic nie jest, a dzisiaj robimy pizzę :)
    W ogóle spożywam takie ilości jedzenia jak stary chłop! I do tego cały czas chudnę :D taka dieta mi się podoba :) już wazę tyle ile chciałam 55 kg

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    U nas też piąstki poszly w ruch :)

Zimne rączki o niczym nie świadczą- zawsze sprawdza się kark.

My odpukac bez wieczornych jazd ale Mały śpi już o 19.30 a wstajemy koło 6.30
    A ile śpi wtedy w dzień ?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    A ile śpi wtedy w dzień ?

Przeważnie koło 4-5 godzin łącznie.
    45-60 min około 8:00
    45 min około 11:00
    2h na spacerze
    45 min około 17:00

Po nocy budzi się o 5:30, ale Go biorę do siebie z dostawki i tak jeszcze przysypiamy sobie przytuleni do 6:30. Później już trzeba wstać, bo się wkurza z nudów już jak się całkiem obudzi ;)

A jeszcze dodam, że o 23:00 i o 3:00 je na śpiocha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 14:57

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Z Norbim chodzę codziennie na spacer o ile nie pada. Spędzamy z godzinę napewno na dworzu. Rączki ma zimne jak śpi już od urodzenia ;) ale wtedy zawsze sprawdzam mu plecaki. też piątki idą w ruch ale staram się go zająć wtedy czym innym. Ostatnio spał od 21.30-5 ale tylko raz. Najczęściej budzi się między 2-3 a potem 5-6. O tyle co 1 pobudka jest jedzeniem na spiocha tak przy drugiej już potrafi i nie spac do 7 albo zaraz zasnąć. Powoli nam się już to normuje

Ale czemu mu nie pozwalasz tych piąstek possać? Dzidzia tak poznaje siebie, swoje ręce i wnętrze buzi (bada język, dziąsła, podniebienie).

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Widzę że u tych starszych dzieci to już jakaś regularnosc. Moja jeszcze nie śpi. Tata nosi po schodach. A kiedyś zasypiala o 20. Mam nadzieję że skoro pójdzie późno spać to nie będzie się budzić w nocy.

Katalonia, a Wy ją tak usypiacie czy uspokajacie?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:56

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Jak po kąpieli nie chce piersi to zawijam ja w chustę bambusowa i usypiam nosząc. Zazwyczaj też płacze, kwęka wtedy. A wuec takie uspokajanie i usypianie w jednym. Zazdroszcze tym ktorym dzieci usypiaja odlozone do łóżeczka.

Nie martw się, to się zmienia jak w kalejdoskopie :D
    Mojego odkładałam przez jakiś tydzień i taka byłam z siebie dumna ;) a potem przestał tak zasypiać.
    Wróciłam do sprawdzonego sposobu, czyli wkładam go w otulacz, siadam na piłce do fitnessu i go lulam (delikatnie skaczę lub się kołyszę + biały szum) - max 10 min i już śpi :) Czasem go nawet na drzemkę nie odkładam tylko się gapię na Niego :D i łapię te wspomnienia :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ