X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Jak po kąpieli nie chce piersi to zawijam ja w chustę bambusowa i usypiam nosząc. Zazwyczaj też płacze, kwęka wtedy. A wuec takie uspokajanie i usypianie w jednym. Zazdroszcze tym ktorym dzieci usypiaja odlozone do łóżeczka. Kiedyś ja odłożyłam ale nie mogłam zasnąć bo się martwię czy jej nie zimno, czy nie ulała, czy oddycha i takie tam.
    A co wy robicie z cyckami jak dzieciak śpi tyle godz w nocy? Karmicie na śpiocha, odciagacie?

My wczoraj weszliśmy w pieluchy rozmiar 3. Szybko te dzieci rosna. Kupilam jej kombinezon gruby zimowy na 62, mrozów nie było i już wyrosła

Piersi się przyzwyczajają do trybu dziecka. Produkuje się tyle ile jest potrzebne. Po całej nocy może być uczucie pełności i trochę twarde ale dziecko wyssie to z rana :)

• Madziula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie zasypia w ogóle na rękach, w wózku czy gdziekolwiek indziej. to znaczy zasypia ale odłożona śpi 5 minut. Śpi tylko przy piersi. jak zaśnie od razu znów szuka. Odłożona do wózka Poleży czasem spokojnie ale to rzadkość z reguły jest krzyk

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula to jak Ty funkcjonujesz? Jak maluch tylko przy piersi śpi?
    Katalonia tak jak pisze Aniluap rano twarde i pełne piersi ale zaraz głodomorek wszystko wyciąga ;) na mojego brzdąca już za małe „dwójki” ale dostaliśmy mnóstwo pieluch „2” wiec muszę je wykończyć bo szkoda

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kombinezonem mam to samo już za mały, muszę kupić nowy ale wezmę trochę za duży żeby starczył do końca zimy

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Moja nie zasypia w ogóle na rękach, w wózku czy gdziekolwiek indziej. to znaczy zasypia ale odłożona śpi 5 minut. Śpi tylko przy piersi. jak zaśnie od razu znów szuka. Odłożona do wózka Poleży czasem spokojnie ale to rzadkość z reguły jest krzyk

A gdybyś Jej dała smoczka zamiast piersi jak tylko przysnie?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię wszystko w biegu... Nie mogę czasami ziemniaków na obiad obrac bo chwilę leży a później płacze że na ręce chce... Na szczęście mój mąż jest strażakiem i oni mają tam służby 24/48 więc często jest cały dzień w domu. Bo inaczej masakra. No właśnie Oliwia nie chce smoczka, próbowaliśmy podczas snu jej dać zaraz po tym jak puści sutek ale nie ma odruchu jego ssania wywala językiem od razu... Ona jest kompletnd odwrotnością mojego pierwszego syna który w tym wieku już spał w łóżeczku sam zasypiał i miał ustalony dokładnie plan dnia... A teraz mi się taki Mały skubaniec trafił :P jak życ chciałoby się powiedzieć :D

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:56

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wypocznę ale tak już 2 miesiące to można z depresję wpaść:D

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bierze smoczki lovi dynamiczne, są one kształtem zbliżone do piersi, polecam

• Madziula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam z lovi ale ona nawet nie próbuje ssać. Od razu wypluwa jak poczuje plastik. Myślałam że to niemożliwe żeby dziecko smoczka nie chciało :P

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:56

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej my 4 stycznia przeszłysmy na pieluchy 2 :) mała strasznie rączkowa i chustowa :) ciezko dopołudnia cos zrobic :) rosnie usmiecha sie :) w czwartek szczepieie pierwsze mamy usg bioderek wyszło ok :)
    Buziaki dla wszystkich listopadówek

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Kiedy te drzemki już na 100 % się unormuja? 3-4 miesiąc?

Do 16 tygodnia normuje się zegar biologiczny,czyli po skończonym 4 miesiacu powinny się pojawić regularne drzemki w mniej więcej o tych samych porach. No zobaczymy ;)

Katalonia, sonia86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać tej regularności,bo taki spontan na prawdę wykańcza. Dzisiaj w nocy próbowałam mojego krzykacza uśpić w łóżeczku. Najedzony, sucha pieluszka, ja przez cały czas obok niego. Na początku trochę stękał, poplakiwal, a po mniej więcej 30 min wpadł w taka histerię że myślałam że nie dam rady go uspokoić. Aż się boję myśleć co będzie dalej nam fundował nasz mały uparciuch.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma stałe chodzenie spać około 23ej na całą noc no i ranna drzemka w podobnej porze

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ciągle z przygodami. Siedziałyśmy 4 dni w szpitalu na obserwacji po dwóch epizodach z bezdechem. Komplet badań zrobili, włącznie z usg głowy, ekg, rtg klatki i nic nie wyszło. Bezdechy się pojawiły dzień po pierwszych szczepieniach i szczerze mówiąc myślę, że to skutek uboczny, mega się boję.

Do tego w szpitalu nie mieli miejsca w salach dzieci zdrowych, więc położyli nas na sali z dziećmi z chorobami i wirusami górnych dróg oddechowych. Na szczęście wykłóciłam się i byłyśmy tam tylko jedną noc. Niestety i tak nie wiadomo, czy w przeciągu najbliższych kilku dni u Oli nie ujawni się jakiś wirus ze szpitala - wtedy musimy tam wrócić na dłuższy pobyt :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Ja robię wszystko w biegu... Nie mogę czasami ziemniaków na obiad obrac bo chwilę leży a później płacze że na ręce chce... Na szczęście mój mąż jest strażakiem i oni mają tam służby 24/48 więc często jest cały dzień w domu. Bo inaczej masakra. No właśnie Oliwia nie chce smoczka, próbowaliśmy podczas snu jej dać zaraz po tym jak puści sutek ale nie ma odruchu jego ssania wywala językiem od razu... Ona jest kompletnd odwrotnością mojego pierwszego syna który w tym wieku już spał w łóżeczku sam zasypiał i miał ustalony dokładnie plan dnia... A teraz mi się taki Mały skubaniec trafił :P jak życ chciałoby się powiedzieć :D

Madziula, moja przyjaciółka też tak miała ze smoczkiem - okazało się, że małej spasował smoczek, ale z innej firmy. Musiała kilka wypróbować ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka to my mamy z NUKa i Mały to bardzo lubi. Potrafi nawet z nim ziewac tak że mu nie wypada :D

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuje kupić inne

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Przeważnie koło 4-5 godzin łącznie.
    45-60 min około 8:00
    45 min około 11:00
    2h na spacerze
    45 min około 17:00

Po nocy budzi się o 5:30, ale Go biorę do siebie z dostawki i tak jeszcze przysypiamy sobie przytuleni do 6:30. Później już trzeba wstać, bo się wkurza z nudów już jak się całkiem obudzi ;)

A jeszcze dodam, że o 23:00 i o 3:00 je na śpiocha.

Ale to jednak budzi się w nocy na jedzenie. Myślałam że ci już tak pięknie ciągiem śpi.

Mój dziś tylko jedna pobudka o 4 na jedzenie i potem już o 8 a zasypia o 22 najczęściej bo o 21 mamy kąpiel. O ile co do spania już powoli widzę regularność w ciągu dnia tak co do jedzenia z cyca nie ma żadnej.czasem co 30 minut czasem co 2-3 godziny.
    Po szczepieniu nie miał żadnych skutków ubocznych nawet można powiedzieć że tylko krzyknął przy ukluciu i tyle. W środę mamy szczepienie pneumokoki i rotawirus mu do kupuję

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ