Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bartuś śpi w łóżeczku koło naszego łóżka. Jak się obudzi to go przewijam, karmie na kanapie trwa to w nocy jakieś 10 min, zasypia przy cycu i odkładam go do lozeczka. Czasem się powierci trochę i sam zasypia a czasami śpi odrazu.
W dzień jest zupełnie inaczej, sesje przy cycu nawet 30/50min i żeby go odłożyć do lozeczka to musi dobrze zasnąć bo jak nie to płacz.
Katalonia, ja mam wszystko z emolium: so kapania i do smarowania, na dwór na razie nie smaruje bo mrozu nie ma.
-
Katalonia wrote:Dziewczyny czym smarujecie ciało i twarz malucha po kąpieli? Czy smarujecie czyms twarz na spacer?
Ja byłam dzisiaj u pediatry i poliki posmarowałam małej kremem nivea na każdą pogodę i dostałam opr że mala się świeci za bardzo.
Dodatkowo wszędzie w necie piszą że na ciemieniuche to oliwka i wyczesywanie a lekarka że absolutnie nie oliwka bo to pogarsza. Normalnie wszystko inaczej. I skąd ja mam to wiedzieć?
OMG co za lekarka ja też smaruje Nivea na każdą pogodę. Po kąpieli oliwka.
Też walczyłam ż ciemieniucha i tu akurat się z lekarzem.zgodze - oliwka tylko pogarsza. Pomógł...Nivea na każdą pogodę robiłam tak: smarowalam głowę tym Nivea i zostawialam na 30 min, żeby zmiekczyc skórki. Po tym czasie delikatnie mylam główkę i wyczesywalam. Trwało to tydzień. Dziś nie ma śladu, a było naprawdę źle ( zwłaszcza po oliwce!).
Moja lekarka była zachwycona efektemWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:37
-
nick nieaktualny
-
Na ciemieniuche polecam emolium na ciemieniuche. Smaruje się 30 min przed kapaniem i po umyciu ładnie się wyczesuje. Szampon do włosów mam z hippa, bo Franek ma długie, a po emulsji z emolium miał porostu tłuste. Hipp był od pierwszych dni.
Kupiłam tez krem do twarzy, ale się nie spr bo młody miał trądzik niemowlęcy i tylko zapychal. Dostałam od pediatry maść robiona z Wit. A i E i hydrokortyzonem za 10zl i była poprawa. Teraz czasem coś wyjdzie. -
nick nieaktualny
-
Mój miał takie krostki na twarzy. Chciałam iść do dermatologa, ale akurat mieliśmy szczepienie i mi zapisał na 10 dni stosowania. Mam prawie całe opk. 2 apteki w miescie odmówiły robienia, a nasza na wsi zrobiła:) jeden minus to czasem coś mu wychodzi, ale pojedyncze, a kial całą buske taka brzydka, że aż szorstka. Przemywam woda z emolium, żeby trochę nawilzyc, bo krem z emolium się nie spr.
Ciekawa jestem jak dłuższe stosowanie tego trojaktywnego. -
Ciemienuchę smaruje olejem migdałowym i wyczesuję. Pomaga.
Nivea na każda pogode jest ok, ma przyzwoity skład. Tylko to niczego nie przepuszcza więc zmywam po powrocie ze spaceru.
Na tradzik czy inne skorne dziwne rzeczy mam bephanten sensiderm, super sie sprawdza9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
zuzik88 wrote:Mój miał takie krostki na twarzy. Chciałam iść do dermatologa, ale akurat mieliśmy szczepienie i mi zapisał na 10 dni stosowania. Mam prawie całe opk. 2 apteki w miescie odmówiły robienia, a nasza na wsi zrobiła:) jeden minus to czasem coś mu wychodzi, ale pojedyncze, a kial całą buske taka brzydka, że aż szorstka. Przemywam woda z emolium, żeby trochę nawilzyc, bo krem z emolium się nie spr.
Ciekawa jestem jak dłuższe stosowanie tego trojaktywnego.
-
nick nieaktualny
-
K@sia wrote:A Bartunio skończył 12tyg i zrobił się mega marudnikiem dzisiaj pasuje mu tylko na raczkach i przy cycu. Broń Boże odłożyć do lozeczka czy leżaczka. Na szczęście noce całe przesypia
u nas podobnie... od wczoraj na rączkach inaczej histeria bez granic.. nawet cyc nie pomaga, masakra. Mam nadzieję że to przejdzie niebawem -
A u nas ciemieniuchy nie ma. Jest za to infekcja - mocny katar i mokry kaszel. Mamy inhalacje z soli, witaminę C, calcium i wodę morską do nosa przed odciąganiem kataru. Mam nadzieję, że to przejdzie, a nie spłynie do oskrzeli...
Czy któreś z Waszych dzieci już miało problemy z katarem?