X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jedna z tych nocy kiedy nie ma karmienia. Od 22ej do 8ej spała twardym snem :)

Katalonia lubi tę wiadomość

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap zazdroszczę. Franek dziś w nocy co 4 godziny butelka. A przesypial od 20 do 2:( mam nadzieje, ze to jednorazowe.

relg3e5eqby9gulb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie 4 noce była pierś co 3 godziny.. Więc może mu przejdzie? U nas to właśnie różnie, ale to może był stres po przeprowadzce

• Madziula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzieci spia z Wami? bo moja spi przy mnie i nie patrze na zegarek co ile sie budzi i chce cycka tylko daje do buzi i spimy dalej. nie umie zasnac w dzien bez cycka. nic sie nie zmieniło...

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:47

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 12:47

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartuś śpi w łóżeczku koło naszego łóżka. Jak się obudzi to go przewijam, karmie na kanapie trwa to w nocy jakieś 10 min, zasypia przy cycu i odkładam go do lozeczka. Czasem się powierci trochę i sam zasypia a czasami śpi odrazu.
    W dzień jest zupełnie inaczej, sesje przy cycu nawet 30/50min i żeby go odłożyć do lozeczka to musi dobrze zasnąć bo jak nie to płacz.
    Katalonia, ja mam wszystko z emolium: so kapania i do smarowania, na dwór na razie nie smaruje bo mrozu nie ma.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Dziewczyny czym smarujecie ciało i twarz malucha po kąpieli? Czy smarujecie czyms twarz na spacer?
    Ja byłam dzisiaj u pediatry i poliki posmarowałam małej kremem nivea na każdą pogodę i dostałam opr że mala się świeci za bardzo.
    Dodatkowo wszędzie w necie piszą że na ciemieniuche to oliwka i wyczesywanie a lekarka że absolutnie nie oliwka bo to pogarsza. Normalnie wszystko inaczej. I skąd ja mam to wiedzieć?

OMG co za lekarka :O ja też smaruje Nivea na każdą pogodę. Po kąpieli oliwka.
    Też walczyłam ż ciemieniucha i tu akurat się z lekarzem.zgodze - oliwka tylko pogarsza. Pomógł...Nivea na każdą pogodę :D robiłam tak: smarowalam głowę tym Nivea i zostawialam na 30 min, żeby zmiekczyc skórki. Po tym czasie delikatnie mylam główkę i wyczesywalam. Trwało to tydzień. Dziś nie ma śladu, a było naprawdę źle ( zwłaszcza po oliwce!).
    Moja lekarka była zachwycona efektem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:37

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz z nami śpi, raz w łóżeczku. Jak mi się chce :)

Z ciemieniuchą to mamy problem.. Ona ma dużo włosów długie i gęste i są tłuste po oliwce parę dni a nie widzę roznicy..

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuche polecam emolium na ciemieniuche. Smaruje się 30 min przed kapaniem i po umyciu ładnie się wyczesuje. Szampon do włosów mam z hippa, bo Franek ma długie, a po emulsji z emolium miał porostu tłuste. Hipp był od pierwszych dni.
    Kupiłam tez krem do twarzy, ale się nie spr bo młody miał trądzik niemowlęcy i tylko zapychal. Dostałam od pediatry maść robiona z Wit. A i E i hydrokortyzonem za 10zl i była poprawa. Teraz czasem coś wyjdzie.

relg3e5eqby9gulb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza uczulona na emolium. Jakoś boje się stosować na młodszej..

A ta maść od lekarza to ta pośladkowa?

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał takie krostki na twarzy. Chciałam iść do dermatologa, ale akurat mieliśmy szczepienie i mi zapisał na 10 dni stosowania. Mam prawie całe opk. 2 apteki w miescie odmówiły robienia, a nasza na wsi zrobiła:) jeden minus to czasem coś mu wychodzi, ale pojedyncze, a kial całą buske taka brzydka, że aż szorstka. Przemywam woda z emolium, żeby trochę nawilzyc, bo krem z emolium się nie spr.
    Ciekawa jestem jak dłuższe stosowanie tego trojaktywnego.

relg3e5eqby9gulb.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemienuchę smaruje olejem migdałowym i wyczesuję. Pomaga.
    Nivea na każda pogode jest ok, ma przyzwoity skład. Tylko to niczego nie przepuszcza więc zmywam po powrocie ze spaceru.
    Na tradzik czy inne skorne dziwne rzeczy mam bephanten sensiderm, super sie sprawdza

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Mój miał takie krostki na twarzy. Chciałam iść do dermatologa, ale akurat mieliśmy szczepienie i mi zapisał na 10 dni stosowania. Mam prawie całe opk. 2 apteki w miescie odmówiły robienia, a nasza na wsi zrobiła:) jeden minus to czasem coś mu wychodzi, ale pojedyncze, a kial całą buske taka brzydka, że aż szorstka. Przemywam woda z emolium, żeby trochę nawilzyc, bo krem z emolium się nie spr.
    Ciekawa jestem jak dłuższe stosowanie tego trojaktywnego.
    Z tego co czytań to normalne ze dzieci w tym wieku maja ten trądzik niemowlęcy. U nas ten krem trojaktywny się sprawdził, Bartuś miał cała buźkę sucha i w pryszczykach a teraz ani jednego. Sucha ma tez skore głowy wiec głowę tez myjemy emolium, nie jest tłusta ale skóra już tak nie schodzi. Ogólnie Emolium dla nas się sprawdził, wszystko zalezy od dziecka

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Bartunio skończył 12tyg i zrobił się mega marudnikiem :( dzisiaj pasuje mu tylko na raczkach i przy cycu. Broń Boże odłożyć do lozeczka czy leżaczka. Na szczęście noce całe przesypia

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    A Bartunio skończył 12tyg i zrobił się mega marudnikiem :( dzisiaj pasuje mu tylko na raczkach i przy cycu. Broń Boże odłożyć do lozeczka czy leżaczka. Na szczęście noce całe przesypia
    Czasem każdy ma gorszy dzień, nie przejmuj się

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u którejś zdarzyło się żeby trzy dni kupki nie było u malucha? U nas do tej pory dwa dni bez było max.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:

u nas podobnie... od wczoraj na rączkach inaczej histeria bez granic.. nawet cyc nie pomaga, masakra. Mam nadzieję że to przejdzie niebawem

h84fhdgewip6e90o.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana słyszałam ze przy skończonym 3 mc jest skok rozwojowy, może to to?
    Sonia u nas kilka kupek dziennie, nie było dnia żeby nie było w ogóle kupki, z tym ze to raczej rzadkie kleksy ale zawsze coś jest przy zmianie pieluszki

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ciemieniuchy nie ma. Jest za to infekcja - mocny katar i mokry kaszel. Mamy inhalacje z soli, witaminę C, calcium i wodę morską do nosa przed odciąganiem kataru. Mam nadzieję, że to przejdzie, a nie spłynie do oskrzeli...

Czy któreś z Waszych dzieci już miało problemy z katarem?

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ