Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przy starszej córce jak miała czerwona dupcie to smarowałam jej kremem nivea baby na odparzenia, dawałam gruba warstwę, rano zazwyczaj było po problemie.
Teraz przy synku w ogóle nie smaruje ale dlatego ze w ogóle mu się nie odparza, często zmieniam pieluszki i myje woda przegotowana i wycieram do sucha pieluszka tetrowa
-
Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu
Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7 -
cześć dziewczyny trochę mnie tu nie było mól wcześniaczek kończy już niedługo 4 miesiące.. szok, jak to szybko zleciało u nas wszystko dobrze, mieliśmy po szpitalu masę badań, neurolog, kardolog, poszerzone miedniczki itp:/ ale jesteśmy na prostej mój synek po porodzie w szpitalu był 2 tygodnie nie chciał przybierać na wadze. A ja szybciej wyszłam i każdego dnia 120 km jeździłam do niego. po szpitalu gdybym nie karmiła miałam ochotę się napić... te kilka tygodni które leżałam, to co tam widziałam na patologii.. włącznie ze śmiercią maluszka który leżał obok mojego synka Ale to już za nami.
co u nas.. mały ma ponad 6 kg, karmię piersią, smoka ani butki nie chce. Jeśli chodzi o laktację to tym razem świetnie współpracuje moje dziecko, nie miałam nic zastojów, nawałów, piersi cały czas miękkie Chodzimy na spacerki i każdego dnia kochamy się coraz bardziej jeszcze pewnie 2 miesiące i rozszerzamy dietę.. no chyba że coś się zmieni a... i zapisaliśmy małego już do żłobka bo ruszył nabór mały potrafi czasem w nocy przespać 8h, wdzień jest trochę wymagający jak dziecko ja ostatnio chprobę przeszłam, ale całe szczęście syn zdrowy szczepienie mieliśmy jedno bo idziemy wiekiem ciążowym a nie wcześniaczym. mieliśmy szczepić 6w1 ale zaszczepiliśmy 5w1 i pneumokoki 13walentne bo szczepionki mamy z sanepidu za darmo ;)nie mogliśmy zaszczepić małego tymi na NFZ w ogóle. z rota daliśmy spokój mam nadzieję częściej i w miarę systematycznie do Was wpadać, mam nadzieję, że pozwolicie bo widzę rotacja osób nastąpiła stary skład w jednostkach jestWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 21:43
Katalonia lubi tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
personel szpitala bardzo pomógł, początkowo jeszcze jak byłam na oddziale dzwoniły abym przyszła karmić.. wiadomo szło jak krew z nosa, mały był karmiony pozajelitowo i mało chciał mojego pokarmu, ale ściągałam i położne jak było karmienie to podawały mój pokarm. a potem woziłam pokarm ściągnięty w domu. To mój drugi wcześniak, córka urodziła się w 34 tc więc powiem tak już byłam trochę mądrzejsza i wiedziałam, że karmienie jest w głowie i uda mi się to bo raz już to przechodziłam.. bynajmniej miałam taką nadzieję ale co fakt.. łatwo nie było, łzy też były... zwłaszcza jak zostawiałam swoje dziecko a sama wracałam do domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 22:47
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Aniluap wrote:Sudocrem w duzej ilości może wypalić skórę dziecka. Zdażyło się tak chłopcu na jajkach, położna opowiadała. Lek jest pomocny jak smaruje się bardzo cienko
U mnie cienko = nie pomaga Może jak się smaruje długo, to coś się może zadziać, ale tak...? Ja daję grubszą warstwę i poza tym, że likwiduje co ma likwidować, to nic nie robi złego.
Acz jak raz trafiło się mega odparzenie, to wzięłam maść pięciornikową.
Wydaje mi się, że tu trzeba po prostu złapać, co dziecku pasuje. Moja się odparza od głupiego linomagu...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja mojego smaruje czasem 1xdziennie.a czasami co 2 dzien bo tak kapiemy. Uzywam kremu linomag bobo albo linomag zielony. Ale sadze po sobie ze zależy od pieluch, raz skusilam sie na dade wtedy smarowalam czesciej. My uzywany glownie pampersy zamirnnie z pieluchami happy zalezy na co jest promocja. Naprawde skora pupy jest w świetnym stanie.
A jak sa klopoty duuzo wietrzyc tylek, przy zmianje pieluchy pozwolić aby powietrze docieralocóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Ogólnie pieluchy w rozmiarach od 3 w górę są jakieś perfumowane. Pampersy aktive dry mamy teraz i normalnie jakby je ktoś skropił czymś.
Aczkolwiek Dada premium nie pachnie.
No i Dade zakładamy na noc, bo lepiej trzyma. Te zielone Pampersy jak dla mnie szybko przepuszczają wilgoć, więc stosujemy je w dzień. -
Katalonia wrote:Ostatecznie pomogła maść robiona z Wit A i e. Na pierwszej wizycie prywatnej u pediatry dostałam receptę i wtedy myślałam po co mi to, przecież mam tyle kremów... smaruje grubo, tak jak dziadek kiedys smarowal brode do golenia.. córka coraz fajniejsze, da się ja zainteresować zabawkami, na brzuszku tak pieknie podnosi glowke, ale piastki nadal zacisniete ma. Łapie zabawki i trzyma, śmieje się w głos jak jej dam swoje wlosy do zabawy. Duzo gluzy, najczesciej po nocy.
O widzisz, a moja Ola nie chce za cholerę leżeć na brzuchu, trzmanie głowy czy samo podnoszenie jej do góry idzie jej jako-tako Raczej się uśmiecha niż śmieje, ale to może dlatego, że już drugi tydzień leczymy katar i jest śnięta trochę przez przeziębienie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwa płacze przy cycku jak
a) jest zła, że mleko nie leci ciurkiem, przestaje płakać jak zaczyna lecieć fontanna
b) nie jest głodna, chce smoczka i leżeć ze mną w pozycji leżącej jak przy karmieniu, czasem muszę leżeć z odkrytym cyckiem przy jej policzku
c) chce 2 łyki z piersi i od razu smoczka -
mój syn też nie lubi leżeć na brzuchu po 5 minutach ( a czasem szybciej ) drze się jakby go ze skóry obdzierali
a powiedzcie bo ostatnio byłam u ortopedy mówił, że nie wykształciły się jądra kostnienia.. a czytam w necie że jest jeszcze niby czas. Ktoś coś?córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud