X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nawet lubi byc na brzuszku, dopiero protestuje jak sie zmeczy. Ladnie juz trzyma glowke i podnosi sie wysoko na raczkach, robi tez 'samolocik' i kilka razy przewrocila sie z brzuszku na plecki.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek uwielbia jak gramy na instrumentach jesteśmy muzyczni i wszyscy gramy:) raz zasnął w bujaczku jak mąż grał akurat na ukuleke:)
    A u nas przeszło płakanie przy piersi dzisiaj prawie cały dzień spał i jadł :) tez nie lubi za bardzo na brzuchu poleży z 5 mon i krzyk ale ładnie podnosi się na przedramieniach. Tez chwyta już ładnie na macie edukacyjnej zwisające przedmioty a jak trzymam jego raczki to chce moje palce brać do buzi :) cały czas by coś memlal

Aniluap lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał opory przed kładzenie na brzuszku. Kladlam go nawet na 2 min i teraz potrafi z 15 min leżeć i patrzeć, a jak mu się nudzi to włączam piosenki dla dzieci z yt na tv.
    Dziś przyszła karuzela na łóżeczko i narazie mu się podoba. Zobaczymy jak długo, bo po 15 min nudzi mu się zabawa w wózku, lezaczku. Lubi jak ktoś do niego gada, a najlepiej go nasladuje:)
    My mamy szczepienie w czw, a Franek miał katar, a teraz kaszel. Odciagalam katar apiratorem i doprawiamy siebie. Mam ropne zapalenie gardła i antybiotyk, bo 2 dni gorączka 38.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 22:18

relg3e5eqby9gulb.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, pewnie nie dam rady nadrobić wszystkich wiadomości... cały dzień poświęcam małej i jutro wyjątkowo robię coś dla siebie i wychodzę na rzęsy :) mam nadzieje, że mąż sobie poradzi :)
    W najbliższym czasie będę robić panel pediatryczny, prawdopodobnie jest uczulenie na jajka i bmk - ale pewności co do tego też nie ma.
    Czy Wasze dzieci też tak mocno ulewają? Refluks już mija a ma dni, że aż chlusta szczególnie taką jakby wodą w dużych ilościach i już nie wiem co z tym robić :(

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zaczęła ulewać jak miała ok 2 miesiące, i robi to nadzwyczaj subtelnie ;) Czasem jakaś strużka z buzi.

Na brzuchu nie znosi, przez co niestety mogłaby lepiej głowę trzymać a tak dupa :/ Na razie ćwiczę ją kładąc na kolana, to idzie lepiej. Mam w przyszłym tygodniu umówioną fizjoterapeutkę, żeby tę lebigę rozruszać. Nogi jej chodzą, ale rąk nie chce wyciągać. trochę jakby coś, ale ma ciągle jakby przykurczone, jakby się bała tych zabawek ;] Obserwuje je, przygląda się, ale żeby pomacać... Leń. Wyciąga ręce ale do moich włosów :D I jak złapie coś, czy palce czy kocyk, to to buzi pcha.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ulewa od urodzenia, teraz może minimalnie mniej ale ulewa. Poki przyniera na wadze i badania są dobre ja sie nie martwię. Powinno minąć jak nauczy sie siedzieć:) mojego mlodego nie interesuja zabawki na tyle aby je chwytac, jak włoże do reki to trzyma, ale sam z siebie nic nie zlapie :) ale kazdo dziecko rozwija sie w swoim tempie. A my jeszcze na rozwoj mamy patrzec wiekiem skorygowanym o 5 tygodni wiec git :)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ulewa od urodzenia. Czasem chluśnie, aż ten kto ją trzyma jest cały mokry. Starsza też tak miała, przeszło.

Asienka czemu na rozwój macie patrzeć w ten sposób? To wiadomo, że każdy rozwija się w swoim tempie

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 22:01

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Moja też ulewa, wyrzuca na odległość 10 cm. Po syropie na plesniawki to wymiotowala. Teraz podaje przed karmieniem i ogólnie znalazlam sposób.
    Broń Boże zmieniać pieluche zaraz po karmieniu, bo można ja przebierać z mokrego bez końca.
    Mamy sprawdzać wagę co jakiś czas, jak przybiera to ok.
    Acha i nie ważne czy odbije czy nie i tak ulewa. 10 min po jedzeniu uleje mlekiem, 1h wyleci twaróg.
    Moja ma to samo

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 22:02

Pierworodna 2017

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też puszcza bąki:) jak karmiłam piersią to się czułam jakbym była w oborze, bo cały czas smrodki puszczał. Teraz po mm mniej.
    Dziś zamówiłam pediatre do domu. Przepisał mucofluid na zalegający katar. Stąd kaszel i wrażenie, że swiszczy. Mogę szczepić bez obaw. Oczywiście jeszcze kontrola przed samym szczepieniem.

relg3e5eqby9gulb.png

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Właśnie byłam ja zdążyć. Ma równe 6 kg. 500g w 2 tyg więc ok. I na wadze... ulała.

Wasze maleństwa też tak pierdza? Mój mąż się pyta: Która? ;P

Katalonia,

moja tez tak pruta ;)

Ulewanie bylo tylko w pierwszym miesiacu i to sporadycznie,potem juz spokoj, moze byc w jednym ubranku nawet 2 dni, bo nic nie ulewa, nie brudzi.

Co do rozwoju, to Ola jeszcze slabo chwyta zabawki.Ona ma jeszcze czesto zacisniete piastki, chociaz coraz chescie zaczyna dodtykac rzeczy, ale tak niesmialo (swoimi raczkami natomiast sie bawi).

[*] 5/6 tc listopad 2016

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Diana a za każdym karmieniem tak masz? Bo ja mam tak mniej więcej 2 razy dziennie. Koło 11 jak jest śpiący i wieczorem przed spaniem. Wydaje mi się ze to chodzi o to ze jest głodny i śpiący i ze zmęczenia te krzyki i jest zmęczony na to żeby ciągnąć cyca...

Było tak że niemal cały dzień był ciężki, ale przeszło nagle jak ręką odjął. Tzn jest trochę marudzenia wieczorem i w ogóle zauważyłam że Mała zaczyna mieć problemy z zasypianiem i wtedy jest mega marudna. Ale przeszło dokładnie w dniu odwiedzin przez rodzinę. Już się wszyscy śmiejemy że ściemniam z tymi kłopotami z Mąłą bo zazwyczaj te kiepskie dni przechodzą jej kiedy ktoś nas odwiedza lub mąż wraca z pracy. Jakby nie było póki co 3 dzień jest poprawa i może to rzeczywiście jakoś skok był...

Jesteśmy też po szczepieniu zniosła lepiej niż 1 dawke.

U nas na odparzenia cuda działa linomag. Odkąd go mamy praktycznie nie ma problemu także teraz myję pypcie już głównie chusteczkami nawet..

I odkryłam kołysanke która jako jedyna momentalnie uspokaja Wikę.. Eh trzeba się nakombinowac z tymi naszymi szkrabami żeby je rozgryźć ;)

h84fhdgewip6e90o.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Asienka czemu na rozwój macie patrzeć w ten sposób? To wiadomo, że każdy rozwija się w swoim tempie
    Poniewaz mój syn jest wczesniakiem, a przy dzieciach urodzonych przedwczesnie stosuje sie wiek skorygowany. Normy są calkiem inne.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy to Ulewanie i chlustanie minie? Około 4 m-ca?

Dajecie jeszcze coś na kolki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 15:47

Pierworodna 2017

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sporadycznie bobotik dajemy. Prze katar miał mniejszy apetyt i nie było problemu, a jak chce co chwile jeść to go brzuszek boli.
    Zauważyłam na wewnętrznej stronie łydki Franka kawowa plamę 0.5x1 cm. Miała któraś coś takiego? Jutro szczepienie to zapytam od czego to.

relg3e5eqby9gulb.png

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88,

a ta plamka to moze po prostu znamie?

Mnie zaczely wlasnie wypadac wlosy, czyli dokladnie 3 miesiace po porodzie.
    A wy zauwazylyscie wypadanie wlosow?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 22:00

Pierworodna 2017

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Mi jeszcze nie wypadają.

Za to dzisiaj okres wrócił. Myslalam że dłużej będę mieć spokój.

A karmisz piersia? Ja karmie mieszanie i zastanawiam sie kiedy okres wroci.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko piersią.

Sama nie dowierzalam jak dziewczyny pisały że tylko cycu i okres już jest.

Pierworodna 2017

‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ