Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My jeszcze stosujemy Espumisan, kółek jako takich nie ma, ale czasami widać jak go bąki męczą, ma napięty brzuszek. Od tygodnia włosy mi garściami wychodzą. karmię małego piersią i jeszcze okresu nie mam, jutro idę do gina na profilaktyczny przegląd. A czy wy dziewczyny bierzecie jeszcze jakieś witaminy przy karmieniu piersią? Ja sporadycznie tylko Wit. D. Synuś lepiej śpi w nocy, nawet 6 h ciągiemiem, w dzień też jakoś więcej drzemek, czasami juz po godzinie aktywności robi się marudny. W nad mieliśmy chrzest i obawialiśmy się jak ten nasz krzykacz go zniesie, ale w kościele zachowywał się wzorowo;) na sali trochę popłakał, ale też był w miarę grzeczny, dopiero wieczorem i w nocy sobie odbił i dał nam popalić.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
madzialenka84 wrote:zuzik88,
a ta plamka to moze po prostu znamie?
Mnie zaczely wlasnie wypadac wlosy, czyli dokladnie 3 miesiace po porodzie.
A wy zauwazylyscie wypadanie wlosow?
Mi włosy tez zaczęły wychodzić, a były takie ładne. Po poronieniu stosowałam merz specjal i pomagały. Koleżanka z sali po 2 poronieniach i porodzie martwego dziecka poleciła. Teraz też kupiłam, śle jeszcze nie wzięłam.
Biorę ovulan i okresu jeszcze nie mam a nie karmie od 2 tyg. Zostało mi 8 tabletek z ok. W poniedziałek dzwonie do gina co dalej. Pewnie przerwa i inne będę brała juz dwuskladnikowe. Te tylko zagęszczanja śluz. Boje się, że teraz nie są skuteczne jak nie karmie. -
nick nieaktualny
-
ja biorę cały czas "Prenatal Dup dla III trymestru i kobiet karmiących".
mam zalecone od gina brać do końca kp.
mi włosy wypadają garściami... zaczęło się już krótko po porodzie.
okres nie wrócił jeszcze, ale zaczęłam brać tabletki anty., więc nie wiem czy takie "normalny" się w ogóle pojawi...
Madzialenka84
jak sobie radzisz z małą, jak już musiałaś wrócić do pracy?
ja sobie jakoś tego nie wyobrażam... ale ponoć tylko w Polsce takie przywileje
Zuzik88
Mogę spytać dlaczego już nie karmisz piersią?
przestałaś z dnia na dzień, czy pomału wprowadzałaś butelkę?
My jutro mamy prywatnie USG brzuszka i przez ciemiączko.
W szpitalu nie było tego "w pakiecie". A wole wiedzieć czy wszystko OK. -
nick nieaktualny
-
Alma84,A te USG to profilaktycznie?
U nas tego wogole nie przepisuja,a USG bioderek mielismy tylko dlatego, ze mala byla gowka do gory w brzuchu.Mam wrazenie, ze podejscie lekarzy w USA jest bardzo olewajace, ale szczepienia to najwazniejsze.
Ja wrocilam do pracy na 6 godzin w biurze i 2 godziny z domu. Obecnie jest u nas moja mama, wiec dziecko ma dobra opieke.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Katalonia wrote:Madzialenka a co z amerykanskimi maluszkami jak się nie ma dostępnej mamy? Żłobek od 3 mca?
Ogolnie to nie ma odgornie ustalonego macierzynskiego i rownie dobrze pracodawca moze nie dawac wcale, moze dac 6 tygodni (zwykle tak jest), a moj akurat oferowal 12 tyg - oczywiscie wszystko jest bezplatne.
Tak, zlobki przyjmuja od 2 miesiaca zycia dziecka, wiec albo zlobek, albo babysitter, albo po prostu matki zostaja w domu.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Nie wyobrażam sobie tego, chociaż nie tak dawno w Polsce był macierzyński do 6 mies. My małego dajemy do żłobka jak będzie miał 11mcy.
Ja biore witaminy Femibion 2 z dha. Przy karmieniu piersią witaminy wskazane, dzieciaki ciągnął z nas wszystko.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Alma ale córcia ma poliki słodka
Ja mojego za bardzo jeszcze nie mogę uczesać bo włosków prawie nie ma. Co do ulewania to nie wiem, mój tylko czasem jak beknie to wyjdzie mu troszkę serka ale tylko tyle co sobie brodke ubrudzi. W sprawie włosów to ja nie zauważyłam żadnych zmian ani w ciąży ani teraz. Są cały czas takie jak i przed ciąża. Z witamin to biorę tylko wit D3 2000 ale chyba kupię jakieś witaminowe kombo tak jak wy. Staram się odżywiać dobrze ale czasami najdzie mnie na coś niezdrowego i mam wyrzuty sumienia ze karmie tym mojego synka...
Ja planuje zostać w domu z synkiem minimum 2 lata. Nie będzie miał kto zostać z synkiem po roku w domku a do żłobka nie chce go dawać. Pójdzie jak córcia jako 2 latek do przedszkola.
Ja tez nie mam okresu ale nie biorę żadnych tabletek. Mój synuś gardzi smoczkiem i mleczkiem z butelki wiec muszę wszędzie się z nim wybierać i pewnie długo będziemy kp. Ostatnio byliśmy w ikei i synuś spisał się świetnie. W aucie w jedna i druga stronę kima, w ikei sobie leżał w wózeczku zadowolony, później w kawiarni kawa i cyc i do domku. Także dzieciaka można zabierać na wycieczki Bartunio pozdrawia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d50704de878.jpgKatalonia, Anulka0407, Aasienkaa, Alma84 lubią tę wiadomość
-
Alma śliczna córeczka;) Franek tez miał takie włosy, ale teraz mu się wycieraja. Nie karmie piersią, bo w szpitalu nie chciało lecieć to położne krzyczały, że mam dac butle (były takie gotowe z enfamilu). Jak w domu ruszyła laktacji to młody się denerwował, że za słabo leci i był ciągle krzyk. Ściągam u dawałam na zmianę mm i moje, bo on chciał jeść co 2 godz, a nie nadążają ściągać, bo on ciągle na rękach lub na kolanach. Położna poradziła mi żeby się nauczyć na leżąco karmić i w nocy dawać. Karmiłam tak 1 miesiąc i jednej nocy krzyk i zaciskanie ust. Juz nie wziął piersi. Nie miałam za dużo mleka. 40 min na laktatorze to ledwie 70-90ml.
-
Ja praktycznie od poczatku, a dokladnie od 10 dnia zycia karmie mieszanie. Podaje 2 butelki mm i dwie odciagniete (w dzien), a reszta piers (w nocy), ja na poczatku tez nie mialam duzo mleka, ale stopniowo sie zwiekszala ilosc, chociaz ja odciagam tylko 2 razy dziennie - zwykle po 120-150 ml, a tez zaczynalam nawet od 30 ml. To na pewno zalezy duzo od laktatora. Ja mam 2 Lansinoh a drugi medela pump in style-on jest taki mocny, ze 120-150ml odciagnie mi w ponizej 10 minut.
Moja to nie jest kaprysna, je 'wszystko' :mieszanke, moje mleko, piers,wode.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016