Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha Katalonia gratulacje:)
Mój Bartus od wczoraj bardzo mocno płacze jak chce spać, nie mogę go uspokoić cycem, ani na raczkach, w łóżeczku tez nie poleży, ale jak ja zacznę do niego się śmiać i pokazywać zabawki nagle tez zaczyna się uśmiechać i śmiać ale zaraz wraca do płaczu. Cały czas przygryza paluszki, może rzeczywiście idą zęby... sama nie wiem. Dałam mu nurofen. Po 15 minutach zasnął
-
Fajnie z nurofenem bo ma strzykawkę i łatwiej podać bo mój chłopak z łyżeczki wszystko wypluwa.
Cały dzień jęczy już nie mam siły zasnął ale pewnie nie na długo.
U was tez taka wspaniała pogoda? Dzisiaj cały dzień napiernicza śnieg z deszczem. Siedzimy w domu...
-
K@sia wrote:Apropos leków w szpitalu to ja dostawałam po cc ketonal a później dawali mi Apap w tabletkach
ja mieszkam w USA i u nas po CC dawali leki narkotyczne(Oksykodon)w polaczeniu z apapem oraz ibuprofen i normalnie mozna bylo karmic. Nawet wypisali mnie z cala fiolka tych narkotycznych do domu, ale juz ich nie bralam, tylko duza dawke ibuprofenu przez okolo tydzien po cc.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, podbudowałam się że większość z Was tez nie myje tych dziąsełek jeszcze i że nie tylko mojej Małej tak strasznie brudzą się rączki W szoku byłam skąd to małe tak zbiera tyle tych kłaczków między paluszkami. Teraz myję jej co rano rączki mydełkiem dla dzieci. W ogóle mam wrażenie że już traktujemy ją jak trzecie co najmniej a nie pierwsze dziecko
Zabawki jak lecą pakuje do buzi choć sterylne raczej nie są, pupkę też lecimy już tylko chusteczkami, w nocy bez odbijania ... -
K@sia wrote:Haha Katalonia gratulacje:)
Mój Bartus od wczoraj bardzo mocno płacze jak chce spać, nie mogę go uspokoić cycem, ani na raczkach, w łóżeczku tez nie poleży, ale jak ja zacznę do niego się śmiać i pokazywać zabawki nagle tez zaczyna się uśmiechać i śmiać ale zaraz wraca do płaczu. Cały czas przygryza paluszki, może rzeczywiście idą zęby... sama nie wiem. Dałam mu nurofen. Po 15 minutach zasnął
Może to zęby, a może skok rozwojowy? U nas mała tak się zachowuje jak jest w apogeum skoku Zobacz sobie na www.skoki-rozwojowe.pl, tam jest taki kalkulator wyliczający te skoki, u nas się sprawdza niemal co do dnia! -
K@sia wrote:Dziewczyny czy testowalyscie może te nowe pieluszki z lidla lupilu premium?
Kupiłam lupilu , bo nie było tpoujours i...nie byłam zadowolona, jakoś mi śmierdziały.
Teraz kupuję w Rossmmanie baby dream takie po 38 sztuk pakowane, w żółtawej folii.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatalonia wrote:Czy zastoje w piersiach bolą? Czuje takiego guza w piersi i mimo że mala pojadla z niej dosyć długo to nadal go wyczuwam. Nic nie boli.
Mnie bolało przy zapaleniu piersiKatalonia lubi tę wiadomość
-
Mnie te zastoje bolały, miałam do tego zaczerwienienie tam gdzie bolało. Robiłam okład ciepły na pierś przed karmieniem a po karmieniu zimny okład. Kapusty nie używałam bo tak śmierdziała ze ubrania były potem do wyrzucenia. Tylko raz zrobiłam okład
Wichrowe baby dream to ogólnie super marka, spróbuje ich pieluchy.
Zuza wychodzi mi wg tej strony na skok;) ale bardziej mnie to zmartwiło ze niby jeszcze 2 tyg do końca! Mój Bartus zaczął się turlac !!! Jak załapał przekręt z brzuszka na plecki to z plecków od razu na brzuch No i potrafi tylko na jedna stronę na razie i tak się turla w prawa stronę. Już nie mogę go zostawić na macie i myć garyAlma84, Katalonia, Yerenia, Aniluap lubią tę wiadomość
-
Na początku nie bolą, ale jak się w porę nie ogarnie to mogą
Kasia, ja właśnie ze względu na dobre składy i fajne ceny kupuję baby dream, z rossmanna mam też szampon i piankę do mycia atoperal.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
My też mieszkamy w domu, ale parterowym, więc łatwiej ogarnąć temat - z tym, że jesteśmy sami. To znaczy, nasi rodzice są też z Krakowa, ale obecnie nikt nam już nie pomaga. Ja jestem dość samodzielną osobą, taka Zośka-Samośka i ogólnie mam problem z proszeniem o pomoc
Wiadomo, ciężko coś czasem zrobić, ale radzimy sobie
Mały posiedzi w leżaczku, poleży w łóżeczku i "pogada" do karuzeli, poleży na macie.
Zazwyczaj jak mam coś zrobić, to biorę Go ze sobą do leżaczka i np. wieszam pranie i mu opowiadam co robię. Tak samo jak sprzątam czy gotuję, nastawiam zmywarkę itp.
Jak muszę iść do łazienki, to albo zostawiam go w łóżeczku (tam ma karuzelę, zabawki - od razu się przekręca na brzuch i miętoli materiałową książeczkę) albo do leżaczka i ze mną. Zawsze z zaciekawieniem słucha co do Niego gadam;)
Oczywiście na rękach też nosimy, ale stosunkowo mało.
Generalnie każda aktywność między drzemkami ma taki porządek:
1. jedzenie
2. zmiana pieluchy po spaniu
3. zabawa na przewijaku z mamą lub tatą
4. leżaczek (żeby się ułożyło w brzuszku zanim się będzie przekręcał na macie) - wtedy robię coś w domu na szybko.
5. mata (i tu już robi co chce, bawi się sam lub razem)
W międzyczasie też spacerujemy po domu (jak mu się chwilowo mata znudzi) lub go wkładam do łóżeczka.
Katalonia, a nie możesz Jej kłaść na macie w kuchni? Ja czasem też noszę matę ze sobą (np. do komputerowego jak muszę maila napisać) i wtedy Filip się bawi koło mnie, ja do Niego gadam i jest git. -
Ja tak Yerenia. Tez mieszkałam z teściami i mimo ze pomagali to lepiej bez nich. Ja tez jestem taka Samosia i lubię wszystko sama ogarniać. Co prawda troszkę ciężko wybrać się rano z córka synkiem do przedszkola ale ogarniamy. Wracam z Młodym, karmimy się i idzie w kime na mniej więcej 1,5h. Ja w tym czasie na szybciocha prysznic, ściele wszystkie łóżka, jem śniadanie, kawa, sprzątam kuchnie. Jak młody wstanie to biorę go na dół do salonu, on bawi się na macie, ja robię obiad. Zazwyczaj jak już go chce zjeść to Bartus zaczyna marudzić, to jem obiad z Bartkiem na rękach No i później Bartek ma drzemkę 2h to jakieś pranie robię czy prasuje. Później jedziemy po Olę i po 3ciej drzemce bawimy się wszyscy w trójkę. Bartus uwielbia patrzeć na siostrę jak tańczy. Bartek sobie tez siedzi w bujaczku a ja z córka bawimy się np lalkami. Uwielbia to oglądać z jakimś gryzakiem:) o 19 Kapie Bartka z mezem, cyc i Kima a o 20 córkę ... i tak codziennie
Wichrowe a ta pianka atoperal to tez z baby dream? Nie wysusza skory? Bo dla Bartka muszę raczej emolienty bo suche takie placki się mu robią
-
nick nieaktualny