X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Katalonia gratulacje:)
    Mój Bartus od wczoraj bardzo mocno płacze jak chce spać, nie mogę go uspokoić cycem, ani na raczkach, w łóżeczku tez nie poleży, ale jak ja zacznę do niego się śmiać i pokazywać zabawki nagle tez zaczyna się uśmiechać i śmiać ale zaraz wraca do płaczu. Cały czas przygryza paluszki, może rzeczywiście idą zęby... sama nie wiem. Dałam mu nurofen. Po 15 minutach zasnął

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos leków w szpitalu to ja dostawałam po cc ketonal a później dawali mi Apap w tabletkach

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę kupić nurofen dla mojej w razie w, bo mam tylko czopki

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie z nurofenem bo ma strzykawkę i łatwiej podać bo mój chłopak z łyżeczki wszystko wypluwa.
    Cały dzień jęczy już nie mam siły :( zasnął ale pewnie nie na długo.
    U was tez taka wspaniała pogoda? Dzisiaj cały dzień napiernicza śnieg z deszczem. Siedzimy w domu...

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Apropos leków w szpitalu to ja dostawałam po cc ketonal a później dawali mi Apap w tabletkach

ja mieszkam w USA i u nas po CC dawali leki narkotyczne(Oksykodon)w polaczeniu z apapem oraz ibuprofen i normalnie mozna bylo karmic. Nawet wypisali mnie z cala fiolka tych narkotycznych do domu, ale juz ich nie bralam, tylko duza dawke ibuprofenu przez okolo tydzien po cc.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu pi cc był ketonal i ibuprofen napewno. Coś tam jeszcze było ale nie pamiętam już co...

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, podbudowałam się że większość z Was tez nie myje tych dziąsełek jeszcze i że nie tylko mojej Małej tak strasznie brudzą się rączki :P W szoku byłam skąd to małe tak zbiera tyle tych kłaczków między paluszkami. Teraz myję jej co rano rączki mydełkiem dla dzieci. W ogóle mam wrażenie że już traktujemy ją jak trzecie co najmniej a nie pierwsze dziecko ;)
    Zabawki jak lecą pakuje do buzi choć sterylne raczej nie są, pupkę też lecimy już tylko chusteczkami, w nocy bez odbijania ... ;)

h84fhdgewip6e90o.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy testowalyscie może te nowe pieluszki z lidla lupilu premium?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Haha Katalonia gratulacje:)
    Mój Bartus od wczoraj bardzo mocno płacze jak chce spać, nie mogę go uspokoić cycem, ani na raczkach, w łóżeczku tez nie poleży, ale jak ja zacznę do niego się śmiać i pokazywać zabawki nagle tez zaczyna się uśmiechać i śmiać ale zaraz wraca do płaczu. Cały czas przygryza paluszki, może rzeczywiście idą zęby... sama nie wiem. Dałam mu nurofen. Po 15 minutach zasnął

Może to zęby, a może skok rozwojowy? U nas mała tak się zachowuje jak jest w apogeum skoku :) Zobacz sobie na www.skoki-rozwojowe.pl, tam jest taki kalkulator wyliczający te skoki, u nas się sprawdza niemal co do dnia!

klz9hdgefsr87l0p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Dziewczyny czy testowalyscie może te nowe pieluszki z lidla lupilu premium?

Kupiłam lupilu , bo nie było tpoujours i...nie byłam zadowolona, jakoś mi śmierdziały.
    Teraz kupuję w Rossmmanie baby dream takie po 38 sztuk pakowane, w żółtawej folii.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idą zęby.. Płacze i gryzie palce, ślini się i ma katar :( Camilię zastosowałam.. Jak będzie jak u starszej to doczekamy się zęba za 3 msc

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:50

Pierworodna 2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Czy zastoje w piersiach bolą? Czuje takiego guza w piersi i mimo że mala pojadla z niej dosyć długo to nadal go wyczuwam. Nic nie boli.
    Przystaw ją znowu do tej piersi. Powinno zniknąć, daj znać
    Mnie bolało przy zapaleniu piersi

Katalonia lubi tę wiadomość

• K@sia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te zastoje bolały, miałam do tego zaczerwienienie tam gdzie bolało. Robiłam okład ciepły na pierś przed karmieniem a po karmieniu zimny okład. Kapusty nie używałam bo tak śmierdziała ze ubrania były potem do wyrzucenia. Tylko raz zrobiłam okład ;)
    Wichrowe baby dream to ogólnie super marka, spróbuje ich pieluchy.
    Zuza wychodzi mi wg tej strony na skok;) ale bardziej mnie to zmartwiło ze niby jeszcze 2 tyg do końca! Mój Bartus zaczął się turlac !!! Jak załapał przekręt z brzuszka na plecki to z plecków od razu na brzuch No i potrafi tylko na jedna stronę na razie i tak się turla w prawa stronę. Już nie mogę go zostawić na macie i myć gary :D

Alma84, Katalonia, Yerenia, Aniluap lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:50

Aniluap, K@sia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku nie bolą, ale jak się w porę nie ogarnie to mogą ;)

Kasia, ja właśnie ze względu na dobre składy i fajne ceny kupuję baby dream, z rossmanna mam też szampon i piankę do mycia atoperal.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:48

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieszkamy w domu, ale parterowym, więc łatwiej ogarnąć temat - z tym, że jesteśmy sami. To znaczy, nasi rodzice są też z Krakowa, ale obecnie nikt nam już nie pomaga. Ja jestem dość samodzielną osobą, taka Zośka-Samośka i ogólnie mam problem z proszeniem o pomoc ;)
    Wiadomo, ciężko coś czasem zrobić, ale radzimy sobie :)

Mały posiedzi w leżaczku, poleży w łóżeczku i "pogada" do karuzeli, poleży na macie.
    Zazwyczaj jak mam coś zrobić, to biorę Go ze sobą do leżaczka i np. wieszam pranie i mu opowiadam co robię. Tak samo jak sprzątam czy gotuję, nastawiam zmywarkę itp.
    Jak muszę iść do łazienki, to albo zostawiam go w łóżeczku (tam ma karuzelę, zabawki - od razu się przekręca na brzuch i miętoli materiałową książeczkę) albo do leżaczka i ze mną. Zawsze z zaciekawieniem słucha co do Niego gadam;)
    Oczywiście na rękach też nosimy, ale stosunkowo mało.

Generalnie każda aktywność między drzemkami ma taki porządek:
    1. jedzenie
    2. zmiana pieluchy po spaniu
    3. zabawa na przewijaku z mamą lub tatą
    4. leżaczek (żeby się ułożyło w brzuszku zanim się będzie przekręcał na macie) - wtedy robię coś w domu na szybko.
    5. mata (i tu już robi co chce, bawi się sam lub razem)
    W międzyczasie też spacerujemy po domu (jak mu się chwilowo mata znudzi) lub go wkładam do łóżeczka.

Katalonia, a nie możesz Jej kłaść na macie w kuchni? Ja czasem też noszę matę ze sobą (np. do komputerowego jak muszę maila napisać) i wtedy Filip się bawi koło mnie, ja do Niego gadam i jest git.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak Yerenia. Tez mieszkałam z teściami i mimo ze pomagali to lepiej bez nich. Ja tez jestem taka Samosia i lubię wszystko sama ogarniać. Co prawda troszkę ciężko wybrać się rano z córka synkiem do przedszkola ale ogarniamy. Wracam z Młodym, karmimy się i idzie w kime na mniej więcej 1,5h. Ja w tym czasie na szybciocha prysznic, ściele wszystkie łóżka, jem śniadanie, kawa, sprzątam kuchnie. Jak młody wstanie to biorę go na dół do salonu, on bawi się na macie, ja robię obiad. Zazwyczaj jak już go chce zjeść to Bartus zaczyna marudzić, to jem obiad z Bartkiem na rękach :) No i później Bartek ma drzemkę 2h to jakieś pranie robię czy prasuje. Później jedziemy po Olę i po 3ciej drzemce bawimy się wszyscy w trójkę. Bartus uwielbia patrzeć na siostrę jak tańczy. Bartek sobie tez siedzi w bujaczku a ja z córka bawimy się np lalkami. Uwielbia to oglądać z jakimś gryzakiem:) o 19 Kapie Bartka z mezem, cyc i Kima a o 20 córkę ... i tak codziennie ;)
    Wichrowe a ta pianka atoperal to tez z baby dream? Nie wysusza skory? Bo dla Bartka muszę raczej emolienty bo suche takie placki się mu robią

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam u was ze szczepieniami? Moja dostała kataru, miała iść w poniedziałek na 2 dawkę, przełożyłam na dzisiaj i dalej katar więc nie idę. Ile tak można przekładać?

‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ