Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Katalonia wrote:Dzisiaj 4 dzień bez kupy u małej. Ogólnie normalnie się zachowuje. Myślicie że powinnam jakieś czopki zaapliowac? Wcześniej kupa codziennie, teraz tylko baczki z zapachem.
NAsza robi co 4-7 dni. Czopki daje się jak upłynie 7 dni, a dziecko pręży się i płacze przy robieniu kupki. Pokarm mamy się może wchłaniać bezresztkowo i nie ma wtedy z czego kupki zrobić. Nawet 10 dni może być bez kupy i jak dziecka nic nie boli to jest to okAniluap lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja też przeszła na rzadsze robienie kup. Jeśli nie męczy się ewidentnie z brzuchem to zostaw, dziecko na piersi może nawet 10 dni tylko siusiać.
Dziąseł nie myję, chociaż chciałam - tak trochę poprzyzwyczajać, że kiedyś tam szczota będziei może jakoś "zahartować" przed ząbkowaniem, choć nje wiem czy to tak działa..
Łapska ma ciagle brudne, więc przemywam mokrymi wacikami,żeby tych farfocli nie jadła ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
Dostawałam pyralgine po porodzie w szpitalu i po wypisie do domu, żadnych skutków ubocznych nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:46
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualnysonia86 wrote:Dostawałam pyralgine po porodzie w szpitalu i po wypisie do domu, żadnych skutków ubocznych nie miałam.
Nie bez powodu pyralgina jest zakazana w USA -
Jak moja nie robi dlugo kupki (karmienie mieszane, lekarz powiedzial, zeby kupka byla conajmniej raz na dwa dni) to 'pomagam' jej wkladajac patyczek posmarowany wazelinka do pupki i delikatnie ruszam, to zwykle pomaga, czopki to ostatecznosc, ktore mam w domu, ale jeszcze nie stosowalam.
Lekarz mi jeszcze doradzil na zrobienie kupki podawac rozwodniony sok z zurawiny lub suszonych sliwek, ale na razie tego nie stosowalam.
przeciwbolowe biore zwykle ibuprom, apap wogole na mnie nie dziala, co ja sie omeczylam w ciazy, 2 razy w tygodniu mialam silne bole glowy i apap nie pomagal, teraz biore ibuprom i bol praktycznie od razu odchodzi.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Aniluap wrote:Ciężko mi w to uwierzyć naprawdę.. Pyralgina rozrzedza krew. Moja mama ( pielęgniarka) nigdy by tego leku nie dała kobiecie z takim krwawieniem jakie jest po porodzie. Ok pyralgina dla kobiety, która aktualnie nie krwawi i nie karmi jest bezpieczna. Może pomyliłaś z polopiryną?
Nie bez powodu pyralgina jest zakazana w USAWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 20:59
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....