Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Katalonia wrote:Dzisiaj 4 dzień bez kupy u małej. Ogólnie normalnie się zachowuje. Myślicie że powinnam jakieś czopki zaapliowac? Wcześniej kupa codziennie, teraz tylko baczki z zapachem.
NAsza robi co 4-7 dni. Czopki daje się jak upłynie 7 dni, a dziecko pręży się i płacze przy robieniu kupki. Pokarm mamy się może wchłaniać bezresztkowo i nie ma wtedy z czego kupki zrobić. Nawet 10 dni może być bez kupy i jak dziecka nic nie boli to jest to okAniluap lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja też przeszła na rzadsze robienie kup. Jeśli nie męczy się ewidentnie z brzuchem to zostaw, dziecko na piersi może nawet 10 dni tylko siusiać.
Dziąseł nie myję, chociaż chciałam - tak trochę poprzyzwyczajać, że kiedyś tam szczota będzie i może jakoś "zahartować" przed ząbkowaniem, choć nje wiem czy to tak działa..
Łapska ma ciagle brudne, więc przemywam mokrymi wacikami,żeby tych farfocli nie jadła ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
Dostawałam pyralgine po porodzie w szpitalu i po wypisie do domu, żadnych skutków ubocznych nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:46
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualnysonia86 wrote:Dostawałam pyralgine po porodzie w szpitalu i po wypisie do domu, żadnych skutków ubocznych nie miałam.
Nie bez powodu pyralgina jest zakazana w USA -
Jak moja nie robi dlugo kupki (karmienie mieszane, lekarz powiedzial, zeby kupka byla conajmniej raz na dwa dni) to 'pomagam' jej wkladajac patyczek posmarowany wazelinka do pupki i delikatnie ruszam, to zwykle pomaga, czopki to ostatecznosc, ktore mam w domu, ale jeszcze nie stosowalam.
Lekarz mi jeszcze doradzil na zrobienie kupki podawac rozwodniony sok z zurawiny lub suszonych sliwek, ale na razie tego nie stosowalam.
przeciwbolowe biore zwykle ibuprom, apap wogole na mnie nie dziala, co ja sie omeczylam w ciazy, 2 razy w tygodniu mialam silne bole glowy i apap nie pomagal, teraz biore ibuprom i bol praktycznie od razu odchodzi.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Aniluap wrote:Ciężko mi w to uwierzyć naprawdę.. Pyralgina rozrzedza krew. Moja mama ( pielęgniarka) nigdy by tego leku nie dała kobiecie z takim krwawieniem jakie jest po porodzie. Ok pyralgina dla kobiety, która aktualnie nie krwawi i nie karmi jest bezpieczna. Może pomyliłaś z polopiryną?
Nie bez powodu pyralgina jest zakazana w USAWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 20:59
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....