X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie lubi być w kuchni. Ja obiad robię w porze drugiej drzemki. Mała śpi a ja robię co muszę. Mi pomaga mąż jak jest w domu. Teściow widzę raz, dwa w miesiącu, mamę też jakoś tak a mieszkają blisko :) po prostu pracują i mają swoje życie.
    My się myjemy w Dove dla niemowlakow :)

• K@sia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przykładałam już jesteśmy po dwóch dawkach. Szczepilam kiedy wszyscy w domu byli chorzy ale Bartusiowi nic nie było. Jak ma katar to lepiej przełożyć. Słyszałam ze nie ma problemu z przekładaniem. Moja znajoma przekładała miesiącami bo cały czas dziecko chorowało

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W teorii katar nie jest przeciwskazaniem, ale to ocenia lekarz ( osluchowo musi być ok). My szczepilismy jak Młody miał katar - wszystko ok.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Dziewczyny jak tam u was ze szczepieniami? Moja dostała kataru, miała iść w poniedziałek na 2 dawkę, przełożyłam na dzisiaj i dalej katar więc nie idę. Ile tak można przekładać?
    Ile trzeba :) nie ma co ryzykować, dziecko i otoczenie powinno być zdrowe.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 8 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pyta, kiedy może wpaść ;) więc ja decyduję, czy jest co 3 dzień czy co tydzień :P i jest ok. Nawet ostatnio się zgodzilam, żeby mi poprasowała ;) fakt, tak jak ona to ja nie umiem :D też jestem Samosia, ale bez umartwiania się. Potrzebuję pomocy to powiem, acz matka ubolewa że rzadko potrzebuję. Lubię robić sama, mieć swiadomość że daję radę, ale nie łączy się to z zaharowywaniem się na amen.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Ja tak Yerenia. Tez mieszkałam z teściami i mimo ze pomagali to lepiej bez nich. Ja tez jestem taka Samosia i lubię wszystko sama ogarniać. Co prawda troszkę ciężko wybrać się rano z córka synkiem do przedszkola ale ogarniamy. Wracam z Młodym, karmimy się i idzie w kime na mniej więcej 1,5h. Ja w tym czasie na szybciocha prysznic, ściele wszystkie łóżka, jem śniadanie, kawa, sprzątam kuchnie. Jak młody wstanie to biorę go na dół do salonu, on bawi się na macie, ja robię obiad. Zazwyczaj jak już go chce zjeść to Bartus zaczyna marudzić, to jem obiad z Bartkiem na rękach :) No i później Bartek ma drzemkę 2h to jakieś pranie robię czy prasuje. Później jedziemy po Olę i po 3ciej drzemce bawimy się wszyscy w trójkę. Bartus uwielbia patrzeć na siostrę jak tańczy. Bartek sobie tez siedzi w bujaczku a ja z córka bawimy się np lalkami. Uwielbia to oglądać z jakimś gryzakiem:) o 19 Kapie Bartka z mezem, cyc i Kima a o 20 córkę ... i tak codziennie ;)
    Wichrowe a ta pianka atoperal to tez z baby dream? Nie wysusza skory? Bo dla Bartka muszę raczej emolienty bo suche takie placki się mu robią

Rany jak Wy to macie poukładane. Moja Ola jest nie do przewidzenia. Są dni, gdy prawie w ogóle nie śpi i ciągle chce być na rękach, są dni, kiedy drzemki ma maksymalnie po 15 minut i jest zaraz gotowa do zabawy. Ne ma żadnych stałych pór spania i zabawy. Raz idzie spać o 21, a raz o północy. Czasem w nocy się budzi 2 razy, czasem 5 razy. Wstaje o 4 nad ranem albo o 7 rano. Codziennie ma inny humor, bardzo źle znosi skoki rozwojowe. Bywają dni, że da się nakarmić tylko na śpiocha, a do tego muszę bujać ją na rękach, bo inaczej nie zje.

Czy tylko ja mam takie high need baby???

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, moze nie nazwałbym Filipa HNB, ale też mamy gorsze i lepsze dni;)
    Już się przyzwyczaiłam, że jedyną stałą rzeczą w życiu niemowlaka jest zmiana :D
    Kiedyś Filip spał z jedna pobudka w nocy. Potem były dwa karmienia. Teraz są trzy, a dodatkowo od 3 tyg. wybudza się co chwilę i chce smoka, który mu wypadł. Wcześniej sam Go wypluwał i nie potrzebował znowu. Także ja też się budzę trylion razy w nocy.
    Chyba zacznę znowu wierzyć w te skoki i regres snu 4 miesiąca;) u nas jakoś na zachowanie w dzień ewentualne skoki nie wpływają, za to noce co jakiś czas są do bani przez pewien okres.
    Ale i tak jest lepiej bo śpi teraz wtulony we mnie, jak spał w dostawce to był dopiero hardcore! No ale skoro potrzebuje teraz więcej bliskości, to ja otrzyma i już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 15:06

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza co kilka dni jest inaczej ;) Np dzisiaj miał 2 drzemki po 2,5h zamiast trzech :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez proszę o pomoc jak jej potrzebuje, ale najczęściej jak muszę gdzieś wyjść coś załatwić albo fryzjer, kosmetyczka itp. Matka musi o siebie dbać ;)
    Dzisiaj u nas piękna pogoda. Synek wstał radosny, „pobawił” się godzinkę i znowu kima a ja zabieram się za sprzątanie.
    Miłego dnia:)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj w Dzien Kobiet mielismy rocznice pozytywnego testu ciazowego!

W srode bylismy na 4 miesiecznej wizycie i szczepieniu - Ola wazy 6.13 kg i mierzy 63 cm. A co do szczepien to my rozbijamy szczepionki, ja nie szczepie ta 5 w 1 tylko na razie samo Poli oraz rotawirus, pneumokoki i zoltaczka B.

U mnie teraz na stale jest mama i zajmuje sie dzieckiem jak my jestesmy w pracy, ja wrocilam do pracy juz po 12 tygodniach.

Moja Ola jest bardzo grzeczna i dosc przewidywalna, w nocy bardzo ladnie spi od 20 do okolo 7-8 rano, zwykle z jednym krotkim karmieniem.

Katalonia, Alma84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 9 marca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Atoperal to oddzielna marka, ale pianka jest właśnie dla atopowców z suchą wrażliwą skórą. Moim zdaniem bardzo ok i delikatna, dobry skład. Nie chciałam typowego emolientu.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Kasia, Atoperal to oddzielna marka, ale pianka jest właśnie dla atopowców z suchą wrażliwą skórą. Moim zdaniem bardzo ok i delikatna, dobry skład. Nie chciałam typowego emolientu.
    A gdzie to można kupić? I za ile? Ta piankę daje się bezpośrednio na skore czy do wody ?

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 10 marca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmannie też. Nie pamiętam, chyba ok 20-25 zł kosztuje. Daje się na skórę, niby każą zostawić na 2min, ale ja tym myję "normalnie".

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj wkroczylismy w nowy etap - moje dziecko zaczęło się kręcić wokół wlasnej osi na brzuchu i nawet podpelzuje do przodu (shock!).
    Już prawie też stopy lądują w paszczy i zaczął się rolowac. Wszystko to sprawia Mu ogromną frajdę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 18:32

Alma84, K@sia, Katalonia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Yerenia! A mojego przewinąć to teraz graniczy z cudem.... tak się wierci na przewijaku, to dupke do góry podnosi to na boki się wierci, chwyta do raczek wszystko co jest wokół niego, najbardziej podoba mu się worek po chusteczkach do pupy, fajnie się gniecie i szeleści :D to jest teraz ulubiona „zabawka” Bartusia. A Bartuniu dzisiaj pobił rekord drzemka od 13 do 16.30!

Alma84, Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nakrywamy się teterką i nas nie ma, nie ma i jeeest. O ja sie cieszy :)

Yerenia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy karmieniu piersią pilnujcie nadal diety? Ja ostatnio sobie trochę odpuściłam, pofolgowałam ze słodyczami, piłam duże ilości herbaty z miodem profilaktycznie żeby się nie przeziębić, bo wszyscy na około chorzy, poza tym inka że śmietanką i zajadałam się papryka do kanapek, nie wiem które z powyższych a może wszystko razem przyczyniło się do czerwonej wysypki, zwłaszcza na rączkach i nóżkach i szorstkiej skory u małego.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Super Yerenia! A mojego przewinąć to teraz graniczy z cudem.... tak się wierci na przewijaku, to dupke do góry podnosi to na boki się wierci, chwyta do raczek wszystko co jest wokół niego, najbardziej podoba mu się worek po chusteczkach do pupy, fajnie się gniecie i szeleści :D to jest teraz ulubiona „zabawka” Bartusia. A Bartuniu dzisiaj pobił rekord drzemka od 13 do 16.30!

K@sia u nas to samo było tydzień temu - aż odkrył swojego susiaka haha. Teraz jak tylko ściągam pieluchę to łapki 'tam' lądują i gniecie że aż żal patrzeć ;)
    A najlepszą zabawką jest opakowanie po chipsach - bo szeleści :D
    I jeszcze mu zrobiłam dwie 'grzechotki' - do pustych buteleczek dałam ziarna popcornu i jakąś kaszę - żadna grzechotka ze sklepu nie wywołuje tylu emocji heh. Fun!

Katalonia - tetrą też się bawimy! jak mówię "nie ma nie ma" - mina bardzo zdziwiona, jak mówię "i jest!" to śmiech jak nie wiem :)

Aniluap lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 12 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia, ja nie pilnowałam i nie pilnuję nadal - jem wszystko jak leci.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:47

Aniluap lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ