X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biodrze siedzące dziecko. Nosiłam córkę na biodrze intrzymalam tylko jedna ręka ale to już musi stabilnie umieć siedzieć. Do odbicia to jak już nie będzie ulewac chyba. Ja nie zawsze odbijam. W nocy mi się nie chce i nie ulewa.
    Do basenu mam uraz. Ja zawsze chora po basenie / zatoki, córka tez. To nie dla nas. Nie chodzimy w ogóle

Yerenia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te mrozy już się skończą! Od tygodnia nie byliśmy na spacerze, w Krakowie dziś znowu -17 :O
    Jak nie smog to mróz. Jak żyć? Chce wiosnę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:44

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Niech te mrozy już się skończą! Od tygodnia nie byliśmy na spacerze, w Krakowie dziś znowu -17 :O
    Jak nie smog to mróz. Jak żyć? Chce wiosnę!
    Ja na szczęście problemu ze smogiem nie mam. Mieszkam w Gdańsku :) ale u nas też oostatnio ciągle- 14

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do ilu stopni wychodzicie? Ja do minus 10 i jak w miare nie wieje. U mnie w południe ok minus 8.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do -10. Ale nawet jeśli ostatnio 2zroslo do -8 W ciągu dnia, to było nieprzyjemnie. Czekam na jutro na być lepiej :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do -10 też, ostatnio opatuliłam cieplej bo musiałyśmy wyjść i było- 13. Na wiatr nie patrzę bo gondola osłonięta

• K@sia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wychodziłam w ogóle w te mrozy. Spacer ma być przyjemny zarówno dla dziecka jak matki. A ja nie lubię marznąć. Jutro wyjdziemy już na pewno

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ok -10, bo inaczej mnie wymraża :D ale w dzień raczej max -10 jest, więc patrzę bardziej niż na temperaturę to na jakośc powietrza. Jak dłużej jest marne, ale nie złe, to i tak w koncu wychodzę tylko na krócej.

Moja bezsmoczkowa też zasysa przez sen, śmiesznie to wygląda :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip dziś kończy 4 miesiące, więc się pokazujemy:)
    Powiem Wam, że nie wiem kiedy to zleciało, pierwszy miesiąc pamiętam jak przez mgłę i wspominam najgorzej, dopadła mnie depresja poporodowa i bez leków się nie obyło..niestety ciemne strony macierzyństwa nie są mi więc obce, ale:
    Od 3 msc już było z gorki, teraz to dla mnie bajka :)
    Czekam codziennie na nowe umiejętności, dźwięki i miny. Obserwacja jak szybko rozwija się mały człowiek jest dla mnie super inspirująca:)
    Wczoraj Fifik pierwszy raz zaśmiał się na głos i było to naprawdę urocze :D ale już się nie powtórzyło hehe.
    Aż ciężko samej mi w to uwierzyć, ale nie wiem jak to było bez Filipka i już dziś mogę powiedzieć, że nie chciałabym do tego wracać. Pozdrawiamy wszystkie Ciocię i Dzieciaki z naszego wątku:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7cbe968fc12.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77799d61017e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:17

Alma84, Katalonia, zuzik88, Aniluap, K@sia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:53

Yerenia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwszy miesiąc wspominam najgorzej,taki strach o dziecko, szczególnie,że moja miała przedłużającą się żółtaczkę, która trwała z 5 tygodni,i musiała zwalczać ją sama, miała wysoka bilirubinę, ale na takiej granicy,że nie wzięli jej na naświetlania,była taka słaba, że spała caly czas i musiałam ją budzić na jedzenie :(

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała żółtaczkę 12 tygodni. Mówiono mi, że to norma bo schodziła :) nie budziłam na jedzenie bo tyła więcej niż rówieśnicy

Yerenia jaki duży chłopak :)

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi odnośnie machania główka.
    Ja przyznam się że nieraz trzymam Małą na biodrze kiedy muszę szybko ciś zrobić starań się podtrzymywać wtedy polecji i pupkę.
    Co do odbijania ja w nocy też nie odbijam już bo i tak rzadko się to udawało, w dzień teraz kładę ją sobie tak wysoko na ramię że obie rączki kładzie mi na barku i super się tak odbija.

Wygląda na to że u nas też jest nadmierne ssanie bo Wika czasem nawet sutka wypuszcza żeby rączki wyłożyć tak się w to ssanie wkręciła. Non stop jest zaśliniona i zasysa paluszki jakby z cukru były.. Zobaczymy jaki będzie rozwój sytuacji..

Co do rytmu dnia - u nas w miare regularnie wszystko się odbywa. ostatnio kładziemy Małą wcześniej i jest lepiej tylko muszę ją dokarmiac w nocy. W dzień drzemki jak widzę że trze oczka to usypiam jeśli wypada o stałych godzinach to się cieszę jeśli nie to nie usypiam na siłę.

A czy Wy czyścicie dzieciom dziąsła?

h84fhdgewip6e90o.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pare razy czyscilam dziasla moim palcem owinietym w gazik, ale to doslownie kilka razy, nie robie tego regularnie.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czyszczę dziąseł

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie

Pierworodna 2017

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czyszcze dziąseł. Dopóki nie karmię mm to chyba nie trzeba po samym cycu.
    W nocy też nie odbijam choć młody jeszcze czasem ulewa.
    Ślini się od jakiś 3 tyg i to mega . Czasem wkłada piastki do buzi, ostatnio zaczął pieluszkę , kocyk , niektore zabawki. To racEj normalny etap. czytałam też że na długo wcześniej vmoze już swędzieć za nim ząb wyjdzie .

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czyszcze dziąseł. Ale coraz częściej myję rączki mokrymi chusteczkami, bo wszystko chwyta, potem do buzi, a czasem taki brud się uzbiera między paluszkami że jestem w szoku :)

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy "ROCZNICE POZYTYWNEGO TESTU" jejuś... Kiedy to było. Niby tylko rok minął, a wydaje się jak cała wieczność... Jaka to była radość :)

Yerenia, Aniluap lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ