Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Na biodrze siedzące dziecko. Nosiłam córkę na biodrze intrzymalam tylko jedna ręka ale to już musi stabilnie umieć siedzieć. Do odbicia to jak już nie będzie ulewac chyba. Ja nie zawsze odbijam. W nocy mi się nie chce i nie ulewa.
Do basenu mam uraz. Ja zawsze chora po basenie / zatoki, córka tez. To nie dla nas. Nie chodzimy w ogóleYerenia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYerenia wrote:Niech te mrozy już się skończą! Od tygodnia nie byliśmy na spacerze, w Krakowie dziś znowu -17
Jak nie smog to mróz. Jak żyć? Chce wiosnę! -
nick nieaktualny
-
Też ok -10, bo inaczej mnie wymraża ale w dzień raczej max -10 jest, więc patrzę bardziej niż na temperaturę to na jakośc powietrza. Jak dłużej jest marne, ale nie złe, to i tak w koncu wychodzę tylko na krócej.
Moja bezsmoczkowa też zasysa przez sen, śmiesznie to wygląda9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Filip dziś kończy 4 miesiące, więc się pokazujemy:)
Powiem Wam, że nie wiem kiedy to zleciało, pierwszy miesiąc pamiętam jak przez mgłę i wspominam najgorzej, dopadła mnie depresja poporodowa i bez leków się nie obyło..niestety ciemne strony macierzyństwa nie są mi więc obce, ale:
Od 3 msc już było z gorki, teraz to dla mnie bajka
Czekam codziennie na nowe umiejętności, dźwięki i miny. Obserwacja jak szybko rozwija się mały człowiek jest dla mnie super inspirująca:)
Wczoraj Fifik pierwszy raz zaśmiał się na głos i było to naprawdę urocze ale już się nie powtórzyło hehe.
Aż ciężko samej mi w to uwierzyć, ale nie wiem jak to było bez Filipka i już dziś mogę powiedzieć, że nie chciałabym do tego wracać. Pozdrawiamy wszystkie Ciocię i Dzieciaki z naszego wątku:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7cbe968fc12.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77799d61017e.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 14:17
Alma84, Katalonia, zuzik88, Aniluap, K@sia lubią tę wiadomość
-
Ja też pierwszy miesiąc wspominam najgorzej,taki strach o dziecko, szczególnie,że moja miała przedłużającą się żółtaczkę, która trwała z 5 tygodni,i musiała zwalczać ją sama, miała wysoka bilirubinę, ale na takiej granicy,że nie wzięli jej na naświetlania,była taka słaba, że spała caly czas i musiałam ją budzić na jedzenie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za odpowiedzi odnośnie machania główka.
Ja przyznam się że nieraz trzymam Małą na biodrze kiedy muszę szybko ciś zrobić starań się podtrzymywać wtedy polecji i pupkę.
Co do odbijania ja w nocy też nie odbijam już bo i tak rzadko się to udawało, w dzień teraz kładę ją sobie tak wysoko na ramię że obie rączki kładzie mi na barku i super się tak odbija.
Wygląda na to że u nas też jest nadmierne ssanie bo Wika czasem nawet sutka wypuszcza żeby rączki wyłożyć tak się w to ssanie wkręciła. Non stop jest zaśliniona i zasysa paluszki jakby z cukru były.. Zobaczymy jaki będzie rozwój sytuacji..
Co do rytmu dnia - u nas w miare regularnie wszystko się odbywa. ostatnio kładziemy Małą wcześniej i jest lepiej tylko muszę ją dokarmiac w nocy. W dzień drzemki jak widzę że trze oczka to usypiam jeśli wypada o stałych godzinach to się cieszę jeśli nie to nie usypiam na siłę.
A czy Wy czyścicie dzieciom dziąsła? -
Ja też nie czyszcze dziąseł. Dopóki nie karmię mm to chyba nie trzeba po samym cycu.
W nocy też nie odbijam choć młody jeszcze czasem ulewa.
Ślini się od jakiś 3 tyg i to mega . Czasem wkłada piastki do buzi, ostatnio zaczął pieluszkę , kocyk , niektore zabawki. To racEj normalny etap. czytałam też że na długo wcześniej vmoze już swędzieć za nim ząb wyjdzie .
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert