Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Katalonia wrote:Diana moja tak ma. Jakby miała koszmary. Moja mama mówi że to układ nerwowy się rozwija... według mnie to na baczki, albo potrzebuje odbic, ulac. Jak spi obok mnie tak ma i jak spi na rękach. Czasami nagle zaczyna mocno płakać nawet drzec sie przez sen... nie wiem co to jest.
Nasza się czasem budzi z krzykiem. Zwykle to wzdęcia... dajemy na noc espumisan, ale kiepsko działa -
A czy waszym dzieciaczków drżą rączki? Mój synek jest bardzo ruchliwy i żywiołowy, obawiam się nawet że aż nadto, ostatnio tez zauważyłam że przy większych emocjach, w trakcie płaczu czy zabawy drżą mu obie rączki. W okresie noworodkowym też się to zdarzało, zwróciłam na to uwagę lekarzowi ma pierwszym szczepieniu, ale powiedziała że nic podejrzanego nie widzi i zeby obserwować, że powinno minąć z czasem. Przez jakiś czas faktycznie drżenia nie było, a teraz znowu wrócilo. Wizyty lekarskie w poradni dziecka zdrowego narazie wstrzymane do odwołania a ja się coraz bardziej niepokoje co z tym moim małym łobuziakiem, jest naprawdę hiperaktywny, jak płacze to tak że cały dom na baczńosc staje jak się cieszy to też tak ma 200 procent. Nawet teraz mąż go usypia w bujaczku od jakichś 20 min a on wierzga jak źrebak.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Moja to mały łysolek, cubek głowki to ma wytarty zupełnie łysy
U nas drżała jedna nózka, ale tak max do 2 miesiąca, lekarz tłumaczył, że to rozwijający się układ nerwowy.
A u nas zacząl być problem z ssaniem kciuka.Zaczęło sie dosłowni kilka dni temu, do tej pory lubiła smoczka, a teraz potrafi sobie wyjąć smoczek i wsadzic palucha. Staramy się z tym walczyć, wyjmuje pluch i daje smoczka, a przy usypianiu, trzymam ją za tę rączkę, którą chce ssać.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnymadzialenka84 wrote:Moja to mały łysolek, cubek głowki to ma wytarty zupełnie łysy
U nas drżała jedna nózka, ale tak max do 2 miesiąca, lekarz tłumaczył, że to rozwijający się układ nerwowy.
A u nas zacząl być problem z ssaniem kciuka.Zaczęło sie dosłowni kilka dni temu, do tej pory lubiła smoczka, a teraz potrafi sobie wyjąć smoczek i wsadzic palucha. Staramy się z tym walczyć, wyjmuje pluch i daje smoczka, a przy usypianiu, trzymam ją za tę rączkę, którą chce ssać.
-
A jak wasze dzieci usypiają wieczorem? Mój do około 2 mca zasypiał przy cycu, a teraz nie ma mowy, najpierw cyc, potem bujanie w bujaczku, czekamy aż twardo zaśnie i dopiero transport do łóżeczka.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualny
-
Moj mlody tez lubi palce w buzi miec. Ssanie palucha to bardzo zly nawyk ja ssalam palce jak bylam mala, masakra jakas az pecherze miałam.
Nasz zasypia w łóżeczku,najpierw cyc pptem kładę do lozeczka ok 20 min. Śpiewania kolysanek i zasypia, po godzinie sie przebudzi na chwile i mocno wtedy zasypia na kilka godzin.czasem na 3 a czasem na 8córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Mój synek wkłada paluszki ale nie ssie tylko raczej przygryza. Nie myślałam ze to zle...
a jak dziecko ma smoczek to mówią ze nie dobrze bo będzie problem ze zgryzem a widzę ze jak paluszki to tez niedobrze...
Mój synuś najczęściej zasypia przy piersi ale czasami już się zdarza ze odłożony do lozeczka zasypia sam trochę się powierci i zaśnie
-
nick nieaktualnyK@sia wrote:Mój synek wkłada paluszki ale nie ssie tylko raczej przygryza. Nie myślałam ze to zle...
a jak dziecko ma smoczek to mówią ze nie dobrze bo będzie problem ze zgryzem a widzę ze jak paluszki to tez niedobrze...
Mój synuś najczęściej zasypia przy piersi ale czasami już się zdarza ze odłożony do lozeczka zasypia sam trochę się powierci i zaśnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:33
Yerenia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość