X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy fotelik samochodowy. Ale jeszcze nie korzystamy. Kupiliśmy od razu z nosidełkiem, bo w takim układzie bazę mogliśmy kupić za 1pln :) z nosidełka podobno trzeba zrezygnować jak głowa zacznie wystawać. Ale mam wrażenie że już ma ciasno... Jutro jadę z małą na 2tyg nad morze. I właśnie najbardziej jestem przerażona trasą. 300km w jedną stronę... Oby większość drogi przespała :)

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kiedyś szukałam info na temat wkładek, to znalazłam żeby używać do około 3m życia i wzrostu 62 cm.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyciągnęłam. Ale mój Bartuś jest duży i papuśny się zrobił. Nie mieścił się w kombinezonie

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was rozszerza już dietę po ukończeniu 4 miesiąca?

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zacząć, ale nie wiem jak się za to zabrać. Mam kupiony kleik ryzowo-kukurydziany, olej do obiadkow z holle i Soczki marchewkowe z hippa. Dziś zastanawialam się czy kupić parowar, garnek czy moze wkład do gotowania na parze.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wciąż zastanawiam..

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma doświadczenie z gotowaniem na parze i może coś polecić?

relg3e5eqby9gulb.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam po skończonym 6 miesiącu i zacznę od marchewki, później ziemniak, jabłko. Najpierw rodzime warzywa i owoce a później kasze różne. A tak naprawdę wszystko zweryfikuje dziecko. Moja Ola zaczęła w miarę jeść inne rzeczy oprócz mleka jak miała 10mc, wcześniej było tylko dziobanie

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik ja mam zwykły garnek z wkładka do gotowania na parze. Codziennie tak gotuje i wydaje mi się to wystarczające

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik mam tylko taka radę żeby soków nie podawać dziecku przyzwyczajaj tylko do wody bo później możesz mieć problem ze dziec nie będzie chciał wody, a te soczki maja bardzo dużo cukru. Ja mojej córce dawałam do picia tylko wodę przez pierwsze dwa lata. Wodę uwielbia i bardzo dużo jej pije. A co do soków to mamy wyciskarkę i robimy ze świeżych owoców. To tylko taka rada, bo często słyszę od różnych mam, ze jak dziecko przyzwyczai się do słodkiego picia to wody nie ruszy...

Yerenia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Rozejrze się za garnkiem z wkładka. Pewnie masz rację z tymi soczkami. Na szczęście mam tylko 3 szt na wypróbowanie to sama wypije:) ja mam sokowirowke to na marchewkę wystarczy. Będę musiała dorobić się wyciskarki, bo jest lepsza.

K@sia lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wyciskarkę :) wczoraj robiliśmy witaminowe kombo: pomarańcze, jabłka, cytryny, kiwi, marchewka, buraki, imbir i czosnek. Było kwaśno ostre. Córka oczywiście wypiła bez czosnku i imbiru ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam parowar i to jest bardzo fajna opcja do gotowania dla doroslych i dla dzieci.
    Moja Ola jest na karmieniu mieszanym, a wode pije od koncowki 1 miesiaca (za zgoda lekarza).

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i piszą że sok trzeba traktować jak posiłek. Do picia tylko woda.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:11

K@sia, Alma84, zuzik88, Yerenia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:54

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Wypadają waszym dzieciom włosy?

Tak, już sporo Młody zgubił. Zwłaszcza na czubku i po bokach, takie mu się zakola zrobiły - wygląda jak lysiejacy dziadek ;)

Katalonia, Alma84 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Wypadają waszym dzieciom włosy?

My po chrzcie. W kościele nie płakała ale potem na gości patrzeć nie mogła bo lament. Chyba mi rośnie taki mały dzik co tylko z mamą. Wczoraj było tak zimno że zalowalam że chrzcimy teraz. Myślałam że chlustanie już przeszło, nawet miałam pytać aniluap jak u niej w tej spr, ale wczoraj dwa razy mi sukienkę ubrudzila :(
    U nas już rzadziej. Wcześniej takie ilości były jakby zwracała wszystko co zjadła a teraz już mniej. Najbardziej ulewa po nocy - zasypia przy cycku, odkładam ją bez odbijania i to samo nad ranem jak się budzi. My chrzcimy za miesiąc :)
    A jak z polewaniem główki?

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasze dzieci też się rzucają po odłożeniu do łóżeczka jakby je coś szarpało od środka albo jakiegoś niemal ataku rzucawkowego dostały? Moja ma tak coraz częściej... nie wiem czy to kwestia np zwykłego bączka i przez sen tak się wierci czy jednak coś jest nie tak.. Wygląda to trochę strasznie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 22:56

h84fhdgewip6e90o.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    Dziewczyny a czy Wasze dzieci też się rzucają po odłożeniu do łóżeczka jakby je coś szarpało od środka albo jakiegoś niemal ataku rzucawkowego dostały? Moja ma tak coraz częściej... nie wiem czy to kwestia np zwykłego bączka i przez sen tak się wierci czy jednak coś jest nie tak.. Wygląda to trochę strasznie..
    Moj tak czesto ma. Wiec nie martw sie te male typy tak maja :D

dianna lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ