Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My już mamy fotelik samochodowy. Ale jeszcze nie korzystamy. Kupiliśmy od razu z nosidełkiem, bo w takim układzie bazę mogliśmy kupić za 1pln z nosidełka podobno trzeba zrezygnować jak głowa zacznie wystawać. Ale mam wrażenie że już ma ciasno... Jutro jadę z małą na 2tyg nad morze. I właśnie najbardziej jestem przerażona trasą. 300km w jedną stronę... Oby większość drogi przespała
-
Ja zaczynam po skończonym 6 miesiącu i zacznę od marchewki, później ziemniak, jabłko. Najpierw rodzime warzywa i owoce a później kasze różne. A tak naprawdę wszystko zweryfikuje dziecko. Moja Ola zaczęła w miarę jeść inne rzeczy oprócz mleka jak miała 10mc, wcześniej było tylko dziobanie
-
Zuzik mam tylko taka radę żeby soków nie podawać dziecku przyzwyczajaj tylko do wody bo później możesz mieć problem ze dziec nie będzie chciał wody, a te soczki maja bardzo dużo cukru. Ja mojej córce dawałam do picia tylko wodę przez pierwsze dwa lata. Wodę uwielbia i bardzo dużo jej pije. A co do soków to mamy wyciskarkę i robimy ze świeżych owoców. To tylko taka rada, bo często słyszę od różnych mam, ze jak dziecko przyzwyczai się do słodkiego picia to wody nie ruszy...
Yerenia lubi tę wiadomość
-
Dzięki za rady. Rozejrze się za garnkiem z wkładka. Pewnie masz rację z tymi soczkami. Na szczęście mam tylko 3 szt na wypróbowanie to sama wypije:) ja mam sokowirowke to na marchewkę wystarczy. Będę musiała dorobić się wyciskarki, bo jest lepsza.
K@sia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatalonia wrote:Wypadają waszym dzieciom włosy?
My po chrzcie. W kościele nie płakała ale potem na gości patrzeć nie mogła bo lament. Chyba mi rośnie taki mały dzik co tylko z mamą. Wczoraj było tak zimno że zalowalam że chrzcimy teraz. Myślałam że chlustanie już przeszło, nawet miałam pytać aniluap jak u niej w tej spr, ale wczoraj dwa razy mi sukienkę ubrudzila
A jak z polewaniem główki? -
Dziewczyny a czy Wasze dzieci też się rzucają po odłożeniu do łóżeczka jakby je coś szarpało od środka albo jakiegoś niemal ataku rzucawkowego dostały? Moja ma tak coraz częściej... nie wiem czy to kwestia np zwykłego bączka i przez sen tak się wierci czy jednak coś jest nie tak.. Wygląda to trochę strasznie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 22:56
-
dianna wrote:Dziewczyny a czy Wasze dzieci też się rzucają po odłożeniu do łóżeczka jakby je coś szarpało od środka albo jakiegoś niemal ataku rzucawkowego dostały? Moja ma tak coraz częściej... nie wiem czy to kwestia np zwykłego bączka i przez sen tak się wierci czy jednak coś jest nie tak.. Wygląda to trochę strasznie..
dianna lubi tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud