X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczoraj trzymanie głowy sztywno. A zęby idą już od tygodnia! Pediatra kazał smarować Dentinoxem dziąsła. Do tego mamy skok rozwojowy trwający już ponad 2 tygodnie i moją stabilizację laktacji, która jeszcze bardziej Olę denerwuje :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześnie te zęby :P

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mój tez cały czas gryzie gryzaki (ale woli paluszki) ale to nie oznacza ze idą zęby! No chyba ze widzicie dokładnie ze kiełki wystają a jak widzicie takie kreseczki na dziąsłach to nie żeby tylko zawiazki zębowe. Moja córka tez od 3go mc cały czas gryzła co popadnie a zęby wyszły wiele miesięcy później.
    Mój synek soi ostatnio po każdym karmieniu w dzień przynajmniej godzinkę. Mam czas dla siebie. My jesteśmy już po skoku. Uspokoił się synek, ładnie je, już się nie wkurza przy cycu i jest bardzo pogodny:) ale słuchajcie mam problem, mój synuś za nic w świecieniem chce zjeść mleczka odciągniętego z butelki. Raz mu zostawiłam w domu bo miałam pilne wyjście to mój synek wolał głodować 4h:( niż z butli zjeść :( jak wróciłam to tak się rzucił na cycka i patrzył na mnie wzrokiem pt. „Jak mogłaś mnie zostawić?!”
    A wasze dzieciaki kp jedzą z butli?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:55

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 21:55

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie śpieszę Wam powiedzieć że ta biała kropka to może być nie ząb, a...kaszak na dziąśle. Zapytam pediatry za tydzień na szczepieniu bo sama już nie wiem ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Ja właśnie śpieszę Wam powiedzieć że ta biała kropka to może być nie ząb, a...kaszak na dziąśle. Zapytam pediatry za tydzień na szczepieniu bo sama już nie wiem ;)
    Yerenia postukaj łyżeczką po dziąśle, usłyszysz jak to będzie ząb. Ale delikatnie :)

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie chce z butli :/ jutro ide do fryzjera... nie wiem jak to będzie:/ zostawiam mleko ale czy zje
    .. co do przewrotek to nie przewraca sie jeszcze. Zaczyma z pleckow do polowy...tzn tak na boczku lezy. Też sie rwie do siadania, ale ja mu nic nie ulatwiam bo na to ma czas ;)
    Dziewczyny czy kupujecie spacerówki czy bedziecie zmieniać z tych pompowanych? Bo ka tak sie zastanawiam ze chyba dokupie jakaś lzejsza. I tu mysle o elodie lub mutsy nexo. Czy cos ktos pomoze :) mutsy ma przewage no mozna kierowac kedna ręką. A moze polecicie cos ciekawego.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valco baby snap 4, fajnie się składa, lekki ;)

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze dzieci nie chcą pić z butelki to ostatnio widziałam filmik na fb jak tatuś karmil synka z takiego kubeczka jak jest w syropach. Mój tak syropu nie pije, bo wypluwa. Woli butle:) syrop tylko specjalna strzykawka.
    Ja mam butelki avent natural i używam smoczki 2. Kupiłam juz 3, które mają 3 dziurki. Czasami 2 się zakrztusi to nie zmieniam narazie.

relg3e5eqby9gulb.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik ja przy córci bardzo długo używałam tego z jedna dziurka, póki się nie wkurza przy jedzeniu, albo nie wciąga smoczka do srodka to nie zmieniaj na 2 dziurki, lepiej żeby dziecko jadło dłużej i wolniej wtedy się nie nałyka powierza

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie sugeruj się tym co producent pisze ze od 3mc już powinnaś zmienić smoczek.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@da dzięki za rade. 3 zostaje w szafie:) 1 mam założone jeszcze przy małych butelkach do podawania wody. Teraz przy antybiotyku ma lekką biegunkę to go często przepajam.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, wybaczcie że się wtrace w watek ale chce kupic inhalator dla mojego zakatarzonego prawie 3miesiecznego malucha. Macie doświadczenie? Zastanawiam sie nad microlife 100b, nie wiem tylko czy maseczka dla dzieci nie bedzie za duza, sa takie dla niemowlakow? Bede wdzieczna za kazda sugestie...

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sam katar to wodę morską w sprayu stosowaliśmy tylko i przeszło.

W ogóle dziewczyny moja to taka śmieszka :D ciągle się uśmiecha, nawet w nocy jak się przebudzi to śmieje się do mnie przez parę minut i zasypia spowrotem :D

Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość

• K@sia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia ja mam inhalator Omron jest bardzo dobry ale maseczki nie posiadam dla takiego malucha, bardziej u córki używam 4letniej, ale słyszałam ze są specjalne smoczki które się podłącza do inhalatora. Musisz wygooglować

Ja_Sonia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    W ogóle dziewczyny moja to taka śmieszka :D ciągle się uśmiecha, nawet w nocy jak się przebudzi to śmieje się do mnie przez parę minut i zasypia spowrotem :D

Mój też taki śmieszek aż mnie czasem krew zalewa jak Go nakarmić nie mogę, bo się cały czas śmieje;) ostatnio odkrył piszczenie, więc piszczy ż zadowolenia jak najety: D

A i już nie lubię tych obrotow Z plecow na brzuch: P od dwóch nocy Filip próbuje się odwracać przez sen co Go budzi i zaczyna "gadać" , więc ja tez nie mam spania ;)
    Mam nadzieję że się nacieszy tym szybko i minie - pamiętam, że jak odkrył podnoszenie nóg do góry to w nocy robił "świece" w śpiwork₩u. Swoją drogą komicznie to wyglądało:) aż się boję co będzie ze spaniem jak zacznie raczkowac, siadać czy wstawać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 11:31

Aniluap lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy inhalator accumed, bo tylko taki był w aptece, a był potrzebny na cito. Maseczka dla dziecka dość duża i cześć ucieka bokiem.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie pytanie... Wyciągałyście już wkładki pod główkę w fotelikach samochodowych? Bo z jednej strony wydaje mi się że już jej trochę ciasno, ale jak wyjmujemy to będzie luz wokół główki... I czy bezpiecznie?

201711152165.png

202006124562.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymałam tak długo jak się dało, ale w kombinezon był problem żeby go zmieścić i wyjęłam. Mamy maxi cosi cabrio fix.
    Jak byliśmy ostatnio na szczepieniu to 2 panie mówiły, że mają już normalne foteliki z wkładka dla niemowlaka, bo ich dzieci nie chciały siedzieć w nosidelku. Zastanawialiście się już nad kupnem nowych?

Alma84 lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ