Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sama nie wiem jak to bedzie, czy Ola nie bedzie jedynaczka.
Ciaze przeszla mi nawet dobrze (oprocz potwornych migren), mieszkam w USA, tu nie ma zwolnien i pracowalam do konca, a wlasciwie do 37tc jak dostalam preeclampsi (stan przedrzucawkowy-cisnienie i bialko w moczu) i dziecko musialo przyjsc na swiat wczesniej. No i jest duza szansa 1 do 3, ze to sie powtorzy w nastepnej ciazy.
Macierzynski jest u nas tylko 3 miesiace. Na chwile obecna jest u nas moja mama, ale powiedziala, ze z drugim dzieckiem to ona mi juz nie pomoze. Wiec drugie dziecko wiazaloby sie z zwolnieniem lub utrata pracy, bo nie chce urodzic dziecka i oddawac je od razu do zlobka czy opiekunki, a jesli strace prace to juz drugiej takiej dobrej tu za granica nie dostane.
Ale nie mowie kategorycznie nie, zobaczymy co przyniesie przyszlosc.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
weszłam dzisiaj zobaczyć co słychać, patrzę a tu już są listopadówki 2018 :o jak ten czas szybko leci...
o matko, już pieluchy 4? to ile maluchy ważą? ja z 1,5mies temu na 3 przeszłam i są jeszcze w kroku luźne
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
ale zjeżdżają całkowicie? Jak nie to powinny wchłaniać siusiu... może kwestia też pieluszki? albo faktycznie jest aż tak luźno :o ja pieluszkę zapinam pod pępuszkiem maksymalnie wysuwając tył do góry i jest ok, chyba nie uciska nic
Ładna waga moja to dopiero przekroczyła 6kg
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Katalonia mój wazy 7800!!! Wazony był kilka dni temu. A pampersy „3” są dobre i nie przesikuje. Może właśnie za luźno zapinasz? A jakich pieluch używasz ? Z tych co ja używałam najmniejsze wydają się „trójki” zielone pampersy, tzn są krótkie na pleckach, premium care są już ciut większe
-
Katalonia Jak zakładasz pampersa to najpierw pod plecki wsuń a przód mocno naciągnij, nóżki ułóż na żabkę i zapnij maksymalnie wysoko, rzepy zapinam na wysokości pępka. A „falbanki” od pampersa wywin na zewnątrz, sprawdź palcem czy pampers dobrze przylega do pupy, czy gdzie nie odstaje. Rzepy musisz zapiać na jednej wysokości. Jak ja już wszystko pozapinany to przekrecam Bartka na brzuszek i naciągam pampersa na pleckach do góry żeby był max wysoko. Nigdy nie przeciekl.
Może za ciepłe skarpetki mu zakładasz? Ja mojego cienko ubieram, a stopy to raczej ma chłodniejsze od ciałka. Tak nawet położna mowila ze dzieci maja ciut chłodniejsze raczki i stópki. Mam w domu 20-21 stopni i ubieram mu teraz body na długi rękaw i spodenki ze stopkami i nic więcej. Do spania przykrywam go grubszym kocemKatalonia lubi tę wiadomość
-
Katalonia wrote:No właśnie nie zjeżdżają całkiem. Ona te nogi łapie rękami i może siuski lecą po ciele i nie zdarzają wchłonąć się?
A mamy dade Premium ale mnie już wkurzaja i zmienia na pampersy active dry które już miala
U nas też Dada premium i podobny problem! -
nick nieaktualny
-
My używamy pampersy active baby. Trójka pasuje, wiec narazie nie kupuje 4. Raz mi przeciekl pampers, ale źle zapielam. Zapinam dość ciasno, bo kilka obrotów Franka i by zgubił kupuje w rossmanie 74szt za 40zl. Od dzisiaj jest w biedronce promocja na zielone pampersy przy zakupie 2 paczek.
-
Ja najlepiej lubie pieluchy Huggies.
U nas sa rozmiary noworodek, 1, 2,3 itd. My obecnie uzywamy jeszcze 2, a na noc 3 (Ola wazy 6 kg , 63cm wzrostu) - nic nie wyplywa ani nie przecieka.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016