X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    to ja Tobie proponuję dokladniej czytac posty :) bo wyraziłam dokładnie zaznaczajac swoje zdanie, wiec nie ma co mnie pouczac

Moja Droga ależ się tak nie oburzaj ;)
    Wiem, że to Twoje zdanie, ale zgodnie z nowymi zasadami rozszerzenia diety niemowląt jogurty można podawać po skończeniu 6 msc życia. A nawet ciut wcześniej, tak u nas, jeśli robisz prowokację u alergika.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia nie tłumacz się znowu to bezsensu i tak znowu napisze, że to nie do przyjęcia ;)

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 20:58

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala 5m4d waży 7700g. W ostatnim miesiącu już mniej przybrala bo 650g. Ważne że do przodu.

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia dzieciaczki na początku tylko tak dużo przybierają :) później wzrost wagi zwalnia, inaczej roczniaki nasze by już po 20 kg ważyły :D a moja 5 letnia córka wazy 18 kg :)

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    A czy u waszych dzieci też wypada woskowina z uszu? U mojej takie kuleczki się robią. Psikam jej raz w tyg akustone. Mojemu mężowi luszczy się skóra w uszach i aż takie białe suche łuski wypadają. Nie wiem czy u małej to normalne czy początek tego co u męża. Czasami też łapie się za ucho.

Mojemu nie wypada, ale za uszy się łapie. Najczęściej jak jest zmęczony ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Yerenia nie tłumacz się znowu to bezsensu i tak znowu napisze, że to nie do przyjęcia ;)
    To racja niech się nie tłumaczy, bo ja zrozumiałam co napisała i dla mnie Danonki w tym wieku nadal są nie do przyjęcia :) I tak samo ja wyrażam swoje zdanie jak Wy a nikogo nie najeżdżamy ani nie osądzam. Dla Was są ok takie cuda DLA MMIE nie i koniec. Ale jak inne zdanie jest dla Was nie do ogarnięcia to trudno. Na szczęście forum jest do tego żeby wyrażać swoje zdanie.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    To racja niech się nie tłumaczy, bo ja zrozumiałam co napisała i dla mnie Danonki w tym wieku nadal są nie do przyjęcia :) I tak samo ja wyrażam swoje zdanie jak Wy a nikogo nie najeżdżamy ani nie osądzam. Dla Was są ok takie cuda DLA MMIE nie i koniec. Ale jak inne zdanie jest dla Was nie do ogarnięcia to trudno. Na szczęście forum jest do tego żeby wyrażać swoje zdanie.

No muszę bo się uduszę :D
    Gdzie ja napisałam że daję Danonki? Bo napisałam że jogurt naturalny Danone.
    Dziękuję za uwagę.
    :P

Katalonia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez sie lapie czasem za uszko, ale chyba dlatego, ze po prostu odkryla te czesc ciala.

Ja dzis podalam pierwszy raz awokado, ale niezbyt jej przysmakowalo :(

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula A Ty wg czego rozszerzasz dietę? Nasze córki różnią się jednym dniem. Też myślałam że jogurty naturalne, żółte sery, zioła to później ale mam poradnik zywieniowy i tam jest napisane że takie rzeczy od 7 mca.
    Jedynie to z mlekiem krowie, owczym i kozim wstrzymać się do 12mc a po w niewielkiej ilosci.

I ja idę z rozszerzeniem wg tego poradnika bo każdy robi inaczej.

Awokado... bez soli też mi ciężko wchodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:40

Yerenia, sonia86 lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to rozszerzam tak, ze na razie podaje warzywa, owoce, kaszka ryzowa i odrobina maselka do warzyw.Raz-dwa razy dziennie.A na podstawie czego?- tego co przeczytam w ksiazce czy w internecie np na stronach o zywieniu typu szpinakrobiblee.Nie stosuje BLW tylko na razie papki.Na razie to i tak probowanie przez dziecko, a podstawe nadal stanowi mleko.

sonia86, Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo u Waszych maluchów utrzymywał się katar? Bo Bartuś już prawie tydzień ma. Psikam woda morska i odciagam przed każdym karmieniem bo inaczej nie może jeść. Pomyślałam ze jak nie przejdzie po majowce to do lekarza pójdę. Nie ma innych objawów, nie kaszle i nie ma gorączki

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Jak długo u Waszych maluchów utrzymywał się katar? Bo Bartuś już prawie tydzień ma. Psikam woda morska i odciagam przed każdym karmieniem bo inaczej nie może jeść. Pomyślałam ze jak nie przejdzie po majowce to do lekarza pójdę. Nie ma innych objawów, nie kaszle i nie ma gorączki
    U nas po tyg został taki zalegających i dostał kaszel. Poszłam do lekarza, osluchowo czysty. Zapisał krople rhinoargent i hederasal. Najgorsze to odciaganie, bo Franek juz ma tyle cily, że sama mam problem:(

A jak dziewczyny z guzami u maluchow? Są juz pierwsze? U nas wczoraj pierwszego nabil:/

relg3e5eqby9gulb.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Filip już ma dużo guzów ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ma guzów bo się nie porusza haha

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez nie ma guzów ;) nie jest na tyle mobilny żeby w coś grzmotnąć a poza tym jak jest na podłodze to mam zawsze na niego oko. Jeszcze nie pełza a turlac to tez już za bardzo się nie chce. Marudny coś ostatnio

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:

U nas po 11 dniach. Ale po 3 bylismy u lekarza z powodu kaszlu. Robilismy inhalacje z soli morskiej i zakrapialismy Nasivin - z zalecenia lekarza. Mielismy kontrole co 2 dni (przez kaszel wlasnie, zeby nie poszlo na oskrzela). Ola miala wtedy 6 tygodni.

Katar moze tez byc spowodowany ząbkowaniem i wtedy ponoc moze trwac dluzej.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Moja nie ma guzów bo się nie porusza haha

To jak moja :D
    Ale jest postęp, dziecko odkryło stopy, więc łapie obie i....dalej się nie porusza, tylko tak leży :D Nawet jak je, co wygląda dość pociesznie.

Jeśli chodzi o rozszerzanie to fajne informacje są na stronie / blogu Małgorzaty Jackowskiej i na http://alaantkoweblw.pl/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas guzy są bo Filip raczkuje i siedzi, ale dopiero od paru dni stabilnie ;)
    A tak to U nas wygląda :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b66caf17e33.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 07:11

Aniluap, zuzik88, Alma84, Katalonia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok Yerenia bardzo szybko mu to idzie :) z dnia na dzień uczy się czegoś nowego wow

Moja to tylko się turla :) no i czasem jak leży na plecach to głowę podniesie

Yerenia lubi tę wiadomość

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ