Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula wrote:to ja Tobie proponuję dokladniej czytac posty bo wyraziłam dokładnie zaznaczajac swoje zdanie, wiec nie ma co mnie pouczac
Moja Droga ależ się tak nie oburzaj
Wiem, że to Twoje zdanie, ale zgodnie z nowymi zasadami rozszerzenia diety niemowląt jogurty można podawać po skończeniu 6 msc życia. A nawet ciut wcześniej, tak u nas, jeśli robisz prowokację u alergika.
-
nick nieaktualny
-
Katalonia wrote:A czy u waszych dzieci też wypada woskowina z uszu? U mojej takie kuleczki się robią. Psikam jej raz w tyg akustone. Mojemu mężowi luszczy się skóra w uszach i aż takie białe suche łuski wypadają. Nie wiem czy u małej to normalne czy początek tego co u męża. Czasami też łapie się za ucho.
Mojemu nie wypada, ale za uszy się łapie. Najczęściej jak jest zmęczony -
Aniluap wrote:Yerenia nie tłumacz się znowu to bezsensu i tak znowu napisze, że to nie do przyjęcia
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Madziula wrote:To racja niech się nie tłumaczy, bo ja zrozumiałam co napisała i dla mnie Danonki w tym wieku nadal są nie do przyjęcia I tak samo ja wyrażam swoje zdanie jak Wy a nikogo nie najeżdżamy ani nie osądzam. Dla Was są ok takie cuda DLA MMIE nie i koniec. Ale jak inne zdanie jest dla Was nie do ogarnięcia to trudno. Na szczęście forum jest do tego żeby wyrażać swoje zdanie.
No muszę bo się uduszę
Gdzie ja napisałam że daję Danonki? Bo napisałam że jogurt naturalny Danone.
Dziękuję za uwagę.
Katalonia lubi tę wiadomość
-
Madziula A Ty wg czego rozszerzasz dietę? Nasze córki różnią się jednym dniem. Też myślałam że jogurty naturalne, żółte sery, zioła to później ale mam poradnik zywieniowy i tam jest napisane że takie rzeczy od 7 mca.
Jedynie to z mlekiem krowie, owczym i kozim wstrzymać się do 12mc a po w niewielkiej ilosci.
I ja idę z rozszerzeniem wg tego poradnika bo każdy robi inaczej.
Awokado... bez soli też mi ciężko wchodziWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:40
Yerenia, sonia86 lubią tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
No ja to rozszerzam tak, ze na razie podaje warzywa, owoce, kaszka ryzowa i odrobina maselka do warzyw.Raz-dwa razy dziennie.A na podstawie czego?- tego co przeczytam w ksiazce czy w internecie np na stronach o zywieniu typu szpinakrobiblee.Nie stosuje BLW tylko na razie papki.Na razie to i tak probowanie przez dziecko, a podstawe nadal stanowi mleko.
sonia86, Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Jak długo u Waszych maluchów utrzymywał się katar? Bo Bartuś już prawie tydzień ma. Psikam woda morska i odciagam przed każdym karmieniem bo inaczej nie może jeść. Pomyślałam ze jak nie przejdzie po majowce to do lekarza pójdę. Nie ma innych objawów, nie kaszle i nie ma gorączki
-
K@sia wrote:Jak długo u Waszych maluchów utrzymywał się katar? Bo Bartuś już prawie tydzień ma. Psikam woda morska i odciagam przed każdym karmieniem bo inaczej nie może jeść. Pomyślałam ze jak nie przejdzie po majowce to do lekarza pójdę. Nie ma innych objawów, nie kaszle i nie ma gorączki
A jak dziewczyny z guzami u maluchow? Są juz pierwsze? U nas wczoraj pierwszego nabil:/
-
K@sia wrote:Jak długo u Waszych maluchów utrzymywał się katar? Bo Bartuś już prawie tydzień ma. Psikam woda morska i odciagam przed każdym karmieniem bo inaczej nie może jeść. Pomyślałam ze jak nie przejdzie po majowce to do lekarza pójdę. Nie ma innych objawów, nie kaszle i nie ma gorączki
U nas po 11 dniach. Ale po 3 bylismy u lekarza z powodu kaszlu. Robilismy inhalacje z soli morskiej i zakrapialismy Nasivin - z zalecenia lekarza. Mielismy kontrole co 2 dni (przez kaszel wlasnie, zeby nie poszlo na oskrzela). Ola miala wtedy 6 tygodni.
Katar moze tez byc spowodowany ząbkowaniem i wtedy ponoc moze trwac dluzej. -
Katalonia wrote:Moja nie ma guzów bo się nie porusza haha
To jak moja
Ale jest postęp, dziecko odkryło stopy, więc łapie obie i....dalej się nie porusza, tylko tak leży Nawet jak je, co wygląda dość pociesznie.
Jeśli chodzi o rozszerzanie to fajne informacje są na stronie / blogu Małgorzaty Jackowskiej i na http://alaantkoweblw.pl/9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
U nas guzy są bo Filip raczkuje i siedzi, ale dopiero od paru dni stabilnie
A tak to U nas wygląda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b66caf17e33.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 07:11
Aniluap, zuzik88, Alma84, Katalonia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny