X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    to ja Tobie proponuję dokladniej czytac posty :) bo wyraziłam dokładnie zaznaczajac swoje zdanie, wiec nie ma co mnie pouczac

Moja Droga ależ się tak nie oburzaj ;)
    Wiem, że to Twoje zdanie, ale zgodnie z nowymi zasadami rozszerzenia diety niemowląt jogurty można podawać po skończeniu 6 msc życia. A nawet ciut wcześniej, tak u nas, jeśli robisz prowokację u alergika.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia nie tłumacz się znowu to bezsensu i tak znowu napisze, że to nie do przyjęcia ;)

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 20:58

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala 5m4d waży 7700g. W ostatnim miesiącu już mniej przybrala bo 650g. Ważne że do przodu.

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia dzieciaczki na początku tylko tak dużo przybierają :) później wzrost wagi zwalnia, inaczej roczniaki nasze by już po 20 kg ważyły :D a moja 5 letnia córka wazy 18 kg :)

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    A czy u waszych dzieci też wypada woskowina z uszu? U mojej takie kuleczki się robią. Psikam jej raz w tyg akustone. Mojemu mężowi luszczy się skóra w uszach i aż takie białe suche łuski wypadają. Nie wiem czy u małej to normalne czy początek tego co u męża. Czasami też łapie się za ucho.

Mojemu nie wypada, ale za uszy się łapie. Najczęściej jak jest zmęczony ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Yerenia nie tłumacz się znowu to bezsensu i tak znowu napisze, że to nie do przyjęcia ;)
    To racja niech się nie tłumaczy, bo ja zrozumiałam co napisała i dla mnie Danonki w tym wieku nadal są nie do przyjęcia :) I tak samo ja wyrażam swoje zdanie jak Wy a nikogo nie najeżdżamy ani nie osądzam. Dla Was są ok takie cuda DLA MMIE nie i koniec. Ale jak inne zdanie jest dla Was nie do ogarnięcia to trudno. Na szczęście forum jest do tego żeby wyrażać swoje zdanie.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    To racja niech się nie tłumaczy, bo ja zrozumiałam co napisała i dla mnie Danonki w tym wieku nadal są nie do przyjęcia :) I tak samo ja wyrażam swoje zdanie jak Wy a nikogo nie najeżdżamy ani nie osądzam. Dla Was są ok takie cuda DLA MMIE nie i koniec. Ale jak inne zdanie jest dla Was nie do ogarnięcia to trudno. Na szczęście forum jest do tego żeby wyrażać swoje zdanie.

No muszę bo się uduszę :D
    Gdzie ja napisałam że daję Danonki? Bo napisałam że jogurt naturalny Danone.
    Dziękuję za uwagę.
    :P

Katalonia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez sie lapie czasem za uszko, ale chyba dlatego, ze po prostu odkryla te czesc ciala.

Ja dzis podalam pierwszy raz awokado, ale niezbyt jej przysmakowalo :(

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula A Ty wg czego rozszerzasz dietę? Nasze córki różnią się jednym dniem. Też myślałam że jogurty naturalne, żółte sery, zioła to później ale mam poradnik zywieniowy i tam jest napisane że takie rzeczy od 7 mca.
    Jedynie to z mlekiem krowie, owczym i kozim wstrzymać się do 12mc a po w niewielkiej ilosci.

I ja idę z rozszerzeniem wg tego poradnika bo każdy robi inaczej.

Awokado... bez soli też mi ciężko wchodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:40

Yerenia, sonia86 lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to rozszerzam tak, ze na razie podaje warzywa, owoce, kaszka ryzowa i odrobina maselka do warzyw.Raz-dwa razy dziennie.A na podstawie czego?- tego co przeczytam w ksiazce czy w internecie np na stronach o zywieniu typu szpinakrobiblee.Nie stosuje BLW tylko na razie papki.Na razie to i tak probowanie przez dziecko, a podstawe nadal stanowi mleko.

sonia86, Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo u Waszych maluchów utrzymywał się katar? Bo Bartuś już prawie tydzień ma. Psikam woda morska i odciagam przed każdym karmieniem bo inaczej nie może jeść. Pomyślałam ze jak nie przejdzie po majowce to do lekarza pójdę. Nie ma innych objawów, nie kaszle i nie ma gorączki

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Jak długo u Waszych maluchów utrzymywał się katar? Bo Bartuś już prawie tydzień ma. Psikam woda morska i odciagam przed każdym karmieniem bo inaczej nie może jeść. Pomyślałam ze jak nie przejdzie po majowce to do lekarza pójdę. Nie ma innych objawów, nie kaszle i nie ma gorączki
    U nas po tyg został taki zalegających i dostał kaszel. Poszłam do lekarza, osluchowo czysty. Zapisał krople rhinoargent i hederasal. Najgorsze to odciaganie, bo Franek juz ma tyle cily, że sama mam problem:(

A jak dziewczyny z guzami u maluchow? Są juz pierwsze? U nas wczoraj pierwszego nabil:/

relg3e5eqby9gulb.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Filip już ma dużo guzów ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie ma guzów bo się nie porusza haha

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez nie ma guzów ;) nie jest na tyle mobilny żeby w coś grzmotnąć a poza tym jak jest na podłodze to mam zawsze na niego oko. Jeszcze nie pełza a turlac to tez już za bardzo się nie chce. Marudny coś ostatnio

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:

U nas po 11 dniach. Ale po 3 bylismy u lekarza z powodu kaszlu. Robilismy inhalacje z soli morskiej i zakrapialismy Nasivin - z zalecenia lekarza. Mielismy kontrole co 2 dni (przez kaszel wlasnie, zeby nie poszlo na oskrzela). Ola miala wtedy 6 tygodni.

Katar moze tez byc spowodowany ząbkowaniem i wtedy ponoc moze trwac dluzej.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Moja nie ma guzów bo się nie porusza haha

To jak moja :D
    Ale jest postęp, dziecko odkryło stopy, więc łapie obie i....dalej się nie porusza, tylko tak leży :D Nawet jak je, co wygląda dość pociesznie.

Jeśli chodzi o rozszerzanie to fajne informacje są na stronie / blogu Małgorzaty Jackowskiej i na http://alaantkoweblw.pl/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas guzy są bo Filip raczkuje i siedzi, ale dopiero od paru dni stabilnie ;)
    A tak to U nas wygląda :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b66caf17e33.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 07:11

Aniluap, zuzik88, Alma84, Katalonia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok Yerenia bardzo szybko mu to idzie :) z dnia na dzień uczy się czegoś nowego wow

Moja to tylko się turla :) no i czasem jak leży na plecach to głowę podniesie

Yerenia lubi tę wiadomość

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ