X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki jogurt dałaś? U nas sprawdzają się bakusie i danonki. Starszej dawałam te nestle z rossmana do czasu aż posmakowałam.. Fuj
    Może spróbuj inny albo znowu za miesiąc, dwa?

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danone.
    Tak będę próbować znowu za jakiś czas.
    Miałam nadzieję, że pozbędziemy się Nutramigenu ale widać jeszcze nie pora...

Aniluap lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daninki to nie jogurty. Sorry ze się wtrącam ale to cukier i syrop glukozowo fruktozowy. ( jeśli chodzi wam o te sławetne danonki truskawkowe albo waniliowe) najlepszy zwykły jogurt naturalny jak już coś

sonia86, wichrowe_wzgórza, Yerenia, Aasienkaa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny nie za wcześnie z wprowadzaniem jogurtu? Ja bym poczekała jeszcze gdyż tak jak piszecie może uczulać bo jest na bazie mleka krowiego.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież te bakusie srusie i inne to cukrem naładowane...

Aasienkaa, dianna lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej nie uczula :)

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię o Danon naturalnym oczywiście.

My robiliśmy prowokacje, żeby zmienić Nutra na inne mleko. Bo to jest produkt mlecznopodobny.
    Zaczęliśmy od pół łyżeczki, ale po 4 dniach mega wysypka. Czyli zostajemy przy Nutra i przechodzimy na mleko następne za tydzień.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero dziś spróbowaliśmy z marchewka, nie smakowała :P odruch wymiotny był...więc odpuściłam i jutro znów próba ;)
    Jogurty?? Danonki??? Dla takiego Maluszka?? Dla mnie nie do przyjęcia...

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę tu same ekspertki :) bakusie są z twarożku i śmietanki :) cukier 1% normalnie koszmar. Danonka łyżeczkę od starszej córki 2 razy w tygodniu ..normalnie wyrodna matka jestem ;)
    Mi też się wiele rzeczy nie podoba ale nie najeżdżam na was. Każda matka wychowuje po swojemu. Starszej córki od cukru i soli nie izolowałam i jakoś ma dobre nawyki i uwielbia warzywa.

Yerenia, K@sia lubią tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Jogurty?? Danonki??? Dla takiego Maluszka?? Dla mnie nie do przyjęcia...

Proponuję czytać dokładnie posty ;)
    My robimy prowokacje jogurtem pod okiem specjalisty alergologa. Inaczej nie będziemy wiedzieć czy można zamienić mleko.

Wrzucmy też na luz, bo zaraz zrobią się z nas "madki" internetowe : P

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu nikt na nikogo nie najeżdża :) spokojnie wyrażamy tylko swoje opinie. Mi chodziło tylko o to ze danonek to nie jogurt i tyle.

wichrowe_wzgórza, Madziula, Madziula lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:03

Alma84 lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspertką nie jestem, na nikogo nie najeżdżam, jak dla mnie to można dziecko paść i samym cukrem, byle nie moje :D Po prostu uważam, że takie składniki w diecie to jak rybie rower, ale każdy żywi po swojemu ;)
    Cóż, mnie niektórzy mówią, żem wyrodna matka niszcząca dziecku dzieciństwo bez cukru ;) Biorę więc na klatę smutek mojego pysiaczka :D :D Jak mam wybór dać czy nie dać, wolę nie dawać. Tak samo z telefonem. Ale telefon to dla mnie rzecz dość osobista, no i nie chcę żeby był wyśliniony :P Skoro moja matka dała radę bez, to i ja dam :P

Alma84, Madziula lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:04

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Yerenia a co ma Fifi? Pamiętam że pisałaś że dużo mlek sprobowalas ale miał kołki. Nie trawi laktozy?

Prawdopodobnie alergie na mleko krowie.
    Pisze prawdopodobnie, ponieważ u tak małych dzieci nie ma wiarygodnych testów diagnostycznych. Będziemy je robić jak skończy rok.

Przechodxilismy przez różne mleka, ponieważ krzyczał przy każdym i przy cycku gdzie ha już nic nie jadłam prawie.
    Doszliśmy do mleka HA i znowu ściana.
    Został więc Nutramigen z wysokim stopniem hydrolizy białka i na szczęście zaczął jeść.
    Ogólnie ma też bardzo sucha skórę z plackami czerwonymi (nawet na główce), które się zaogniaja co jakis czas.
    Być może to alergia krzyżowa i wchodzi w grę siersc naszego psa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 08:56

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka sama przynosi mi słodycze żebym dała jak będzie grzeczna. A uwielbia bardzo. Nie mamy problemów z apetytem, obiady całe zjada nieważne co zrobię i niedawno zaczęła jeść to czego nie lubiała.. Mizeria ze smietaną, sałata, pomidor.. Na dzień dzisiejszy nie ma takiej rzeczy, której mała nie zje. A dodam, że jest chudziutka :) i je wszystko to co my. Jak miała pół roku to jadła te same zupy co i my.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe nie używasz telefonu? Powiem Ci, że też mam ochotę ale później tłumaczyć w Zusie i innych miejscach..
    Co do dawania telefonów i tabletów maluchom to ja totalnie się nie zgadzam z takim podejściem. Bo dziecko siedzi spokojnie? Co z tego? Dziecko ma biegać i szaleć. Ostatnio widziałam dzieciaka na rolkach, siedział na krawężniku wgapiony w telefon. A u lekarza 3 latek aferę matce zrobił bo nie było tam wi-fi. Ja wolę chodzić z dzieckiem na spacery i opowiadać o naturze. Jak była mniejsza też nie usiedziała i czasem zdaża się to do teraz.. Ale to nie znaczy, że trzeba iść na łatwiznę a później uzależnienie od internetu

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Wichrowe do kiedy chcesz ograniczać dziecku cukier? Bo ja tak sobie myślę że póki będzie w domu to można mieć nad tym kontrolę ale jak pójdzie do przedszkola/szkoły to ciężko zabronić dziecku np chodzenia na urodzinki do koleżanek a tam menu to sam cukier.
    Mam koleżankę co ma chłopaków grubiuskich i ogranicza im słodycze, mogą tylko raz w tygodniu i poszedł jeden na ur do syna drugiej mojej koleżanki i wszystkie dzieci się bawiły A ten siedział przy stole i jadł słodycze. Wiek 7 lat.

Ja jeśli chodzi o cukier to tez jestem radykał ;)
    Uważam że im mniej ja podam, tym lepsze dziecko będzie mieć nawyki. Oczywiście nie oszukujmy się- dzieci lubią słodycze, jak zabronisz to będą cukier z cukierniczki wyjadac żeby to zaspokoić ( mój siostrzeniec).
    Ja mam takie podejście - na codzień nie jemy garściami słodyczy, ale przy okazji świat, urodzin itp można szaleć:) sama jem torty wtedy więc czemu dziecku mam zabronić?

Katalonia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każde dziecko lubi słodkie :) ale im później zacznie jeść słodycze tym lepiej. To wszystko zalezy od tego jak w domu jest jedzone. U nas nigdy nie było słodyczy na codzień gdyż jakoś nie mamy takiej potrzeby. Słodycze jemy jeśli są jakieś urodziny, uroczystość. I kilka razy tak miałam w ciąży ze mąż leciał po słodycze bo mi się zachciało. Gotujemy zdrowo, nie smażymy tylko dusimy albo pieczemy. Staramy się nie jeść mocno przetworzonych rzeczy a do picia mamy wodę, ziołowe herbatki i wyciskarkę ( nie kupujemy soków tylko sami robimy). Ale to wszystko wyniosłam z domu i mąż tez. Dziecka tez nie przyzwyczajalismy do słodkiego. I powiem Wam ze córka nie rzuca się na słodycze na urodzinach, tortu nie zje, bo nie lubi, lubi zjeść suche ciasta takie jak piernik albo biszkopt. Wszystko zalezy od wychowania i tego co kto lubi :) ja nie jestem absolutnie za tym ze słodycze są beee ale tez uważam ze wprowadzanie cukru powinno być u dzieci jak najpóźniej.
    Co do telefonów to moja córka dostanie telefon bardzo sporadycznie ( przychodnia albo jak już nie może usiedzieć na tyłku a musi na mnie czekać) w domu tego nie ma. Szaleje na placu zabaw na ogrodzie.

Katalonia, Alma84, Yerenia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobre podsumowanie.

K@sia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ