X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki jogurt dałaś? U nas sprawdzają się bakusie i danonki. Starszej dawałam te nestle z rossmana do czasu aż posmakowałam.. Fuj
    Może spróbuj inny albo znowu za miesiąc, dwa?

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danone.
    Tak będę próbować znowu za jakiś czas.
    Miałam nadzieję, że pozbędziemy się Nutramigenu ale widać jeszcze nie pora...

Aniluap lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daninki to nie jogurty. Sorry ze się wtrącam ale to cukier i syrop glukozowo fruktozowy. ( jeśli chodzi wam o te sławetne danonki truskawkowe albo waniliowe) najlepszy zwykły jogurt naturalny jak już coś

sonia86, wichrowe_wzgórza, Yerenia, Aasienkaa lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny nie za wcześnie z wprowadzaniem jogurtu? Ja bym poczekała jeszcze gdyż tak jak piszecie może uczulać bo jest na bazie mleka krowiego.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież te bakusie srusie i inne to cukrem naładowane...

Aasienkaa, dianna lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej nie uczula :)

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówię o Danon naturalnym oczywiście.

My robiliśmy prowokacje, żeby zmienić Nutra na inne mleko. Bo to jest produkt mlecznopodobny.
    Zaczęliśmy od pół łyżeczki, ale po 4 dniach mega wysypka. Czyli zostajemy przy Nutra i przechodzimy na mleko następne za tydzień.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero dziś spróbowaliśmy z marchewka, nie smakowała :P odruch wymiotny był...więc odpuściłam i jutro znów próba ;)
    Jogurty?? Danonki??? Dla takiego Maluszka?? Dla mnie nie do przyjęcia...

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę tu same ekspertki :) bakusie są z twarożku i śmietanki :) cukier 1% normalnie koszmar. Danonka łyżeczkę od starszej córki 2 razy w tygodniu ..normalnie wyrodna matka jestem ;)
    Mi też się wiele rzeczy nie podoba ale nie najeżdżam na was. Każda matka wychowuje po swojemu. Starszej córki od cukru i soli nie izolowałam i jakoś ma dobre nawyki i uwielbia warzywa.

Yerenia, K@sia lubią tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Jogurty?? Danonki??? Dla takiego Maluszka?? Dla mnie nie do przyjęcia...

Proponuję czytać dokładnie posty ;)
    My robimy prowokacje jogurtem pod okiem specjalisty alergologa. Inaczej nie będziemy wiedzieć czy można zamienić mleko.

Wrzucmy też na luz, bo zaraz zrobią się z nas "madki" internetowe : P

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu nikt na nikogo nie najeżdża :) spokojnie wyrażamy tylko swoje opinie. Mi chodziło tylko o to ze danonek to nie jogurt i tyle.

wichrowe_wzgórza, Madziula, Madziula lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:03

Alma84 lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspertką nie jestem, na nikogo nie najeżdżam, jak dla mnie to można dziecko paść i samym cukrem, byle nie moje :D Po prostu uważam, że takie składniki w diecie to jak rybie rower, ale każdy żywi po swojemu ;)
    Cóż, mnie niektórzy mówią, żem wyrodna matka niszcząca dziecku dzieciństwo bez cukru ;) Biorę więc na klatę smutek mojego pysiaczka :D :D Jak mam wybór dać czy nie dać, wolę nie dawać. Tak samo z telefonem. Ale telefon to dla mnie rzecz dość osobista, no i nie chcę żeby był wyśliniony :P Skoro moja matka dała radę bez, to i ja dam :P

Alma84, Madziula lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:04

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Yerenia a co ma Fifi? Pamiętam że pisałaś że dużo mlek sprobowalas ale miał kołki. Nie trawi laktozy?

Prawdopodobnie alergie na mleko krowie.
    Pisze prawdopodobnie, ponieważ u tak małych dzieci nie ma wiarygodnych testów diagnostycznych. Będziemy je robić jak skończy rok.

Przechodxilismy przez różne mleka, ponieważ krzyczał przy każdym i przy cycku gdzie ha już nic nie jadłam prawie.
    Doszliśmy do mleka HA i znowu ściana.
    Został więc Nutramigen z wysokim stopniem hydrolizy białka i na szczęście zaczął jeść.
    Ogólnie ma też bardzo sucha skórę z plackami czerwonymi (nawet na główce), które się zaogniaja co jakis czas.
    Być może to alergia krzyżowa i wchodzi w grę siersc naszego psa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 08:56

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka sama przynosi mi słodycze żebym dała jak będzie grzeczna. A uwielbia bardzo. Nie mamy problemów z apetytem, obiady całe zjada nieważne co zrobię i niedawno zaczęła jeść to czego nie lubiała.. Mizeria ze smietaną, sałata, pomidor.. Na dzień dzisiejszy nie ma takiej rzeczy, której mała nie zje. A dodam, że jest chudziutka :) i je wszystko to co my. Jak miała pół roku to jadła te same zupy co i my.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe nie używasz telefonu? Powiem Ci, że też mam ochotę ale później tłumaczyć w Zusie i innych miejscach..
    Co do dawania telefonów i tabletów maluchom to ja totalnie się nie zgadzam z takim podejściem. Bo dziecko siedzi spokojnie? Co z tego? Dziecko ma biegać i szaleć. Ostatnio widziałam dzieciaka na rolkach, siedział na krawężniku wgapiony w telefon. A u lekarza 3 latek aferę matce zrobił bo nie było tam wi-fi. Ja wolę chodzić z dzieckiem na spacery i opowiadać o naturze. Jak była mniejsza też nie usiedziała i czasem zdaża się to do teraz.. Ale to nie znaczy, że trzeba iść na łatwiznę a później uzależnienie od internetu

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Wichrowe do kiedy chcesz ograniczać dziecku cukier? Bo ja tak sobie myślę że póki będzie w domu to można mieć nad tym kontrolę ale jak pójdzie do przedszkola/szkoły to ciężko zabronić dziecku np chodzenia na urodzinki do koleżanek a tam menu to sam cukier.
    Mam koleżankę co ma chłopaków grubiuskich i ogranicza im słodycze, mogą tylko raz w tygodniu i poszedł jeden na ur do syna drugiej mojej koleżanki i wszystkie dzieci się bawiły A ten siedział przy stole i jadł słodycze. Wiek 7 lat.

Ja jeśli chodzi o cukier to tez jestem radykał ;)
    Uważam że im mniej ja podam, tym lepsze dziecko będzie mieć nawyki. Oczywiście nie oszukujmy się- dzieci lubią słodycze, jak zabronisz to będą cukier z cukierniczki wyjadac żeby to zaspokoić ( mój siostrzeniec).
    Ja mam takie podejście - na codzień nie jemy garściami słodyczy, ale przy okazji świat, urodzin itp można szaleć:) sama jem torty wtedy więc czemu dziecku mam zabronić?

Katalonia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każde dziecko lubi słodkie :) ale im później zacznie jeść słodycze tym lepiej. To wszystko zalezy od tego jak w domu jest jedzone. U nas nigdy nie było słodyczy na codzień gdyż jakoś nie mamy takiej potrzeby. Słodycze jemy jeśli są jakieś urodziny, uroczystość. I kilka razy tak miałam w ciąży ze mąż leciał po słodycze bo mi się zachciało. Gotujemy zdrowo, nie smażymy tylko dusimy albo pieczemy. Staramy się nie jeść mocno przetworzonych rzeczy a do picia mamy wodę, ziołowe herbatki i wyciskarkę ( nie kupujemy soków tylko sami robimy). Ale to wszystko wyniosłam z domu i mąż tez. Dziecka tez nie przyzwyczajalismy do słodkiego. I powiem Wam ze córka nie rzuca się na słodycze na urodzinach, tortu nie zje, bo nie lubi, lubi zjeść suche ciasta takie jak piernik albo biszkopt. Wszystko zalezy od wychowania i tego co kto lubi :) ja nie jestem absolutnie za tym ze słodycze są beee ale tez uważam ze wprowadzanie cukru powinno być u dzieci jak najpóźniej.
    Co do telefonów to moja córka dostanie telefon bardzo sporadycznie ( przychodnia albo jak już nie może usiedzieć na tyłku a musi na mnie czekać) w domu tego nie ma. Szaleje na placu zabaw na ogrodzie.

Katalonia, Alma84, Yerenia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobre podsumowanie.

K@sia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ