Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas z rozszerzaniem diety tak, ze podaje jej cos raz dziennie na razie probowalismy: marchewka, marchewka z ziemniakiem i maslem,awokado oraz owoce: jablko, banan, mango najczescie wymieszane z kaszka ryzowa, ale nie powiem zeby to wszystko jakos chetnie wcinala
W ciagu dnia sa 3 drzemki,okolo 30 minutowe, czasem dluzsze, bywalo, ze w dzien spala i 2 godziny ciagiem.
Jutro idziemy na 6-miesiaczna wizyte i szczepienie ja rozkladam szczepienie i jutro bedzie ostatnia dawka rota, pneumokoki i druga dawka Polio.Katalonia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Yerenia u nas w takim razie jest skok co tydzień jeden tydzień ma ze jest jak skowronek szczęśliwy dużo śpi i sam zasypia a następny jest taki ze się często wybudza trudno mu zasnąć czasami jak już myśle ze śpi i go odkładam do lozeczka to nagle jest wrzask i znowu do cyca bo inaczej go nie uspokoję. Myślałam ze jakieś 2 tyg temu był skok ale teraz znowu?? Sama nie wiem. Rano drzemki jeszcze Ok. Wstaje po nocy koło 7-8 później idzie na drzemkę około 10 i śpi do 12 a następna drzemka żeby zasnąć to koszmar. Tak długo płakał przy cycu nerwowo drapał w fotel ale później jakoś zasnął
-
Katalonia wrote:Na takie upały jak dzisiaj, u mnie 29 st, pudrujecie dzieci np pod pachami i w faldkach na nogach?
Ja pudruje szyjke i pod pachami po kapieli wieczornej (uzywam zasypki Sylveco).Katalonia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Dziewczyny, orientuje się może któraś, czy aby przekroczyć z dzieckiem granice, np. na (jeden dzień, lub parę godzin) Czeską lub Niemiecką, trzeba mieć jakiś dokument dla dziecka? Paszporty nie są wymagane... a dowód? Parę lat temu słyszałam o akcji służb w Czechach, ze kontrolowali auta na polskich blachach z dziećmi, czy posiadają dokumenty. Ale jakie?
-
Niby nie trzeba, bo granice otwarte, ale zasadniczo lepiej mieć. Dowód albo paszport. Na innym forum padła historia o mandacie za brak podczas wyrywkowej kontroli.
Dowód raz dwa wyrobisz, paszport dłużej ale na cały świat
Zuzik, te śliniaki to takie jednorazówki?
Ja świra dostaję. Dziecko zapomniało, jak się noce przesypia. Do północy budzi się raz dwa razy na jedzenie, potem o 3, 6 i 8.... Do tego taka pobudka w okolicach 3 potrafi trwać do 2 godzin, a młoda ma imprezę dosłownie- gadanie, śmianie, zabawa stopami... Chodzę nieprzytomna i modlę się, żeby jej to przeszło wraz z końcem skokowego etapu.Alma84 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe te sliniaki są wielokrotnego użytku. Wyglądają jak apaszka. Jak ich nie mieliśmy to musiałam zmieniać co chwile body, bo Franio cały mokry był a tak apaszka do prania i następna. Mam ich 10 szt.
Najgorsze jest teraz to, że przez te zeby nauczył się pluć codziennie zmywam salon, bo same plamy sa jak go noszę. Przebiła się lewa jedynka, ale to pełnego rozmiaru jeszcze daleko. Boli go strasznie:(wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny 3 maja zmarł mój tata. Miał raka. Zmarł nagle, prawdopodobnie zaatakowało tętnice. Przepraszam ale chciałam się z Wami tym podzielić. Strasznie mi ciężko. Najgorzej było jak moja mama do mnie zadzwoniła ze mój tata upadł... szybko pojechałam do niej i widok martwego taty na podłodze strasznie mnie przybił...
Mój Bartunio tez teraz tak ma ze spaniem tak jak Wichrowe. W dzień tez mało śpi. Przechodzi ze śmiania się w płacz bardzo płynnie. Tez nosimy śliniaki cały czas, inaczej bum musiała go co chwile przebierać. Zaczął tez znowu ulewac... nie wiem o co chodzi. Wczoraj spróbowaliśmy marchewkę. Smakowało. Aż otwierał dzioba. Dałam mu tak ze 3 łyżeczki na początek dzisiaj kontynuujemy.
Mojej córce Alma wyrabiałam dowód osobisty jak jechaliśmy za granice.