X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia ja też często zmieniam, a Fifi mi to bardzo ulatwia, bo przy zębach to robi nawet 4 kupy dziennie ;) więc co zmienię siku - to dwójeczka i znowu trzeba przebrać heh
    Gdzieś czytałam, że w tym wieku powinno się nie rzadziej niż co 3 godziny (siku).
    W te upały to sobie nie wyobrażam tak rzadko - kiedyś Go solidnie odparzylo po 2 godzinach - odpukać tylko raz taka akcja.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam Bartusiowi przed każda drzemka i po drzemce. Nie zmieniam po każdym siku. Nigdy nie miał odparzeń. W nocy nie zmieniam w ogóle a rano jak przewijam to tez ładna pupka i dużo nie ma nasikane

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam w ogóle w nocy czasem problem bo Filip przesikuje wszystko - pieluchy, pieluchimajtki..to chyba dlatego że się tak wierci, bo od tygodnia śpi na brzuchu. Ale też dużo pije w nocy bo ponad pół litra mleka więc ma co wysikiwać ;) zmieniam raz w nocy zazwyczaj, a pierwsza pielucha tak ciężka że szok!

W dzień się właśnie raz odparzyl wtedy, ale to był mega upał.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w nocy zmieniam, dużo sika, bo dużo cyca. L]q1A jak przed snem sie kreci i wyglupia to jej poprawiam pieluchomajty naciagajac bo inaczej siuski wylecą.
    Też używam pieluchomajtek na zmianę z tradycyjnymi.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pieluchomajty się nie sprawdziły. Przy nóżkach odstawało i zawsze siuski wylatywaly. Mój właśnie mało sika w nocy a tez cyca często je. Chyba ze tylko ciumka a nie pije.
    Jedziemy nad morze we wrześniu i powiem Wam ze się cieszę ze Ren nasz urlop tak się ułożył bo nie znoszę upałów. A tak będzie już chłodniej troszkę ze będzie można pospacerować. Kupiliśmy spacerówkę baby jogger jest świetna bo składa się extra i jest bardzo wygodna.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog w 31+3 urodziła. Mówiła dziś, że skrajna hipotrofia, 0,1 centyla! Mam nadzieję, że będzie dobrze z tym maluszkiem.

Dałam młodej jedzenie "na głodniaka". Cóż, bęz większej różnicy ;] Chyba woli mleko i już :D A jak nie mleko, to ręcznik papierowy. To je od razu, już 2 razy się zagapiłam i musiałam wielki kawał wymemłany siłą wyciągać z buzi :O Teraz się pilnuję już...

My byliśmy nad morzem w czerwcu, idealna dla mnie pogoda była, no i brak tłumów z racji totalnej dziury oraz nierozkręconego sezonu :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Kurcze, ma Dziewczyna przejścia! Oby wszystko było w porządku!

Który to tydzień ciąży? Teraz do mnie dotarło, że to bardzo wcześnie :(
    Mowila dzis na instasnapie ze 31tydzien i 3 dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:27

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluszke zmieniam jak widze na pasku, ze jest niebieski, w nocy nie zmieniam, ale zakladam takie bardziej chlonne.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to obu było dobrze z Maluszkiem od mamaginekolg!

Ja nad morze jeżdżę tylko w czerwcu i uwielbiam fakt, że tłumów brak :D
    Cieszę się tym póki mogę, czyli póki Młody nie pójdzie do szkoły ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W nocy nie zmieniam pieluchy, bo Franek przesypia cala.
    Czy ktoras z Was byla juz u fryzjera z pociechą? Grzywke troche sama podcielam,ale teraz juz ma dosc długie. A i macie jakies butki do chodzenia? W domu nosi skarpetki z ABSem, ale na chodniku to troche lipa:/

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie byłam u fryzjera. Jedynie włosy na uszy jej zachodzą i taki chochoł hehe się robi. Biorę za uszy ale jeszcze za krótkie.
    Moja bez butów jeszcze ale babcia już jajko chce znieść, bo nie może prowadzac po chodniku. Po domu boso i na trawie też. Oczywiście stoi, nie chodzi. Jak zacznie sama chodzić to wtedy kupie buty, teraz by tylko kusily do prowadzania A na to jeszcze za wcześnie.

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj kupiłam szczoteczke do zębów i tak ja gryzie aż miło. A jak "myje" jej te dwa zęby to się śmieje. Bez pasty, tylko mokra szczotka.

Dzisiaj byłyśmy na teatrzyku ale musiałam się ewakuować. Za głośno i marudzenie nawet na rekach. Ewidentnie to nie dzień oświaty i kultury ; )

Alma84 lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip też na fryzurę na Ziemowita, ale jeszcze mu nie obcinalam tych boczków..w czwartek mamy sesje rodzinna i się zastanawiam czy w ogóle ruszać te włosy, bo zawsze może być gorzej ;)

Ja butki mam, bo Filip zaczął używać pchacza na zewnątrz i zdzierał skarpetki, więc zakupiłam. Wypatrzyłam takie miękkie buciki do nauki chodzenia w Decathlonie i są wg super! Czytałam że najważniejsze żeby podeszwa była właśnie miękka i elastyczna.

W domu "chodzi" tylko na boska od maja, nie pamiętam kiedy miał założone skarpetki :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzić dziecko powinno na boso po trawie, piasku, kamyczkach. W domu, jeśli nie ma dywanów, zaleca się jednak jakieś kapciuchy. Nie powinno po prostu chodzić boso po twardym płaskim podłożu.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wlasnie ogladam te buciki z decathlonu i wydaja sie fajne. Moglabys podac jaki model masz i jak wypadaja wymiarowo ( jaka dl. Wkladki maja). W komentarzach jest, ze maja zanizona rozmiarowke. Chetnie zamówię
    Ja ubieram Frankowi skarpetki, bo w salonie mamy plytki i sa zimne. Jak mu jest cieplo to sam ściąga.
    Franek na boso w piachu lubi, ale trawy nie toleruje.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako pierwsze butki o tej porze roku można kupić attipasy.

Yerenia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Chodzić dziecko powinno na boso po trawie, piasku, kamyczkach. W domu, jeśli nie ma dywanów, zaleca się jednak jakieś kapciuchy. Nie powinno po prostu chodzić boso po twardym płaskim podłożu.

Tu opinie są skrajnie różne - jedni fizjoterapeuci (Pawel Zawitkowski) uważają że nawet po trwardej powierzchni na boso w miarę możliwości, inni tak jak pisze Wichrowe.
    A ja myślę, że wszystko z głową. Dopóki Filip raczkuje to niech robi to z gołymi stopami, dwa razy dziennie jak na boso popcha pchacz to też mu się nic nie stanie. Jak zacznie chodzić to i tak będzie zima, więc siłą rzeczy będzie mieć skarpetki.

Na zewnątrz mu zakładam te miękkie butki bo na kostce brukowej sobie obtarł stopkę w skarpetce. Po trawie jeszcze mu się nie zdarzyło zechcieć pchać pchacza ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Yerenia wlasnie ogladam te buciki z decathlonu i wydaja sie fajne. Moglabys podac jaki model masz i jak wypadaja wymiarowo ( jaka dl. Wkladki maja). W komentarzach jest, ze maja zanizona rozmiarowke. Chetnie zamówię
    Ja ubieram Frankowi skarpetki, bo w salonie mamy plytki i sa zimne. Jak mu jest cieplo to sam ściąga.
    Franek na boso w piachu lubi, ale trawy nie toleruje.

zuzik ja mam tę:

https://www.decathlon.pl/buty-510-i-learn-breath-id_8489384.html

Brałam rozmiar 20 i one są troszkę luźne, ale tak ma być podobno. Nie wolno tych stopek ściskać. Fifi w nich zrobi parę kroków i też w nich raczkuje po kostce brukowej ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wloskow prawie nie mamy, wiec nie ma co obcinac. A nie slyszalyscie o przesadzie, ze przed roczkiem sie wloskow nie obcina, haha :)

Alma84 lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    My wloskow prawie nie mamy, wiec nie ma co obcinac. A nie slyszalyscie o przesadzie, ze przed roczkiem sie wloskow nie obcina, haha :)

Hahaha madzialenka, tak słyszałam - moje teściowa mi co i rusz różne przesady serwuje ;) Ona wierzy w czerwone wstążki przy wózku, uroki itp.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ