Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja musiałam Bartusiowi podcinać inaczej by nic nie widział ale o fryzjerze i tak myśle bo grzywkę ma krzywa a za boczki wole się nie brać do roku myśle ze to nieuniknione.
Bartus się czołga także jeszcze nie zakładamy nic na stopki a do skarpet tez nie jest przyzwyczajony bo dalej mamy w domu gorąco na dwór wychodzimy tez w gołych stopkach (w wózku) także jak dziś zrobiło się chłodniej i założyłam skarpety to po 10 sekundach już ich nie było
A co do kapci po domku to kupię takie skórzane mięciutkie a na dwór to tak jak córci jak była mała kupiłam buty Emel ze sztywnym zapietkiem.
-
Lupilu lidlowe są beznadziejne, jak mieli toujours to były ok. Teraz od daaaawna jedziemy wyłącznie na babydream rossmannowych, ale nie fun&fit (jakoś śmierdzą chemią). Ostatnio też odkryłam, że bardzo fajne ma Tesco. Pampersów nigdy nie używałam, Dada były ok na początku, rozmiar 1 i 2.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mamy druga górna dwójkę! I już pcha się jedynka górna lewa, prawa pewnie będzie zaraz po niej, bo też spuchnięta.
Sama sobie życzę dużo siły, bo noce są jakie są przez to dobrze, że w dzień bez żadnych problemow.
Byłam wczoraj w pracy na chwilę z Fifim i powiem Wam, że jechałam tam na luzie a wyszłam z gulem w brzuchu. Chyba zaczyna do mnie docierać, że powrót coraz bliższy i niby chce wrócić, a jakoś tak mi dziwnie...4/5 zespołu się wymieniło, prawie nikogo nie znam heh.Alma84, K@sia lubią tę wiadomość
-
Byliśmy też na sesji rodzinnej i słuchajcie jestem zachwycona! Na pewno będziemy to powtarzać!
Fifi zniósł to fantastycznie, ani mruknął przez całą sesję, mimo że było już grubo po jego porze spania i mnóstwo komarów (!).
Mamy już miniaturki, teraz czekamy na efekt końcowy - przepiękne kadry wyszły!
Polecam takie sesjeAlma84, Katalonia lubią tę wiadomość
-
Alma84 wrote:Super Yereni, ja się zastanawiam nad taką sesją na roczek z tej noworodkowej też jesteśmy do dzisiaj zadowoleni pochwal się jakimś foto, jak już będziesz miała!
My właśnie nie robiliśmy noworodkowej i żałujemy
Na roczek też będziemy mieć, ale to już chyba w studiu i bardziej portretowa sesja.
Oczywiście, wrzucę jak dostanę fotki -
Chyba będzie długo, ale się muszę wyżalić
Od tygodnia nie śpimy, albo śpimy bardzo źle - Fifi budzi się dosłownie co 30 minut, czasem co godzinie..siada na łóżku i poplakuje ;( jestem wykończona! Już sama nie wiem czy to zęby czy lęk separacyjny - bo tuli się do mnie jakbym miała zniknąć na zawsze. Serio, od tygodnia śpię może łącznie 3 godziny w nocy...
Wiem, że to etap i kiedyś minie, ale ciężko się zaczyna robić! Mimo, że śpi z nami to nic nie pomaga
W dzień nie mamy problemu żeby został z kimś innym niż ja czy mąż, więc już nie wiem o co chodzi.
A jak Wasze Maluchy ze spaniem?
-
Yerenia u nas też nocki kiepskie. Trzy razy ja przekladalam do łóżeczka żeby wziąć prysznic i zęby umyć i dałam spokój i leżała do rana. Też siada przez sen i płacze, nawet cyca nie chce zassac. My od soboty na mieszkaniu i moze przez to. Śpimy we trojke na jednym łóżku, chyba że mąż ma nockę tak jak wczoraj. Do łóżeczka próbuje odłożyć jak coś mam zrobićkolo siebie.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Hej dziewczyny u nas byl chrzest w niedziele. Olenka nawet raz nie zaplakala w kosciele
Ida kolejne zabki - gorna lewa jedynka.Przez to jest czasem bardziej marudna, ale w nocy na szczescie spi.przebudza sie nad ranem kolo5-6 ale wtedy daje jej cyca, possie i spi dalej do okolo 8. Tylko, ze my spimy glownie w trojke w lozku, probuje ja odkladac do lozeczak, czasem i pospi tam kilka godzin, ale jak tylko zaplacze to ja zabieram do nas i wtedy ladnie spi.Takze u nas sprawdza sie wspolne spanie.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
U nas ze spaniem w nocy, też coraz gorzej... Zasypia przy cycku, odkładam ja do łóżeczka (mamy drewniane łóżeczko w naszej sypialni), śpi około godziny. A potem się zaczyna. co 30-40 min zaczyna płakać, wstawać, i tylko uspokaja ja cycek... nawet nie je, tylko musi "potrzymać". Potrafię tak wstawać, karmić i dalej ja odkładam. Aż jestem już tak zmęczona że się poddaję i biorę ja do łóżka... i wtedy śpi bez budzenia się do 9.00!!!
Nie pamiętam juz co to jest przespana nocka... a skończyło sie na tym, że mąż od 3 tyg śpi na kanapie w salonie... wstaje o 5.00 do pracy, więc chociaż on się wyśpi.
a zawszę sobie obiecywałam że nie dopuszczę do takiej sytuacji... życie...
Podobno trzeba być wytrwałym, przemęczyć się parę nocek, ale nie złamać się i nie brać na ręce z łóżeczka. Niby brzmi łatwo, ale jak się "pada na twarz", to łatwo mówić... -
Madzialenka84, chrzciny w USA? czy do Polskie lecieliście?
I jeszcze mam do Was takie pytanie.
Macie do polecenia jakieś książki o "wychowaniu dzieci"? w sensie jak postępować, na co pozwalać, co zakazywać i jak egzekwować różne zachwiania? tak żeby dziecko nie wyrosło na "rozwrzeszczonego bachorka"....
Wiem że nasze są jeszcze małe, ale chciałabym poczytać jak wychować takie maluchy na "dobrych ludzi". -
Chrzciny w USA, ale przylecialo kilka osob z Polski.
Ja staram sie wychowywac w duchu rodzicielstwa bliskosci, stad np. to spanie razem. Wole na razie spac z dzieckiem i byc wypoczeta do pracy,a przyjdzie czas kiedy ona sie przeprowadzi do swojego lozeczka i sama nie bedzie chciala juz spac z mama
A co do wychowania to interesuje sie wychowywaniem 'bez kar i nagrod' - ksiazki sa autora Alfie Khon, ale jeszcze sie za bardzo nie zaglebilam w temat.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Właśnie Alma miałam konkretnie do Ciebie pisać jak teraz wygląda u Was zasypianie i spanie. Do Ciebie bo Ula bezsmoczkowa i kp.
Ja właśnie czytałam jak oduczyć spania przy cycu i tylko przeczytałam że to normalne i kiedyś minie. Także niech mala ssa ile wlezie i niech śpi z nami. W tym temacie ja się dostosuje do niej.
Ja kiedyś czytałem o rodzicielstwie bliskości Searsow ale tam było ogólnie a nie konkretne sytuacje i rozwiazaniaPierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024