Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniluap wrote:Tak ale zostawianie dziecka samego w łóżku na rzecz seksu w innym pomieszczeniu może być niebezpieczne. Moja ma odruch obkręcania się w nocy na brzuch i od razu głowę podnosi i zaczyna się przemieszczać jak jest u nas. Nie zostawiłabym jej samej. Śpi wieczorami u siebie a my możemy się sobą ekscytować gdzie chcemy nie martwiąc się o dziecko
Łał. Przecież dzieci często śpią we własnych pokojach,szczególnie po 6 miesiącach. Ja zawsze młodą zostawiałam w sypialni jak tylko mogłam, żeby spała we względnej ciszy. Co za różnica czy w tym czasie robię obiad czy się bzykam
Edit: w sumie nie rozumiem. Najpierw piszesz ze niebezpieczne, a potem że śpi u siebie. To w końcu o co chodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:19
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Yerenia wrote:wichrowe, mam nadzieję że Twój komentarz tylko tak niefortunnie zabrzmiał - bo między "chcieć" a "nie chcieć" jest jeszcze wiele odcieni szarości i nie zawsze jest to widzimisię matki. Są też powody medyczne,gdzie wręcz nie można karmić lub gdzie brak kp jest rekomendowany i np. należy rozważyć podanie mm jako posiłku uzupełniającego - czy to ze względu na chorobę dziecka czy matki. Wierz mi, przerobiłam to na własnej skorze i takie rzeczy są zawsze bardzo trudne. Nie wszystko jest czarno - białe..9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Yerenia wrote:Ok, urok słowa pisanego
W takim razie przepraszam
Ja to odczytałam jako "zawsze można karmić piersią, a Te, co tego nie robia to z lenistwa ".
Spoko
Jak wcześniej pisałam - mm jest czasem koniecznością, tyle że dla mnie ostateczną faktycznie. Może mam zajoba, bo mam przykład własnej matki. Urodziłam się po cc, za późno robionym, prawie nas wykończyli. Dopiero po kilku dniach matka była w stanie mnie oglądać, więc wiadomo co się zadziało z kp... Ale mama się zawzięła i przywróciła laktację w ciągu 2 tygodni, i potem 1,5 roku wyłacznie piersią karmiła, nie mieszanką już. Dlatego sama byłam nastawiona na "walkę" w razie problemów.
No i widzę też, jak często koleżanki,czy nawet najlepsza przyjaciółka, rezygnowały z braku odpowiedniego wsparcia czy wiedzy CDL. I tego mi zwyczajnie szkoda....Yerenia lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Serio jesteście 100% czasu przy dziecku jak śpi?
Łał. Przecież dzieci często śpią we własnych pokojach,szczególnie po 6 miesiącach. Ja zawsze młodą zostawiałam w sypialni jak tylko mogłam, żeby spała we względnej ciszy. Co za różnica czy w tym czasie robię obiad czy się bzykam
Edit: w sumie nie rozumiem. Najpierw piszesz ze niebezpieczne, a potem że śpi u siebie. To w końcu o co chodzi? -
O mój boże, pomyślisz, że jestem trollem i co ja wtedy zrobię?
Szkoda, że już nie wystarczy normalnie odpisać jeśli coś komuś umknęło...
A Ty proszę czytaj DOKŁADNIE komentarze, bo pomyślę o tobie to samo ;>
Nigdzie nie napisałam, że mój mąż śpi w innym pokoju Nawet wręcz przeciwnie, pisałam, że sobie tego nie wyobrażam. I nie stwierdzam, a pytam, drogi trolluniu ;> W liczbie mnogiej, a więc nie tylko Ciebie..
A "zostawienie dziecka w łóżku" nie musi oznaczać zostawienia w swoim a w łóżku dziecka....
Na zostawienie dziecka w łóżku bez ochrony nawet bym nie wpadła ;] Na szczęście sama mogę sobie na to pozwolić, bo mamy tylko materac, więc mała sobie z niego po prostu spełza jak ma ochotę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 15:52
sonia86 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Franek jak mial kaszel to pediatra kazal dawac hederasal jak odrywajacy się., a jak mial suchy to prospan. Oba dawkowane po 1 ml po spaniu. Byl 2 razy chory.
Na wzmocnienie mialam podawac calcium 2 razy dziennie po 1 ml i 1x juvit c.
Bylismy dzis zobaczyc siostrzenca meza. Powiem Wam, ze szybko sie zapomina jakie nasze dzieci byly zaraz po porodzie. Franek juz jwst taki duży. Kolysal misia w lezaczku i mowil "aaaa" -
Ja mojego wyganiam z sypialni ale nie chce iść. Niestety ja muszę mieć poduszkę idealnie strzepnieta, niepozwijane prześcieradło, równo. Mężowi wszystko jedno. Dodatkowo stwierdzilam mu bruksizm ale mi nie wierzy. Kocham spać i uwielbiam jak mnie nikt nie dotyka a ja na całym lozku sama, no dobra teraz z córciąPierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
nick nieaktualny1 września! Moja córka wstała na nogi i od kiedy jej się udało to w kółko wstaje i stoi i się cieszy
Wichrowe zwracam honor. Zmyliło mnie to, że napisałaś, że wolisz żeby mąż się wyspał. Już doczytałam komentarz wyżej. Tak jak dziewczyny szybciej pisały uroki słowa pisanego. Ty mnie nie zrozumiałaś a ja Ciebie.Alma84, Katalonia, Yerenia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Katalonia wrote:Ooo wreszcie ktoś kto mnie rozumie. Nagralam go ale słabo bylo słychać jak trze zębami i mi powiedział że każdy tak robi. Muszę powtórzyć tą operacje.
A wkładka to jakaś na wymiar od dentysty?Katalonia lubi tę wiadomość
-
Aniluap wstała sama bez trzymanki? Bo z podparciem to moja już od dawna wstaje
Ja mam teraz zawrót głowy z wyborem fotelika. Chciałabym tyłem do kierunku jazdy ale wpakować tam dziecko to chyba bardzo trudno jak się nie obraca. Chyba do sklepu muszę się wybrać i poprzymierzac.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katalonia wrote:Aniluap wstała sama bez trzymanki? Bo z podparciem to moja już od dawna wstaje
Ja mam teraz zawrót głowy z wyborem fotelika. Chciałabym tyłem do kierunku jazdy ale wpakować tam dziecko to chyba bardzo trudno jak się nie obraca. Chyba do sklepu muszę się wybrać i poprzymierzac.Katalonia lubi tę wiadomość
-
Aniluap, luz, tak to się czyta jak młode trzeba pilnować
A propos zgrzytania, dzieci Wam też tak zgrzytają? Bo mnie aż ciary przechodzą, cholery dostaję z nią! wiem, że tak może być, ale to okrrrropneeeee.
My nadal trzymamy Bubę w łupinie, no ale jeszcze nie siedzi, a fotelik rozmiarowo jest ok.
Nagrałam męża jak chrapie, to powiedział że zmontowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 12:03
Alma84, Aniluap lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyKatalonia wrote:Aniluap wstała sama bez trzymanki? Bo z podparciem to moja już od dawna wstaje
Ja mam teraz zawrót głowy z wyborem fotelika. Chciałabym tyłem do kierunku jazdy ale wpakować tam dziecko to chyba bardzo trudno jak się nie obraca. Chyba do sklepu muszę się wybrać i poprzymierzac.
Ale i tak najzdolniejszy tutaj jest Filip od Yereni )
My też trzymamy w pierwszym foteliku. Rozmiarowo i wagowo jest ok, a ten większy fotelik do 35 kg zajmuje jeszcze starsza córkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 12:47