X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Tak ale zostawianie dziecka samego w łóżku na rzecz seksu w innym pomieszczeniu może być niebezpieczne. Moja ma odruch obkręcania się w nocy na brzuch i od razu głowę podnosi i zaczyna się przemieszczać jak jest u nas. Nie zostawiłabym jej samej. Śpi wieczorami u siebie a my możemy się sobą ekscytować gdzie chcemy nie martwiąc się o dziecko ;)
    Serio jesteście 100% czasu przy dziecku jak śpi? :O
    Łał. Przecież dzieci często śpią we własnych pokojach,szczególnie po 6 miesiącach. Ja zawsze młodą zostawiałam w sypialni jak tylko mogłam, żeby spała we względnej ciszy. Co za różnica czy w tym czasie robię obiad czy się bzykam ;)

Edit: w sumie nie rozumiem. Najpierw piszesz ze niebezpieczne, a potem że śpi u siebie. To w końcu o co chodzi? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:19

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 1 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    wichrowe, mam nadzieję że Twój komentarz tylko tak niefortunnie zabrzmiał - bo między "chcieć" a "nie chcieć" jest jeszcze wiele odcieni szarości i nie zawsze jest to widzimisię matki. Są też powody medyczne,gdzie wręcz nie można karmić lub gdzie brak kp jest rekomendowany i np. należy rozważyć podanie mm jako posiłku uzupełniającego - czy to ze względu na chorobę dziecka czy matki. Wierz mi, przerobiłam to na własnej skorze i takie rzeczy są zawsze bardzo trudne. Nie wszystko jest czarno - białe..
    Yerenia, nie wiem co Ci brzmi niefortunnie - napisałam bardzo jasno. Nie rozumiem kiedy ktoś NIE CHCE tego robić. Nie że nie może, tylko NIE CHCE. To dla mnie jest bardzo czarno-białe.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, urok słowa pisanego ;)
    W takim razie przepraszam :)
    Ja to odczytałam jako "zawsze można karmić piersią, a Te, co tego nie robia to z lenistwa ".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:27

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 1 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Ok, urok słowa pisanego ;)
    W takim razie przepraszam :)
    Ja to odczytałam jako "zawsze można karmić piersią, a Te, co tego nie robia to z lenistwa ".

Spoko :)
    Jak wcześniej pisałam - mm jest czasem koniecznością, tyle że dla mnie ostateczną faktycznie. Może mam zajoba, bo mam przykład własnej matki. Urodziłam się po cc, za późno robionym, prawie nas wykończyli. Dopiero po kilku dniach matka była w stanie mnie oglądać, więc wiadomo co się zadziało z kp... Ale mama się zawzięła i przywróciła laktację w ciągu 2 tygodni, i potem 1,5 roku wyłacznie piersią karmiła, nie mieszanką już. Dlatego sama byłam nastawiona na "walkę" w razie problemów.
    No i widzę też, jak często koleżanki,czy nawet najlepsza przyjaciółka, rezygnowały z braku odpowiedniego wsparcia czy wiedzy CDL. I tego mi zwyczajnie szkoda....

Yerenia lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Serio jesteście 100% czasu przy dziecku jak śpi? :O
    Łał. Przecież dzieci często śpią we własnych pokojach,szczególnie po 6 miesiącach. Ja zawsze młodą zostawiałam w sypialni jak tylko mogłam, żeby spała we względnej ciszy. Co za różnica czy w tym czasie robię obiad czy się bzykam ;)

Edit: w sumie nie rozumiem. Najpierw piszesz ze niebezpieczne, a potem że śpi u siebie. To w końcu o co chodzi? :D
    Proszę Cię czytaj wszystkie komentarze a nie co drugi. Moje dziecko wieczorami śpi u siebie nad ranem koło 4ej budzi się i śpi z nami do rana. Jak są dni z bolesnym zabkowaniem śpi u nas.. Więc wiem jak potrafi w sekundę znaleźć się przy brzegu łóżka. To ty Napisałaś, że śpisz z dzieckiem a mąż w drugim pokoju po czym stwierdzasz, że to moje jest 100% czasu przy mnie. Zaczynam myśleć, że jesteś trollem internetowym. JA odkładam do łozeczka a czasami łozeczko ląduje w pokoju u starszej córki bo chcemy mieć chwilę dla siebie.

Wysłany: 1 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój boże, pomyślisz, że jestem trollem i co ja wtedy zrobię? :D
    Szkoda, że już nie wystarczy normalnie odpisać jeśli coś komuś umknęło...

A Ty proszę czytaj DOKŁADNIE komentarze, bo pomyślę o tobie to samo ;>
    Nigdzie nie napisałam, że mój mąż śpi w innym pokoju :D Nawet wręcz przeciwnie, pisałam, że sobie tego nie wyobrażam. I nie stwierdzam, a pytam, drogi trolluniu ;> W liczbie mnogiej, a więc nie tylko Ciebie..
    A "zostawienie dziecka w łóżku" nie musi oznaczać zostawienia w swoim a w łóżku dziecka....
    Na zostawienie dziecka w łóżku bez ochrony nawet bym nie wpadła ;] Na szczęście sama mogę sobie na to pozwolić, bo mamy tylko materac, więc mała sobie z niego po prostu spełza jak ma ochotę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 15:52

sonia86 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartunio ma kaszelek trochę odrywający się. Oprócz tego żadnych innych objawów chorobowych. Kupić jakiś syrop w aptece czy nic nie dawać ? Nie wiem w sumie czy dla takiego Maluszka są jakieś syropy.

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 1 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może najpierw jakaś inhalacja po prostu?

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek jak mial kaszel to pediatra kazal dawac hederasal jak odrywajacy się., a jak mial suchy to prospan. Oba dawkowane po 1 ml po spaniu. Byl 2 razy chory.
    Na wzmocnienie mialam podawac calcium 2 razy dziennie po 1 ml i 1x juvit c.
    Bylismy dzis zobaczyc siostrzenca meza. Powiem Wam, ze szybko sie zapomina jakie nasze dzieci byly zaraz po porodzie. Franek juz jwst taki duży. Kolysal misia w lezaczku i mowil "aaaa":)

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego wyganiam z sypialni ale nie chce iść. Niestety ja muszę mieć poduszkę idealnie strzepnieta, niepozwijane prześcieradło, równo. Mężowi wszystko jedno. Dodatkowo stwierdzilam mu bruksizm ale mi nie wierzy. Kocham spać i uwielbiam jak mnie nikt nie dotyka a ja na całym lozku sama, no dobra teraz z córcią ;)

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanie z kimś z bruksizmem, to podobno gorszy problem niż z osobą która chrapie... Ja kiedyś miałam taki problem, ale to przez nerwy. Kupiłam sobie nawet taką specjalną wkładkę na noc. Ale jakoś samo przeszło ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, musisz męża nagrać ;) ja też w to nie wierzyłam ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo wreszcie ktoś kto mnie rozumie. Nagralam go ale słabo bylo słychać jak trze zębami i mi powiedział że każdy tak robi. Muszę powtórzyć tą operacje.
    A wkładka to jakaś na wymiar od dentysty?

Pierworodna 2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 września! Moja córka wstała na nogi :D i od kiedy jej się udało to w kółko wstaje i stoi i się cieszy :)

Wichrowe zwracam honor. Zmyliło mnie to, że napisałaś, że wolisz żeby mąż się wyspał. Już doczytałam komentarz wyżej. Tak jak dziewczyny szybciej pisały uroki słowa pisanego. Ty mnie nie zrozumiałaś a ja Ciebie.

Alma84, Katalonia, Yerenia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ooo wreszcie ktoś kto mnie rozumie. Nagralam go ale słabo bylo słychać jak trze zębami i mi powiedział że każdy tak robi. Muszę powtórzyć tą operacje.
    A wkładka to jakaś na wymiar od dentysty?
    Nie, za parę złotych przez neta ;) mi chodziło o to żeby nie uszkodzić zębów, ale chyba też "wycisza" :)

Katalonia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wstała sama bez trzymanki? Bo z podparciem to moja już od dawna wstaje ;)
    Ja mam teraz zawrót głowy z wyborem fotelika. Chciałabym tyłem do kierunku jazdy ale wpakować tam dziecko to chyba bardzo trudno jak się nie obraca. Chyba do sklepu muszę się wybrać i poprzymierzac.

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Aniluap wstała sama bez trzymanki? Bo z podparciem to moja już od dawna wstaje ;)
    Ja mam teraz zawrót głowy z wyborem fotelika. Chciałabym tyłem do kierunku jazdy ale wpakować tam dziecko to chyba bardzo trudno jak się nie obraca. Chyba do sklepu muszę się wybrać i poprzymierzac.
    Katalonia ja mam tyłem do kierunku jazdy. Nie ma problemu z wsadzaniem ale musisz dopasować fotelik do auta. Jak masz mały samochód to osoba która będzie siedziała z przodu przed fotelikiem będzie miała mało miejsca na nogi. My mamy duży samochód, fotelik jest za moim miejscem i mam dużo miejsca a mamy Concord reverso plus. Jest super. Nam zależało żeby był montowany isofixem a takich fotelików jest niedużo, większość na pasy

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 2 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap, luz, tak to się czyta jak młode trzeba pilnować :P

A propos zgrzytania, dzieci Wam też tak zgrzytają? Bo mnie aż ciary przechodzą, cholery dostaję z nią! wiem, że tak może być, ale to okrrrropneeeee.

My nadal trzymamy Bubę w łupinie, no ale jeszcze nie siedzi, a fotelik rozmiarowo jest ok.

Nagrałam męża jak chrapie, to powiedział że zmontowałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 12:03

Alma84, Aniluap lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Tak z podparciem :) no widzisz leniuszka mam ;) starsza córka mając 6 msc miała 2 zęby i siedziała stabilnie bez podparcia a młodsza siedzi stabilnie dopiero od miesiąca chyba :D każdy ma swoje tempo
    Ale i tak najzdolniejszy tutaj jest Filip od Yereni :))

My też trzymamy w pierwszym foteliku. Rozmiarowo i wagowo jest ok, a ten większy fotelik do 35 kg zajmuje jeszcze starsza córka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 12:47

Wysłany: 2 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój, moja zębów ma 6, ale dopiero od miesiąca pełza :D Gdzie tu siadanie ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ