Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja tez zgrzyta zabkami, aa straszne, nie lubie tego.
A co do bruksizmu, ja mialam silne bole glowy i stwierdzono, ze to przez zaciskanie zebow wlasnie w nocy i zrobilam sobie u dentysty to sie nazywa 'szyna NTI' tylko na przednie zeby, kosztowalo mnie to ok 350 zl 3 lata temu.Mysle, ze nawet pomoglo.Katalonia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnyK@sia wrote:Powiem Wam ze jak mój Bartus popróbował kanapki z serkiem albo szynka to już nie chce jeść na śniadanie żadnych kasz... ;(
A robiłyscie już jajecznicę taka na masełku z patelni? Bo nie wiem czy już mogę mu dać -
Ja dałam jajko w postaci jajecznicy już dawno. Tylko bez masła. Tak, przywiera do patelni szału nie ma, zje 2 łyżeczki
A wy dajecie takie rzeczy jak chrupki kukurydziane, biszkopty, kaszki mleczne? Bo ja nie i właśnie nie wiem. Ostatnio trochę bułki słodkiej poprobuje.
Kaszke robię z woda i owocem ale średnio je. Mm nie chce dawać pod żadną postacią póki karmię piersią.
Zamówiłam buty z decathlonu ale za duże i jeszcze zdejmuje od razu. Moja ma dl stopy 10cm.
Dzisiaj zamówiłam attipasy bo moja mama nie mogła znieść że boso i aż stówe dała bo chyba myśli że pieniędzy nie mamy, hehhh
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
nick nieaktualny
-
Nie, w ogóle nie daję na razie takich przegryzajek. Chrupki jak się pociamka to się bez sensu kleją Kasze tylko na wodzie.
U mnie tradycja tortu makowego od moich 1 urodzin. Młoda też dostanie, ale raczej jako symbol, bo zjeść nie będzie mogła (jajka). Na szczęście w tym wieku to jej wszystko jedno jeszcze9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Katalonia, ja daje przekąski ze względu na to ze on się tego bardzo domaga! Ja zrobiłam ten błąd przy córce ze nie dawałam różnych rzeczy bardzo długo i teraz mam problem bo prawie nic jej nie smakuje ;(
Staram się nie dawać przetworzonych produktów ale czasem się nie da. Postanowiłam ze nie będę już tak przesadzać z tym cukrem tez i solą. Biszkopta upiekłam ale jak bym mogła nie dać cukru dałam mniej i to brązowy. Bartusiowi bardzo smakuje. Je tez chrupki kukurydziane. A co do kanapek to może złe to nazwałam bo nie daje mu do raczki gotowej kanapki bo Bartek dalej szczerbaty daje mu takie kwadraciki z chlebka z mała ilością masła albo serka i dodatkowo wkładam mu do buźki kawałeczki szyneczki. Memla tymi dziąsłami, niech ćwiczy
Co do bucików to kupiłam takie miękkie na dwór do wózka żeby mu nie było zimno w stopki bo Bartek jeszcze nie wstaje na nóżki. Ale zaraz je ściąga i wsadza do buzi i zaraz potem skarpety
-
U menu wygląda tak:
- Śniadanie: kasza jaglana na wodzie + owoce
- 2 śniadanie: kanapeczka z wędliną, takie małe kawałeczki daje Mu do rączki ( jak wkładam Mu do buzi, to wyciąga i sam jeszcze raz wkłada hahaha )
- obiadek
- deser : zazwyczaj jogurt + owoce. Czasem popełnię kisiel na soku dla niemowląt.
- kolacja : kaszka na Nutramigenie.
W nocy je mleko 2 lub 3 razy.
Do picia tylko woda, soków nie lubi.
Jajecznice z samego żółtka robiłam już parę razy, na razie na parze. Jadł chętnie
Z przekąsek zdarza się mu zjeść chrupki kukurydziane i ciasteczka dla niemowląt z Rossmanna. Daję przekąski do żucia i memlania, bo to rozwija aparat mowy.
Buty mamy z Decathlona, takie z gumą na palcach - Fifi w nich raczkuje na zewnątrz po betonie na spacery wcuaz chodzi tylko w skarpetkach
Po domu na boso lub w skarpetkacj antypoślizgowych. Mamy już kupione kapcie na jesień / zimę.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Młoda też dostanie, ale raczej jako symbol, bo zjeść nie będzie mogła (jajka). Na szczęście w tym wieku to jej wszystko jedno jeszcze
wichrowe, rozmawiałam ostatnio z pediatra bo Filip też uczulony na jajka - konkretnie na białko. Radziła, żeby koniecznie ponowić próbę koło 12 miesiąca życia i właśnie be formie upieczonej - typu muffina, biszkopt. Będziemy więc probowac, do tego czasu się wstrzymujemy
-
Ja dawalam jajko, ale posiekane, jajecznicy jeszcze nie.
Moja je chrupki kukurydziane, po posilku, albo w trakcie jedzenia zupki.
A u nas lekarz mowil, ze mozna juz probowac dawac maslo orzechowe (chociaz jeszcze nie probowalam).Ciekawe jak jest z tym w Polsce? Bo w USA wiadomo,ze to podstawa kanapek dla dzieci[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualny
-
O pfle, ja nutelli nie trawię, za słodkie i za gęste, a lubię słodycze I staram się unikać produktów z olejem palmowym.
Yerenia, u nas to zobaczymy to powie pediatra a co dermatolog My jesteśmy alergikami, więc ma obciążenie, dlatego w związku z tym nie je jeszcze nabiału, pomidorów, orzechów itp.
Do memłania dostaje czasem skórkę od chleba.
Butów jeszcze nie ma. Nawet na chrzest miała same skarpetki, bo jakoś wydawało mi się absurdalne zakładanie obuwia dziecku, które nie chodzi Głównie i tak jest boso, hartujemy Jak zacznie próbować się przemieszczać na stopach, to chyba po domu kupię jej coś na titot.pl bo nie mamy dywanów, a twarde płaskie nie jest najlepsze.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:O pfle, ja nutelli nie trawię, za słodkie i za gęste, a lubię słodycze I staram się unikać produktów z olejem palmowym.
Yerenia, u nas to zobaczymy to powie pediatra a co dermatolog My jesteśmy alergikami, więc ma obciążenie, dlatego w związku z tym nie je jeszcze nabiału, pomidorów, orzechów itp.
Do memłania dostaje czasem skórkę od chleba.
Butów jeszcze nie ma. Nawet na chrzest miała same skarpetki, bo jakoś wydawało mi się absurdalne zakładanie obuwia dziecku, które nie chodzi Głównie i tak jest boso, hartujemy Jak zacznie próbować się przemieszczać na stopach, to chyba po domu kupię jej coś na titot.pl bo nie mamy dywanów, a twarde płaskie nie jest najlepsze.
Ja nutelle jem tylko na naleśnikach najczęściej z bananami na kanapce też jest dla mnie za słodkie.
Jak radzicie sobie z alergią? Będziecie próbować kiedyś pomidory czy próbowaliście i uczuliło? Moje obydwie córki lubią wszelkie potrawy z pomidorami. Współczuje nabiał, też kiepsko. -
Aniluap my co pewien czas ponawiamy próby -np. ostatnio znowu po pomidorach wysypka także lipa my dużo jemy pomidorów, więc szkoda że Filip nie może na razie...
Nabiał też odpada, ale na szczęście są różne mleka roślinne - najczęściej kupuje jugurt na mleku kokosowym i sojowym.
Ogólnie z alergii się przeważnie wyrasta, więc na razie się nie martwię -
Rodzinni to niestety najczęściej idioci. Takie pierdoły zalecają, że ręce opadają.
Co do chodzenia na bosaka - jest baaardzo dobre, ale nie po twardym płaskim, czyli nie panele, deski, płytki. Za to piach, trawa, kamyczki, takie rzeczy - super. Do 4-5 roku życia płaskostopie to fizjologia.
Ja jak Yerenia - wychodzę z założenia, że pewnie wyrośnie.Obydwoje jesteśmy alergikami, więc nie dziwne że i dziecko też.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A u nas dziś takie cuda:
Dzidziuś sobie kucnął, po czym wstał bez podparcia , postał chwilę, pośmiał się, kucnął i usiadł.
Ja przestałam jeść, mąż przestał pić. Zdarzyłam tylko wyszeptać "widziałeś to???"
Czuję,że wkraczamy w nowy etapAlma84, wichrowe_wzgórza, Aniluap lubią tę wiadomość
-
Co do bucikow to my zwykle boso albo w skarpetkach, czasem zakladam takie buci miekkie.Poki sama jeszcze nie chodzi to nie kupuje butow, a potem to pewnie kupie jakies adidaski.Szczerze, to u mnie w USA nie ma jakiegos mega wyboru w sklepach butów dla dzieci-najpredzej sprotowe typu adidaski, albo zupelnie bez sensu jakies sandalki albo nawet japonki-tu rodzice nie zwracaja uwagi na takie rzeczy-maluszki w japonkach to niestety czesty widok:([link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Mi się właśnie nie podoba jak widzę na ulicy takie maleństwo ledwo nauczyło się chodzić a na nóżkach japonki albo te crocsy. Ale co zrobić...
Yerenia gratulacje dla synka. Mój troszkę zaczął czworakowac sam i już lepiej siada. Już z pozycji na brzuszku i z czworaka ładnie siada a mieliśmy dopiero dwie rehabilitacje. Synek pięknie ćwiczy z rehabilitantka a jak jest sam ze mną to zaraz płacze i włazi mi na kolanka.Yerenia lubi tę wiadomość