Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nam też pediatra powiedziała, że ma już nie jeść w nocy. A jak jest głodny tak na serio? Skąd mam to wiedzieć?...
    Mówi nam, że może się nie najada w dzien, ale przecież nie wepcham na siłę jak nie chce. U nas jest teraz 1 lub 2 karmienia.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róbcie jak uważacie mój Bartunio jak płacze w nocy i otwiera dziobek do piersi to nie mogłabym mu nie dać. Poza tym uważam ze roczne dziecko jest jeszcze malutkie i budzi się z głodu. Ale to tylko moje zdanie. Tak jak już pisałam, moja starsza córka przestała się budzić około dwóch lat sama z siebie i tak samo będę robić z Bartkiem. Chyba ze sam z siebie nie będzie już chcial piersi.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przy pobudce po kilku minutach w przytulasku Olilutek zaśnie to spox, jak "walczy" to daję mleko - nie jest jakimś szczególnym obżartuszkiem za dnia, żeby nie miała prawa zgłodnieć.

Ano ostatnio własnie gdzieś mi się obiło o oczy, że Czarnulka w ciąży :) super! :)

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, dokładnie jak Moł pisze - u nas daje radę wyczuć, czy chodzi o jedzenie czy nie. My mamy zresztą super pediatrę, która do niczego nie zmusza, nie znosi jakichś porąbanych drastycznych metod. Stąd sugestia, żeby owszem próbować, ale nie nękać głodzeniem ;)
    Dziś na razie była 1 pobudka, udało się bez piersi znów.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam was! Też czytałam że czarnulka w ciąży.

Mi się marzy po prostu drugie dziecko, dziewczynka byłaby idealna, także Moł jak zaskoczy to może byś mi sprzedała jakieś kiecunie? :D

U nas dużo nocnych karmień, a ostatnie 4 nocy to jakaś masakra pod tym względem, a dziś z kolei niby chciał a przestawał jeść i próbował z drugiej piersi. Dziwne. A rano wielka kupa która wyszła bokiem pieluchy, zrobiona nie wiadomo kiedy. W kupię wysmarowane dziecko od stop po plecy, a najlepszy był odłamek na czole męża :D

age.png

age.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadzam się z Wami! Aczkolwiek mój Bartunio dopóki nie dostanie cycka to będzie płakał tez go próbuje poprzytulać i ukołysać ale on nawet nie chce i mnie odpycha płacząc z otwartym dziobem :) myśle ze dla Noego za wcześnie na odstawianie cycka w nocy.
    W dzień tez ładuje mi się na kolana i za bluzkę ciągnie... ale może teraz taki etap mamy. Wcześniej tyle nie cycał. Może przez zęby albo skok albo co innego... oczywiście jak wyczuje sytuacje ze będzie w nocy spokojniejszy to spróbuje utulić żeby zasnął na rękach ale póki co to jest wielka rozpacz ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już mamy dwójeczkę i nie planujemy więcej dzieci. Jak byłam z Bartkiem w ciąży to właśnie marzyłam o chłopcu :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyprawiliśmy roczek :)
    rrnotc.jpg
    8zmwqp.jpg
    2dumlg8.jpg
    Wzięła stówkę, delikatnie obracała w paluszkach a jak wyciągnęłam rękę to mi ładnie dała :) zjadła torcik, trochę się pobawiła (polecam wam w smyku samochodzik wyścigowy z myszką minnie) i poszła spać a my opijaliśmy urodziny tatusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 13:30

Yerenia, Alma84, Katalonia, K@sia, wichrowe_wzgórza, Pani Moł, madzialenka84 lubią tę wiadomość

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla córeczki!
    Smakowite torty a Wy wygladacie slicznie :)!

Acha i ale kitki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 16:12

Aniluap lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Małej! :)

A u nas zaczął się przeuroczy etap wkładania rzeczy w miejsca, do ktorych NIE należą :P
    I tak np. z dziś: włożył magnesy do zmywarki, adidasy męża przytaszczył do łazienki i umieścił w szufladzie pod umywalką , schował mi kapcie w szafie, po czym ją zamknął i znalazłam je przypadkiem;) czekam aż odkryje, że da się podnieść klapę od wc i wrzucać tam rzeczy :D
    Wszystkie "skarby" znosi na posłanie psa, uniemożliwiając mu normalne na nim leżenie :) heh zaczyna być śmiesznie :D

Aniluap lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja Bartka nie spuszczam z oka i nawet jak na chwilkę gdzieś pójdę to dobiera się do doniczek z drzewkami i by była tragedia jak by takie drzewko na niego się przewróciło. Nie pozwalam mu ruszać szuflad ani zmywarki ani rzeczy które mogą być niebezpieczne. Czasem się słucha a czasem nie. Raczej spędzamy czas na gorze gdzie mamy tylko sypialnie a jak idziemy na dół to mam zawsze zamknięte drzwi do łazienki, toalety i biura męża. W kuchni to tylko jesteśmy na czas posiłków i nie łazi tam na czworaka. W salonie to mamy te drzewka plus sprzęt RTV który jest na niskiej szafce i jak by Bartek do tego się dorwał to by była masakra... a na gorze niej sobie razem rozwalają co tam chcą :D

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ja na urlopie szukałam termometru... Znalazłam w końcu w lampce nocnej :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy parterowke i to mega otwarta, kuchnia z salonem itp. więc siłą rzeczy Filip jest wszędzie ;)
    Do szuflad niskich ma dostęp prawie wszystkich, ale tak je przeorganizowalismy że są tam same ubrania.
    Szafek w kuchni nie jest w stanie na razie otworzyć, zmywarkę "ładuje" ze mną i wtedy sobie segreguje łyżki ;) albo właśnie wrzyca magnesy :D
    Szafka RTV też jest niska, ale stamtąd też usunęliśmy wszystkie potencjalnie niebezpieczne rzeczy. Kwiaty usunęłam z salonu. Choinki w tym roku nie ubieramy , bo byśmy pewnie 2 miesiące spędzili na osuwaniu Fifiego od niej ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    My mamy parterowke i to mega otwarta, kuchnia z salonem itp. więc siłą rzeczy Filip jest wszędzie ;)
    Do szuflad niskich ma dostęp prawie wszystkich, ale tak je przeorganizowalismy że są tam same ubrania.
    Szafek w kuchni nie jest w stanie na razie otworzyć, zmywarkę "ładuje" ze mną i wtedy sobie segreguje łyżki ;) albo właśnie wrzyca magnesy :D
    Szafka RTV też jest niska, ale stamtąd też usunęliśmy wszystkie potencjalnie niebezpieczne rzeczy. Kwiaty usunęłam z salonu. Choinki w tym roku nie ubieramy , bo byśmy pewnie 2 miesiące spędzili na osuwaniu Fifiego od niej ;)
    My znaleźliśmy rozwiązanie. W tym roku mała choinka na stoliku, bombki plastikowe co by się nie potłukły, niech się oswoi, parę razy ją się odsunie i popłacze i nie będzie podchodzić. Dla mnie choinka musi być. Są dzieci w domu i to jest ta magia świat:) u mnie starsza będzie chciała ubierać napewno

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pasek coś wariuje. Mała jutro ma roczek a tu pokazuje 11 miesięcy 4 tygodnie i 2 dni :D

• Holibka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie też choinka mała na stole z plastikowymi bombkami i ozdobami ze słomek i drewna. No musi być choinka :) u dziadków będzie rozrabiał przy dużych ;)

A co do dostępu do pomieszczeń to u nas jest małe mieszkanie i wszystko otwarte, syn łazi gdzie chce z tym że jest zawsze pod moim nadzorem, przynajmniej jednym okiem, żeby sobie krzywdy nie zrobił. Jestem przeciwna wyłączaniu dostępu do niektórych pomieszcEń bo dziecko i tak w końcu tam wejdzie i coś zbroi, lepiej niech poznaje świat z jego zagrożeniami i ograniczeniami także. Uczę małego, że nie można np grEbać w śmieciach, wyciągać jakichś butelek z szafy i taplać się w wc. Może robić mnóstwo rzeczy, ale jakieś ramy muszą być ;)

Yerenia, Aniluap lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Mój pasek coś wariuje. Mała jutro ma roczek a tu pokazuje 11 miesięcy 4 tygodnie i 2 dni :D
    Dobrze pokazuje :) tak dziwnie liczy. Tez tak miałam. Jutro przeskoczy na rok ;)

Yerenia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie tak tak choinka będzie, to był mega skrót myślowy heh - będzie choinka na stoliku po prostu i bombki plastikowe :)
    Nie będzie dużej choinki - niestety :(

Zgadzam się z Holibka - w sensie, że nie bronie nigdzie dostępu o ile widzę co robi. Natomiast jeśli czegoś nie może, to mówię "nie, nie, nie" i już. Czasem słucha, czasem się wkurzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 13:04

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cmokania w nocy to u nas jest tak, że Oliwia dostanie super wkur... Jak nie dostanie cyca do pocmokania. Odpycha mnie i krzyczy jeśli jej nie dam. I nie budzi się żeby zjeść tylko raczej traktuje mnie jako uspokajacz i smoczek. Bo sztucznego nie chce. Butla też odpada bo się wkurzy zamiast jeść. Jest ciężko z nia bez cycka. A chciałabym już to kończyć.

Co do składania i wrzucania rzeczy w różne miejsca-tp chyba normalne, syn wkładał mi ciągniki do pralki a Oliwia znów wrzuca do kibelka-masakra...już wolałam do tej pralki :P

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ