Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOoo i nie napisałam, żeśmy po prenatalnych i w mym brzuchu przebywa spory chlopczyk w piątek miał od glowy do pupy prawie 6 cm. trisomie wszystkie z niskim prawdopodobienstwem, wszystko wygląda okej uff, spinałam się przed tymi badaniami a tu same dobre wieści (no, oprócz tych powalonych cukrów )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 22:59
Katalonia, Alma84, wichrowe_wzgórza, Yerenia, Aniluap lubią tę wiadomość
-
A nam dziś stuknął rok
Ulka dziękuję wszystkim Ciocią, że jej mama może się tu wygadać, wyżalić i pogadać o wszystkich troskach jak i radościach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 13:27
Aniluap, Pani Moł, Katalonia, Yerenia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadzialenka84 wrote:Pani Moł, to lekarz już na USG zobaczył, że to chłopak, czy robiliście NIPT?
-
nick nieaktualny...ale sukienki z których wyrosła Oliwka i tak zacznę wydawac po połówkowych - bo sam dr mówi, że co prawda częściej dziewczynkom ten wyrostek "wstaje" niż chlopcom opada i się jednak okazuje, że płec jest inna od spodziewanej,to statystycznie na tym etapie daje ok.70% pewnosci. Czyli może będziemy pierwszym przypadkiem, że Gustaw zostanie Weroniką
-
Alma piękne te zdjęcia robicie. Ulka taka słodka w 9 miesiącu : )
Oczywiście sto lat dla Małej i szybkiego rodzenstwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 13:32
Alma84 lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wykonywalyscie jakieś badania np krew, mocz po porodzie? Żeby spr jak organizm się regeneruje?
Na wizycie popologowej byłam i gin powiedxial żeby zajrzeć za rok.
Coś prócz tsh byście sprawdzaly? Okresu jeszcze nie mam
Pierworodna 2017
Wszystkiego najlepszego dla Uli!
Co do badan to ja teraz robilam pakiet tarczycowy, watrobowy,jeszcze bede robic cholesteroloraz glukoze plus hemoglobine glikowana.
A u mnie z tarczyca jest tak, ze nie mam Hashimoto (brak przeciwcial), jedyne co nie bylo w normie to TSH i naprawde zle samopoczucie, takze moja endo mowi, ze jestem jednym z rzadszych przypadkow.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Pani Moł wrote:...ale sukienki z których wyrosła Oliwka i tak zacznę wydawac po połówkowych - bo sam dr mówi, że co prawda częściej dziewczynkom ten wyrostek "wstaje" niż chlopcom opada i się jednak okazuje, że płec jest inna od spodziewanej,to statystycznie na tym etapie daje ok.70% pewnosci. Czyli może będziemy pierwszym przypadkiem, że Gustaw zostanie Weroniką
Pani Moł, a miałaś jakieś preferencje co do płci drugiego dziecka?Masz racje,poczekaj jeszcze z oddawaniem sukieneczek bo moze sie zmienic
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
A przy okazji inne dziewczyny, czy macie jakies preferencje co do plci kolejnego dziecka?A te ktore maja juz dwojke jak jest u was? Ja szczerze mowic chcialabym miec druga dziewczynke, bo sama zawsze marzylam o siostrze[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Mój mąż chciałby syna tak czuję, bo on nic nie mówi.
Ja się cieszę z córki bo myślę że z córka mozna wiecej pogadac (pozniej) niż z synem.
Mam brata starszego o rok. To taki mądry brat, lepiej się ode mnie uczył, był najlepszy z klasy. Zawsze doradzi, jest oczytany. Bylismy bez problemów wychowawczych przy takim bracie nie czulam potrzeby siostry.Pierworodna 2017
wichrowe_wzgórza wrote:Madzialenka, czy dzieci w Stanach są jakies większe czy grubsze? Ostatnio rzuciliśmy okiem na metki w sklepie i ciuchy miały oznaczenie europejskie 12-18 miesięcy, a dla Stanów 9-12
A wiesz, ze ja mam wrazenie ze tu w Stanach jest jednak rozmiarowka zanizona, jesli chodzi o dzieci. TU nas jest sporo Meksykanow i te dzieci akurat sa mniejsze, bo ogolnie meksykanie sa nizsi. I nieraz bylo, ze kupowalam jakis rozmiar dla dziecka w PL i bylo na styk, albo i za male.
A na przyklad ubrania dla doroslych sa zawyzone,jak tu nosze L-XL tak w PL to juz sa ubrania Plus Size, a spodnie jak w PL zwsze musialam skracac, tak tu sa idealne na dlugosc, a mam 161 cm.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnyA ja też trochę myślałam o drugiej dziewczynce, ale nie nastawiałam się za mocno - bardziej chyba chodziło o to, że pokój będą mieć dzieciaki razem i po Oliwce mam własnie tyle pięknych, czasem nawet nieużywanych rzeczy odkładałam je (sukienusie np.na 62 ) do pudeł z myślą, że jeszcze to będę małej kruszynce to zakładac ale ja sama też mam tylko brata, mamy swietny kontakt mimo odległości, różnica wieku rok i 4 miesiące, laliśmy się jako dzieciaki a dzis prawie codziennie gadamy przez telefon - więc cieszę się, że Oliwka też będzie miała takiego najlepszego braciakowego kumpla. Przy pierwszym dziecku faktycznie trochę nastawiliśmy się na dziewczynkę, teraz mąż był nakręcony na chlopca - no i fajnie a jak jednak będzie dziewczynka to też spoko! zarzucę szlagierem w stylu cioci Kloci: byle zdrooowe!
Alma84 lubi tę wiadomość
-
madzialenka84 wrote:I jak po szczepieniu?
Na razie jest ok, z tym że po MMR gorączka pojawia się między 5 a 12 dniem po szczepieniu, może być wysoko (do 40 at.) i trwać dwa dni. Zobaczymy czy coś się będzie działo. Filip generalnie bdb znosi szczepienia , oby tu tez tak było
Przy okazji okazało się, że waży 9.65 kg i ma 78 cm jest w 50-tym centylu, więc wszystko ok
Ja jak bym się decydowała na kolejne dziecko, to by marzyła mi się dziewczynka - żeby była parka heh. Ale płeć to dla mnie temat totalnie nieistotny w końcowym rozrachunku. Być może życie nas zaskoczy i i tak rodzeństwo będzie wszystko się przecież może zdarzyć