X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo i nie napisałam, żeśmy po prenatalnych i w mym brzuchu przebywa spory chlopczyk :D w piątek miał od glowy do pupy prawie 6 cm. :) trisomie wszystkie z niskim prawdopodobienstwem, wszystko wygląda okej :) uff, spinałam się przed tymi badaniami a tu same dobre wieści (no, oprócz tych powalonych cukrów ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 22:59

Katalonia, Alma84, wichrowe_wzgórza, Yerenia, Aniluap lubią tę wiadomość

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol to super że tym razem chlopak i że wszystko okej :)

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, to lekarz już na USG zobaczył, że to chłopak, czy robiliście NIPT?

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się leczę od ponad 10 lat na niedoczynność i Hashimoto. W ciąży brałam Euthyrox 150, teraz 75.
    Do zajścia a ciążę mialam ładnie wyregulowaną, coś w granicach 1,1.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam dziś stuknął rok :)
    Ulka dziękuję wszystkim Ciocią, że jej mama może się tu wygadać, wyżalić i pogadać o wszystkich troskach jak i radościach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 13:27

Aniluap, Pani Moł, Katalonia, Yerenia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    Pani Moł, to lekarz już na USG zobaczył, że to chłopak, czy robiliście NIPT?
    W USG :) Całkowicie wyraźnie byl widoczny wyrostek płciowy :) w poprzedniej ciąży też na tym etapie już widział płeć, a moja polożna co u niego w gabinecie stacjonuje mówi, że przez tyle lat pracy jak już głośno okreslił płec, to nigdy się nie pomylił. Tzn nie jakos extra dużo lat tej pracy - on chyba nie ma 40stki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ale sukienki z których wyrosła Oliwka i tak zacznę wydawac po połówkowych - bo sam dr mówi, że co prawda częściej dziewczynkom ten wyrostek "wstaje" niż chlopcom opada i się jednak okazuje, że płec jest inna od spodziewanej,to statystycznie na tym etapie daje ok.70% pewnosci. Czyli może będziemy pierwszym przypadkiem, że Gustaw zostanie Weroniką ;)

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma piękne te zdjęcia robicie. Ulka taka słodka w 9 miesiącu : )

Oczywiście sto lat dla Małej i szybkiego rodzenstwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 13:32

Alma84 lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma zdjecia naprawdę śliczne! Sto lat dla Uli!

Alma84 lubi tę wiadomość

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wykonywalyscie jakieś badania np krew, mocz po porodzie? Żeby spr jak organizm się regeneruje?
    Na wizycie popologowej byłam i gin powiedxial żeby zajrzeć za rok.

Coś prócz tsh byście sprawdzaly? Okresu jeszcze nie mam

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Uli! :)

A my dziś po szczepieniu MMR + ospa.

Alma84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Uli!
    Co do badan to ja teraz robilam pakiet tarczycowy, watrobowy,jeszcze bede robic cholesteroloraz glukoze plus hemoglobine glikowana.
    A u mnie z tarczyca jest tak, ze nie mam Hashimoto (brak przeciwcial), jedyne co nie bylo w normie to TSH i naprawde zle samopoczucie, takze moja endo mowi, ze jestem jednym z rzadszych przypadkow.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    ...ale sukienki z których wyrosła Oliwka i tak zacznę wydawac po połówkowych - bo sam dr mówi, że co prawda częściej dziewczynkom ten wyrostek "wstaje" niż chlopcom opada i się jednak okazuje, że płec jest inna od spodziewanej,to statystycznie na tym etapie daje ok.70% pewnosci. Czyli może będziemy pierwszym przypadkiem, że Gustaw zostanie Weroniką ;)

Pani Moł, a miałaś jakieś preferencje co do płci drugiego dziecka?Masz racje,poczekaj jeszcze z oddawaniem sukieneczek bo moze sie zmienic ;)

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy okazji inne dziewczyny, czy macie jakies preferencje co do plci kolejnego dziecka?A te ktore maja juz dwojke jak jest u was? Ja szczerze mowic chcialabym miec druga dziewczynke, bo sama zawsze marzylam o siostrze ;)

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 15 listopada 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Sto lat dla Uli! :)

A my dziś po szczepieniu MMR + ospa.

I jak po szczepieniu?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka, czy dzieci w Stanach są jakies większe czy grubsze? ;) Ostatnio rzuciliśmy okiem na metki w sklepie i ciuchy miały oznaczenie europejskie 12-18 miesięcy, a dla Stanów 9-12 :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chciałby syna tak czuję, bo on nic nie mówi.
    Ja się cieszę z córki bo myślę że z córka mozna wiecej pogadac (pozniej) niż z synem.
    Mam brata starszego o rok. To taki mądry brat, lepiej się ode mnie uczył, był najlepszy z klasy. Zawsze doradzi, jest oczytany. Bylismy bez problemów wychowawczych ;) przy takim bracie nie czulam potrzeby siostry.

Pierworodna 2017

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Madzialenka, czy dzieci w Stanach są jakies większe czy grubsze? ;) Ostatnio rzuciliśmy okiem na metki w sklepie i ciuchy miały oznaczenie europejskie 12-18 miesięcy, a dla Stanów 9-12 :D

A wiesz, ze ja mam wrazenie ze tu w Stanach jest jednak rozmiarowka zanizona, jesli chodzi o dzieci. TU nas jest sporo Meksykanow i te dzieci akurat sa mniejsze, bo ogolnie meksykanie sa nizsi. I nieraz bylo, ze kupowalam jakis rozmiar dla dziecka w PL i bylo na styk, albo i za male.

A na przyklad ubrania dla doroslych sa zawyzone,jak tu nosze L-XL tak w PL to juz sa ubrania Plus Size, a spodnie jak w PL zwsze musialam skracac, tak tu sa idealne na dlugosc, a mam 161 cm.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też trochę myślałam o drugiej dziewczynce, ale nie nastawiałam się za mocno - bardziej chyba chodziło o to, że pokój będą mieć dzieciaki razem i po Oliwce mam własnie tyle pięknych, czasem nawet nieużywanych rzeczy ;) odkładałam je (sukienusie np.na 62 ;)) do pudeł z myślą, że jeszcze to będę małej kruszynce to zakładac ;) ale ja sama też mam tylko brata, mamy swietny kontakt mimo odległości, różnica wieku rok i 4 miesiące, laliśmy się jako dzieciaki a dzis prawie codziennie gadamy przez telefon :) - więc cieszę się, że Oliwka też będzie miała takiego najlepszego braciakowego kumpla. Przy pierwszym dziecku faktycznie trochę nastawiliśmy się na dziewczynkę, teraz mąż był nakręcony na chlopca - no i fajnie :) a jak jednak będzie dziewczynka to też spoko! :) zarzucę szlagierem w stylu cioci Kloci: byle zdrooowe!

Alma84 lubi tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    I jak po szczepieniu?

Na razie jest ok, z tym że po MMR gorączka pojawia się między 5 a 12 dniem po szczepieniu, może być wysoko (do 40 at.) i trwać dwa dni. Zobaczymy czy coś się będzie działo. Filip generalnie bdb znosi szczepienia , oby tu tez tak było ;)

Przy okazji okazało się, że waży 9.65 kg i ma 78 cm :) jest w 50-tym centylu, więc wszystko ok :D

Ja jak bym się decydowała na kolejne dziecko, to by marzyła mi się dziewczynka - żeby była parka heh. Ale płeć to dla mnie temat totalnie nieistotny w końcowym rozrachunku. Być może życie nas zaskoczy i i tak rodzeństwo będzie ;) wszystko się przecież może zdarzyć ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ