Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nigdy nie obcinałam na śpiocha paznokci. Jakoś dajemy radę. Biorę ją na kolana i obcinam. Ale oczywiście nie zawsze się uda za pierwszym podejściem.
Odebrałam wyniki badań w piątek, wysłałam do lekarki i czekam za odpowiedzią. Mam ponad normę poziom prolaktyny. Więc pewnie w tym leży problem... TSH ok. Resztę nie wiem jak interpretować... Poprosiłam też żeby dała znać czy przy takich wynika jest sens wykonywać to AMH.
I uwaga!!! Mam za sobą pierwszą noc bez dziecka!!!! pojechałyśmy z koleżankami do SPA. Boże... jak mi tego było trzeba myślałam że będę się denerwować i cały czas siedzieć na telefonie, ale o dziwo nie było tragedii. Mąż zaprosił do nas na noc swoja siostrę i dali radę. Ulka spała lepiej niż ze mną. Więc to była jej pierwsza noc bez cycka. Dziś w nocy też jej nie karmiłam, choć było ciężko. Proponowałam jej wodę, kaszkę, tubkę owocową, nic nie chciała. Rano porcje kaszki zjadła jak zwykle. więc wydaje mi się że nie potrzebuje jedzenia w nocy.wichrowe_wzgórza, Yerenia lubią tę wiadomość
-
Yerenia, owoce wg mnie jak najbardziej - to jest naturalny cukier, natomiast ciasto już nie, bo cukier dodajesz. Żadna wartość z ciasta Jak młoda już kiedyś będzie mogła, to jednak i tak jest to najlepsza opcja ze słodyczy, ciasto domowe. A już jakieś drożdżowe...mniam
Tortu nawet nie mogłam jej dać, bo na sporej ilości jajek, a ona na razie bezjajeczna9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ooo Alma ale Ci fajnie. Zazdroszczę ale pozytywnie.
No to widocznie nie potrzebuje cyca.
Moja jeszcze za cycem, a jak ja karmie i mnie rączka mizia po drugim cycku to nam nic więcej nie trzeba.
Moja jak jest tylko z tatą to tez sie ogarnia. Wie ze moze sobie pojesc czyms innym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 13:14
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Ja nie na śpiocha te paznokcie, ale Filip dziwny jest bo go to łaskocze podobnie jak wygrzebywanie brudu spod paznokcia
Fajnie z tym SPA!
Co do nocy to u nas też zmiana, bo o dziwo też je teraz mniej - tylko jedną butlę a poza tym woda. Czytałam że w okolicach 12 msc zmienia się metabolizm dzieci i jedzą wyraźnie mniej, bo okres gwałtownego wzrostu mają już za sobą. Widać, że się to potwierdza. -
wichrowe_wzgórza wrote:Yerenia, owoce wg mnie jak najbardziej - to jest naturalny cukier, natomiast ciasto już nie, bo cukier dodajesz. Żadna wartość z ciasta Jak młoda już kiedyś będzie mogła, to jednak i tak jest to najlepsza opcja ze słodyczy, ciasto domowe. A już jakieś drożdżowe...mniam
No tak, cukier jakiś tam dodaję do ciasta ale właśnie - to jest dla mnie najlepsza opcja jeśli chodzi o słodycze - domowe drożdżowe lub biszkopt z owocami. Albo domowy budyń czy kisiel na domowym soku malinowym. Natomiast wszelkim batonikom mówię NIEWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 15:04
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Ja paznokcie od zawsze obcinalam nozyczkami zaookrglanymi normalnie,Olenka lezy i ja mowie, ze robimy manicure i pedicure i zawsze lezala spokojnie i patrzyla sie co robie
A od weekendu maszeruje sobie sama za pchaczem.
Co do smarowania, to my prawie nie smarowalismy, jakos nie bylo potrzeby balsamowania, a mam taki balsam do ciala z Sylveco. Za to na pupe zawsze cos daje-najczesciej oliwke do ciala tez z Sylveco.Yerenia, Alma84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
W temacie książek o dzieciach polecam szczerze kolejna:
Frances L. Ilg / Louise Bates Ames
"Rozwój psychiczny dziecka. Od 0 do 10 lat."
Właśnie czytam i nie dziwię się, że to "biblia" rodziców - kopalnia wiedzy o rozwoju dziecka, etapach burzliwych i tych bardziej przyjemnych o śnie, odpieluchowaniu, osobowościach, lękach, trudne tematy i wiele innych. polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:36
Alma84 lubi tę wiadomość
-
A ja dzis bylam u gina. Pobral mi na cytologie i na HPV (u nas raz na rok robia to badanie). Pozatym u nas standardowo nie wykonuje sie USG, ale powiedzialam, ze mam bardzo obfite okresy i mam przyjsc na USG na kolejny raz. Pozatym przepisal mi jakies tabletki, ktore bierze sie tylko w okres, ktore maja zmniejszyc krwawienie - slyszalyscie o czyms takim? Ja jeszcze nie wiem jaka to nazwa, bo u nas lekarz wysyla recepte prosto do apteki.
Powiedzial tez ze rok po cesarce juz mozna sie starac i ryzyko ponownej preeclampsi to 25% i ze on zaleca od 12 tc do 36tc branie malej dawki aspiryny.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
O,nie znałam takiej metody.
Co do kwasu acetylosalicylowego i małej dawki - w zasadzie wg najnowszych wskazań (przynajmniej u nas), to wychodzi że dawka typu 75-80 czyli np. 1 polocard to w zasadzie jest bez znaczenia i....bez sensu. Realne znaczenie ma od 150.
Acz...sama brałam 1 tabletkę, i chyba to było bardziej na moją głowę ;] Nie wiem, czy drugi raz bym się zdecydowała, bo w zasadzie po co... Jak poczytałam, to nie mam wskazań tak naprawdę.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023