Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyYerenia, my byłysmy na szczepieniu MMR wr wtorek, pediatra kazala nam się na kolejny wtorek zapisać bo któras dawka wczesniensza zalega i żeby nie odwlekać bo te dawki w zbyt dużych odstępach będą podane - chodzi o pneumokoki bodajże. Zapisałam, ale kurde właśnie tak sobie myślałam, że tydzien po odrze już kolejne szczepienie.. ach nie wiem czy iść!
-
Moł, ja bym nie szła. Jestem też przeciwnikiem podawania 2 szczepień na jednej wizycie. Pamiętaj, że NOP to jest k a ż d e pogorszenie stanu zdrowia do 4 tygodni po szczepieniu! Głupie przeziębienie czy gorączka powinny być odnotowane i zgłoszone przez lekarza (!) (tak, gorączka NIE JEST normalna, jest objawem niepożądanym) i wypada wiedzieć, czy jest to po szczepieniu skojarzonym czy nie.
Najlepiej jest robić przerwy 5-6 tygodniowe minimum między zastrzykami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 20:57
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
dziękuję w imieniu Ulki za życzenia
Katalonia, zrób sobie poziom żelaza.
tak jak pisze Pani Moł, ważne żeby było zdrowe. Choć ja liczyłam w głębi serca na dziewczynkę no i się udało. Gdyby można dokonywać wyboru, i gdybym miała jedno dziecko mieć to własnie padło by na dziewczynkę. A co do drugiego, to powiem Wam że byłoby mi obojętne czy synek czy druga córeczka z jednej strony fajnie że parka, a z drugie strony wszystko by miało po siostrze mi się zawsze marzyła trójka dzieci. trochę późno się za to zabraliśmy, więc na bliźniaki też bym nie narzekała hahaha -
Alma, uważam że każdy, kto myśli o bliźniakach, ma nie po kolei w głowie, hehe
Ja chciałam syna, trafiła się córka i nie wyobrażam sobie teraz, żeby było inaczej Ale nadal bardzo chciałabym syna, to inne doświadczenie. No i mogłabym wychować jakiegoś porządnego przedstawiciela płci męskiej, z którym żona nie miałaby problemów
Z ciuchami nie ma problemu, bo ja córkę i tak ubieram w uniseksowe lub chłopięce, babskie mi się niespecjalnie podobają, a ona wygląda w nich głupioAlma84 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ehh bliźniaki.... Myślę że organizacja po narodzinach to pikus w porównaniu do tego ile szczęścia trzeba mieć żeby cała ciąża zdrowa była.
Na listopadowkach 2018 była ciąża blizniacza, jedno dziecko było chore i nie rosło prawidłowo. Miało 1kg i serce przestało mu bić krótko przed planowaną cc. Drugie dziecko zdrowe.
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
O boże... Współczuję tym rodzicom... Niby jest tak że każda ciąża bliźniacza jest z góry traktowana jako problematyczna. A tak serio to mieć bliźniaki za pierwszym razem to spoko. Ale mając już jedno dziecko lub więcej to już nie zazdroszczę. No i za stara jestem na takie wyzwanie
-
nick nieaktualnyNade mną zawisła na moment wizja bliźniaków w aktualnej ciąży- na początku beta wzrosła ponad 4x po 48 h. Zrobilam wywiad w rodzinie i moja mama mi przypomniała, że jej brat miał bliźniaka, który zmarł jako dziecko. Szczerze mówiąc byłam przerażona!! Od razu miałam wizję długiego pobytu na patoli ciąży, porodu przedterminowego i miliarda mozliwych powikłań, a do tego jak to ogarnę przy wciąż malutkiej Oliwce trochę mi ulżylo, że jednak jeden dzidź.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:16
-
nick nieaktualnyMoja znajoma gdy chciała 3 dziecko to okazały się bliźniaki. Córka ma chore serce i jeździ na wózku a syn niby zdrowy ale ciężko mu strasznie z nauką idzie.
Znam też zdrowe bliźniaki także nie jest powiedziane.. Jakbym ja miała bliźniaki to jestem zdania, że byłoby więcej do kochania. Podwójne szczęście -
nick nieaktualny
-
Nie, dreszczy nie mam temperatury też nie. Ale piersi mega nabrzmiałe. Okłady z kapusty trochę pomogły. Pije też litrami szałwie. 2 dni było już ok. A teraz znów bolą przy dotyku. I leżeć mogę tylko na plecach. Dzwoniłam do lekarza, i bez tego Bromergonu się nie odbędzie... Rozmawiałam z koleżanką która też to brała na zatrzymanie laktacji i mówi że ok.
-
Mam koleżankę, która miała problem z parką, nie wiadomo było czy donosi, później czy przeżyją, a teraz fajne duże dzieciaki. Znajomej koleżanka niestety została za późno zdiagnozowana - zespół podkradania. Tylko w Gdańsku robią operacje, niestety nie zdążyła Jedno dziecko zmarło i jedyne co mogli, to zabezpieczyć je w jej brzuchu Okropne, chodziła z jednym żywym i jednym martwym do porodu
A już koleżanka siostry po córce urodziła...kolejne dwie! Siłami natury, obie po 2300 Bezproblemowa ciąża, tylko bebzol miała wielki jak betoniarka
Kiedyś myślałam, że bliźniaki to fajna sprawa, ale jednak wolę pojedyczno I przez kwestie ciążowe i potem... Pierwsze lata do totalny hardkor, plus trzeba mieć wszystko podwójnie, nic nie skapnie po rodzeństwie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Moja siostra ma bliźniaczki dwie dziewczyny maja teraz 17 lat i ciąża donoszona rodziła przez cc ale żadnych komplikacji. Wśród znajomych mam 3 koleżanki z bliźniakami i wszystkie ciąże donoszone bez problemów. Nie można mówić ze jak bliźniaki to będą komplikacje. Wiadomo, mogą być i częściej się to zdarza ale nie zawsze.
Alma, podajesz dziecku mm czy krowie jak już nie karmisz piersią? Dajesz butle czy jak?
-
My byliśmy wczoraj u pediatry z młodą, i jednak w tym wieku układ pokarmowy powinien raczej odpoczywać niż trawić w nocy... Dziś na 4 pobudki udało mi się 3 bez piersi załatwić, dopiero o 6.30 rano zjadła, więc i tak super. Będę próbować. Oczywiście nie na siłę, głodzić nie zamierzam ;P9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023