Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To prawda, dopiero od jakiejś dekady lekarze ogarniają, że zanim odeślą do psychiatry, to należy zbadać tarczycę, bo objawy są superpodobne!
Katalonia, poszłam na wychowawczy, bo zwyczajnie praca mi się nie opłaca Karmię nocami, ta cholera jest chyba nieodstawialnaYerenia lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej Dziewczyny!
Melduję się w kolejnej ciąży Przewidywana data porodu jest bardzo blisko przewidywanej daty porodu Olka Dokładnie 2 lata różnicy będzie, mam nadzieję że zdążę mu zrobić urodzinkiYerenia, Katalonia, Alma84, wichrowe_wzgórza, K@sia lubią tę wiadomość
-
Katalonia czuję się na razie w ogóle nie ciążowo Tylko jestem ciągle wzdęta, pamiętam że z Olkiem miałam to samo... po pozytywnym teście już nie zobaczyłam talii bo ciągle miałam wzdęcia, a potem po prostu brzuch już urósł
Pracuję, w pracy odpoczywam Do płci jeszcze daleeeeko... po cichu liczę na córkę, mimo że organizacyjnie z drugim chłopakiem byłoby łatwiej
-
Gratulacje Holibka!
Wichrowe jak bardzo chcesz odstawić całkowicie to musisz coś dać zamiast piersi, albo mm albo wodę w kubeczku. Ja dawałam mm, ale tylko przez 3 pierwsze doby. Nauczyłam tak, ze mamy wieczorny rytuał: kąpiel, masaż, ogląda bajkę w moim łóżku w piżamce, je troszkę mm i sam mówi ze chce do lozeczka. Śpi bez żadnej pobudki do 8 rano. Przez pierwsze trzy doby płakał a teraz chwilkę gada w łóżeczku i zasypia. Ja tez myślałam ze nie odstawię, ale musiałam. I cieszę się ze tak wyszło bo pewnie cyc by był jeszcze długo... bo nie miałabym takiej silnej woli
-
Yerenia moja starsza to do drugiego roku życia się budziła w nocy raz na butelkę, później sama z siebie przestała. Możesz spróbować dać np wodę do butelki. Ja jestem naprawdę w szoku ze Bartek w ogóle się nie budzi, a wcześniej nawet 5
Razy się budził.
Teraz żeby nam wychodzą hurtowo bo do tej pory mieliśmy tylko „jedynki”. Wczoraj wyszła dolna dwójka, a dziś górna dwojka
-
Olek prawie wcale nie zezował, może przez pierwsze kilka tyg i to sporadycznie. W mojej i męża rodzinie oczy są bardzo mocne. Myślę że to ma znaczenie - rodzina - jeśli pojawiały się tego typu problemy to ja bym kontrolowała. A jeśli nie to na pewno nie zaszkodzą proste ćwiczenia mięśni oka, w necie jest mnóstwo. Polecam, sama nieraz ćwiczę bo lubię.
Kredki - interesuje się, ale sam z siebie rzadko sięga. Ale jak ja z nim rysuję to już się rwie Umie narysować całkiem kształtne koło, bardzo szybko załapał. Uwielbia też kredki do wanny i malowanie nimi po płytkach razem ze mną Generalnie jak rysujemy razem to zawsze jednocześnie opowiadam jakieś historie.
Z aktywności i zainteresowań na topie ostatnio jest opatrzenie sobie jednej rzeczy i chodzenie z nią cały dzień, nie zawsze zabawki. Książki niezmiennie, rozpakowywanie zmywarki już od dawna, manipulowanie przy pralce, wspinanie się na łóżko i kanapę i schodzenie, i kokoszenie w poduszkach i misiach uwielbia, mówię na to gniazdko bo kokosi się tam jak kura na jajkachYerenia lubi tę wiadomość
-
Katalonia wrote:A i jeszcze mam pyt wasze dzieci korzystają już z kredek, interesują się jak rodzeństwo maluje?
Nie wiem czy już kupić jakieś kredki/pisaki?
Nasz juz dala sie zainteresowac kredkami, kupilismy crayola takie grubsze, nietoksyczne, zmywalne i blok rysunkowy, ale ona sama jeszcze malo bazgrze, za to bardzo chce, zeby jej rysowac rozne rysunki, podaje nam kredki i musimy rysowac.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Katalonia wrote:A czy wasze dzieci jeszcze troszkę zezują? Bo mojej jeszcze lekko ucieka oko do środka i nie wiem czy to jeszcze normalne
Nasza zezowala jak miala pare miesiecy i kolo 10 miesiaca bylismy z nia u okulisty, jedanka stwierdzil, ze na razie obserwowac, bo to sie jeszcze zmienia i teraz juz nie widze, zeby jej oczko uciekalo, moze jeszcze pojdziemy na kontrole.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Bylam dzis ogladac pierwszy zlobek/przedszkole (mysle, zeby dac Ole od pazdziernika, jak skonczy 2 latka), u nas zlobki i przedszkola sa w jednym budynku tzw. daycares i powiem wam, ze mimo duzej oplaty (250$ za tydzien, to u nas jest drogo) to jest tragedia i w Polsce sanepid by to chyba zamknal. Baaardzo stare zabawki, sprzety, brudnawo,osobne sale mialy tyle dzieciaczki 1-12msc, oraz do 2 roczku, a 2,3,4 latki tak jakby w jednej sali w swoich kątach ograniczonych meblami. W 2-latkach 1 nauczycielka na 10 dzieci, a przestrzeni to maja mniej niz nasz salon. Do tego w Stanach, a przynajmniej na Florydzie, to nie trzeba miec studiow ,zeby pracowac w przedszkolu i akurat ta konretna w 2latkach ma tylko kursy i robi zaocznie 2 letnie studia. A jeszcze co do higieny to ma paznokcie dlugie na 2 centymetry.Byly tez takie miejsca dla dzieci, jakby buda, gdzie dzieci moga sobie wejsc odpoczac, a tam jakies brudne pozwijane koce. Powiem wam, ze jak w schronisku dla psow. Oglnie jestem zszokowana.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016