Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo upływającego czasu to u nas w przedszkolu już teraz są zapisy na rok szkolny 2019/20. Dokładnie juz za rok będę zapisywać corke do przedszkola.
Także dziewczyny orientujecie się kiedy u was zapisy bo ja się spodziewałam dopiero w wakacjePierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
U nas zapisy do przedszkola też w marcu przyszłego roku
Nie wierzę, że w przyszłym roku już bedziemy mieć na stanie przedszkolka w domu - czas galopuje jak szalony!
A u nas coraz bardziej interaktywnie się robi, mam wrażenie że Filip wszystko rozumie co się do Niego mówi, umie pokazać jak czegoś chce i próbuje wymuszać -
Hej mój synek jest z 30 października i nie mówi jeszcze mama i tata. Jego jedyne słowa to papa, brum, mniam i nie, które ostatnimi dniami słyszymy po kilkanaście razy dziennie. Naśladuje głosy zwierząt, pies, kot, świnka. Jak go prosimy żeby powiedział mama albo tata to tylko nas pokazuje albo kręci główką i spuszcza wzrok, czasami tak jakby się wstydził. Poza tym jest bystrym, wesołym łobuziakiem, uwielbia książeczki i gazety motoryzacyjne. Nie wiem czy to już pora na wizytę u specjalisty, czy dać mu jeszcze czas? Kurcze nie stresowała tym się tak bardzo że mało mowi, gdyby chociaż te mama albo tata wypowiadał.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
U nas taki repertuar slow: mama, tata, pa,am, ka- to jest na kilka rzeczy na kaczke, deszcz kap,kap, kwa-kwa),brum,i odglosy zwierzat: muu, auu.
U nas tydzien temu byla juz zmiana czasu i teraz sa problemy ze spaniem. Budzi sie po 8, a nawet jakby jej pozwolic to i do 9, w dzien moja mam ma problem z jej drzemka, do tej pory spala ok 13-15 , a teraz nie cche usnac nawet kolo 15, no ale w koncu zasypia i potem na noc idzie spac dopiero kolo 21-22.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Sonia myślę że spokojnie ma czas i w ogóle bym się nie przejmowala. Nie musi mówić mama tata, przecież trudniej powiedzieć brum niż mama według mnie.
Madzialenka dzień bez drzemki i zaśnie wcześniejsonia86 lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
madzialenka - a u nas totalnie na odwrót ostatnio! Filip od paru dni się budzi koło 5(!) lub 5.30 i już chce wstawać... jakoś mi się udaje Go spacyfikować, żeby poleżał koło mnie do 6. Już czekam na tą zmianę czasu, bo wtedy będzie wstawał jak człowiek
A z kolei nie da się Go za bardzo przetrzymać dłużej niż do 19, bo po prostu pada i widać, że mu humor siada ze zmęczenia..
Sprawdziłam teraz i okazuje się, że zaczęliśmy ostatni skok rozwojowy, więc może to jest przyczyną tych wczesnych pobudek...
Sonia - zgadzam się z Katalonią - jest jeszcze czas, zwłaszcza że pokazuje na Was więc umie połączyć słowa z konkretnymi osobami. Ale wiadomo - jeśli ma Cię to gryźć to zawsze możesz zasiągnąć porady.
Jako ciekawostkę powiem Ci, że Filipowi zdarza się mówić na męża "mama"Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 09:18
sonia86 lubi tę wiadomość
-
Yerenia a Filip ma jeszcze drzemkę w dzień? Dzięki za słowa otuchy, dam synkowi jeszcze trochę czasu, no właśnie z tym pokazywaniem nie ma problemu ale dziwne to dla mnie że jak go prosimy żeby powiedział mama czy tata to najczęściej kręci główką i mówi nie.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Sonia A ja wy do siebie mówicie? Bo ja do męża tata on do mnie mama.
Kolega miał tak że mówili do siebie po imieniu i mały próbował imię ojca powtarzać tak niewyraźnie że na początku nie wiedzieli o co chodzi. I przeszli wlasnie na mama-tata.Pierworodna 2017
Sonia, tak ma drzemkę - miesiąc temu przeszedł na jedną w ciągu dnia. Śpi koło 1.5h.
Jak wstaje o 6:00 to ma drzemkę koł0 11:30-13:00. O 19:00 już jest zmęczony na noc.
Jeśli chodzi o to, że kręci Wam główką na nie, to u nas to samo to chyba taki wiek przekory