Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Katalonia my też mówimy na siebie mama i tata, babcie i ciocie też tak na nas przy nim mówią. Nie wiem czemu tak się zawziął uparciucha mały. Już mi różne głupie rzeczy przychodza do glowy, że może nie ma ze mną więzi, bez problemu zostaje z nianią jak wychodzę do pracy, jak wracam to też nie wygląda na mega stęsknionego, czasami do mnie biegnie i ciągnie do zabawy a czasami ledwo zauważy że weszłam do domu i chce dalej bawić się z nianią. Jak wraca mąż jest bardziej ożywiony i szczęśliwy, zresztą mąż u niego częściej jest na pierwszym mcu. Wiem że to głupie ale przykro mi trochę z tego powodu.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
A ja czekam aż przestanie płakać jak wychodzę i zrobi mi papa. Są postępy ale powolne.
Jak wracam to stoi z niania w oknie i czekają na mnie. Wczoraj pierwszy raz mogłam się rozebrać z kurtki A ta spokojnie czekała na rękach u niani.
U mnie niedługo 1 mc pracy czyli przerwy od kp 8h i nadal bez okresu.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
sonia, napewno nie o to chodzi, że nie ma z Tobą więzi
Dla mnie takie małe dziecko to tak skomplikowana istota - nie wiadomo co mu w głowie siedzi i dlaczedgo - mało tego! ono samo nie wie co się z nim dzieje!
U nas też Filip chętnie zostaje z każdym, jak przyjdę z pracy, to czasem się przykleja i aż piszczy z radości, a czasem tylko popatrzy i biegnie dalej ja zawsze się śmieję, że ma ważniejsze sprawy na głowie -
My bylismy dzis ogladac kolejna placowke, jedna z lepszych w okolicy, jest duza,jeden budynek i kilkanascie jak nie ponad 20 sal, kilka grup w kazdym wieku, ale kazda grupa ma swoja odzielna sale z umywalka i toaleta, ogolnie o wiele lepsze niz to ogladane wczesniej, czysto,zabawki w dobrym stanie,plac zabaw podzielony ze wzgledu na wiek dzieci.Super plac zabaw dla 12-24 miesiecznych i mala grupa, ale juz 2 latki to 21 dzieci w grupie i 3 panie (w naszym stanie jest przepisowo 1 nauczycielka na 11 dzieci), takze tu jest lepiej, ale i tak taka grupa mi sie wydawala duza, jak akurat weszlimsy to kazde dziecko w innym koncu salki, niektore tez plakaly :(Cena za 2 latka to 215$ za tydzien a jesli chcemy wykupic lancze to 20$ tygodniowo, mozna tez wykupic tylko piatkowy lanch na ktory jest pizza-tak to wlasnie wyglada, ze w USA dzieci po skonczonym roczku jedza wszystko ;)No ale i tak na razie nie maja zapisow i jestesmy wpisani na liste oczekujacych i dopiero kolo wrzesnia sie dopytywac, albo oni zadzwonia.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Madzialenka na nasze polskie realia to bardzo dużo kosztuje to przedszkole! Ale pewnie jest inna płaca w Stanach.
Mój synek już pizzę jadł ale nasza domowa z mozzarella i dobra kiełbaska. Mój mimo swoich 5ciu zębów wszystko pogryzie
Sonia nie martw się na pewno wszystko jest w porządku
Katalonia aTy dalej bez okresu? Niezle, może pójdź do gina?
-
Kasia byłam miesiac temu i mamy plan działania. Pisałam o nim wcześniej.
Pokrótce to ja miałam nadzieję (lekarz raczej nie) że jak pójdę do pracy i przerwa od kp będzie 8h to samo ruszy.
Jak nie to mam wziąć duphaston 1 serie, jak dalej nic to druga i jak nic to wizytaK@sia lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
U nas mało takich sytuacji bo jak jej nie wychodzi to mnie woła, chociaż dzisiaj z 15 min wkladala klucz do szafki i nie włożyła, ale bez nerwów. Jak chciala wyrzucać kluski z miski A nie dałam to myślałam że łyżkę o blat złamie aż w końcu rzuciła na podłogę.
Ja jezeli nie zrobi sobie krzywdy i mega balaganu to pozwalam. Jak sie denerwuje to nie zostawiam jej z tymi nerwami tylko odwracam uwage lub spokojnie mowie jak cos zrobic i razem robimy.
Teraz jej obczajalam rowerek i fajny jest chillafish, bo może być 3 lub 2 kołowy, od 1.5 roku
Kasia nam dobrze cycac więc nie chce mi się jej przeciągnąć żeby uzyskać przerwę 12h. To jedyny czas kiedy usiądzie i się da przytulić.
Wczoraj byliśmy na basenie i po nim jak zasnęła o 20 to ostatecznie wstala dzisiaj o 9Yerenia lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Yerenia mój strasznie się złości! I ryczy i jest taka histeria jakby go obdzierali ze skory.
Katalonia rozumiem. Mi trochę brakuje naszego cycania, a z drugiej strony... odkładam go do lozeczka i sam zasypia uśpi cała noc
U nas w sobotę bardzo ciepło my na spacerku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35419778ef87.jpgAlma84, Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość
-
No właśnie u nas takie złości nie są częste, za to jak są to Filip tak żałośnie płacze, jak by to miał być koniec świata
Jak coś mu nie wychodzi to tak śmiesznie się denerwuje, ale nie płacze.
Ze złością Go nigdy nie zostawiam, zawsze staram się nazwać te jego emocje.
Też nas woła, jak coś chce, a jest poza jego zasięgiem (choć czasem poziom akustyczny tych dźwięków i pisków jest poza moją skalą )
Ja też pozwolam na wszystko, jeśli jest ok pod względem bezpieczeństwa. Bałagan mi nie przeszkadza. Na tym polu się nie zgadzamy z mężem, on to by wszystkiego zabrabił Tłumaczę mu cierpliwie, ze dziecko musi spróbować i żeby wyluzował.
Jutro mamy ostatnie już szczepienie (6w1) i koooonieeecc! Cieszę się jak głupia
U nas w weekend było mega ciepło, Filip latał koło domu i po parku. Fajne dwa dni były -
też mi się wydaje że Bartek się bardzo zmienił. Co raz bardziej przystojny u nas w weekend tez cudowna pogoda, rozpoczęliśmy sezon rowerowy. Ulce się bardzo spodobało. Jak widzi fotelik to mówi brum brum i próbuje wsiąść tez się pochwale zdjęciem https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5624d78b77ed.jpg
K@sia, Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość
-
Katalonia wrote:Kasia Bartek to chyba wyszczuplał, wyskoczył do góry? Jaki nosi rozmiar?
Alma dużo się zmienił, idziemy do fryzjera niedługo to wstawię zdjęcie „po”
Yerenia zazdroszczę z końcem szczepień. My mamy mnóstwo zaległych przez ta ospę. Jeszcze nie skończyliśmy pneumo, meningo b i c i 6w1
-
A pamietacie ja jakis czas temu pisalam, ze moja miala napady zlosci, tak 2 razy dziennie nawet po kilkanascie minut placz i nie dala sie uspokoic- i to na szczescie trwalo tylko tydzien
Na chwile obecna to tylko jest placz jak ja wlozyc do kojca, to nawet nie ma mowy zeby posiedziala.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Katalonia wrote:Alma jaki macie fotelik i czy polecasz bo też się rozgladamy
Katalonia lubi tę wiadomość