Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:Płodem od początku 9tc, tak wyczytałam,bo ukształtowało się już większość tego co miało ukształtować.
Przyznam szczerze, że mieszkanie wybierałam nie pod dziecko tylko pod siebie pocieszam się, że to tylko pół roku z gondolą, potem kupię ultra lekką mini spacerówkę i będzie gites
Dzięki za pomysły, ale to kamienica i jest wspólnota, nie ma spółdzielni, mam tylko 3 mieszkania pod sobą więc nie ma sąsiadów z dziećmi raczej emeryci; na dole jest zejście ze schodów i od razu drzwi wyjściowe, nie ma szans na wieszanie, przypinanie i stawianie wózka bo nikt inny nie wyjdzie.
Myślę jeszcze o opcji zjeżdżania wózkiem po schodach a dzieć w nosidełku na 3-4 min. też może ujdzie, albo tragarza zatrudnię....przemęczymy się jakoś, a mi chociaż się pupa jak u kardashianki zrobi ;P
A w kalendarzu BBF zmiana z zarodka w płód jest zaznaczona na ostatni dzień 11stego tygodnia (w sensie 11t0d). Ciekawe, każdy mówi inaczej, w internecie też opinie podzielone. -
ASSA wrote:Gine zapisałam mi tego dużo. Też myślałam, że to do końca pierwszego trymestru ale jak tak myślę to wizytę mam 26 kwietnia i do tego czasu muszę jeść, a to będzie już u mnie 15 tc. No nic to chyba musze wytrwać
Ja teraz jem zalecone prenatal uno + na tarczycę. Od 13 tc prenatal duo to też na razie tak zostawię.[/url]
[/url] -
Kaczorka wrote:PsotkaKotka - ja też nie wyrabiam z głodem.. Jak z zegarkiem w ręku, co 2 godziny, włącza mi się ssanie, robi mi się niedobrze, zaczyna mnie boleć głowa.
Lekkie przegięcie, bo głowa jeść nie chce..
Na szczęście dziś wieczorem czekać będzie na mnie słuszna porcja spaghetti po bolońsku - może się dzieć zapcha i będzie siedział cicho do rana.
Głowa moim zdaniem jest bardzo powiązana z żołądkiem mnie boli z głodu, z niestrawności, z niedostatecznego nawodnienia.
Mój bobas też jest głodomorem. Ja co 2 godziny maksymalnie muszę jeść. Co najlepsze godzinę temu zjadłam obiad i już mnie zaczyna ssać. Ale waga póki co ciągle trzyma się 66kg, czyli 2kg na minusie względem początku ciąży. Ale myślę że za ten mój spadek wagi trochę odpowiada przyjmowanie euthyroxu i spadek TSH (w ciągu 2 tyg z 2,147 na 0,93), co w sumie mi nie przeszkadza jeśli bobasowi też nie.
-
mietata wrote:Płodem od początku 9tc, tak wyczytałam,bo ukształtowało się już większość tego co miało ukształtować.
Przyznam szczerze, że mieszkanie wybierałam nie pod dziecko tylko pod siebie pocieszam się, że to tylko pół roku z gondolą, potem kupię ultra lekką mini spacerówkę i będzie gites
...
a mi chociaż się pupa jak u kardashianki zrobi ;P
Mietata ja mieszkanie wybierałam też pod siebie i... pod psa, który nie może chodzić po schodach, każdy ma swoje priorytety
Jak chodzę sama to używam schodów, też marzy mi się ładny poślad
-
Cześć dziewczyny ja po wizycie są serduszka aż 2 bo będą bliźniaki! !!!! Jestem bardzo szczesliwa. Tylko non stop plamie ale lekarz nic nie mówił skąd to
mietata, Invis, antonna, moremi, Dooti, Holibka, Jooozefka, Lilly_Ana, afrykanka, ASSA, PsotkaKotka, Penelope, annggela, Zgredek 12, Blondik lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Cześć dziewczyny ja po wizycie są serduszka aż 2 bo będą bliźniaki! !!!! Jestem bardzo szczesliwa. Tylko non stop plamie ale lekarz nic nie mówił skąd to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:29
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Cześć dziewczyny ja po wizycie są serduszka aż 2 bo będą bliźniaki! !!!! Jestem bardzo szczesliwa. Tylko non stop plamie ale lekarz nic nie mówił skąd to
Wspaniale, gratulacje! Niech rosną zdrowo bobasyczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Lilaliean wrote:Gratuluję! Czyli wtedy na tym zdjęciu usg to były dwa pęcherzyki ciążowe już?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
O jaaacie czarnulka24 ogromne i podwójne gratulacje! Super wiadomość i zaskoczenie dla Was chyba? Jak masz to poproszę zdjęcie, po tym ostatnim które nam wstawiłaś jestem ciekawa jak teraz wyglądają Twoje bliźniaki Kurcze, też mi wtedy przez myśl przemknęło że to może dwa pęcherzyki żółtkowe i proszę Aż mi się buzia cieszy.
Lekarz mówił coś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:53
-
No przecież mówiłam, że to na ciążę bliźniaczą wygląda :p jak dla mnie to były dwa ciałka żółtkowe
Gratulujęczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za pomysły, ale to kamienica i jest wspólnota, nie ma spółdzielni, mam tylko 3 mieszkania pod sobą więc nie ma sąsiadów z dziećmi raczej emeryci; na dole jest zejście ze schodów i od razu drzwi wyjściowe, nie ma szans na wieszanie, przypinanie i stawianie wózka bo nikt inny nie wyjdzie.
Myślę jeszcze o opcji zjeżdżania wózkiem po schodach a dzieć w nosidełku na 3-4 min. też może ujdzie, albo tragarza zatrudnię....przemęczymy się jakoś, a mi chociaż się pupa jak u kardashianki zrobi ;P
Przepraszam za takie wtracenia, ale naprawdę sporo w tym siedzę i nadal noszę swoje dziecko. Początkowo dlatego, że było mi ciężko z wózkiem po schodach chodzić, a podobnie jak Ty nie mam możliwości go zostawić na dole, no i miałam cc, więc wolałam nosić w chuście 5kg dziecko, niż 13 kg wózek plus 5 kg dziecko. W chuście inaczej rozkłada się ciężar.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
No mega!! Gratulacje! Spokojnej ciąży!
Mi się marzyły bliźniakiczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30354d61160.jpg
Moje 2 szczęściamoremi, Invis, Lilly_Ana, afrykanka, Penelope, Blondik, Flowwer lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
moremi wrote:Czarnulka super
Może poszukaj specjalisty od ciąży mnogiej?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:A są tacy
I jeszcze jedno - przy poronieniach nawykowych zazwyczaj włączana jest heparyna. Dostałaś coś takiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 17:54
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Czarnulka moje gratulacje...podwójne rzecz jasna...będzie dobrze...znajdź lekarza od ciąży mnogiej...z reguły są oni na oddziałach patologii ciąży...trzymam za Was kciuki
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014