Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kici.kulka wrote:Dziewczyny, mam takie głupie pytanie... czy w ciazy mozna jeść makrelę? Mam taką ochote ze mnie skręca
Jeśli nie surowa to można. Dziewczyny nie dajmy się zwariować
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Doti życzę Ci dużo siły i wytrwałości :* jak tylko poznasz wroga będzie dużo łatwiej walczysz. Nie wiem jak u ciebie ale ja po każdym poronieniu szybko się zbierałam i wracałam bardziej zawzieta do starań. Gdy miałam ostatnio ta akcje z pustym pecherzykiem ponad tydzień temu to obiecałam sobie ze będą mnie czyścić nawet i 10 razy ale urodze wkoncu zdrowe dziecko! Tobie także życzę by to niepowodzenie dało ci nowa siłę. Daj sobie czas na żałobę a potem wracaj szybko do starań jestem przekonana że jeszcze w tym roku będziesz chwalić się nam na forum 2 kreskami i serduchem :*
Dooti lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Blondik wrote:DZiewczyny na zakupy bujaczków mat i innych macie jeszcze czas Z chustą też bym się wstrzymała ja byłam starsznie nakręcona na chustę, kupiłam i lezy w szafie bo nie mogłam uzywać, Madzia miała wzmożone napięcie mięsniowe i nam zabroniono.
Polecam filmiki Pawła Zawitkowskiego na youtubie i pielęgnacji i sposobie noszenia małych dzieci, dotyczy to zaróno dzieci z problemmai z napięciem jak i tych bez (zdrowych). Zoabczycie, że "sposoby" i przyzwyczajenia naszych mam i babć trzeba wyrzucić z głowy
Ja mam jutro wizytę i bardzo się denerwuję, na szczeście jutro taki intensywny dzien _ madzia ma szczepienei i wizytę u chirurga wiec może nie będę miała kiedy się stresować-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Kaczuszka86 wrote:Jeśli nie surowa to można. Dziewczyny nie dajmy się zwariować-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mietata możesz ewentualnie jeszcze najpierw wnosić na górę gondolę z dzieckiem, a później zejść po sam stelaż i wnieść. Ja czasami tak robiłam kiedyś. Nie masz za ciekawej sytuacji w tym temacie, nie wiem co innego można wymyślić bo opcje są nieco ograniczone.
-
Witajcie w piękny poniedziałek. U nas cały weekend piękna pogoda dzisiaj też super aż chce się zyć.
Czytam o tych plananch zakupowych i na razie w ogóle nie wiem nic - co trzeba kupić, czy robić pokój dla dziecia czy jak będzie miał z pół roku? Mnóstwo dylematów, a doświadczenia nie mam, podpatrywać też nie miałam kogo.
Na razie jestem pewna, że chce dostawkę do łożka, bo śpioch ze mnie straszny A poza tym błądzę jak we mgle po firmach z wózkami itd.
Mietata jakbym miała żartem zaproponować - kup samochód byle miał wygodny bagażnik i ustaw przed klatką na awaryjnych no ewentualnie wykopcie piwnicę? Zartuje nie za ciekawie to wygląda ale na pewno coś wymyślisz - może faktycznie jakiś sklep czy magazyn blisko domu?
Dziewczyny jak macie z duphastonem, kiedy to gów.. mozna odstawić. Wydaje mi się, że jak mi się samopoczucie psuje to od niego i już chętnie bym go nie jadła?
A i jeszcze czy bierzecie coś oprócz witamin - ja przed ciąża jadłam trochę suplementów, bo mam Hashimoto i gin kazała wszystko odstawić i tak się zastanawiam czy może coś powinnam?
Dooti silna babka z Ciebie myślę, że szybko się podniesiesz i za jakiś czas dasz znać, że jesteś w ciąży. Trzymam kciuki.
Miłego dnia wszystkim -
ASSA wrote:Witajcie w piękny poniedziałek. U nas cały weekend piękna pogoda dzisiaj też super aż chce się zyć.
Czytam o tych plananch zakupowych i na razie w ogóle nie wiem nic - co trzeba kupić, czy robić pokój dla dziecia czy jak będzie miał z pół roku? Mnóstwo dylematów, a doświadczenia nie mam, podpatrywać też nie miałam kogo.
Na razie jestem pewna, że chce dostawkę do łożka, bo śpioch ze mnie straszny A poza tym błądzę jak we mgle po firmach z wózkami itd.
Mietata jakbym miała żartem zaproponować - kup samochód byle miał wygodny bagażnik i ustaw przed klatką na awaryjnych no ewentualnie wykopcie piwnicę? Zartuje nie za ciekawie to wygląda ale na pewno coś wymyślisz - może faktycznie jakiś sklep czy magazyn blisko domu?
Dziewczyny jak macie z duphastonem, kiedy to gów.. mozna odstawić. Wydaje mi się, że jak mi się samopoczucie psuje to od niego i już chętnie bym go nie jadła?
A i jeszcze czy bierzecie coś oprócz witamin - ja przed ciąża jadłam trochę suplementów, bo mam Hashimoto i gin kazała wszystko odstawić i tak się zastanawiam czy może coś powinnam?
Dooti silna babka z Ciebie myślę, że szybko się podniesiesz i za jakiś czas dasz znać, że jesteś w ciąży. Trzymam kciuki.
Miłego dnia wszystkim
Ja mam duphaston 3x1 i luteinę 2x1 do końca 1szego trymestru. Niektórzy biorą krócej, a inni nawet jeszcze dłużej - zależy od zaleceń. A lekarz Ci powiedział że do kiedy masz brać duphaston? -
ej nie wyrabiam z glodem. Chodze codziennie na kurs jezykowy od 9-14. Mamy dwie przerwy na jednej jem jablko a na drugiej jakas kanapke. Dzisiaj jak wracalam juz autobusem do domu to myslalam ze sie z glodu rozplacze.
Ja nie biore nic oprocz folika i na taryczce.
MIETATA a moze napisz do administracji coby sie do twojego problemu ustosunkowali. Mozesz tez zebrac w tej sprawie jakies podpisy bo moze w tym budynku jest wiecej osob z podobnym problemem.
-
Gine zapisałam mi tego dużo. Też myślałam, że to do końca pierwszego trymestru ale jak tak myślę to wizytę mam 26 kwietnia i do tego czasu muszę jeść, a to będzie już u mnie 15 tc. No nic to chyba musze wytrwać
Ja teraz jem zalecone prenatal uno + na tarczycę. Od 13 tc prenatal duo to też na razie tak zostawię. -
Ja na razie biorę tyko kwas foliowy i witaminę D. Jutro idę do lekarza to muszę wypytać o jakieś dodatkowe.
Mam takie pytanie, może któraś się orientuje bo probowałam wyczytać na necie ale tam nie ma konkretów. Czy w 1 trymestrze można używać depilatora elektrycznego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:02
Holibka lubi tę wiadomość
-
Mietata a jest opcja zawieszenia gdzieś na dole czegoś w stylu wieszaka na rowery i tam wieszania stelaża złożonego? Może jakiś miły sąsiad pozwoli na zrobienie kilku dziur koło drzwi?
U mnie kryterium przy wyborze mieszkania była winda i podjazd dla wózków/niepełnosprawnych. Musieliśmy kupić mieszkanie, więc skoro i tak trzeba było wydać te pieniądze, to przynajmniej na coś wygodnego. Wiadomo, że nie zawsze ma się ten wybór.
Moja ciotka zasuwała z wózkiem i w ciąży z drugim dzieckiem na czwarte piętro bez windy, a potem zbudowali dom i z pozostałą dwójką już nie było problemów A figurę ciocia ma do pozazdroszczenia. Myślę że te schody też jej trochę pomogły w tym byciu fit
Ja jem luteinę, zalecona jest 3x1, ale jem 2x1, a czasem tylko 1x1 bo oprócz bardzo delikatnego plamienia na samym początku nie miałam potem nic. Czuję, że mi to po prostu niepotrzebne i na tym etapie nic nie zmienia, bobas już się dobrze usadowił, a moje samopoczucie i wygląd wskazuje że progesteron na pewno nie spada. Do tego euthyrox na tarczycę, pregna plus (wcześniej femibion natal 1) i czasem 2-3 razy w tygodniu folik na wszelki wypadek.
-
Paulina099 wrote:Ja na razie biorę tyko kwas foliowy i witaminę D. Jutro idę do lekarza to muszę wypytać o jakieś dodatkowe.
Mam takie pytanie, może któraś się orientuje bo probowałam wyczytać na necie ale tam nie ma konkretów. Czy w 1 trymestrze można używać depilatora elektrycznego?
Raczej można, ja używam i nic mi się nie dzieje, nie znalazłam info o przeciwskazaniach. Tylko kwestia bólu, niektóre kobiety mają bardziej wrażliwą skórę w ciąży. Mi natomiast nie robi różnicy. Boli tak jak bolało, ale spokój na dwa tygodnie. I są jakieś przeciwskazania w przypadku żylaków, które w ciąży u niektórych się pojawiają.
Nie można na pewno laseru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:18
-
Czarnulka powodzenia na wizycie
I wszystkim innym powodzenia
Co do znoszenia wózka - my na szczęście w domu mieszkamy, co prawda na pietrze ale wózek pewnie będzie stał na ganku. Wiec problem odpada.
Dobre rady przyjmę ale wtracania się nie zniese mieszkamy z teściami wiec zobaczymy jak to będzie. To moje pierwsze dziecko wiec pewnie i tak będę o wszystko wypytywac.
Mnie na razie nie ciągnie do oglądania rzeczy dziecięcych. Jest to dla mnie zdecydowanie za wczesnie
Od którego tygodnia dziecko jest płodem a nie zarodkiem?Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
ASSA - ja już odstawiłam Duphaston tydzień temu. Ale ja dostałam profilaktycznie. Na początku 2x1, później 1x1.
PsotkaKotka - ja też nie wyrabiam z głodem.. Jak z zegarkiem w ręku, co 2 godziny, włącza mi się ssanie, robi mi się niedobrze, zaczyna mnie boleć głowa.
Lekkie przegięcie, bo głowa jeść nie chce..
Na szczęście dziś wieczorem czekać będzie na mnie słuszna porcja spaghetti po bolońsku - może się dzieć zapcha i będzie siedział cicho do rana. -
Lilly_Ana wrote:Dobre rady przyjmę ale wtracania się nie zniese mieszkamy z teściami wiec zobaczymy jak to będzie. To moje pierwsze dziecko wiec pewnie i tak będę o wszystko wypytywac.
Mnie na razie nie ciągnie do oglądania rzeczy dziecięcych. Jest to dla mnie zdecydowanie za wczesnie
Od którego tygodnia dziecko jest płodem a nie zarodkiem?
Ja pewnie też będę wypytywać )
Też na spokojnie podchodzę do oglądania dziecięcych rzeczy. Będę na pewno polować na ciuszki na allegro i na wyprzedaże.
Mi info z belly informację o tym, że dziecko jest już płodem pokazuje teraz, czyli w 10tyg.Lilly_Ana lubi tę wiadomość