Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mietata wrote:Czarnulka, tylko się nie przestrasz, ciąża bliźniacza to ciąża wysokiego ryzyka, nie oznacza to, że będzie źle, ale że musisz być pod troskliwszą opieką lekarza, więc faktycznie warto rozejrzeć się za dobrym i zaznajomionym w temacie
a propos heparyny...ja mam dziś dylemat. Moja endokrynolog pytała dziś czy gin kazał mi odstawić clexane, bo jeśli jest serce i wszystko ok nie ma zagrożeń to mam odstawić. Tylko, że gin właściwie nie wiedział po co ja to clexane biorę....i on najchętniej by mi w ogóle nie dawał. Teraz mam problem czy odstawić czy nie. Niby miałam profilaktycznie, bo mam inne choroby autoimunologiczne więc trzeba było pomóc tej ciąży się utrzymać. I wszystko fajnie, tylko że ja się teraz boję, że jak odstawię to może ciąża przestanie się rozwijać...teraz żałuję że w ogóle zaczynałam, bo nikt mi nie zagwarantuje, że odstawienie skończy się pozytywnie. Natomiast położna u której byłam bardzo zachwalała, że brać jak najdłużej że to zawsze pomaga dziecku i och i ach...
bądź tu mądry człowieku...
Co do ciąży bliźniaczej to wiem że jest wysokiego ryzyka wiec może dlatego plamie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 18:32
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka ale cudownie! 2 szczęścia na raz gratulacje! Czyli wtedy dziewczyny dobrze widziały
Paulina bo tsh powinno być w ok 1, 1,5. Ja jak zaszłam to mialam ok 2, 4dni po pozytywnej becie miałam już 2,7czarnulka24 lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
mietata fakt, bez refundacji Clexane przez całą ciążę to majątek, plus do tego jeszcze inne leki które przyjmujesz... eh ile to niektórzy muszą się wykosztować, nastresować i nacierpieć zanim urodzą dziecko
Ja mam na szczęście refundowane i 10 zastrzyków kosztuje mnie jakoś 35zł... każdy z moich 3 gin zaleca branie Clexane praktycznie do końca ciąży, więc zamierzam posłusznie kłóć się dopóki trzeba będzie. Ale ja mam stwierdzone nieprawidłowe mutacje MTHFR i PAI z pakieciku Trombofilii..
-
Invis wrote:mietata fakt, bez refundacji Clexane przez całą ciążę to majątek, plus do tego jeszcze inne leki które przyjmujesz... eh ile to niektórzy muszą się wykosztować, nastresować i nacierpieć zanim urodzą dziecko
Ja mam na szczęście refundowane i 10 zastrzyków kosztuje mnie jakoś 35zł... każdy z moich 3 gin zaleca branie Clexane praktycznie do końca ciąży, więc zamierzam posłusznie kłóć się dopóki trzeba będzie. Ale ja mam stwierdzone nieprawidłowe mutacje MTHFR i PAI z pakieciku Trombofilii..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Paulina099 wrote:Czarnulka gratulacje !
Jak to jest z ta tarczyca? Bo ja przed ciąża miałam 2.4 i mi lekarka powiedziała, ze Ok. I teraz się zastanawiam czy badać jeszcze raz? Bo większość z Was ma Ok. 1..
Nie wiem czy lekarz Ci zlecił ale trzeba sprawdzić w ciąży jakie jest - najlepiej koło 1,0 ale to już potem z lekarzem trzeba ustalić w razie czego.
Czarnulka gratulacje, super, że w końcu mamy bliźniaki Gdybyś chciała poczytać to fajny wątek na naszym bocianie Będę mamą! Radości, rozterki, dobre rady. Cz. 12, gdzie głownie udzielają się mamy w bliźniaczych ciążach
Super wieści.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Hej Invis ja też mam mthfr 1298ac i pai 1
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
ASSA wrote:Nie wiem czy lekarz Ci zlecił ale trzeba sprawdzić w ciąży jakie jest - najlepiej koło 1,0 ale to już potem z lekarzem trzeba ustalić w razie czego.
Czarnulka gratulacje, super, że w końcu mamy bliźniaki Gdybyś chciała poczytać to fajny wątek na naszym bocianie Będę mamą! Radości, rozterki, dobre rady. Cz. 12, gdzie głownie udzielają się mamy w bliźniaczych ciążach
Super wieści.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Aasha wrote:Ja tez jestem mutantka i biorę Clexane - co prawda wyszła mi heterozygota c677t, ale gin przepisuje nie ze względu na to a ze względu na podwyższony poziom przeciwciał antykardiolipinowych. Ps. Czarnulka mega gratki !!!))27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czarnulko czy mogę o coś spytać? Ciebie i inne dziewczyny które poroniły około 8 tyg i powyżej? Mianowicie zastanawiam się czy do poronienia doszło stricte np. w 10 tc, czy np. to był 10tc a do zatrzymania rozwoju zarodka dochodziło parę tygodni wcześniej, tylko po prostu dowiadywałyście się o tym dopiero przy okazji kolejnej zaplanowanej wizyty?
-
Invis wrote:Czarnulko czy mogę o coś spytać? Ciebie i inne dziewczyny które poroniły około 8 tyg i powyżej? Mianowicie zastanawiam się czy do poronienia doszło stricte np. w 10 tc, czy np. to był 10tc a do zatrzymania rozwoju zarodka dochodziło parę tygodni wcześniej, tylko po prostu dowiadywałyście się o tym dopiero przy okazji kolejnej zaplanowanej wizyty?
U mnie było tak ,że poprostu szłam na wizytę kontrolna no i serduszko stawało i okazało się że dzidzia obumobumarła kilka tyg wcześniej. . Np. Dwa razy pod rząd obumarły w 9t3d a dowiedziałam się w 10tc a przy pierwszej dowiedziałam się dopiero w 13tcWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 19:38
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Ja nie miałam serduszka w żadnym z trzech przypadków.
Clexane profilaktycznie powinno się przyjmować minimum do 12 tygodnia ciąży, czyli po wytworzeniu łożyska.
Mietata, poszukaj innej apteki, bo normalnie koszt clexane na miesiąc nie powinien przekroczyć 340 zł. Zawsze to 160 zł w kieszeni.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Ja nie miałam serduszka w żadnym z trzech przypadków.
Clexane profilaktycznie powinno się przyjmować minimum do 12 tygodnia ciąży, czyli po wytworzeniu łożyska.
Mietata, poszukaj innej apteki, bo normalnie koszt clexane na miesiąc nie powinien przekroczyć 340 zł. Zawsze to 160 zł w kieszeni.
To fakt, Clexane bez refundacji kosztuje około 114zł.