X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie badań prenatalnych, szczególnie inwazyjnych, każda z nas będzie decydowała według własnej intuicji, sumienia, a także w oparciu o opinie lekarzy. Wiadomo, że zarówno usg jak i inne badania nie dają nigdy 100% pewności. Taka pewność jest dopiero jak się człowieczek urodzi. Część badań z krwi też nie daje 100% pewności. Na wszystko składa się mnóstwo czynników.
    Ja na pewno zrobię usg prenatalne na NFZ, jeśli wyjdzie niejasne to kolejnego dnia zrobię prywatnie, a dalej zobaczymy. Chciałabym uniknąć badań inwazyjnych pierwszego trymestru obarczonych ryzykiem utraty ciąży, bo w przypadku zespołu downa na tym etapie i tak niewiele zmienią. Ale zobaczymy co lekarze powiedzą, na nic się nie zarzekam, takie decyzje podejmuje się niełatwo i ja nie portafię przewidzieć ich zawczasu. Część decyzji opieram na intuicji. Ale póki co pozostaję dobrej myśli.

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:47

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszę wieści z innego wątku - naszej Hopeless udało się i ciąża dalej się rozwija :) taką informację podała jedna z dziewczyn :)
    Oby do nas wróciła! :)

Też nie czaję takiego zniechęcania. Każdy ma swój rozum i swoje sumienie. Trzeba człowieka poinformować i niech sam wybiera co dla niego jest najlepsze :)
    Ja tam na prenatalne się wybieram. Ale małego cykora mam. Chociaż z drugiej strony jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 06:53

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie mogę spac... na 8.45 mam wizyte i juz mam taki stres, ze szok! Do tego moj jedyny objaw (bolace piersi) ustały wiec odchodzę od zmysłów. Jestem klebkiem nerwow. Masakra jakas. Tak bardzo boję się złych wiesci...

😇😁😇😇😁
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zle to wyrazilam. Ulotka nie odradzala wyprost. Przedstawiala jednak za i przeciw, zostawiala wybor ale moim zdaniem byla bardziej negatywnie nacechowana.
    I to nie byla irdo lurdis tylko jakas zdrowotna inst ;)

Skonczy temat. Kazdy robi jak chce. W Polsce jednak widze bardzo duzy nacisk na takie badania i nikt nie pyta czy w ogole robic bo to tutaj oczywiste jakby. Natomiast w De jest raczej wybor taki ze jak chcesz to ci zrobia ale nikt specjalnie nie poleca z wxzej wymienionych wzgledow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 07:04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Cześć. Nie mogę spac... na 8.45 mam wizyte i juz mam taki stres, ze szok! Do tego moj jedyny objaw (bolace piersi) ustały wiec odchodzę od zmysłów. Jestem klebkiem nerwow. Masakra jakas. Tak bardzo boję się złych wiesci...

Będzie dobrze :)
    Nie stresuj się aż tak, bo to najgorzej robi maluchowi.
    A objawy raz są, raz ich nie ma. Poczekaj chwilę a wrócą ze zdwojoną siłą ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Zgredek 12 trzymam mocno kciuki za Ciebie i za resztę dziewczyn. Będzie dobrze :)

Kaczorka czego tam się dowiedziałas o Hopeless? Czy to ona sama napisała że sytuacja się zmieniła? Kurcze mam nadzieję że wróci tutaj do nas :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - na kwietniowym testowaniu jakaś dziewczyna napisała, że Hope udało się utrzymać ciążę :) ale nic więcej nie wiem.

Heh, w czerwcu szykuje mi się maraton weselny. 10 i 17 czerwca :p
    Z jednej strony dobrze, bo jedna sukienka wystarczy :p brzuch przez tydzień nie urośnie. Ale z drugiej strony skąd ja wezmę tą jedną?!
    Przy takim pochłanianiu jedzenia to ja będę jak wieloryb wyglądać :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Hope, tez czytalam na ovu, ze udalo jej sie podtrzymać ciążę:-)

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka tez mamy dwa wesela w czerwcu ake 16 i 30:-) na oba na pewno idziemy. Tez bede kombinowac z kiecka.

😇😁😇😇😁
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka to może dla bezpieczeństwa nie kupuj tej sukienki przed 5 czerwca :D heh żartuję. Napewno będziesz wyglądać uroczo- ciążowo.

Ja na szczęście nie mam żadnych wesel w tym roku raczej- na szczęście bo nie poskakalabym za bardzo. Za to w zeszłym roku wyczerpalismy cały swój limit bo byliśmy na 5 weselach (w tym jedno nasze) także poki co mi wystarczy :P W tym roku czeka mnie jedynie Komunia siostry ale to już tuż tuż :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tamtym roku mieliśmy tylko własne :) a w tym te dwa - akurat jedno po drugim. Za sukienką rozejrzę się pod koniec maja :) może szaleć nie będę, ale z chęcią potańczę ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Invis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się już nie denerwowac ani nie nakręcac, myśleć pozytywnie. Myślę że po badaniach prenatalnych będę w oogóle dużo spokojniejsza.

mietata lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie akurat poziom stresu jest na niskim poziomie ;) czasami sobie pomyślę czy maluch rośnie. Ale wychodzę z założenia, że gdyby nie rósł to bym takiego parcia na żarcie nie miała :p
    Zresztą za 2 dni się przekonam :)

Hehe, to ja tak czułam swoją macicę :p Ale już przeszło. Może akurat przechodziła fazę wzrostu :p teraz mi tylko coś bulgocze od czasu do czasu.

Fajnie macie, że nie przybywa Wam kilogramów.. Ja to chyba takim ciążowym słoniem zostanę.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) wizyta o 11:30, boję się że torbiel urosła czy coś i że będę operowana. Śniło mi się że mnie od razu od gin zabierają karetka do szpitala:/

• Invis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata slonko za oknem to chyba u Ciebie, bo u nas tutaj zimnica i deszcz :) A właśnie zobaczyłam że mąż wystroil córkę do przedszkola w cieniutka letnią kurteczkę, mam tylko nadzieję że nie będą nigdzie dzisiaj wychodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 08:19

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Cześć dziewczyny ;) wizyta o 11:30, boję się że torbiel urosła czy coś i że będę operowana. Śniło mi się że mnie od razu od gin zabierają karetka do szpitala:/

Nie stresuj się - torbiel pewnie zmalała :) dużą masz?
    U mnie po ciałku żółtkowym była torbiel 3 cm. A ostatnio już miała 2 cm.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - to jednak nie chodziło o Hopeless..

U mnie za oknem też ponuro, zimno i deszczowo :/ kolejny dzień w domu na kanapie. Czasami aż mi źle, że tyle siedzę/leżę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ