Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Dziewczyny - to jednak nie chodziło o Hopeless..
U mnie za oknem też ponuro, zimno i deszczowo kolejny dzień w domu na kanapie. Czasami aż mi źle, że tyle siedzę/leżę.
Kaczorka nie martw się, ja rowniez prowadzew często tryb kanapowy :p tzw tryb leniwej królowej
-
Lilaliean wrote:Cześć dziewczyny wizyta o 11:30, boję się że torbiel urosła czy coś i że będę operowana. Śniło mi się że mnie od razu od gin zabierają karetka do szpitala:/
Dziewczyno, wyluzuj Mnie też się śnią głupoty - jak miałam fazę na strach przed pustym jajem płodowym, to mi się przyśniło, że urodziłam kurze jajko i że okazało się być pustą w środku wydmuszką ;P Nie byłam jeszcze na drugim USG (mam w piątek) i w sumie nie wiem, co się dzieje w moim pęcherzyku ciążowym, ale stwierdziłam, że najwyższa pora odpuścić sobie trochę te nerwy, żeby nie ześwirować totalnie Zwłaszcza, że mózg daje nocą do zrozumienia, że jednak trzeba wrzucić na luz -
hej ja planuje w tym tyg zrobić zlecone badania
co do prenatalnych to sa to dla mnie badania jak każde inne i nie zamierzam z nich rezygnować bo sa moim zdaniem bardzo ważne nie bede tu opisywać ale na przykładzie syna kuzyna mojego meża mogły ukazac to co po porodzie wyszło i pewne rzeczy mozna było zoperowac odrazu a nie potem czekac i meeczyc malucha jak miał ponad dwa lata i był bardziej rozmymny
u mnie ciągłe mdłości muli i muli masakra co troche musze coś skubac albo miec cukierki przy sobie lub cole mam nadzieje ze po 12 tyg minie jak z córciami -
Po wizycie- serduszko bije. Ciaza według usg 6+2 a wg miesiaczki 7+3 i to mnie martwi... do tego mam krwiaka:-/ ktoś tu tez pisał o krwiakach, co w takich sytuacjach?? Ja dostalam dupka 3x1 ale tak biore wiec nic mi to nie zmienia.
Biedroneczka83, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
😇😁😇😇😁 -
Zgredek 12 wrote:Po wizycie- serduszko bije. Ciaza według usg 6+2 a wg miesiaczki 7+3 i to mnie martwi... do tego mam krwiaka:-/ ktoś tu tez pisał o krwiakach, co w takich sytuacjach?? Ja dostalam dupka 3x1 ale tak biore wiec nic mi to nie zmienia.
-
Zgredek 12 wrote:Po wizycie- serduszko bije. Ciaza według usg 6+2 a wg miesiaczki 7+3 i to mnie martwi... do tego mam krwiaka:-/ ktoś tu tez pisał o krwiakach, co w takich sytuacjach?? Ja dostalam dupka 3x1 ale tak biore wiec nic mi to nie zmienia.
Maluch nadrobi najważniejsze, że jest i że bije.
A z krwiakiem trzeba uważać. Nie przemęczać się. Z czasem może się wchłonąć -
Myślę że ważne jest co Twój lekarz mówił i czy go to zaniepokoilo itd. Jezeli nie, to Ciebie tym bardziej nie powinno.
Ja przechodzilam i przez krwiaki i torbiele. WNo każdej ciąży jakiś "dodatek". Ciąże te akurat nie kończyły się dobrze ale napewno nie z tych powodów, ale styczność niestety miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:39
-
Ja miałam krwiaka, który nie był widoczny, a wynaczynil mi się dokładnie w pierwszym dniu drugiego trymestru. Miałam potężne krwawienie i wymieniałam podpaski co 5 minut, ale na drugi dzień już zostało niewielkie plamienie. Oczywiście byłam w szpitalu.
Wszystko zależy gdzie jest umiejscowiony ten krwiak, ale też trzeba obserwować czy się wchłania. Przyjmujesz dupka, więc powinno się to zmieniać. Jeżeli będzie Cię coś niepokoić, to możesz pojechać na IP i powiedzieć, że pojawiło się delikatne plamienie. Zrobią usg, żeby sprawdzić co się dzieje.
W każdym razie nie panikuj, bo to i tak w niczym nie pomoże, a jak widać na moim przykładzie, to nawet "krwotok" nie oznacza końca. Mój synek ma się dobrzeZgredek 12 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
mietata wrote:Żeby było śmiesznie podczas jednego z badań mój dziec zależnie jak się ustawił miał albo 7 mm albo 10mm.
Tu się zgodzę, bo na moim ostatnim USG też najpierw babka jak złapała maluszka do mierzenia to miał 19mm i sie zmartwilam że tak mało urósł w stosunku do ostatniego USG, a chwile później już USG pokazywał inny obraz, zmierzyła maluszka i prawie 25mm i wiek idealnie odpowiadający OM. Gdyby nie zmierzyła malucha drugi raz to bym się pewnie zamartwiala.
Inna sprawa, z tego co zauważyłam to trzeba mieć naprawdę umiejętności do wykonania USG, raz widac bobka od boku z pęcherzykiem zoltkowym a za chwilę całkiem inaczej juz czlowieczek jakby od przodu z rączkami nóżkami i bez uwidocznionego na obrazie USG pęcherzyka zoltkowego.
Ale z tymi pomiarami to zauważyłam że lekarz potrafi 2 razy pod rząd złapać malucha i co innego wychodzi. Także luz
-
Ja tez mam krwiaka 2x2 luteina 50mg spokojnie w drugiej ciązy miałam nawet wiekszy i tez duhaston brałam po miesiącu go juz nie było. To jest małe wynaczynienie spokojnie. Ja mam teraz u ujścia oby do nstepnej wizyty zniknął -
Zgredek...będzie dobrze bije, ciąża jest w macicy...także super to najważniejsze...a co do krwiaka to być może pozostałość po wczesniejszej stracie...bierz dupka to się wchłononie...ja z najstarszą córeczką byłam w ciąży w 1 cyklu po łyżeczkowaniu 12 tyg ciąży...do 16 tygodnia było tyle krwiaków, że sam lekarz mówił, żeby ostrożnie podchodzić do tej ciąży...a po 16 biegałam, pracowałam, podnosiłam i robiłam wszystko a córcia urodziła się w 42 tyg czego i Tobie życzę
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014