X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Długo mnie nie było ale miałam ostatnio ciężki i nerwowy czas,szkoda gadać..
    W każdym razie chciałam się pochwalić, oczywiście dmuchając na zimne, że mimo stresów byłam dziś u lekarza i z Kropeczka wszystko ok, serduszko pika 105x na minutę i dzidziul ma 4,4mm ;) wstawiam zdjecia <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4146c5d742c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/389fd57ba348.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 22:30

Jooozefka, Invis, Kaczorka, Kaczuszka86, czarnulka24, Lilly_Ana, Penelope, ASSA lubią tę wiadomość

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje i witam nowe mamusie :) i gratuluje serduszkom :)

Odnośnie tsh to mam badać co miesiąc przez całą ciążę.

A jak to z masowaniem brzucha? Faktycznie nie można? Ja rękawicą trę brzuch leciutko, tak żeby skóra się nie zaczerwieniła, resztę ciała mocniej. A olejkiem też delikatnie smaruję, nie miałam żadnych skurczy. Zmartwiłam się :(

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był dzień dobrych wieści :) i oby już teraz każdy następny taki był :)

Holibka - nie wiem jak to się ma do smarowania, ale mi na pierwszej wizycie ginekolog powiedział, żebym się tylko po brzuchu nie masowała. Więc się nie masuję tylko macam czasami :p

A już mam winowajcę mojego przeziębienia! Mąż z pracy przyniósł! Jego, tak samo jak i mnie wczoraj w ciągu dnia rozłożyło. Tylko on może się leczyć.. Ja się męczę.. :p

Co do śluzu - ja kremowego nie miałam wcale. Od samego początku był przezroczysty. A teraz albo jest albo go nie ma. Jak mu się tam chce :p

Za to cycki ostatnio najbardziej dają się we znaki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 06:19

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu nadszedł dzień mojej wizyty! Trzymajcie kciuki, choc wizyta dopiero na koniec dnia :-)

Kaczorka, Blondik lubią tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Dziewczyny, mamy serduszko! dzieć nr 2 ma 9,39 mm i wg usg jest 6t5d a wg owu 6t6d więc bardzo w normie. Tylko torbiel nie zniknęła, jest 7 cm na 6 cm dalej ( 3 mm straciła). Dostałam więcej leków i zero seksu i dźwigania żeby nie pękła. Kolejna wizyta 24.04 o 12

Ja w poprzedniej ciąży miałam taka torbiel, musiałam ciągle leżeć żeby nie pękła a do tego ciągle płamiłam i krwawilam. W 8 tyg znacząco się zmniejszyła a w 12 tc nie było po miej śladu, gdybym nie zapytała lekarza co robił mi prenatalne to mówił że nawet nie ma po niej śladu. Uważaj na siebie, nic nie noś dużo nie spaceruj bardzo ale to bardzo dużo leżeć kochana i powinno być ok

Lilaliean lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, gratuluje wszystkim serduszek .Odwiedzam Was czasem , czarnulka gratuluje blizniakow .Ja odebralam wypis z szpitala , moje tsh w ciagu 17 dni uroslo z 1,3 na 10,80 I moglo to byc przyczyna, teraz znalazlam nowa endykrynolog ktora stwierdzila ze lekarze zrobili sporo zaniedban.Poszukam dobrego ginekologa bo poprzedni nie bardzo radzil sobie z ciaza bez tarczycy .Zycze szczesliwych ciaz do samego konca.

czarnulka24, ASSA lubią tę wiadomość

Anetta31
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie torbiel też zaczęła się zmniejszać w 8-9tc :) więc to chyba taki standard :)

Lilaliean lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez mam wizyte.

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powodzenia na wizytach dzisiaj! Na którą godzinę macie? Czekamy na kolejne dobre wieści :)

Kaczorka ja to się modlę żeby nic nie załapać i się nie rozchorować... przede wszystkim się boję bo w poprzednich straconych ciążach właśnie zawsze coś mi się przypałętało i gin kazała bardzo uważać tym razem. O dziwo jakoś przebrnelismy z córką dzielnie przez ten pierwszy, najbardziej zagrożony czas bez chorób (a mąż i córka ciągle jakby nie było w skupiskach ludzi).

M_ia gratuluję groszka :) Cieszę się, że wszystko jest dobrze i niech tak już na tym wątku zostanie :)

Anetta31 cieszę się, że do nas zajrzałaś,.myślałam ostatnio co u Ciebie i jak się czujesz. Życzę Ci, żebyś szybko uporała się z tą stratą i zaszła w zdrową, piękną ciążę :) Trzymaj się ciepło!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia wrote:
    Cześć dziewczyny ! Długo mnie nie było ale miałam ostatnio ciężki i nerwowy czas,szkoda gadać..
    W każdym razie chciałam się pochwalić, oczywiście dmuchając na zimne, że mimo stresów byłam dziś u lekarza i z Kropeczka wszystko ok, serduszko pika 105x na minutę i dzidziul ma 4,4mm ;) wstawiam zdjecia <3

Czekałam, aż się odezwiesz! :) Gratulacje, pięknie wyrośnięty bobas i już z serduszkiem <3

klz9hdgefsr87l0p.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    W poprzedniej ciąży tez miałam dużo śluzu.

Dzis mam dzień dobrych wieści , mija siostra 2 lata młodsza jest w ciąży termin na początek grudnia :) u nas dzis przyszły rozliczenia pidatkkwe i mam zwrot akurat jak w lipcu będę leciała do Pl to przeznaczę te kaske na dzidziusia :) dzis przyszedł doppler ale poczekam na wizytę u lekarki to zobaczę gdzie mam szukać :) dzis mój synek skończył 1,5 roku duzy łobuz :* ja odliczam dni do kolejnego usg, jeszcze 22 dni. Prócz kwasu foliowego nic nue biorę. Pojadę za miesiąc do Polski to narobie zapasôw :)
    Super że siostra w ciąży. Fajnie że dostałaś zwrot zawsze coś za to kupisz :) 22 dni do wizyty ..uuu.. to jeszcze 3 tyg ale zleci. . Bo święta to przygotowania. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia wrote:

Gratulacje serduszka :*

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    W koncu nadszedł dzień mojej wizyty! Trzymajcie kciuki, choc wizyta dopiero na koniec dnia :-)

Trzymamy! Daj znać, jak poszło :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja dzis tez mam wizyte.
    Trzymam kciuki :) czekamy na dobre wieści

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Daj znać jak po wizycie. Trzymam bardzo mocno kciuki :*

07.06.2019 synek

• mietata Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dramat z rana, wysypało mnie!!!! mam całe czoło w takich malutkich kropeczkach czerwonych i lekko białych, nie wiem jak to wytłumaczyć...wyglądam jak biedronka ;)
    ratujcie, czy też coś takiego macie? kurde wolę chyba wymiotować...

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - ja już prawie na samym początku przechodziłam jakiś ból gardła. A teraz mąż przyniósł jakąś zarazę z pracy. Ale teraz gdzie się człowiek nie ruszy to każdy kicha i prycha.. Myślę, że nic się maluchowi nie stanie. Nie tak laski chorują w ciąży ;) najwyżej kolejny dzień spędzę w łóżku :)

Plus jest taki, że aż tak głodu nie czuję :p

Jutro mam wizytę u gina to się okaże co tam słychać :) w ogóle to ciekawa jestem co ta babeczka mi powie :p bo pewnie co ginekolog to i inne podejście.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    dziewczyny, dramat z rana, wysypało mnie!!!! mam całe czoło w takich malutkich kropeczkach czerwonych i lekko białych, nie wiem jak to wytłumaczyć...wyglądam jak biedronka ;)
    ratujcie, czy też coś takiego macie? kurde wolę chyba wymiotować...

Ojej, a to nie jakieś uczulenie? Bo u mnie to tylko hormonalne na czole się pojawiły..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka no może nie takie choroby laski w ciąży przechodziły, ja wiem (moja przyjaciółka o ciąży dowiedziała się w 9tc, a wcześniej była baaardzo chora na mega silnym antybiotyku i dziecko zdrowe) mówię tylko że u mnie to byłoby groźne, u Ciebie niekonieczne :) U mnie już się dmucha i chucha na wszystko bo nie do końca wiadomo co przyczynialo się do poronien.

Mietata no i masz swoje objawy ciążowe :p a tak serio to nie poradzę nic. Mi wychodzą poszczególne giganty jakieś, albo jakaś "kasza" na nosie na przykład :/ ale znika po kilku dniach.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miejmy nadzieję, że zwykłe przeziębienie nam krzywdy nie zrobi :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ