Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe dziewczyny!
Mam pytanie do dziewczyn pod opieką endo- bo mojej bliskiej koleżance wyszło TSH 3,70. Gin skierowała ją do endokrynologa. Endokrynolog zapisał jej leki, skierowania na jakieś badania i USG tarczycy i powiedział ze będą się spotykać co miesiąc do końca ciąży. Czy to normalne postępowanie, takie częste wizyty u endo?
-
Invis wrote:Witam nowe dziewczyny!
Mam pytanie do dziewczyn pod opieką endo- bo mojej bliskiej koleżance wyszło TSH 3,70. Gin skierowała ją do endokrynologa. Endokrynolog zapisał jej leki, skierowania na jakieś badania i USG tarczycy i powiedział ze będą się spotykać co miesiąc do końca ciąży. Czy to normalne postępowanie, takie częste wizyty u endo?
-
Czy bierzecie jakieś konkretne witaminy? Chodzi mi o takie kompleksowe gotowe już preparaty. Mogłybyście cos polecić? Mi dzisiaj gin powiedziała, ze głównie kwas foliowy, DHA, D3, jod. I do tego racjonalne odżywianie Patrzyłam na kilka suplementów. Ale za dużo tego jest i wcale nie maja takiego super składu, żeby pokryć zapotrzebowanie. Wiec misę macie coś sprawdzonego ?
-
Dziewczyny. Jaki wy macie śluz w ciąży. U mnie zawsze był kremowy. A od kilku dni mam jakby płodny. . Rozciagliwy i dużo go. .27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kolejne dobre wieści i nowe mamusie-super i witam wszystkie, ktore dopiero dołączyły.
Ja juz od pol h w łóżku. Synek dzis bez drzemki w ciagu dnia więc padł po 19. Zjadlam kolacyje z mężem i oglądam film jutro mają nam przywieźć prysznico-wanne hehe. Jyz widze jak leze i odpoczywam😇😁😇😇😁 -
Ja jem prenatal uno zalecenie gine, a po 12 tc prenatal duo. Nie porównywałam tych preparatów ale myślę, żę pewnie wszystkie są w miarę podobne.
Co do śluzu to raczej nie mam - wilgotno ale bez widocznego śluzu.
Do endokrynologa nie chodzę - chorobę mam już 3 lata to wiem jak sobie radzić i moja gine to kontroluje. Moja wityta po diagnozie u endo nic nie wniosła - potwierdziała tylko zalecenia gine i nic więcej.
Doszłam do wnisku, że będę często badać tarczycę, bo lubi mi skakać ale oczywiście dziewczynom, które mają podniesione tsh czy wątpliwości polecam się wybrać do endo. -
annggela wrote:Tez taki mam27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
pako_mrrr wrote:Witam was serdecznie,
Nieśmiało dołączam.
Wczoraj miałam USG - serce już jest, a nasze młode wygląda jak glutek, ale to chyba normalne i lekarz mówi, że wszystko ok.
To totalna niespodzianka, zero starań, ot jedna szalona przygoda i świat wywrócił się nam do góry nogami. Nie myślałam ze będę w ciąży, nigdy o tym nie marzyłam... Lubię dzieci, ale myślałam ze raczej zaadoptujemy. Już 10 lat razem i myślałam że jeszcze długo będziemy my we dwoje i nasze zwierzaki. Los zadecydował inaczej i teraz jestem przerażona bo ciągle myślę czy wszystko tam w środku ok ;/ (też tak macie? ja nie mogę przestać się denerwować, a przecież to bez sensu, bo nie mam teraz na to żadnego wpływu).
W Czwartek idę na pierwszą wizytę do położnej i od razu będą pierwsze badania.
Jeszcze nikt nie wie i jeszcze długo nic nie powiem, jak się uda to może nawet do czerwca zatrzymam to info dla siebie (nie cierpię jak ktoś się ze mną pieściusia i nie chcę na razie słyszeć, żadnych pytań i ckliwych historii, a także nie chcę denerwować bliskich, bo jeśli miałoby stać się coś (odpukać) niedobrego, to wolę żeby nikt nie wiedział).
Loguje się tu, bo w związku z tym że nikomu nic nie mówię, to potrzebuję choć trochę feedbacków że to co się dzieje u mnie jest w miarę normalne I przede wszystkim żebym w amoku nie jeździła na sor z każdym bólem brzucha ;P
Liczę na odrobinę zrozumienia, bo w temacie ciążowym jestem totalnym nowicjuszem.
Witaj Podaj proszę przewidywaną datę porodu, wpiszę Cię na naszą listę
-
Dziewczyny, mamy serduszko! dzieć nr 2 ma 9,39 mm i wg usg jest 6t5d a wg owu 6t6d więc bardzo w normie. Tylko torbiel nie zniknęła, jest 7 cm na 6 cm dalej ( 3 mm straciła). Dostałam więcej leków i zero seksu i dźwigania żeby nie pękła. Kolejna wizyta 24.04 o 12
Invis, ASSA, agagaga, czarnulka24, annggela, Jooozefka, Penelope lubią tę wiadomość
-
Paulina099 wrote:Czy bierzecie jakieś konkretne witaminy? Chodzi mi o takie kompleksowe gotowe już preparaty. Mogłybyście cos polecić? Mi dzisiaj gin powiedziała, ze głównie kwas foliowy, DHA, D3, jod. I do tego racjonalne odżywianie Patrzyłam na kilka suplementów. Ale za dużo tego jest i wcale nie maja takiego super składu, żeby pokryć zapotrzebowanie. Wiec misę macie coś sprawdzonego ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 21:36
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Lilaliean wrote:Dziewczyny, mamy serduszko! dzieć nr 2 ma 9,39 mm i wg usg jest 6t5d a wg owu 6t6d więc bardzo w normie. Tylko torbiel nie zniknęła, jest 7 cm na 6 cm dalej ( 3 mm straciła). Dostałam więcej leków i zero seksu i dźwigania żeby nie pękła. Kolejna wizyta 24.04 o 12
Gratuluję :* mam nadzieję że torbielka się szybko wchłonie.Lilaliean lubi tę wiadomość
-
Ja też mam zalecenie chodzić co miesiąc, to normalne postępowanie, chodzi o to żeby być pod kontrolą.
Witam wszystkie nowe mamuśki z listopada
-
Hej hej dawno mnie nie było ale sporo spraw ostatnio mam, do tego pogoda ładna więc korzystamy ile można na spacery i plac zabaw.
Ja biorę tez Pregnę plus i sobie chwalę, w poprzedniej ciąży też brałam
W ogóle, to rodzina męża już wie o dzidzi Została jeszcze moja, ale chyba dopiero w maju wszyscy się zobaczymy.
Witam nowe mamusie
-
Lilaliean wrote:Dziewczyny, mamy serduszko! dzieć nr 2 ma 9,39 mm i wg usg jest 6t5d a wg owu 6t6d więc bardzo w normie. Tylko torbiel nie zniknęła, jest 7 cm na 6 cm dalej ( 3 mm straciła). Dostałam więcej leków i zero seksu i dźwigania żeby nie pękła. Kolejna wizyta 24.04 o 12
Lilaliean lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:O kurczę to aż mi użyło. . Bo ja myślałam że powinien być tylko kremowy i dziś podczas podcierania dużo było tak jakby płodnego przy owulacji ciągnął się i się wystraszyłam że może coś nie tak
Dzis mam dzień dobrych wieści , mija siostra 2 lata młodsza jest w ciąży termin na początek grudnia u nas dzis przyszły rozliczenia pidatkkwe i mam zwrot akurat jak w lipcu będę leciała do Pl to przeznaczę te kaske na dzidziusia dzis przyszedł doppler ale poczekam na wizytę u lekarki to zobaczę gdzie mam szukać dzis mój synek skończył 1,5 roku duzy łobuz :* ja odliczam dni do kolejnego usg, jeszcze 22 dni. Prócz kwasu foliowego nic nue biorę. Pojadę za miesiąc do Polski to narobie zapasôwLilly_Ana lubi tę wiadomość