X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny! :)

Mam pytanie do dziewczyn pod opieką endo- bo mojej bliskiej koleżance wyszło TSH 3,70. Gin skierowała ją do endokrynologa. Endokrynolog zapisał jej leki, skierowania na jakieś badania i USG tarczycy i powiedział ze będą się spotykać co miesiąc do końca ciąży. Czy to normalne postępowanie, takie częste wizyty u endo?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Witam nowe dziewczyny! :)

Mam pytanie do dziewczyn pod opieką endo- bo mojej bliskiej koleżance wyszło TSH 3,70. Gin skierowała ją do endokrynologa. Endokrynolog zapisał jej leki, skierowania na jakieś badania i USG tarczycy i powiedział ze będą się spotykać co miesiąc do końca ciąży. Czy to normalne postępowanie, takie częste wizyty u endo?
    Mój endo powiedziała, że widywać się będziemy co 2 miesiące. Mam zrobić usg tarczycy i dodatkowo aTPO i aTG. Powiedziała mi kobieta żeby się nie stresować bo często się zdarza, że takie problemy są u kobiet w ciąży i po regularnym stosowaniu leków się wyrównują. Ważne by nie zwlekać i iść sprawnie na konsultację. Moja endo mówiła, że miała pacjentkę w ciąży z TSH powyżej 100 i urodziła ona zdrowe dziecko.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bierzecie jakieś konkretne witaminy? Chodzi mi o takie kompleksowe gotowe już preparaty. Mogłybyście cos polecić? Mi dzisiaj gin powiedziała, ze głównie kwas foliowy, DHA, D3, jod. I do tego racjonalne odżywianie :) Patrzyłam na kilka suplementów. Ale za dużo tego jest ;) i wcale nie maja takiego super składu, żeby pokryć zapotrzebowanie. Wiec misę macie coś sprawdzonego ?

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pregne plus, polecił mi ginekolog, a endokrynolog potwierdził że ten preparat jest ok.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion 1 bo ma foliany :) (czyli ta łatwiej przyswajalna postać kwasu foliowego; biorę takie ze względu na mutacje mthfr).

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Jaki wy macie śluz w ciąży. U mnie zawsze był kremowy. A od kilku dni mam jakby płodny. . Rozciagliwy i dużo go. .

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny. Jaki wy macie śluz w ciąży. U mnie zawsze był kremowy. A od kilku dni mam jakby płodny. . Rozciagliwy i dużo go. .
    Tez taki mam

czarnulka24 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne dobre wieści i nowe mamusie-super i witam wszystkie, ktore dopiero dołączyły.

Ja juz od pol h w łóżku. Synek dzis bez drzemki w ciagu dnia więc padł po 19. Zjadlam kolacyje z mężem i oglądam film :-) jutro mają nam przywieźć prysznico-wanne hehe. Jyz widze jak leze i odpoczywam :-P

😇😁😇😇😁
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja biorę Pregne plus, polecił mi ginekolog, a endokrynolog potwierdził że ten preparat jest ok.
    Mnie również przekonuje ten skład. Dziękuje :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę Femibion Natal 1. Polecone przez genetyka. Oprócz tego że ma kwas foliowy w formie metylowanej to zawiera między innymi wszystkie te witaminy które wymieniłas.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • ASSA Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem prenatal uno zalecenie gine, a po 12 tc prenatal duo. Nie porównywałam tych preparatów ale myślę, żę pewnie wszystkie są w miarę podobne.

Co do śluzu to raczej nie mam - wilgotno ale bez widocznego śluzu.

Do endokrynologa nie chodzę - chorobę mam już 3 lata to wiem jak sobie radzić i moja gine to kontroluje. Moja wityta po diagnozie u endo nic nie wniosła - potwierdziała tylko zalecenia gine i nic więcej.

Doszłam do wnisku, że będę często badać tarczycę, bo lubi mi skakać ale oczywiście dziewczynom, które mają podniesione tsh czy wątpliwości polecam się wybrać do endo.

8p3oyx8do0sejm7n.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Tez taki mam
    O kurczę to aż mi użyło. . Bo ja myślałam że powinien być tylko kremowy i dziś podczas podcierania dużo było tak jakby płodnego przy owulacji ciągnął się i się wystraszyłam że może coś nie tak

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Witam was serdecznie,
    Nieśmiało dołączam.
    Wczoraj miałam USG - serce już jest, a nasze młode wygląda jak glutek, ale to chyba normalne i lekarz mówi, że wszystko ok.
    To totalna niespodzianka, zero starań, ot jedna szalona przygoda i świat wywrócił się nam do góry nogami. Nie myślałam ze będę w ciąży, nigdy o tym nie marzyłam... Lubię dzieci, ale myślałam ze raczej zaadoptujemy. Już 10 lat razem i myślałam że jeszcze długo będziemy my we dwoje i nasze zwierzaki. Los zadecydował inaczej i teraz jestem przerażona bo ciągle myślę czy wszystko tam w środku ok ;/ (też tak macie? ja nie mogę przestać się denerwować, a przecież to bez sensu, bo nie mam teraz na to żadnego wpływu).
    W Czwartek idę na pierwszą wizytę do położnej i od razu będą pierwsze badania.
    Jeszcze nikt nie wie i jeszcze długo nic nie powiem, jak się uda to może nawet do czerwca zatrzymam to info dla siebie (nie cierpię jak ktoś się ze mną pieściusia i nie chcę na razie słyszeć, żadnych pytań i ckliwych historii, a także nie chcę denerwować bliskich, bo jeśli miałoby stać się coś (odpukać) niedobrego, to wolę żeby nikt nie wiedział).
    Loguje się tu, bo w związku z tym że nikomu nic nie mówię, to potrzebuję choć trochę feedbacków że to co się dzieje u mnie jest w miarę normalne :) I przede wszystkim żebym w amoku nie jeździła na sor z każdym bólem brzucha ;P
    Liczę na odrobinę zrozumienia, bo w temacie ciążowym jestem totalnym nowicjuszem.

Witaj :) Podaj proszę przewidywaną datę porodu, wpiszę Cię na naszą listę :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy serduszko! dzieć nr 2 ma 9,39 mm i wg usg jest 6t5d a wg owu 6t6d więc bardzo w normie. Tylko torbiel nie zniknęła, jest 7 cm na 6 cm dalej ( 3 mm straciła). Dostałam więcej leków i zero seksu i dźwigania żeby nie pękła. Kolejna wizyta 24.04 o 12

Invis, ASSA, agagaga, czarnulka24, annggela, Jooozefka, Penelope lubią tę wiadomość

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Czy bierzecie jakieś konkretne witaminy? Chodzi mi o takie kompleksowe gotowe już preparaty. Mogłybyście cos polecić? Mi dzisiaj gin powiedziała, ze głównie kwas foliowy, DHA, D3, jod. I do tego racjonalne odżywianie :) Patrzyłam na kilka suplementów. Ale za dużo tego jest ;) i wcale nie maja takiego super składu, żeby pokryć zapotrzebowanie. Wiec misę macie coś sprawdzonego ?
    Ja biorę Ladeevit - wg mnie ma najlepszy skład z kilkunastu sprawdzanych które można stosować do 12tyg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 21:36

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Dziewczyny, mamy serduszko! dzieć nr 2 ma 9,39 mm i wg usg jest 6t5d a wg owu 6t6d więc bardzo w normie. Tylko torbiel nie zniknęła, jest 7 cm na 6 cm dalej ( 3 mm straciła). Dostałam więcej leków i zero seksu i dźwigania żeby nie pękła. Kolejna wizyta 24.04 o 12

Gratuluję :* mam nadzieję że torbielka się szybko wchłonie.

Lilaliean lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zalecenie chodzić co miesiąc, to normalne postępowanie, chodzi o to żeby być pod kontrolą.

Witam wszystkie nowe mamuśki z listopada :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dawno mnie nie było ale sporo spraw ostatnio mam, do tego pogoda ładna więc korzystamy ile można na spacery i plac zabaw.

Ja biorę tez Pregnę plus i sobie chwalę, w poprzedniej ciąży też brałam

W ogóle, to rodzina męża już wie o dzidzi :) Została jeszcze moja, ale chyba dopiero w maju wszyscy się zobaczymy.

Witam nowe mamusie :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Gratulacje serduszka :)niech dzidziuś rośnie zdrowo

Lilaliean lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• annggela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    O kurczę to aż mi użyło. . Bo ja myślałam że powinien być tylko kremowy i dziś podczas podcierania dużo było tak jakby płodnego przy owulacji ciągnął się i się wystraszyłam że może coś nie tak
    W poprzedniej ciąży tez miałam dużo śluzu.

Dzis mam dzień dobrych wieści , mija siostra 2 lata młodsza jest w ciąży termin na początek grudnia :) u nas dzis przyszły rozliczenia pidatkkwe i mam zwrot akurat jak w lipcu będę leciała do Pl to przeznaczę te kaske na dzidziusia :) dzis przyszedł doppler ale poczekam na wizytę u lekarki to zobaczę gdzie mam szukać :) dzis mój synek skończył 1,5 roku duzy łobuz :* ja odliczam dni do kolejnego usg, jeszcze 22 dni. Prócz kwasu foliowego nic nue biorę. Pojadę za miesiąc do Polski to narobie zapasôw :)

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ