X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... Dziecko ze wsi, wszystko jadłam prosto z ziemi, czyściłam kotom kuwete i przez 24 lata nie mogłam złapać tego świństwa? Ironia losu...

Holibka lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po wizycie wszystko wygląda tak jak powinno terminy OM i USG pokrywają się wiec jest db.
    Invis uprzejmię poproszę o serduszko:) !!!
    pzdr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 14:29

• agagaga Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Jezu... Dziecko ze wsi, wszystko jadłam prosto z ziemi, czyściłam kotom kuwete i przez 24 lata nie mogłam złapać tego świństwa? Ironia losu...
    U mnie podobnie z cytomegalią :) Ponoć każde dziecko ma ten wirus i większość ludzi przechorowało nie wiedząc o tym.... choroba pocałunków :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagaga cytomegalii nawet gin nie kazała mi sprawdzać. I teraz będę musiała uważać na toxo...

Chyba sama od siebie zrobię badania, które gin mi nie zleciła, razem z ft3 i ft4... Bo teraz to kłębkiem nerwów jestem :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, spokojnie, niewielu osobom wychodzi, że przeszły toksoplazmozę, tą chorobą serio trudno jest się zarazić, ale w ciąży dmucha się na zimne. Wystarczy myć rączki i dbać o higienę w kuchni
    a co do TSH to leciutka nadczynność ci wychodzi, bo im wyższe tsh tym wyższa niedoczynność.
    Wynik najlepiej skonsultować z endokrynologiem :) dla tzw spokojności :)

Holibka lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:

to podobnie jak ja z toxo :D
    nie martw się TSH, lepsza lekka nadczynność niż niedoczynność, ale skonsultuj z endokrynologiem na wszelki wypadek i kontroluj.

Zakaźny powiedział mi, że od kota wychodzącego i jedzącego polne gryzonie można się zarazić. Od psa nie, od niemytych warzyw i owoców - bardzo znikome szanse. Jak już to w warunkach domowych od surowego mięsa wieprzowego lub wołowego, ale mrożone już jest ok, bo to zabija pierwotniaka. Wcale nie tak łatwo toxo złapać, a często się słyszy że ciężarne akurat mają, bo wychodzi im to co u mnie, czyli zafałszowany dodatni wynik na początku ciąży.

age.png

age.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pomimo posiadania od 10 lat kota nie złapałam toxo.

Iza u mnie było ft3 i ft4 dobrze miałam wtedy i usg tarczycy i była idealna wiec endo powiedziała że tsh jakoś współreaguje na hcg i dlatego może skakać wynik. Gdy ruszyło w pełni łożysko to tsh wróciło do normy.

A cytomegalie przechodziłam po porodzie wczesnym. tydzień przed tym poronieniem nie miałam to był październik a na początku lutego miała bardzo wysokie przeciwciała. u mnie objawiało się to nie reagującym na leki zapaleniem gardła przez cały miesiąc.

Co do toxo to mojego kota nauczyłam załatwiać się na dworzu, systematycznie go odrobaczam,po przytulaskach myje rece i od 4 lat odkąd to sprawdzam to nie zaraziłam się. Lekarz mi mówił że łatwiej się zarazić od warzyw z ogródka gdzie mogłyby załatwiać się koty lub właśnie od surowego mięsa niż

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka też "dziecko ze wsi"? Chyba robiłam wszystko przez co mogłam się zarazić, a tu taki psikus.

Czyli mówicie ze TSH 0,07 nie mam się, aż tak przejmować?

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj odebrałam wyniki TSH i wyszło 3.0 ( ponad miesiąc temu miałam 2.3, inne laboratorium). I jestem w stresie. Laboratorium dla 1 trymestru podaje do 4.6 ale ostatnio mówiliście ze to jest dużo za dużo. Od dzisiaj zaczęłam brać witaminy w tym jod. Czytałam tez ze TSH lubi skakać i może być tez zależne np od stresu.. teraz tak myśle ze mogłam zrobić ft4
    Napisałam już do mojej gin czekam na odpowiedz. Zobaczymy co odpisze.
    Chce albo powtórzyć za tydzień i zobaczyć czy jod czy coś dał a jak nie to umówić się od razu do endokrynologa. Chociaż jak dziś pytałam w 2 placówkach to terminu basardzo odległe. Będzie trzeba brać na litość ;)

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.
    Mój maluszek urósł od ostatniej wizyty tylko 1mm. Wg usg wciąż wychodzi 6t, wtedy też wyszedł 6t.
    Nie widać, ani nie słychać bicia serduszka (ginka włączała to do słuchania nawet). Wygląda na to że przestał się rozwijać. Mam wizytę za tydzień kontrolną i ma mi dać wtedy skierowanie na zabieg.

Także żegnam się z Wami.
    Życzę Wam bezproblemowej ciąży i szczęśliwego zakończenia. Trzymajcie się <3

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly nie...może to znowu pomyłka? Jest jeszcze jakaś nadzieja?
    Ściskam mocno

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie ma. Nie widać serduszka, a było. NIe urósł maluszek, a powinien. Długo mnie badała, mierzyła z każdej strony zarodek.

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wyszlo (w poprzedniej ciazy) ze juz mialam toxo :D

Dziewczyny ktore maja mdlosci: Czy czujecie tez pomimo to glod? Takie ssanie,pieczenie w zoladku? Bulgocze wam tez czasem w brzuchu albo jest wam nieprzyjemnie w zoladku?

Mi ciagle jakby niedobrze ale jak jestem glodna to jeszcze gorzej a za godzine mam wrazenie ze znowu glodna jestem. DO tego w brzuchu mi nieprzyjemnie, jakby mnie blec chcial ale nie boli. I szczerze mowiac nei wiem czy to ciazowe mdlosci (a trzyma mnei juz dlugo) czy mlody przywlogl jakiegos syfa ze zloba jak zwykle (chociaz ani on ani maz ni emaja zadnych objawow).

Kurcze a ja nie wiem kiedy bede miec nastepna wizyte. Chyba dopeiro za jakies 4tyg. dopiero. Za 2 tygodnie lecimy do Grecji na 2tyg wiec pewnei doeprio po powrocie.

LILI Ana bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:37

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Invis usuń mnie z listy..

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly nie przekreślaj jeszcze ciąży. Od razu przypomina mi się mój znikający zarodek z usg też mnie mietolono na dwóch aparatach usg. Trzymam mocno kciuki żeby jednak było innaczej.

Iza nikt nie pisze ze masz się nie przejmować, trzeba to konieczne sprawdzic! Wszystko zależy od innych badań tarczycy skoro wcześniej nie badałas. Całe szczęście tarczycy łatwo można kontrolować lekami

Lilly_Ana lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka - ja na Twoim etapie tak miałam :) a później mdłości przeszły i pozostał tylko ten wilczy apetyt :p jakbym miała czarną dziurę w środku ;)

Lily - tulę mocno! Trzymaj się jakoś Kochana :*

A ja czekam w kolejce do gina. Obym ja miała dobre wieści!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka kciuki :)
    Mógłby się ktoś odnieść do mojego postu?

• mietata Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Ja już po wizycie.
    Mój maluszek urósł od ostatniej wizyty tylko 1mm. Wg usg wciąż wychodzi 6t, wtedy też wyszedł 6t.
    Nie widać, ani nie słychać bicia serduszka (ginka włączała to do słuchania nawet). Wygląda na to że przestał się rozwijać. Mam wizytę za tydzień kontrolną i ma mi dać wtedy skierowanie na zabieg.

Także żegnam się z Wami.
    Życzę Wam bezproblemowej ciąży i szczęśliwego zakończenia. Trzymajcie się <3

przeszłaś bardzo wiele wzlotów i upadków, wielka szkoda, że to tak się kończy, ale mam nadzieję, że szybko wrócisz do stanu ciążowego, pozdrawiam i ściskam mocno

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly bardzo bardzo mi przykro jeśli to prawda :(

Kaczorka trzymam kciuki!

PsotkaKotka ja też mam mdłości i głód jednocześnie, ale bulgotów żadnych nie mam ani bóli, no chyba że mnie wzdyma, no ale wtedy to wiadomo o co chodzi. Jak mam mdłości to nie mam ochoty na nic konkretnego, ale cokolwiek muszę zjeść. Jak zjadam to się okazuje czy to było to czy nie to ;)

Iza92 tak, ja też ze wsi ;) choć od 14lat w mieście

Paulina099 wrote:
    Ja tez dzisiaj odebrałam wyniki TSH i wyszło 3.0 ( ponad miesiąc temu miałam 2.3, inne laboratorium). I jestem w stresie. Laboratorium dla 1 trymestru podaje do 4.6 ale ostatnio mówiliście ze to jest dużo za dużo. Od dzisiaj zaczęłam brać witaminy w tym jod. Czytałam tez ze TSH lubi skakać i może być tez zależne np od stresu.. teraz tak myśle ze mogłam zrobić ft4
    Napisałam już do mojej gin czekam na odpowiedz. Zobaczymy co odpisze.
    Chce albo powtórzyć za tydzień i zobaczyć czy jod czy coś dał a jak nie to umówić się od razu do endokrynologa. Chociaż jak dziś pytałam w 2 placówkach to terminu basardzo odległe. Będzie trzeba brać na litość ;)

Nie wiem czy przyjmowanie samego jodu w dawkach suplementacyjnych i witamin wpłynie konkretnie na tarczycę. Nie łudziłabym się i myślę że powinnaś wbijać do endo jak najszybciej i już, nie czekać na powtórne badania. Kobiety w ciąży w takich sytuacja muszą być przyjęte. Jak coś to stój pod gabinetem i proś żeby Cię przyjął i skonsultował cokolwiek.
    Dla staraczek i ciąży tsh powinno być ok. 1,5.

age.png

age.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily bardzo mi przykro... Kaczorka trzymam kciuki za wizytę. Psotka ja mam tak jak Ty z tymi mdlosciami... czuje mega głód sale jeść nie mam ochoty i odpycha mnie od jedzenia No ale jeść muszę. Dzisiaj teściowa zrobiła zupę ogórkowa o nawet miałam na nią ochotę zjadłam 2 talerze i sie wreszcie najadłam i przeszły mi mdłości... może juz mi przechodzi pomału....oby :). Paulina co do tsh to sie kompletnie nie znam wiec nie pomogę

mhsv3e5eau6hps3u.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ